Κύκλος περιοδειών των πολιτικών αρχηγών ενόψει ευρωεκλογών στις 9/6 - Οι σταθμοί και τα στοιχήματα

 Στην Ήπειρο ο Στ. Κασσελάκη - Στην Κρήτη ο Ν. Ανδρουλάκης

Μάχη με τον χρόνο μέχρι τις ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου δίνουν οι πολιτικοί αρχηγοί, μετά την ανάπαυλα λίγων ημερών λόγω Πάσχα, προκειμένου να κερδίσουν τους περισσότερους δυνατούς ψήφους.
Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ξεκινήσει εκ νέου τον κύκλο περιοδειών την Παρασκευή 10/5 από τη Χίο, ενώ πρόκειται να πραγματοποιήσει επισκέψεις στις 13 περιφέρειες της χώρας μέχρι τις ευρωκάλπες,

Το απέθαντο φάντασμα επιστρέφει – Η Ευρώπη θα γίνει κομμουνιστική υπερδύναμη, υποστηρίζει Βέλγος ευρωβουλευτής

 Το μοναδικό εμπόδιο για να αποκτήσει η ευρωπαϊκή γραφειοκρατία τον πλήρη έλεγχο στην Ευρώπη είναι τα εθνικά κράτη, υποστήριξε με βεβαιότητα ο Robert Roos

Την ισχυρά πεποίθησή του πως αργά αλλά σταθερά η Ευρώπη μετατρέπεται σε κομμουνιστική υπερδύναμη εξέφρασε ο βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από την Ολλανδία Robert Roos, ο οποίος κατέχει και τη θέση του Αντιπροέδρου της Κοινότητας Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών.

Στ. Κασσελάκης από Ηγουμενίτσα: Η ιδιωτικοποίηση του λιμένα υπονομεύει την αναπτυξιακή προοπτική

 Την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας και της Εγνατίας οδού, στηλίτευσε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, ξεκινώντας την τριήμερη περιοδεία του στην Ήπειρο.

Ο κ. Κασσελάκης, επισκεπτόμενος τα έργα της τρίτης φάσης του λιμένα Ηγουμενίτσας που είναι σε εξέλιξη, τάχθηκε κατά του “ξεπουλήματος” όπως είπε, δημοσίων υποδομών και μίλησε για ένα άλλο μοντέλο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. 

Επίσκεψη του Δημήτρη Κουτσούμπα στη Γερμανία

 Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος, θα επισκεφθεί τη Γερμανία από τις 9 έως τις 11 Μάη.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης είναι το εξής:

–Την Πέμπτη 9 Μάη, Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα επισκεφθεί, στις 12 το μεσημέρι, το Πρώην Ναζιστικό Στρατόπεδο Συγκέντρωσης στο Νταχάου. Θα καταθέσει στεφάνι στο Διεθνές Μνημείο, θα περιηγηθεί στους χώρους του στρατοπέδου, το Κρεματόριο και το Σημείο Στρατώνα του Νίκου Ζαχαριάδη και θα καταθέσει λουλούδια στην τιμητική αίθουσα για τους κρατούμενους.

ΠΑΣΟΚ: Για τον κ. Μητσοτάκη το κομματικό συμφέρον είναι υπεράνω του εθνικού

 «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε σήμερα την αποτυχία της ελληνικής Κυβέρνησης να προστατεύσει αποτελεσματικά τα συμφέροντα της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωση του Γραφείου Τυπου του κόμματος.

Σημειώνει δε πώς «θεμελιώδη ζητήματα, όπως το κράτος δικαίου και η προστασία των μειονοτήτων, που άπτονται άμεσα της ενταξιακής πορείας της Αλβανίας, εξαιτίας των χειρισμών της Κυβέρνησης χαρακτηρίζονται πλέον ως «διμερή».


Περιοδεία του Στ. Κασσελάκη στην Ήπειρο – Θα βρεθεί σε Άρτα και Ιωάννινα

 Συνεχίζεται η περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στην Ήπειρο. Σήμερα Τετάρτη θα επισκεφθεί την Άρτα και στη συνέχεια θα μεταβεί στα Ιωάννινα.

Μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για την πολιτική της στον τομέα της υγείας ενώ διακήρυξε “έξω το κέρδος από το ΕΣΥ”.

Στην δήλωση του ο κ. Κασσελάκης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι “Πρόκειται για μία κοροϊδία νεοφιλελεύθερης πολιτικής,

Βέλγιο: Επίθεση από μποτ δέχτηκε η ιστοσελίδα της εκστρατείας της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

 Επίθεση από μποτ δέχτηκε η ιστοσελίδα της εκστρατείας της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ursula2024.eu) σύμφωνα με ανάρτηση της ίδιας στην πλατφόρμα Χ.

«Οι κυβερνοεπιθέσεις δεν θα μας αποθαρρύνουν. Είμαι υπέρ μιας ισχυρής Ευρώπης που μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της – όπου κι αν είναι» επισήμανε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Επιδρομή της Ρωσίας στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας – Eκρήξεις ακούστηκαν στο Κίεβο

 Η Ρωσία εξαπέλυσε επιδρομή στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, και στο δυτικό τμήμα της χώρας, στη Λβιβ, ανακοίνωσαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, διαβεβαιώνοντας ότι επιχειρεί η αντιαεροπορική άμυνα για την απόκρουσή της τις πρώτες πρωινές ώρες.

Haaretz: Σε εταιρεία των ΗΠΑ η διαχείριση της συνοριακής διέλευσης στη Ράφα μετά το πέρας των επιχειρήσεων

 Το Ισραήλ, η Αίγυπτος και οι ΗΠΑ έχουν «συμφωνήσει» να αναλάβει αμερικανική ιδιωτική εταιρεία τη διαχείριση της συνοριακής διέλευσης που συνδέει τη Ράφα με την Αίγυπτο, αφού ολοκληρωθούν οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην πόλη της Λωρίδας της Γάζας, ανέφερε χθες Τρίτη η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.

Δεν αποκάλυψε για ποια εταιρεία πρόκειται.

Η ισραηλινή κυβέρνηση δεν θέλησε να σχολιάσει.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ, δήλωσε πως δεν είναι ενήμερος για τέτοιο σχέδιο.

Νέο ισραηλινό σφυροκόπημα στη Γάζα – Επτά νεκροί, δεκάδες τραυματίες

 Ισραηλινός αεροπορικός βομβαρδισμός σκότωσε επτά ανθρώπους και τραυμάτισε πολλούς άλλους τις πρώτες πρωινές ώρες στην πόλη της Γάζας, ανακοίνωσε νοσοκομείο.

Ο βομβαρδισμός έπληξε διαμέρισμα σκοτώνοντας επτά μέλη της οικογένειας Αλ Λου στη Γάζα (βόρεια), ανέφερε το νοσοκομείο Αλ Αχλί. Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν επίσης λόγο για πυρά και βομβαρδισμούς στο κεντρικό και στον νότιο τομέα του παλαιστινιακού τομέα, ειδικά στη Ράφα.

Επτά νεκροί από αεροπορικό βομβαρδισμό στη Γάζα – Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός στο Κάιρο

 Υπό τον έλεγχο του ισραηλινού στρατού το πέρασμα της Ράφας, ενώ αποφασισμένος για τη χερσαία επιχείρηση, παρά τις διεθνείς πιέσεις και προειδοποιήσεις, δηλώνει ο Νετανιάχου. Η επιχείρηση είναι στοχευμένη λέει το Ισραήλ, ασκώντας πίεση στη Χαμάς, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός συνεχίζονται στο Κάιρο.

 Εν τω μεταξύ, ισραηλινός αεροπορικός βομβαρδισμός σκότωσε επτά ανθρώπους και τραυμάτισε δεκάδες τις πρώτες πρωινές ώρες στην πόλη της Γάζας, όπως ανακοίνωσε το νοσοκομείο Αλ Αχλί.

Ζαχάροβα: Ούτε οι σύμμαχοι της Γαλλίας δεν καταλαβαίνουν τις επιθετικές δηλώσεις Μακρόν

 «Πολύ συχνά οι σύμμαχοι της Γαλλίας όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία, προσπαθούν καταλάβουν τι εννοεί η γαλλική ηγεσία, χωρίς να παίρνουν μια άμεση απάντηση», τόνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, επικρίνοντας τον Εμανουέλ Μακρόν για τις δηλώσεις του σχετικά με την πιθανή αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία.

«Ακόμα και οι σύμμαχοι του προέδρου Μακρόν δεν μπορούν να καταλάβουν από πού προέρχονται οι επιθετικές δηλώσεις του», πρόσθεσε η ίδια, μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, σχολιάζοντας την κλήση του Γάλλου πρέσβη στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Επίθεση με χημικά από την αστυνομία στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη (Photos)

 Με χημικά και σπρωξίματα απώθησαν άνδρες των ΜΑΤ διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης, στο Σύνταγμα.

Οι άνδρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν σε διαδηλωτές πάνω από την πλατεία Συντάγματος και με βία προσπάθησαν διαλύσουν την πορεία.

Eurovision: Με παλαιστινιακό μαντήλι στο χέρι τραγούδησε ο Eric Saade

 Ενώ οι παλαιστινιακές σημαίες και τα σύμβολα έχουν απαγορευτεί στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, της οποίας τα ημιτελικά διεξάγονται αυτή την ώρα, στο opening act του Πρώτου Ημιτελικού στην Malmo Arena, o Eric Saade εμφανίστηκε με δεμένη παλαιστινιακή μαντίλα στο χέρι του.

Ο σουηδό-παλαιστίνιος καλλιτέχνης, είχε εκπροσωπήσει τη Σουηδία το 2011, κερδίζοντας μάλιστα την τρίτη θέση και επιλέχθηκε να ανοίξει μαζί με άλλους τον διαγωνισμό τραγουδιού. Εμφανίστηκε στο Live Show του ημιτελικού με δεμένη παλαιστινιακή μαντίλα στο χέρι του.

Ηλίας Κασιδιάρης: Υπέβαλε αίτημα αποφυλάκισης, μετά τον Μιχαλολιάκο

 Αίτημα αποφυλάκισης έχει καταθέσει ο Ηλίας Κασιδιάρης, που είχε καταδικαστεί για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής σε 13 έτη φυλάκισης. Υπογραμμίζεται πως τα ίδια δικαστικά όργανα και φυσικά πρόσωπα αποφάσισαν την αποφυλάκιση υπό όρους του Νίκου Μιχαλολιάκου, πριν από μερικές ημέρες.

Διαβάστε περισσότερα: Χρυσή Αυγή: Αποφυλακίζεται με βούλευμα ο Μιχαλολιάκος – Αντίθετος ο εισαγγελέας

Όσον αφορά την περίπτωση Κασιδιάρη, το αίτημά είχε υποβληθεί από τις 26 Απριλίου στη διεύθυνση της φυλακής Δομοκού όπου κρατείται.

Σερβία: Το «κοινό αίμα», που χύθηκε από την επίθεση του ΝΑΤΟ πριν 25 χρόνια, υπενθύμισε κατά την επίσκεψη του ο Κινέζος πρόεδρος

 Διήμερη επίσκεψη στη Σερβία πραγματοποιεί σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ. Το Βελιγράδι αποτελεί δεύτερο σταθμό της ευρωπαϊκής του περιοδείας. Εχθές επισκέφτηκε τη Γαλλία ενώ μετά τη Σερβία θα μεταβεί στην Ουγγαρία. 

Η επίσκεψη στη Σερβία απέκτησε και συμβολικό χαρακτήρα μιας και συνέπεσε με την επέτειο των 25 ετών από τον βομβαρδισμό της κινεζικής πρεσβείας στο Βελιγράδι από το ΝΑΤΟ στις 7 Μαΐου του 1999 όταν σκοτώθηκαν τρεις Κινέζοι δημοσιογράφοι.

Zantac: 89χρονη διεκδικεί αποζημίωση 640 εκατ. από φαρμακευτικές – Πρώτη δίκη στις ΗΠΑ, συνδέουν το φάρμακο με καρκίνο

 Ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες στις ΗΠΑ η εκδίκαση μίας εκ των χιλιάδων αγωγών αποζημίωσης που έχουν κατατεθεί ενώπιον της αμερικανικής Δικαιοσύνης από πρώην χρήστες του γνωστού φαρμάκου Zantac, οι οποίοι συνδέουν την εμφάνιση καρκίνου με την κατανάλωση του φαρμάκου.

 Συγκεκριμένα, μια 89χρονη γυναίκα, η Angela Valadez, ισχυρίζεται ότι ο καρκίνος του παχέος εντέρου τής προκλήθηκε εξαιτίας της χρήσης του Zantac και διεκδικεί αποζημίωση ύψους 640 εκατ. δολαρίων.

Πρόκληση η αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

 Ο δρόμος για την αποφυλάκιση του καταδικασμένου για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Νίκου Μιχαλολιάκου άνοιξε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας.

 Θα υποβάλει μεν έφεση ο εισαγγελέας Λαμίας, αλλά παραμονές των ευρωεκλογών και με τους Σπαρτιάτες εκτός κάλπης, το νεύμα να αποφυλακιστεί ο αμετανόητος επικεφαλής της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή που είχε δηλώσει: «Είμαστε η σπορά των ηττημένων του 1945»