ΕΕ: Αίτημα του Ιράν για βοήθεια – «Ενεργοποιούμε την υπηρεσία χαρτογράφησης ταχείας ανταπόκρισης Κοπέρνικο»

 «Μετά από αίτημα του Ιράν για βοήθεια, ενεργοποιούμε την υπηρεσία χαρτογράφησης ταχείας ανταπόκρισης «Κοπέρνικο» μετά το ατύχημα του ελικοπτέρου που φέρεται να μετέφερε τον Πρόεδρο του Ιράν και τον Υπουργό Εξωτερικών του» ανέφερε με ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ» ο επίτροπος διαχείρισης κρίσεων Γιάνες Λέναρσιτς.

Ανταπόκριση: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Ιραν: Διαψεύδει η Ερυθρά Ημισέληνος ότι εντοπίστηκε το ελικόπτερο – Ούτε λέξη για την τύχη του προέδρου Ραΐσι και του ΥΠΕΞ

 To αίτημα του Ιράν να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός ταχείας χαρτογράφησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ήχησε σαν προειδοποίηση ότι το σημείο όπου κατέπεσε το ελικόπτερο όπου επέβαιναν ο πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσι, ο υπουργός Εξωτερικών και άλλα μέλη της ηγεσίας της Τεχεράνης δεν έχει βρεθεί. Ωστόσο, το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι το ελικόπτερο βρέθηκε, αλλά δεν υπήρξε αναφορά στην τύχη των επιβατών.

Πρωταθλητής Ελλάδας ο ΠΑΟΚ

 Σε ένα ιστορικό παιχνίδι στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, ο ΠΑΟΚ πήρε μία σπουδαία νίκη με 2-1 σε βάρος του Άρη και κατέκτησε το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα όλων των εποχών.

Ο αγώνας

Τα πρώτα λεπτά δεν μας χάρισαν κάποια ιδιαίτερη ευκαιρία, αλλά αρκετές δυναμικές μονομαχίες. 

Ο ΠΑΟΚ δημιούργησε φάσεις κυρίως χάρη σε ατομικές ενέργειες των παικτών του.

 Ο Άρης ήλεγχε την κατάσταση με την εστία του Κουέστα να μην απειλείται ιδιαίτερα. 

Ταξίδι στο παρελθόν &κλπ..𝕏 @thepast1900s Mercedes Evolution 1900 έως 2024 Πολλά βίντεο

 

.. ..

ΣΥΡΙΖΑ: Fake news και στοχοποίηση με ψέματα η συν/ξη Μητσοτάκη – «5 χρόνια δεν προλάβαμε, αλλά ΘΑ κάνουμε»

 «Σε μια συνέντευξη με ερωτήσεις που θα πρέπει να διδάσκονται στις σχολές δημοσιογραφίας ως πρότυπο αποφυγής και με απαντήσεις που κινούνταν και ενίοτε ξεπερνούσαν τα όρια των fake news, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφενός επέλεξε να στοχοποιήσει με ψέματα για μια ακόμη φορά τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη, κι αφετέρου προσπάθησε να δικαιολογήσει τη δειλία του για το γεγονός ότι αρνείται μια τηλεοπτική αντιπαράθεση μαζί του μιλώντας για δήθεν “αναμετρήσεις που δίνονται μόνο μέσα στη Βουλή”» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» με τον Δημήτρη Κοτταρίδη.

“Red Arrows”- Εντυπωσιακή επίδειξη από τη RAF με φόντο την αφρικανική σκόνη

 Αεροπορική επίδειξη από τα αεροσκάφη της πτητικής ομάδας “Red Arrows” της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας, στο Φλοίσβο Παλαιού Φαλήρου. Παρά την αφρικανική σκόνη στην ατμόσφαιρα το θέαμα εντυπωσίασε.

Δύο σμήνη βρετανικών εκπαιδευτικών αεροσκαφών απογειώθηκαν από την Τανάγρα και πραγματοποίησαν μια φαντασμαγορική επίδειξη πάνω από το Δέλτα του Φαλήρου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης στην έκθεση Comic Con της Θεσσαλονίκης

 Περιοδεία σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας πραγματοποιεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης. Το μεσημέρι επισκέφθηκε το Κιλκίς, ενώ αυτήν την ώρα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ.Κασσελάκης περιηγήθηκε στους χώρους της έκθεσης κόμικς, Comic Con στη Θεσσαλονίκη. Εκεί φωτογραφήθηκε με δεκάδες νέους, ενημερώθηκε για την έκθεση που κάθε χρόνο συγκεντρώνει το ενδιαφέρον.

Στην Έκθεση κόμικς ο κ. Κασσελάκης ενημερώθηκε για τη διοργάνωση, ξεναγήθηκε στους χώρους, συζήτησε με εκθέτες και με επισκέπτες, αρκετοί από τους οποίους φορούσαν κοστούμια των αγαπημένων τους ηρώων, φωτογραφήθηκε μαζί τους κι έπαιξε Air Hockey.

Στ. Κασσελάκης για Συνθήκη των Πρεσπών: Να ζητήσει συγγνώμη ο πρωθυπουργός για το διχασμό που εξέθρεψε

 «Να ζητήστε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για το μίσος, τον διχασμό, τη μισαλλοδοξία που εκθρέψατε προκειμένου για να κερδίσετε την καρέκλα του πρωθυπουργού, φωνάζοντας κατά μίας συμφωνίας που συμφωνούσατε», κάλεσε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την ομιλία του στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη απευθύνοντας, όπως είπε «σαφές και λιτό μήνυμα προς τον πρωθυπουργό».

«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι αυτή που επιθυμούσατε ως παράταξη αλλά τότε ο Γκρουέφκσι δεν δεχόταν με τίποτα να κάνει τόσες παραχωρήσεις όπως έκανε στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στον Αλέξη Τσίπρα και στον Νίκο Κοτζιά», τόνισε.

Δ. Κουτσούμπας από τον Πειραιά: Με το Κ.Κ.Ε υπάρχει ελπίδα ότι μπορεί να υπάρξει μια άλλη Ευρώπη, των λαών, του σοσιαλισμού

 Ο Γενικός Γραμματέας του Κ.Κ.Ε Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την ομιλία του σε συγκέντρωση στον Πειραιά τόνισε, ότι «Με το Κ.Κ.Ε υπάρχει ελπίδα ότι μπορεί να υπάρξει μια άλλη Ευρώπη, των λαών, του σοσιαλισμού».

Ολόκληρη η ομιλία:

«Τώρα μπορούμε να πάμε ακόμα πιο ψηλά! Είναι καθοριστική η ψήφος των εργατογειτονιών του Πειραιά, για να βγάλει η κρίσιμη κάλπη των ευρωεκλογών αυτό που πραγματικά φοβάται η κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα κόμματα του συστήματος και της ΕΕ αλλά κι αυτό που πραγματικά συμφέρει τον λαό και τη νεολαία,

N. Ανδρουλάκης: Επιστολή-επικοινωνιακό σωσίβιο στην κα. Φον Ντερ Λάιεν και ομολογία της αποτυχίας του κ. Μητσοτάκη

 «Ο τίτλος της κωμωδίας είναι “Επιστολή στη Φον ντερ Λάιεν”» σχολίασε μιλώντας στη Βέροια, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σχετικά με την επιστολή που επίκειται να στείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κομισιόν.

«Τον Ιούνιο στην πρώτη του συνέντευξη, όταν είχε εκλεγεί πρωθυπουργός με 41% ο κ. Μητσοτάκης, είπε ότι δεν θα επιτρέψει η Ελλάδα να γίνει η μπανανία των πολυεθνικών που κερδοσκοπούν στην πλάτη του ελληνικού λαού. Και σήμερα αποδέχεται ότι είναι μπανανία; Αποδέχεται ότι είναι ανίκανος να ποδηγετήσει τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, στέλνοντας επιστολή – επικοινωνιακό σωσίβιο στην κα. Φον ντερ Λάιεν» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε:

Ν. Χριστοδουλίδης: Εκφορτώνεται η βοήθεια στη Γάζα – Έντονο το ενδιαφέρον για το «Αμάλθεια»

 Η πρωτοβουλία «Αμάλθεια» για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα δια θαλάσσης από την Κύπρο προχωρά κανονικά και το ενδιαφέρον είναι έντονο, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ανταπόκριση – Λευκωσία: Κωστής Κωνσταντίνου

«Πολλές υπηρεσίες του κράτους είναι σε συντονισμό», συμπλήρωσε, «γιατί από τη μια πρέπει να είμαστε σε θέση να φιλοξενήσουμε περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια στην Κύπρο και την ίδια στιγμή να αξιοποιηθούν τα λεφτά που στάλθηκαν στην Κύπρο για να αγοραστεί ανθρωπιστική βοήθεια, να υπάρχει συντονισμός».

Τελεσίγραφο Γκαντζ στον Νετανιάχου για τη Γάζα

 Ο Μπένι Γκαντζ ανακοίνωσε απόψε ότι αναμένει από τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου να δεσμευτεί σε ένα συμφωνημένο «όραμα», όπως είπε, για τη σύγκρουση στη Γάζα, το οποίο θα περιλαμβάνει τον καθορισμό του ποιος θα μπορούσε να κυβερνήσει την περιοχή μετά τον πόλεμο με τη Χαμάς.

Ανταπόκριση: Κωστής Κωνσταντίνου