Ουκρανική πυραυλική επίθεση σε ρωσική αποθήκη με πυρομαχικά στο Ντονιέτσκ Τις προηγούμενες ώρες υπήρχαν πληροφορίες ότι οι ουκρανικές υπηρεσίες είχαν εντοπίσει ρωσικές αποθήκες

 Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (4/7) στο Ντονιέτσκ και συγκεκριμένα κοντά στην Makeevka, μετά από ουκρανική επίθεση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την ουκρανική επίθεση καταστράφηκε μια ρωσική αποθήκη με πυρομαχικά, ενώ δεν είναι γνωστό ακόμη αν υπάρχουν νεκροί και τραυματίες.

Oι ρωσικές αρχές ζητούν από τους κατοίκους να περιορίσουν όσο γίνεται τις μετακινήσεις τους.

Η Ρωσία «επιστράτευσε» τα stealth UAV S-70 – Κτύπησαν κτήριο της SBU στο Σούμι (βίντεο)

 Τα UAV έχουν παίξει μέχρι στιγμής κρίσιμο ρόλο στον πόλεμο ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία, καθώς και οι δύο πλευρές τα χρησιμοποιούν για να κτυπήσουν από απόσταση σημαντικούς στόχους. 

Αυτό έκαναν και οι Ρώσοι, χθες στο Σούμι, εκεί που κτύπησαν κτήριο της ουκρανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (SBU), με τις τοπικές αρχές να αναφέρουν ότι σκοτώθηκε ένα άτομο και ότι τραυματίστηκαν 16 ακόμη.

Μόσχα: «Η Ουκρανία θα επιτεθεί απόψε στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια»! – Κίεβο: «Οι Ρώσοι τοποθέτησαν σήμερα εκρηκτικά»

 Ανησυχία προκαλεί η ανακοίνωση της ρωσικής κρατικής εταιρείας «Rosatom», η οποία υποστηρίζει ότι η Ουκρανία σχεδιάζει επίθεση στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια. 

Όπως αναφέρει η «Rosatom» η Ουκρανία φέρεται να σκοπεύει να πλήξει το πυρηνικό εργοστάσιο τη νύχτα της 5ης Ιουλίου με έναν πύραυλο Tochka-U με κεφαλή γεμάτη με πυρηνικά απόβλητα, αλλά και με drones.

Κινεζική βάση στην Κούβα – Του Σπύρου Αξαρλή

 Η ιστορία της συμφωνίας για την εγκατάσταση μιας κινεζικής βάσης παρακολούθησης σημάτων (SigInt) στην Κούβα επανάφερε εικόνες του 1962, την πυραυλική κρίση με τη Σοβιετική Ένωση και τον κίνδυνο σύγκρουσης μεταξύ των τότε δύο παγκόσμιων υπερδυνάμεων. Υπάρχουν μόνο μερικές ομοιότητες, γιατί σε αντίθεση με την αντιπαράθεση με τη Μόσχα, αυτή με το Πεκίνο δεν αποτελεί ψυχρό πόλεμο για την Ουάσιγκτον.

Κλιμάκωση της βίας στη Δυτική Όχθη – 10 νεκροί Παλαιστίνιοι, δεκάδες τραυματίες

 Δέκα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν χθες Δευτέρα στην Τζενίν, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, κατά τη διάρκεια επιχείρησης ευρείας κλίμακας του στρατού του Ισραήλ, στο πλαίσιο της οποίας κινητοποιήθηκαν εκατοντάδες μέλη του και χρησιμοποιήθηκαν εκτενώς τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Στην επιχείρηση αυτή -τη μεγαλύτερη που έχει κάνει ο Τσαχάλ, ο ισραηλινός στρατός, στη Δυτική Όχθη εδώ και χρόνια- πυρά και εκρήξεις έσειαν για ώρες την πόλη και τον παρακείμενο καταυλισμό προσφύγων της Τζενίν, οχυρά ένοπλων παλαιστινιακών παρατάξεων που έχουν βρεθεί επανειλημμένα στο στόχαστρο.

«Φλέγεται» η Δυτική Όχθη: Οι ισραηλινές δυνάμεις άρχισαν να αποσύρονται, προηγήθηκε αιματηρή επιχείρηση – Τι κρύβεται στην Τζενίν

 Οι ισραηλινές δυνάμεις άρχισαν να αποσύρονται αργά απόψε από την παλαιστινιακή πόλη Τζενίν, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας, μετά την πραγματοποίηση μιας από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές επιχειρήσεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη τα τελευταία χρόνια.

Νωρίτερα, τουλάχιστον ήταν οι νεκροί και εκατοντάδες οι τραυματίες από την επιχείρηση του Ισραηλινού στρατού στην Δυτική Όχθη, τη μεγαλύτερη των εβραϊκών δυνάμεων κατά της Παλαιστίνης τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Υπουργείο Άμυνας: δύο στρατηγικά πυραυλοφόρα Tu-95MS πέταξαν ανοιχτά της δυτικής ακτής της Αλάσκας

 ΜΟΣΧΑ, 4 Ιουλίου - RIA Novosti.

Ένα ζευγάρι στρατηγικών πυραυλοφορητών Tu-95MS των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων πραγματοποίησε πτήση 13 ωρών πάνω από τα ουδέτερα ύδατα της Βερίγγειας Θάλασσας, στα ανοιχτά της δυτικής ακτής της Αλάσκας, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. 

"Δύο στρατηγικά πυραυλικά αεροπλανοφόρα Tu-95ms της αεροπορίας μεγάλου βεληνεκούς των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων πραγματοποίησαν προγραμματισμένη πτήση στον εναέριο χώρο πάνω από τα ουδέτερα ύδατα της Βερίγγειας Θάλασσας, κοντά στη δυτική ακτή της Αλάσκας. 

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εκτόξευσαν 23 βλήματα του ΝΑΤΟ μέσα σε πέντε λεπτά στο Ντόνετσκ και τη Μακίιβκα

 ΝΤΟΝΕΤΣΚ, 4 Ιουλίου - RIA Novosti. 

Τα ουκρανικά στρατεύματα εκτόξευσαν 23 βλήματα διαμετρήματος 155 χιλιοστών του ΝΑΤΟ στις περιοχές Ντόνετσκ και Makiivka σε πέντε λεπτά, δήλωσε το γραφείο αντιπροσωπείας της DPR στο Κοινό Κέντρο Ελέγχου και Συντονισμού Θεμάτων που σχετίζονται με Εγκλήματα Πολέμου της Ουκρανίας (JCCC).

"Καταγράφηκε πυρκαγιά από το VFU (ένοπλοι σχηματισμοί της Ουκρανίας - επιμ.) προς τις ακόλουθες κατευθύνσεις: 16.35 - οικισμός Netaylovo - πόλη Ντόνετσκ (περιοχή Kuibyshevsky): εκτοξεύτηκαν πέντε οβίδες διαμετρήματος 155 χιλιοστών · 16.35 - ο οικισμός Μαξιμιλιάνοβκα -

Reuters: Η Κίνα ακυρώνει την επίσκεψη του επικεφαλής διπλωμάτη της ΕΕ Μπορέλ στο Πεκίνο στις 10 Ιουλίου

 ΜΟΣΧΑ, 4 Ιουλίου - RIA Novosti.

Οι κινεζικές αρχές ακύρωσαν την επίσκεψη στη χώρα του διπλωμάτη της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, η οποία έπρεπε να πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουλίου, μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ναμπίλ Μασράλι. " 

«Δυστυχώς, ενημερωθήκαμε από τους Κινέζους συναδέλφους μας ότι η επίσκεψη στις ημερομηνίες που έχουν προγραμματιστεί την επόμενη εβδομάδα δεν είναι πλέον δυνατή και πρέπει να αναζητήσουμε εναλλακτικές», είπε ο συνομιλητής του πρακτορείου. 

Στην περιοχή της Καμτσάτκα, ένα μαχητικό MiG-31 συνετρίβη κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης

 ΜΟΣΧΑ, 4 Ιουλίου - RIA Novosti.

Το μαχητικό-αναχαιτισεις MiG-31 συνετρίβη κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης πτήσης πάνω από τον κόλπο Avacha στην επικράτεια Καμτσάτκα, οι διασώστες αναζητούν το πλήρωμα, ανέφερε το τμήμα υποστήριξης πληροφοριών του Στόλου του Ειρηνικού (Ειρηνικός Στόλος).

«Κατά τη διάρκεια μιας προγραμματισμένης εκπαιδευτικής πτήσης στην επικράτεια της Καμτσάτκα πάνω από τα νερά του κόλπου Avacha, ένα μαχητικό MiG-31 συνετρίβη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Στόλος του Ειρηνικού. Διευκρινίζεται ότι το αεροπλάνο πετούσε χωρίς πυρομαχικά.

Ο Πούτιν έδωσε εντολή να αξιολογηθεί η ιδέα της αποστολής τουριστών στην Κριμαία μέσω νέων περιοχών

 ΜΟΣΧΑ, 4 Ιουλίου - RIA Novosti.

Θα είναι δυνατό να κατευθύνεται η ροή τουριστών στην Κριμαία μέσω νέων περιοχών της Ρωσίας, παρακάμπτοντας την Επικράτεια του Κρασνοντάρ, μόνο με τη συμμόρφωση με όλα τα μέτρα ασφαλείας, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνάντηση με μέλη της κυβέρνησης.

Ο κυβερνήτης του Κουμπάν Βενιαμίν Κοντρατίεφ πρότεινε τη χρήση ενός διαδρόμου μεταφοράς μέσω νέων εδαφών για να λυθεί το πρόβλημα της κυκλοφοριακής συμφόρησης στην είσοδο της Γέφυρας της Κριμαίας.

Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας: Τα συστήματα αεράμυνας κατέστρεψαν πέντε ουκρανικά UAV στη Νέα Μόσχα και στην περιοχή της Μόσχας

 ΜΟΣΧΑ, 4 Ιουλίου - RIA Novosti.

Η Ουκρανία προσπάθησε να επιτεθεί σε αντικείμενα στη Μόσχα και στην περιοχή της Μόσχας με πέντε drones, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας. " 

"Τέσσερα ουκρανικά UAV στο έδαφος της Νέας Μόσχας καταστράφηκαν από συστήματα αεράμυνας. Ένα άλλο UAV κατεστάλη από ηλεκτρονικό πόλεμο και συνετρίβη στο έδαφος της περιοχής Odintsovo", αναφέρει το μήνυμα.

Κατά την απόκρουση της επίθεσης δεν τραυματίστηκε κανείς, δεν υπήρξαν ζημιές, κατέληξε το τμήμα Άμυνας.

Η ζημιά στην Κριμαία από τον υδάτινο αποκλεισμό μπορεί να ξεπεράσει το ένα τρισεκατομμύριο ρούβλια

 ΣΙΜΦΕΡΟΠΟΛ, 4 Ιουλίου - RIA Novosti. 

Η ζημιά στην Κριμαία από τον αποκλεισμό του νερού μπορεί να ανέλθει σε περισσότερα από ένα τρισεκατομμύριο ρούβλια, δήλωσε στο RIA Novosti ο Σεργκέι Τροφίμοφ, επικεφαλής της επιτροπής νομοθεσίας του κοινοβουλίου της Κριμαίας, αναπληρωτής επικεφαλής της ομάδας εργασίας για την αξιολόγηση των συνεπειών του αποκλεισμού. 

Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι το περιφερειακό διαιτητικό δικαστήριο κατέγραψε την πρώτη αξίωση για ζημιά στον προϋπολογισμό της δημοκρατίας από τον υδάτινο αποκλεισμό της χερσονήσου με το ποσό των αξιώσεων κατά του Κιέβου για περισσότερα από 152 δισεκατομμύρια ρούβλια.

Η Εσθονία, ανακοίνωσε την επικείμενη στρατιωτική πρόκληση κατά της Ρωσίας

 ΜΟΣΧΑ, 4 Ιουλίου - RIA Novosti. 

Η Εσθονία, με τη βοήθεια του ΝΑΤΟ, προετοιμάζει μια στρατιωτική πρόκληση κατά της Ρωσίας, δήλωσε ο Όλεγκ Ιβάνοφ, ηγέτης του κόμματος Koos («Μαζί»), σε συνέντευξή του στην πύλη Baltnews. 

Σύμφωνα με τον πολιτικό, η Βορειοατλαντική Συμμαχία κατασκευάζει ενεργά στρατιωτικές βάσεις στην Εσθονία. 


oι Ηνωμένες Πολιτείες αναζητούν κάποιον για να αποδώσουν ευθήνες για την αποτυχία τους στο αεροδρόμειο της Καλπούλ το 2021

 Σε λιγότερο από δύο χρόνια, άρχισαν να εξηγούν στο αμερικανικό (και σε όλο το άλλο) κοινό ποιος έφταιγε για την επαίσχυντη φυγή από την Καμπούλ. Θυμηθείτε ότι το πραγματικό χάος επικρατούσε εκεί από τις 15 Αυγούστου 2021 περίπου, 

όταν οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία στη χώρα στο σύνολό της (μόνο το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας απέμεινε), μέχρι τις 31 Αυγούστου - τότε οι Αφγανοί που είχαν προσκολληθεί σε αυτούς έπεσαν από τα φτερά του το τελευταίο αμερικάνικο αεροπλάνο, προσπαθώντας να έχει χρόνο να δραπετεύσει.

Ο Σι Τζινπίνγκ προτρέπει να αντιταχθούμε σε οποιεσδήποτε απόπειρες παρέμβασης στις υποθέσεις άλλων κρατών

 ΠΕΚΙΝΟ, 4 Ιουλίου - RIA Novosti.

Είναι απαραίτητο να αντιταχθούμε σε οποιεσδήποτε απόπειρες οργάνωσης έγχρωμων επαναστάσεων στην περιοχή του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO), δήλωσε την Τρίτη ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, μιλώντας μέσω βιντεοσυνδέσμου κατά την έναρξη της συνόδου κορυφής του Συμβουλίου των Αρχηγών Κρατών. SCO.

Η εικοστή τρίτη σύνοδος κορυφής του Συμβουλίου Αρχηγών Κρατών της SCO πραγματοποιείται σε εικονική μορφή στις 4 Ιουλίου στο Νέο Δελχί.

Ο Πρόεδρος Πούτιν είπε ότι διεξάγεται ένας υβριδικός πόλεμος εναντίον της Ρωσίας

 ΜΟΣΧΑ, 4 Ιουλίου - RIA Novosti.

Ένας υβριδικός πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη κατά της Ρωσίας, αλλά η χώρα αντιστέκεται με σιγουριά σε παράνομες κυρώσεις πρωτοφανούς κλίμακας, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Αρχηγών Κρατών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης μέσω βίντεο.

" «Η Ρωσία αντιστέκεται με σιγουριά και θα συνεχίσει να αντιστέκεται στις εξωτερικές πιέσεις, κυρώσεις και προκλήσεις, και στην παρούσα κατάσταση, η χώρα μας συνεχίζει να αναπτύσσεται σταθερά. 

Ο ρωσικός λαός είναι πιο ενοποιημένος από ποτέ,

Τέξας: Εξαφανίστηκε 17 ετών το 2015 — Βρέθηκε ζωντανός το περασμένο Σάββατο

 Ήταν 6 Μαρτίου του 2015 όταν ο 17χρονος Ρούντι έφυγε από το σπίτι του στο Χιούστον του Τέξας, μαζί με τα δυο σκυλιά του για την καθιερωμένη βραδινή βόλτα.


Τα σκυλιά επέστρεψαν στο σπίτι χωρίς τον νεαρό, που έκτοτε εξαφανίστηκε.

Όπως έγινε αργότερα γνωστό, ο Ρούντι έπασχε από βάρια κατάθλιψη καθώς είδε τον καλύτερο φίλο του να πεθαίνει μπροστά στα μάτια του. 

Στα Τίρανα ο Μπιλ Κλίντον – Θερμή υποδοχή από τον Έντι Ράμα

 Στα Τίρανα για διήμερη επίσκεψη, αφίχθη σήμερα (3/7) ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον. Ο Πρωθυπουργός της χώρας Έντι Ράμα του επιφύλαξε θερμή υποδοχή.

Προς τιμή του Αμερικανού Προέδρου, το όνομα του οποίου στην Αλβανία είναι συνδεδεμένο με την παρέμβαση του ΝΑΤΟ στη Σερβία του 1999 και την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, ο Αλβανός πρωθυπουργός οργάνωσε το απόγευμα δημόσια εκδήλωση στην κεντρική πλατεία των Τιράνων. Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, του κράτους, των πολιτικών κομμάτων, των θρησκευτικών κοινοτήτων της χώρας, εκπρόσωποι του διαπιστευμένου στην Αλβανία διπλωματικού σώματος και πλήθος κόσμου.

Ζελένσκι: Απελαύνει τον πρεσβευτή της Γεωργίας – Κατηγορεί το Κρεμλίνο ότι σκοτώνει τον Σαακασβίλι

 Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έδωσε την Δευτέρα προθεσμία 48 ωρών στον Γεωργιανό πρεσβευτή για να επιστρέψει στην πατρίδα του και να έχει διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση σχετικά με την τύχη του φυλακισμένου πρώην προέδρου της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι.

Η απόφαση ακολούθησε τη δημοσιοποίηση εικόνων από την εμφάνιση του 55χρονου Σαακασβίλι που ενέτειναν την ανησυχία για την κατάσταση της υγείας του. Εξασθενημένος και πολύ αδυνατισμένος, σήκωσε το μπλουζάκι που φορούσε για να δείξει τα πλευρά και την κοιλιά του.

Ιταλία: Η Λέγκα ζητά τη δημιουργία ενός ενιαίου σπιτιού της κεντροδεξιάς στην Ευρώπη λέει ο Σαλβίνι – Συνομιλία με τη Λεπέν

 Ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι είχε σήμερα το απόγευμα συνομιλία μέσω τηλεδιάσκεψης με την Μαρίν Λεπέν, του γαλλικού κόμματος Εθνικός Συναγερμός και με κύριο θέμα τις συμμαχίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο ενόψει των ευρωεκλογών του επόμενου έτους.

Σε ανακοίνωση της Λέγκα αναφέρεται ότι «ο κύριος στόχος είναι η δημιουργία της πρώτης, ιστορικής κυβέρνησης της κεντροδεξιάς, σε αντίθεση με την αριστερά των φόρων και της χαώδους μετανάστευσης».

«Η Λέγκα δεν θα πορευθεί ποτέ με την αριστερά και τους σοσιαλιστές και δεν δέχομαι βέτο σε ό,τι αφορά τους συμμάχους μας.

Ιαπωνία: Στο Τόκιο ο υψηλότερος ουρανοξύστης της χώρας

 Ολοκληρώθηκε η ανέγερση του υψηλότερου ουρανοξύστη στην Ιαπωνία, ο οποίος θα ανοίξει επισήμως τις πύλες του το φθινόπωρο, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρία Mori Building Co. Ltd.

Ο ύψους 330 μ. Azabudai Hills Mori JP Tower δεσπόζει στο κέντρο του Τόκιο, καταρρίπτοντας κατά 30 μέτρα το ρεκόρ που κατείχε ο ουρανοξύστης Abeno Harukas στην Οσάκα.

Έχει 64 ορόφους και πέντε υπόγεια επίπεδα. Στους τελευταίους ορόφους έχουν κατασκευαστεί πολυτελείς κατοικίες, ενώ ο νέος ουρανοξύστης θα στεγάσει επίσης τη Βρετανική Σχολή του Τόκιο, ένα ιατρικό ίδρυμα υπό την αιγίδα του πανεπιστημίου Κέιο, γραφεία εταιριών, καταστήματα και εστιατόρια.

Συρία: Συνάντηση Μπασάρ αλ Άσαντ με τον ΥΠΕΞ της Ιορδανίας Αϊμάν Σαφάντι – Συζήτηση για την επιστροφή των προσφύγων του πολέμου

 Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ και ο επικεφαλής της ιορδανικής διπλωματίας Αϊμάν Σαφάντι συζήτησαν ιδίως για την επιστροφή των προσφύγων του πολέμου και για την αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών στα σύνορα των δυο κρατών κατά τη διάρκεια συνάντησής τους χθες Δευτέρα στη Δαμασκό, έκανε γνωστό το υπουργείο Εξωτερικών στο Αμάν.

Η επίσκεψη του κ. Σαφάντι καταγράφεται με φόντο τη διπλωματική προσέγγιση των χωρών της περιοχής με τον κ. Άσαντ, ειδικά την επάνοδο της Δαμασκού στον Αραβικό Σύνδεσμο, έπειτα από την διπλωματική απομόνωσή της για σειρά ετών, αφότου ξέσπασε ο πόλεμος στη Συρία το 2011.

Λιβύη: Δίκαιη κατανομή των πετρελαϊκών εσόδων απαιτεί ο Χαλίφα Χάφταρ

 Ο Χαλίφα Χάφταρ, ο ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης, απαίτησε χθες Δευτέρα δίκαιη κατανομή των πετρελαϊκών εσόδων, δίνοντας προθεσμία ως τα τέλη Αυγούστου για αυτό.

Πρέπει να σχηματιστεί «ανώτερη επιτροπή επιφορτισμένη να θέσει σε εφαρμογή οικονομικές διευθετήσεις για τη δίκαιη διαχείριση των δημοσίων κεφαλαίων», συμπεριλαμβανομένων των πετρελαϊκών εσόδων, δήλωσε ο στρατάρχης Χάφταρ απευθυνόμενος σε αξιωματικούς του στρατού του στο γενικό αρχηγείο του στο Ράζμα (25 χιλιόμετρα ανατολικά της Βεγγάζης).