Μόσχα: «Η Ουκρανία θα επιτεθεί απόψε στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια»! – Κίεβο: «Οι Ρώσοι τοποθέτησαν σήμερα εκρηκτικά»

 Ανησυχία προκαλεί η ανακοίνωση της ρωσικής κρατικής εταιρείας «Rosatom», η οποία υποστηρίζει ότι η Ουκρανία σχεδιάζει επίθεση στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια. 

Όπως αναφέρει η «Rosatom» η Ουκρανία φέρεται να σκοπεύει να πλήξει το πυρηνικό εργοστάσιο τη νύχτα της 5ης Ιουλίου με έναν πύραυλο Tochka-U με κεφαλή γεμάτη με πυρηνικά απόβλητα, αλλά και με drones.

Από την πλευρά του το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας προειδοποιεί για πιθανή προβοκάτσια από πλευράς της Ρωσίας στο «άμεσο μέλλον», καθώς υποστηρίζει ότι (σύμφωνα με ενημέρωση από τις μυστικές υπηρεσίες) οι Ρώσοι έχουν τοποθετήσει εκρηκτικά στις οροφές των αντιδραστήρων 3 και 4, του πυρηνικού εργοστασίου.

Η ανακοίνωση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων:

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αναφέρουν επίσημα για μια πιθανή προετοιμασία στο εγγύς μέλλον μιας προβοκάτσιας στο έδαφος του πυρηνικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής της Ζαπορίζια, ο οποίος έχει καταληφθεί από Ρώσους τρομοκράτες από τις 4 Μαρτίου 

Σύμφωνα με επιχειρησιακές πληροφορίες, σήμερα, στην εξωτερική οροφή του τρίτου και τέταρτου ενεργειακού μπλοκ του εργοστασίου, τοποθετήθηκαν ξένα αντικείμενα που μοιάζουν με εκρηκτικούς μηχανισμούς. Η έκρηξή τους δεν αναμένεται να προκαλέσει ζημιά στα ενεργειακά μπλοκ, αλλά ενδέχεται να δημιουργήσει εικόνα βομβαρδισμού από την ουκρανική πλευρά. Αυτό είναι που παραπληροφορούν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης και τα κανάλια Telegram.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν παραβιάζουν τους κανόνες του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, παρακολουθούν και ελέγχουν την κατάσταση και είναι έτοιμες να δράσουν υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν θα λειτουργήσουν οι προκλήσεις των εχθρών».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...