Reuters: Η Κίνα ακυρώνει την επίσκεψη του επικεφαλής διπλωμάτη της ΕΕ Μπορέλ στο Πεκίνο στις 10 Ιουλίου

 ΜΟΣΧΑ, 4 Ιουλίου - RIA Novosti.

Οι κινεζικές αρχές ακύρωσαν την επίσκεψη στη χώρα του διπλωμάτη της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, η οποία έπρεπε να πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουλίου, μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ναμπίλ Μασράλι. " 

«Δυστυχώς, ενημερωθήκαμε από τους Κινέζους συναδέλφους μας ότι η επίσκεψη στις ημερομηνίες που έχουν προγραμματιστεί την επόμενη εβδομάδα δεν είναι πλέον δυνατή και πρέπει να αναζητήσουμε εναλλακτικές», είπε ο συνομιλητής του πρακτορείου. 

Δεν διευκρίνισε σε ποιες ημερομηνίες θα μπορούσε να επαναπρογραμματιστεί το ταξίδι.

Το γεγονός ότι ο Μπορέλ την επόμενη εβδομάδα σχεδιάζει να πάει σε συνομιλίες με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών Κιν Γκανγκ και άλλους αξιωματούχους, ανέφερε νωρίτερα σήμερα το Bloomberg, επικαλούμενο τον πρεσβευτή της ΕΕ στην Κίνα, Χόρχε Τολέδο.

Όπως είπε το Τολέδο στο XI Παγκόσμιο Φόρουμ Ειρήνης στο Πεκίνο, οι Βρυξέλλες θα συνεχίσουν να θίγουν στρατηγικά ζητήματα στις επαφές με την Κίνα, συμπεριλαμβανομένου του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. 

Επιπλέον, η προγραμματισμένη επίσκεψη του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας έγινε γνωστή εν μέσω προσπαθειών της Κίνας να πείσει την Ευρώπη να λάβει λιγότερο επιθετική στάση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες εισήγαγαν ελέγχους εξαγωγών για να περιορίσουν την πρόσβαση της Κίνας σε προηγμένες τεχνολογίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...