Η παγωμένη Ανταρκτική μέσα από τα μάτια ενός ταξιδιώτη φωτογράφου

Οι ιστορίες μεγάλων θαλάσσιων περιπετειών οδήγησαν τον φωτογράφο Rene Koster σε μια προσωπική εξερεύνηση στον Νότιο Πόλο με ένα πλοίο του 1911, το οποίο έχει πολλά ταξίδια στο βιογραφικό του.

 Με σκοπό την καταγραφή του ανεξερεύνητου τοπίου και την αποτύπωση της μοναδικής ομορφιάς ενός σημείου του πλανήτη που λίγοι θα πλησίαζαν, ο καλλιτέχνης «κόβει την ανάσα» με το άλμπουμ Antarctica.

Αμπχαζία. Η Ελληνίδα που μπήκε στη βίλα του Στάλιν

Ο Ιωσήφ Στάλιν αποτελεί μία από τις πλέον αμφιλεγόμενες προσωπικότητες στην ιστορία. Ο πρώην ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης ήταν ένας ιδιαιτέρως σκληρός άνθρωπος, ο οποίος στήριξε την ηγεσία του στο φόβο και στον τρόμο των αντιπάλων του.
Γνωρίζουμε ελάχιστα πράγματα για την καθημερινότητά του Στάλιν και τους τρόπους που περνούσε τον ελεύθερό του χρόνο. Πρόσφατα ήρθαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το ησυχαστήριό του που βρίσκεται κρυμμένο στο δάσος της λίμνης Ρίτσα, στην Αμπχαζία.

Ρομάρικ Γκοντάν: Μου απαγόρευσαν να ξαναγράψω για την Ελλάδα

Όσα χρόνια διαρκεί η ελληνική κρίση, ο αρχισυντάκτης επί ευρωπαϊκών θεμάτων ήταν ίσως ο μοναδικός δημοσιογράφος στη Γαλλία που -αρχικά μέσα από τις σελίδες της οικονομικής εφημερίδας «La Τribune» και στη συνέχεια από την ιστοσελίδα της- έδινε την πραγματική εικόνα και διάσταση του ελληνικού προβλήματος.
Δεν «παπαγάλιζε» τις θέσεις της γαλλικής Προεδρίας ή των ευρωπαϊκών και γερμανικών θεσμών και ασκούσε δριμεία κριτική

Ford: «Plug-in» υβριδικά Van για το Λονδίνο

Επιλεγμένες Λονδρέζικες επιχειρήσεις θα δοκιμάσουν plug-in υβριδικά van Ford, που λειτουργούν αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια στο μεγαλύτερο ποσοστό των αστικών διαδρομών, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Ford σε project σχεδιασμένο για τη βελτίωση της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα.
Η Ford λανσάρει ένα πρόγραμμα πολλών εκατομμυρίων λιρών, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα στο Λονδίνο,

Φύσα, ρούφα, τράβα τόνε

Στους καφενέδες, στις σπηλιές και στα νεκροταφεία φούμαραν οι μάγκες ναργιλέ
Τι συνέβαινε στα πέριξ, όταν έκαιγαν φωτιές; Μα, τι άλλο; Επιναν οι μάγκες αργιλέ.
 Στη δύσκολη δεκαετία του 1930, που η ζωή κυλούσε με τις προμήθειες από τα δημοτικά συσσίτια, δεκάδες τεκέδες ξεφύτρωσαν σε όλη τη χώρα.
 Φαινομενικά επρόκειτο για καφενέδες, που όμως στο δίπλα δωμάτιο φυγάδευαν το ένοχο «μαυράκι». Νοικοκυραίοι, ψαράδες,

Προεδρικές εκλογές στο Εκουαδόρ

Ο Ισημερινός γυρίζει σήμερα μια σελίδα της ιστορίας του εκλέγοντας τον διάδοχο το προέδρου Ραφαέλ Κορέα και έχει την επιλογή είτε να συνεχίσει το πείραμά του για έναν «Σοσιαλισμό του 21ου αιώνα» ή να κάνει μια συντηρητική στροφή, όπως άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής.
Έπειτα από τρεις θητείες μέσα σε δέκα χρόνια, ο Ραφαέλ Κορέα δεν είναι υποψήφιος.

Ισπανία: 160.000 διαδηλωτές στη Βαρκελώνη υπέρ της υποδοχής προσφύγων

Τουλάχιστον 160.000 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, συμμετείχαν σήμερα σε διαδήλωση στη Βαρκελώνη ζητώντας η Ισπανία να υποδεχθεί «από αυτή τη στιγμή» τους χιλιάδες πρόσφυγες, που είχε δεσμευτεί να φιλοξενήσει το 2015.
Η δήμαρχος της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ισπανίας, Άντα Κολάου κάλεσε τους διαδηλωτές να «κατακλύσουν τους δρόμους» στο πλαίσιο αυτής της κινητοποίησης με τίτλο «εμείς θέλουμε να υποδεχθούμε» ("volem acollir", στα καταλανικά).

Ο Τζορτζ Σόρος "ανακατεύει" τα Βαλκάνια

Πολλές κυβερνήσεις στα Βαλκάνια γίνονται όλο και πιο αυταρχικές. Ο εχθρός είναι λίγο-πολύ ένας: Ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος, ο οποίος στηρίζει αρκετές βαλκανικές ΜΚΟ. Ουγγαρία, Σερβία, Ρουμανία, ΠΓΔΜ, Βουλγαρία. Χώρες των Βαλκανίων που τελευταία ρέπουν ολοένα περισσότερο προς τον ολοκληρωτισμό, κατά το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

Νέα επίθεση Γκάμπριελ σε Σόιμπλε: «Όχι σε ακρωτηριασμούς» της ΕΕ - Αυτό ισχύει και για την Ελλάδα

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας έκρουσε -για μια ακόμα φορά, μόλις προχτές το έκανε και με συνέντευξή του στην Frankfurter Aλlgemeine Zeitung- τον κώδωνα του κινδύνου στην περίπτωση που θα "ακρωτηριαστεί" η Ευρωπαϊκή Ενωση, αναφέροντας ρητά και την Ελλάδα.

Εurogroup: Χοντρά λάθη του ΔΝΤ για την Ελλάδα

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί του Eurogroup εκτιμούν ότι ο Τόμσεν και οι άλλοι παράγοντες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, έχουν υποπέσει σε σωρεία λαθών, κακών υπολογισμών, κατά τη συγγραφή της έκθεσης του ΔΝΤ για την Ελλάδα,.
Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), το Συμβούλιο των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Εurogroup είναι σε θέση να γνωρίζουν ότι τα

Ρουμελιώτης: Μεγάλα τα σφάλματα του ΔΝΤ στο πρώτο μνημόνιο

Το ΔΝΤ «έχει διαπράξει μεγάλα σφάλματα σε ό,τι αφορά στο πρώτο μνημόνιο» τονίζει, μεταξύ των άλλων, σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, πρόεδρος της Atrtica Bank και πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στον Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Όπως επισημαίνει «με τις εσφαλμένες προβλέψεις, αυξήθηκαν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας». Επίσης, σημειώνει ότι τους κκ Βόλφανγκ Σόιμπλε και Πολ Τόμσεν «μόνο σκοπιμότητες τους ενώνουν».

2012-2013:Διέγραψαν πρόστιμα 100 εκατ. ευρώ σε εταιρείες και σε «επωνύμους»

Αναστασιάδης και Λιακουνάκος φιγουράρουν στο πόρισμα εκατό σελίδων ειδικού συνεργείου ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών για την αμαρτωλή περίοδο 2012-2013.Επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών «εξαφάνιζε» πρόστιμα και φόρους εκατομμυρίων που είχαν επιβληθεί για διαδοχικές εικονικές συναλλαγές ή άλλες παραβάσεις σε μεγάλες εταιρείες και σε «επώνυμους» πολίτες.