Λιβύη: Ανεστάλη η παραγωγή σε μεγάλο πετρελαϊκό κοίτασμα

 Η Εθνική Επιχείρηση Πετρελαίου (ΕΕΠ) της Λιβύης ανακοίνωσε χθες Κυριακή την αναστολή της παραγωγής σε μεγάλο κοίτασμα πετρελαίου στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, όπου πολίτες εμποδίζουν τους εργαζόμενους να μπουν στις εγκαταστάσεις, με φόντο το νέο πολιτικό χάος.

Σερβία: Κατηγορεί την Ουκρανία και μια χώρα της ΕΕ για βομβιστικές φάρσες

Από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της στην Ουκρανία, περισσότερες από 12 πτήσεις της Air Serbia αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στο αεροδρόμιο..

Ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς κατηγόρησε την Ουκρανία και μια χώρα της ΕΕ που δεν κατονόμασε ότι βρίσκονται πίσω από μια σειρά από απειλές για δήθεν βόμβες εναντίον αεροσκαφών της Air Serbia.

Ο Πάιατ πιέζει Μητσοτάκη για νέες αποστολές όπλων στην Ουκρανία!

 Απαιτεί να στείλουμε (και) σφαίρες στην Ουκρανία

Ο άνθρωπος που, για πολλούς αναλυτές, έχει το δικό του μερίδιο ευθύνης για τον πόλεμο στην Ουκρανία από το 2013, όταν και υπηρετούσε ως πρέσβης των ΗΠΑ εκεί και με τις συνεχείς του παρεμβάσεις στο πολιτικό σκηνικό του Κιέβου δημιούργησε αδιέξοδα, ακόμη και λίγες ημέρες πριν εγκαταλείψει την Αθήνα παρεμβαίνει και στην εξωτερική πολιτική της Ελλάδας.

«Παράδοση ή θάνατος»: Δεν καταθέτουν τα όπλα οι τελευταίοι μαχητές της Μαριούπολης

 To τελευταίο κεφάλαιο στην πολιορκία της Μαριούπολης γράφεται τις ώρες αυτές έπειτα από δύο μήνες βομβαρδισμών και σφοδρών συγκρούσεων στο στρατηγικής σημασίας λιμάνι της Αζοφικής που έχει ήδη περιέλθει σχεδόν ολοκληρωτικά υπό ρωσικό έλεγχο, και ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένει να «ανακηρύξει» την πρώτη νίκη του πολέμου και της μεγάλης μάχης που βρίσκεται προ των πυλών για το σύνολο του Ντονμπάς.

Ισπανία: Σχεδόν 3 τόνοι κοκαΐνης κατασχέθηκαν στα ανοικτά των Καναρίων Νήσων

 Σχεδόν τρεις τόνοι κοκαΐνης, κρυμμένοι στη δεξαμενή καυσίμων αλιευτικού, κατασχέθηκαν την περασμένη Τετάρτη στα ανοικτά του αρχιπελάγους των Καναρίων Νήσων, ανακοίνωσαν χθες Κυριακή οι ισπανικές αρχές.

Η Ρωσία ανοίγει προξενείο στην κατεχόμενη Κύπρο

 Ως μια κίνηση που προμηνύει την εξέλιξη των διπλωματικών σχέσεων Ρωσίας-Τουρκίας ερμηνεύεται η ειλημμένη, σύμφωνα με πληροφορίες, απόφαση της Μόσχας για τη λειτουργία ρωσικής προξενικής αρχής στη βόρεια κατεχόμενη Κύπρο.