Ο Κάμερον δηλώνει ότι θα λυπηθεί αν γίνει ανεξάρτητη η Σκωτία αλλά τους απειλεί με το νόμισμα

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, δήλωσε σήμερα ότι θα αισθανθεί «συντετριμμένος» εάν η Σκωτία επιλέξει την ανεξαρτησία της από το Ηνωμένο Βασίλειο στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα, σε μια προσπάθεια της ύστατης ώρας να αποτρέψει τη διάσπαση.

Σάλμοντ: «Η εκστρατεία υπέρ του "όχι" διαλύεται, η Σκωτία θα γίνει ανεξάρτητη»

Ο Σκοτσέζος ηγέτης, Άλεξ Σάλμοντ, δήλωσε σήμερα ότι δεν υπάρχει τίποτε νέο στην προσφορά που έκανε το Λονδίνο να εκχωρήσει μεγαλύτερες εξουσίας στη Σκοτία και υποστήριξε ότι η εκστρατεία των ενωτικών καταρρέει ενόψει του δημοψηφίσματος της επόμενης εβδομάδας.

Η Ρωσία ξεκινά την ανάπτυξη όπλου "Παγκόσμιας Κρούσης" ικανού να πλήξει οποιονδήποτε στόχο στο πλανήτη σε 30'...

Την έναρξη ανάπτυξης του δικού της οπλικού συστήματος Παγκόσμιας Κρούσης, αντίστοιχου του αμερικανικού AHW (Advanced Hypersonic Weapon) ανακοίνωσε σήμερα ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας Yuri Borisov, σε μία εξέλιξη που δείχνει ότι πλέον ο πλανήτης περνά σε μία κούρσα εξοπλισμών που είχε να ζήσει από την εποχή του "ψυχρού πολέμου"

Νέα φωτογραφία του John Mccain με τον αρχηγό της ISIL - Τον αποκαλούσε "μαχητή της ελευθερίας"

Tην ίδια στιγμή που στις ΗΠΑ προσποιούνται ότι δεν γνωρίζουν πως η ISIL εξοπλίστηκε και χρηματοδοτήθηκε από τους Αμερικανούς, νέα φωτογραφία κάνει το γύρο του διαδικτύου όπου ο πρώην προεδρικός υποψήφιος και νυν γερουσιαστής John Mccain βρίσκεται μαζί με τον αρχηγό των τζιχαντιστών Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι στο έδαφος της Συρίας, και τον αποκαλεί "γενναίο μαχητή της ελευθερίας", όπως το έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμο στο Twitter όπου και ανάρτησε ο ίδιος ο Αμερικανός πολιτικός την φωτογραφία αυτή.

Η επίδειξη ισχύος της Ρωσίας και η αρνητική άποψη του δυτικού κοινού

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας διεξήγαγαν επιτυχημένη δοκιμή του νέου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου στην Λευκή Θάλασσα και πρόκειται να κάνουν άλλες δύο δοκιμαστικές εκτοξεύσεις τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, ανακοίνωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Μια ανώνυμη εταιρεία διαλύει το Εθνικό Σύστημα Υγείας TVXS Ρεπορτάζ

Η κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί την... κυβέρνηση. Η αρχή γίνεται από τη δημόσια υγεία, με νομοσχέδιο που συζητείται σήμερα στη Βουλή και προωθεί τη σύσταση της ΕΣΑΝ ΑΕ, μιας ανώνυμης δηλαδή εταιρείας, που θα διαχειρίζεται - αντί του υπ. Υγείας ή άλλου κρατικού φορέα - τα οικονομικά των νοσοκομείων και των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων των οποίων πλέον η επιβίωση θα εξαρτάται καθαρά από το κέρδος.

Στην καρδιά του Μανχάταν μεταφέρεται το «Nammos» της Μυκόνου

Μια απρόσμενη επίσκεψη κι ένα τυχαίο περιστατικό πριν από περίπου 6 χρόνια ήταν εκείνα που οδήγησαν στο υπερατλαντικό άνοιγμα του τοπ παραθαλάσσιου μπαρ-εστιατορίου «Nammos» της Μυκόνου.

Τον Αύγουστο του 2008, την εποχή που ούτε ένα γκρίζο συννεφάκι δεν σκιάζει τη λιακάδα μιας έστω φαινομενικής ευμάρειας, στον κόλπο της Ψαρούς δεν πέφτει καρφίτσα.

Ηθική αναγνώριση της Ελλάδος 70 χρόνια μετά την λήξη του A’ Παγκοσμίου Πολέμου

Eκδηλώσεις μνήμης στις 4 Αυγούστου 2014 στο διασυμμαχικό μνημειακό συγκρότημα που ανηγέρθη σε λόφο της Λιέγης το 1922
Με μεγάλη επισημότητα και με τη συμμετοχή Αρχηγών Κρατών και Εκπροσώπων από πενήντα χώρες διοργανώθηκαν στη Λιέγη του Βελγίου εκδηλώσεις με τη συμπλήρωση ενός αιώνα από την έναρξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, του μεγάλου ή ευρωπαϊκού πολέμου, όπως ονομάσθηκε από τους ιστορικούς, του πολέμου που στοίχισε δεκάδες εκατομμυρίων ζωές, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές.

Έπίσκεψη Κινέζων επενδυτών* Τι είδαν οι Κινέζοι στο υπέδαφος της Ελλάδας * Πρόκειται για μέταλλα όπως κοβάλτιο (Co), λευκόχρυσος (Pt), τιτάνιο (Ti) κλπ.

Αν αποδειχθεί ότι υπάρχουν σημαντικές ποσότητες από πολύτιμα μεταλλικά στοιχεία στο ελληνικό υπέδαφος, τα οφέλη για την Ελλάδα αλλά και την ελληνική βιομηχανία θα είναι πολλαπλά
Έναν θησαυρό ίσως  κρύβει το ελληνικό υπέδαφος, αφού εκτός από τον ορυκτό πλούτο της χώρας αξίας 40 δις.

Τα αποκαλυπτήρια του νέου iPhone6 και του iWatch έκανε o CEO της Apple

“Eίμαστε χαρούμενοι που ανακοινώνουμε την μεγαλύτερη εξέλιξη στα iPhone” ήταν το πρώτο σχόλιο του CEO της Apple Τιμ Κουκ, o οποίος παρουσίασε το νέο iPhone6 και το πρωτοποριακό gadget iWatch.
Η παρουσίαση έγινε στο Flint Center for Performing Arts στο Cupertino, της Καλιφόρνιας, εκεί που ο Steve Jobs παρουσίασε το πρώτο Mac, το 1984.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ > ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ:Εβδομάδα Κινεζικού Κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη

Μια γερή γεύση από σύγχρονο κινεζικό κινηματογράφο θα πάρουμε την επόμενη εβδομάδα, καθώς η Ταινιοθήκη φιλοξενεί την Εβδομάδα Κινεζικού Κινηματογράφου, από την Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου έως και την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου. Το αφιέρωμα στην κινηματογραφική παραγωγή της ασιατικής υπερδύναμης γίνεται σε συνεργασία με το Τμήμα Κινηματογραφίας της Κρατικής Διοίκησης Τύπου, Δημοσιεύσεων, Ραδιοφώνου, Κινηματογράφου και Τηλεόρασης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ > ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ: Στο δρόμο για τα Όσκαρ η «Μικρά Αγγλία»

Η «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη είναι η επίσημη υποβολή της Ελλάδας για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας στα 87α Βραβεία της Ακαδημίας Κινηματογράφου.
Η «Μικρά Αγγλία» σε σενάριο της Ιωάννας Καρυστιάνη κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Δεκέμβριο του 2013 και καθήλωσε σχεδόν 400.000 θεατές σε ολόκληρη την Ελλάδα.