Σε απόγνωση, σπάνε σε 6 κατευθύνσεις οι oυκρανικές άμυνες – Παραδοχή Zelensky: Οι Ρώσοι με λίγες δυνάμεις πέτυχαν

 Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): Οι ρώσοι με λίγες δυνάμεις πέτυχαν τον στόχο τους – Μεγάλη πίεση στο Donbass - Elon Musk (επιχειρηματίας ΗΠΑ): Δεν υπάρχει πλέον δημοκρατία στην Ουκρανία...Ο Ουκρανικός στρατός στην κυριολεξία δείχνει σημάδια διάλυσης…

Οι άμυνες καταρρέουν, σε 6 διαφορετικές κατευθύνσεις από το Kharkiv στον βορά έως νότια στην Zaporizhia, οι ρωσικές δυνάμεις σπάνε τις Ουκρανικές άμυνες.
Ταυτόχρονα συνεχίζονται τα εδαφικά κέρδη στο Donetsk με την πλήρη κατάληψη του οικισμού Kleshcheyevka.

Κάλεσμα Κασσελάκη σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ - «Το προοδευτικό κέντρο να έρθει στον ΣΥΡΙΖΑ»

 Άνοιγμα σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να συγκροτηθεί η “μεγάλη δημοκρατική παράταξη” δοκιμάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης.

«Αν θέλει ο κ. Ανδρουλάκης να γίνει πρωθυπουργός δικαίωμά του, ας το προσπαθήσει».
«Εμείς όμως θα προχωρήσουμε στην δημοκρατική παράταξη που έχει ο τόπος και θα προσκαλέσω στελέχη του, πρώην υπουργούς αυτού του χώρου» μετά τις ευρωεκλογές, καθώς «στην πορεία προς το καταστατικό συνέδριο ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανοίξει διάπλατα τις δομές του για όσους θέλουν να συνεισφέρουν στην παραγωγή πολιτικής,

Η Κομισιόν ξεσκέπασε την επικοινωνιακή φούσκα της επιστολής Μητσοτάκη – Η ακρίβεια αποτελεί θύλακα φθοράς για την κυβέρνηση

 Είναι προφανές ότι η Κομισιόν δεν ενδιαφέρεται για την εγχώρια ακρίβεια και σίγουρα δεν μπορεί να πράξει κάτι απτό και αποτελεσματικό στις πολυεθνικές εταιρείες.Aπάντηση που μοιάζει με χτυπηματάκι στην πλάτη έδωσε η Κομισιόν στην επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ακρίβεια στη χώρα και τις πρακτικές των πολυεθνικών εταιρειών.

«Σύμφωνα με τη συνήθη πρακτική μας, θα απαντήσουμε στην επιστολή σε εύθετο χρόνο», δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν, αναφερόμενος στην επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για την ακρίβεια.

Τέλος χρόνου για Ουκρανία – Η Ρωσία αχρήστευσε την παγίδα Minsk που έστησε το ΝΑΤΟ, μονόδρομος η παράδοση άνευ όρων

 Η Ρωσία σχεδιάζει να εδραιώσει τη νίκη της στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία με μια ευνοϊκή συνθήκη ειρήνης καθώς δεν παρασύρθηκε στη παγίδα διαπραγματεύσεων τύπου Minsk που έστησε η Δύση, η οποία είχε ως μόνο σκοπό να δώσει στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις τον απαραίτητο χρόνο για να ανασυνταχθούν.

Οι συμφωνίες του Minsk, είχαν ως στόχο να δώσουν χρόνο στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να προετοιμαστούν για μία στρατιωτική αναμέτρηση με τη Ρωσία, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014. 

Βόμβα από τη Γερμανία: Δεν αποκλείει τη σύλληψη Netanyahu η κυβέρνηση Scholz - Σφοδρές αντιδράσεις από το CDU

 Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να διατάξει τη σύλληψη του πρωθυπουργού του Ισραήλ Benjamin Netanyahu, εφόσον εκδοθεί αντίστοιχο ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Η σχετική δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης.
Ερωτώμενος σχετικά με το εάν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα ζητούσε την σύλληψη του Benjamin Netanyahu σε γερμανικό έδαφος, εφόσον είχε εκδοθεί ανάλογο ένταλμα, ο Steffen Hebestreit απάντησε «φυσικά, τηρούμε τον νόμο», τονίζοντας ταυτόχρονα ότι πρόκειται για υποθετικό ερώτημα.

Ανάρτηση – φωτιά Καμμένου: Αν αποκαλυφθεί γιατί παρακολουθούσε η ΕΥΠ τον Ανδρουλάκη το ΠΑΣΟΚ μπορεί να μην μπει καν στην Ευρωβουλή

 Επανεμφάνιση του προέδρου των... ΑΝΕΛ 

Με μία ανάρτηση - «φωτιά» ο πρώην Υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σχολιάζει την υπόθεση των παρακολουθήσεων!
Θεωρεί πως πολύ σωστά η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, γράφοντας πως εάν βγει στη δημοσιότητα ο λόγος που γινόταν αυτό, «μπορεί να μην μπει το ΠΑΣΟΚ καν στην Ευρωβουλή»


Αν βγεί στη δημοσιότητα γιατί παρακολουθούσε η ΕΥΠ (πολύ σωστά )τον Ανδρουλάκη μπορεί να μην μπεί το ΠΑΣΟΚ καν στην Ευροβουλή ….

Γαλλία: Δοκιμαστική εκτόξευση πυρηνικού πυραύλου νέας γενιάς από μαχητικό αεροσκάφος Rafale

 Ο πύραυλος ASMPA-R νέας γενιάς εκτοξεύτηκε από μαχητικό αεροσκάφος Rafale των στρατηγικών δυνάμεων της Πολεμικής Αεροπορίας

Οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις προχώρησαν σήμερα στην πρώτη δοκιμαστική εκτόξευση αναβαθμισμένου πυραύλου αέρος-εδάφους ASMPA-R μεσαίου βεληνεκούς, ο οποίος είναι ικανός να φέρει πυρηνική γόμωση, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Sebastien Lecornu.
Ο πύραυλος ASMPA-R νέας γενιάς εκτοξεύτηκε από μαχητικό αεροσκάφος Rafale των στρατηγικών δυνάμεων της Πολεμικής Αεροπορίας κατά τη διάρκεια άσκησης που διεξήχθη στη γαλλική επικράτεια και περιελάμβανε προσομοίωση επιδρομής με πυρηνικά όπλα.

ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος ξεσκεπάζει τους Βρετανούς - Κανένα στοιχείο δεν δείχνει τη μεταφορά όπλων από την Κίνα στη Ρωσία

 Οι Αμερικανοί σημειώνουν ότι θα διαβουλευτούν με εκπροσώπους της βρετανικής κυβέρνησης προκειμένου να «καταλάβουν σε τι ακριβώς αναφερόταν αυτή η δήλωση»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν διαθέτουν πληροφορίες σχετικά με υποτιθέμενα σχέδια της Κίνας να προμηθεύσει τη Ρωσία με φονικά όπλα, που θα αξιοποιηθούν στον πόλεμο στην Ουκρανία, τονίζει ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Jake Sullivan.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εκφράσει ανησυχίες για την υποτιθέμενη πιθανή προμήθεια όπλων από την Κίνα στη Ρωσία ήδη από το 2022.

Τα ρωσικά στρατεύματα προχώρησαν βαθιά στην άμυνα του εχθρού και προκάλεσαν περίπου 255 απώλειες στον ουκρανικό στρατό στην περιοχή του Χάρκοβο

 ΜΟΣΧΑ, 22 Μαΐου. /TASS/. 

Τα ρωσικά στρατεύματα απελευθέρωσαν τον οικισμό Kleshcheyevka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ (DPR) την περασμένη ημέρα στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, ανέφερε την Τετάρτη το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. 

«Μονάδες της Νότιας Μάχης απελευθέρωσαν τον οικισμό Kleshcheyevka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ ως αποτέλεσμα ενεργών επιχειρήσεων», ανέφερε το υπουργείο σε δήλωση.

Ζ. Μπορέλ για Παλαιστίνη: Θα εργαστώ για κοινή θέση ΕΕ για λύση δυο κρατών

 «Στο πλαίσιο της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, θα εργαστώ αδιάκοπα με όλα τα κράτη μέλη για την προώθηση μιας κοινής θέσης της ΕΕ που θα βασίζεται στη λύση των 2 κρατών», σημειώνει ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ σε ανάρτησή του στο Χ.

Ο ίδιος αναφέρεται στη σημερινή ανακοίνωση δύο κρατών μελών της ΕΕ -της Ιρλανδίας και της Ισπανίας- και της Νορβηγίας σχετικά με την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης.

Βρετανία: Με τις εκλογές του Ιουλίου θα μπει τέλος «στο χάος», λέει ο ηγέτης των Εργατικών

 Οι βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου θα δώσουν στη χώρα την ευκαιρία να βάλει τέλος στο «χάος» της συντηρητικής κυβέρνησης του Ρίσι Σούνακ, δήλωσε απόψε ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ.

«Ό,τι και να ειπωθεί, ό,τι κι αν γίνει, αυτές οι εκλογές αφορούν την ευκαιρία για αλλαγή», είπε ο Στάρμερ μιλώντας σε υποστηρικτές τους, αφού ο Σούνακ προκήρυξε εκλογές για τις 4 Ιουλίου

«Η ψήφος στους Εργατικούς είναι ψήφος υπέρ της σταθερότητας, οικονομικής και πολιτικής, πολιτικών που δεν θα επιβαρύνουν τη ζωή όλων μας. Μια ψήφος για να σταματήσουμε το χάος.

Ο Ρίσι Σούνακ προκήρυξε πρόωρες εκλογές στη Βρετανία στις 4 Ιουλίου

 Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ προκήρυξε σήμερα το απόγευμα πρόωρες εκλογές για την 4η Ιουλίου, σε ανακοίνωσή του έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ.

Λονδίνο – Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

Ο Ρίσι Σούνακ επέλεξε να αιφνιδιάσει τους πάντες που περίμεναν εκλογές το φθινόπωρο. Η εικόνα της οικονομίας είναι καλύτερη και το σύνθημα του αναμένεται να είναι αυτό που είπε σήμερα στη Βουλή «πρέπει να επιμείνουμε στο σχέδιο μας διότι αποδίδει».


Ο Πούτιν προτρέπει πιο εντατική προώθηση των ρωσικών εμπορικών σημάτων στο εξωτερικό «Στο πλαίσιο της προεδρίας της Ρωσίας στο BRICS,

ΜΟΣΧΑ, 22 Μαΐου. /TASS/. 

Τα ρωσικά εμπορικά σήματα και οι εξελίξεις θα πρέπει να προωθηθούν εντατικότερα στη διεθνή σκηνή και να δημιουργηθούν επίσης σε συνεργασία με φιλικές χώρες, για παράδειγμα από τους BRICS, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου του Οργανισμού Στρατηγικών Πρωτοβουλιών (ASI). 

"Πρέπει να επιδιώξουμε την ανάπτυξη [κοινών] επιχειρήσεων με φιλικά κράτη - με όσους θέλουν να συνεργαστούν μαζί μας. 

Power of Siberia-2: Το super deal Kίνας – Ρωσίας που αλλάζει τα παγκόσμια δεδομένα στη ενέργεια

 Η Ρωσία εδώ και χρόνια διαπραγματεύεται με την Κίνα την κατασκευή του αγωγού Power of Siberia-2 που θα μεταφέρει 50 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως από την περιοχή Yamal στη βόρεια Ρωσία στην Κίνα μέσω Μογγολίας

Η Ρωσία και η Κίνα προκειται να υπογράψουν «στο εγγύς μέλλον» σύμβαση για τον αγωγό φυσικού αερίου Power of Siberia-2, ο οποίος θα μεταφέρει ρωσικό αέριο στην Κίνα, δήλωσε ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Alexander Novak, σύμφωνα με το Interfax.

Ο Zelensky σέρνει το ΝΑΤΟ σε πολεμική κόλαση με ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία – Οργή από Ρωσία, σοκ ΗΠΑ

 Πρόταση για τη δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία ως ύστατο μέσο κατά της Ρωσίας κατέθεσαν δυτικοί  αξιωματούχοι - Η οργισμένη αντίδραση της Ρωσίας οδήγησε τις χώρες του ΝΑΤΟ σε αναδίπλωση

Η συνεχιζόμενη προέλαση του ρωσικού στρατού κατά μήκος του τεράστιου μετώπου στην Ουκρανία, που υποστηρίζεται από την αεροπορική κυριαρχία των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων έχει επιβάλει μία πραγματικότητα που δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς και κυρίως η συλλογική Δύση.

Πράσινη ενέργεια και… πράσινα άλογα: «Βραχυκύκλωσαν» οι ΑΠΕ λόγω μεγάλης έλλειψης ζήτησης και κατάρρευσης στις τιμές

Η Ελλάδα παράγει πάρα πολύ πράσινο ηλεκτρισμό και αναζητά επειγόντως αγοραστές… 

 Έντονο προβληματισμό προκαλεί στους επενδυτές του κλάδου, και ειδικότερα τους μικρότερους παραγωγούς, οι χαμηλές τιμές παγκοσμίως, με μερικούς από αυτούς να κάνουν λόγο ακόμα και «λουκέτο» στις μονάδες τους.

Μάλιστα, στο αναφέρθηκε η γερμανική Handelsblatt, η οποία ναι μεν κάνει λόγο για μεγάλη ενεργειακή πρόοδο, αλλά ταυτόχρονα σημειώνει… τα έντονα προβλήματα της βιομηχανίας.

Ρωσία: Θα προστατεύσουμε το Τατζικιστάν σε περίπτωση εισβολής από το Αφγανιστάν

Η Ρωσία είναι έτοιμη να προστατεύσει τον σύμμαχό της, το Τατζικιστάν, σε περίπτωση οποιασδήποτε εισβολής από το γειτονικό Αφγανιστάν, δήλωσε σήμερα ανώτερος διπλωμάτης, εν μέσω αναφορών ρωσικών μέσων ενημέρωσης για μια ένοπλη τατζικική ομάδα που ετοιμάζει διασυνοριακή επίθεση.

Οι Τατζίκοι είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εθνοτική ομάδα στο Αφγανιστάν και αποτελούν την πλειοψηφία του πληθυσμού σε ορισμένες βόρειες περιοχές κοντά στα σύνορα με το Τατζικιστάν, που είναι πρώην σοβιετική δημοκρατία.

Ιστορική εξέλιξη - Κύμα αναγνώρισης του κράτους της Παλαιστίνης, κατακραυγή για Ισραήλ - Οργή Netanyahu: Είστε ανόητοι

 Ιρλανδία, Ισπανία, Νορβηγία αναγνωρίζουν το κράτος της Παλαιστίνης - Οργή Ισραήλ: Σε κίνδυνο η ασφάλεια μας

Στην αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης αλλά και σε σφοδρά πυρά της πολιτικής που ακολουθεί ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Benjamin Netanyahu στη Γάζα προχώρησαν Νορβηγία, Ιρλανδία και Ισπανία, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση και οργή του Ισραήλ, το οποίο υποστηρίζει ότι η κίνηση της αναγνώρισης του Παλαιστινιακού κράτους θα πυροδοτήσει τον εξτρεμισμό και την αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Εφιαλτικό αδιέξοδο - Εάν δεν συλληφθεί ο Netanyahu οι ΗΠΑ θα χάσουν οριστικά και αμετάκλητα κάθε επιρροή στη Μέση Ανατολή

  Το ΔΠΔ κινδυνεύει να χάσει την αξιοπιστία του, ενώ οι ΗΠΑ τείνουν να χάσουν ό,τι έχει απομείνει από την επιρροή τους στη Μέση Ανατολή εάν δεν συλληφθεί ο Ισραηλινός πρωθυπουργός

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) δεν έχει εκδώσει ακόμη ένταλμα σύλληψης για την ηγεσία του Ισραήλ αλλά η πίεση στο δικαστικό όργανο αυξάνεται συνεχώς.
Το ΔΠΔ κινδυνεύει να χάσει την αξιοπιστία του, ενώ οι ΗΠΑ τείνουν να χάσουν ό,τι έχει απομείνει από την επιρροή τους στη Μέση Ανατολή.

Αποκλειστικό: Επιστολή-φωτιά αποδήμων προς ΕΛΚ και Βέμπερ για το σκάνδαλο Ασημακοπούλου – «Τι σκοπεύετε να κάνετε;»

 Επιστολή «φωτιά» απέστειλαν απόδημοι Έλληνες στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) αναφορικά με το σκάνδαλο «Ασημακοπούλου» και τη διαρροή των προσωπικών τους δεδομένων.

 Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του documentonews.gr, η επιστολή, η οποία κοινοποιήθηκε στον πρόεδρο του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη το κόμματος, περιγράφει αναλυτικά το πώς έγινε η διαρροή των προσωπικών τους δεδομένων, ενώ υπογραμμίζουν πως έχουν ήδη προσφύγει στην ελληνική Δικαιοσύνη και την Εθνική Αρχή για την προστασία προσωπικών δεδομένων ζητώντας δικαίωση.

Ρωσία: Αποσύρθηκε το προσχέδιο αλλαγής θαλασσίων συνόρων που προκάλεσε σοκ σε γειτονικές χώρες

 Πρόταση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας για αναθεώρηση των θαλάσσιων συνόρων της Ρωσίας στην ανατολική Βαλτική Θάλασσα απαλείφθηκε σήμερα από μία επίσημη διαδικτακή πύλη αφού προκάλεσε σύγχυση και ανησυχία στη Φινλανδία, τη Σουηδία, τη Λιθουανία και την Εσθονία, χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.

Στην επίσημη ανακοίνωσή του, το υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι στην προηγούμενη σοβιετική μέτρηση του συνόρου το 1985 είχαν χρησιμοποιηθεί ναυτικοί χάρτες των μέσων του 20ού αιώνα και έτσι (η μέτρηση) δεν ανταποκρίνεται πλήρως σε πιο σύγχρονες χαρτογραφικές συντεταγμένες.

Επίθεση στην Ερμού: Η 20χρονη λιποθύμησε μετά το χτύπημα στην καρωτίδα – «Για 3 λεπτά δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη» (Video)

 Σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην οδό Ερμού όταν ένας άνδρας επιτέθηκε σε 20χρονη γυναίκα, χτυπώντας τη με γροθιές στο πρόσωπο και την καρωτίδα.

Να σημειωθεί ότι ο δράστης είχε επιτεθεί ξανά σε γυναίκα, είχε συλληφθεί και είχε αφεθεί ελεύθερος

«Της επιτέθηκε με τόση δύναμη και μανία στο πρόσωπο και στην καρωτίδα. Πήρε και ένα τμήμα από το κεφάλι, έπαθε κρίση πανικού και λιποθύμησε», περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες.

Έτσι δρούσε το κύκλωμα εφοριακών Εταιρεία «δολοφόνων» με «πιστόλια» κύκλωμα εφοριακών Ιδού η μαφία σας, κ. Μητσοτάκη

 Πώς το Documento παγίδευσε αυτούς που χάλκευσαν στοιχεία εναντίον του και έβαλαν την υπογραφή τους σε ψευδή έκθεση ελέγχου. Υπόλογος ο πρωθυπουργός για την κατασκευή στοιχείων στον φορολογικό έλεγχο εναντίον της εφημερίδας

Από τις πρώτες µέρες που ανέλαβε την εξουσία ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2019 ενέταξε στο «κυβερνητικό του έργο» την εξόντωση του Documento, το οποίο επί χρόνια αποκαλύπτει τα έργα και τις ηµέρες του. 

Η μαφία της ΑΑΔΕ και στη Χαλκίδα: Πώς η ΕΛΑΣ ξεσκέπασε το κύκλωμα που εκβίαζε επιχειρηματίες – Επιβεβαίωση των αποκαλύψεων του Documento

 Μόνο ως κεραυνός εν αιθρία δεν έπεσε η εξάρθρωση του κυκλώματος εφοριακών που εκβίαζε επιχειρηματίες, συστηματικά, με «έδρα» τη ΔΟΥ Χαλκίδας. 

Ένα κύκλωμα που εξαρθρώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, και όχι η ΑΑΔΕ που ακολουθεί τη γνωστή τακτική να παραπέμπει εσωτερικά σε διοικητικά όργανα ελέγχου της ίδιας της Αρχής ως πιθανά πειθαρχικά αδικήματα.

 Η υπόθεση αυτή, την οποία είχε φέρει στο φως το Documento τον Ιούλιο του 2023 με τίτλο «Μαφία Εφοριακών εκβιάζει επιχειρηματίες», συνοψίζει μόνο μία πτυχή της μαφίας που λειτουργεί εντός της ΑΑΔΕ, την οποία έχει στηλιτεύσει με «βροχή»