Δυστοπική η εικόνα της κυβέρνησης – Σοβαρές κόντρες υπουργών, αβλεψίες και ύποπτοι διαγωνισμοί στοιχειώνουν το Μαξίμου

 Δυστοπική είναι η εικόνα της κυβέρνησης αλλά και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

Σε επίπεδο κυβερνητικό παρατηρούνται σοβαρές αρρυθμίες και κόντρες υπουργών και υφυπουργών.
Η έξαρση του μεταναστευτικού έχει φέρει το αρμόδιο υπουργείο να βρίσκεται σε αναμμένα κάρβουνα.

Η σύμβαση στο υπουργείο Μετανάστευσης

Η Ελευθεροτυπία του Βαγγέλη Μαρινάκη απέκτησε υπόσταση και κεφάλαιο €10,5 εκατ.

 Το εγχείρημα της επιστροφής του ιστορικού τίτλου «Ελευθεροτυπία» στο χώρο των μέσων ενημέρωσης σε εμπορική λειτουργία φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά. Την περασμένη Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024 συστάθηκε η εταιρεία με την επωνυμία Ελευθεροτυπία Α.Ε. με μοναδικό μέτοχο την αλλοδαπή κυπριακή εταιρεία «ELEFTHEROTYPIA HOLDINGS LIMITED», την οποία εκπροσωπεί ο Ιωάννης Σιώπης.

Το αρχικό κεφάλαιο είναι 10,5 εκατ. ευρώ το οποίο δεν καταβλήθηκε ολοσχερώς  αλλά καλύπτεται με ανάληψη της υποχρέωσης καταβολής από τους ιδρυτές/μετόχους.

Boeing: Συνεχίζεται η απεργία μετά την απόρριψη της νέας σύμβασης από τους εργαζόμενους

 Με συντριπτική πλειοψηφία απορρίφθηκε χθες Τετάρτη από τους εργαζόμενους της Boeing η τελευταία πρόταση συμφωνίας για τετραετή επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας που πρότεινε η διεύθυνση της βιομηχανίας.

Ετσι, τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης της απεργίας τους, που έχει παραλύσει δυο κρίσιμης σημασίας εργοστάσια από τα μέσα του Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε ο συνδικαλιστικός φορέας τους.


Eurostat: Στο 163,6% του ΑΕΠ το χρέος το β’ τρίμηνο του 2024 στην Ελλάδα, αλλά βαίνει μειούμενο – Στο 88,1% στην ευρωζώνη

 Στο 163,6% του ΑΕΠ ανήλθε το χρέος το β’ τρίμηνο του 2024 στην Ελλάδα, την ίδια ώρα που έφτασε στο 88,1% στην ευρωζώνη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. 

Ή Ελλάδα παραμένει πρώτη με βάση το ποσοστό του χρέους προς το ΑΕΠ και ακολουθούν η Ιταλία με 137% και η Γαλλία με 112,2%. Η διαφορά των δύο χωρών που έπονται της Ελλάδας είναι ότι το ποσοστό βαίνει αυξανόμενο ενώ της Ελλάδας βαίνει μειούμενο.

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 24 Οκτωβρίου

 Σήμερα Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η μνήμη της Αγίας Σεβαστιανής.

Τα ονόματα που γιορτάζουν σήμερα είναι τα εξής:

  • Σεβαστιανή,
  • Σεβαστίνα,
  • Σεβαστιάνα,
  • Σεβαστή,
  • Σέβη,
  • Σεβούλα,
  • Σεβαστούλα*.

Αγία Σεβαστιανή

Συνέχιση της απεργίας στα πλοία μέχρι και τις 25 Οκτωβρίου – Για προοπτική κλιμάκωσης μιλά η ΠΝΟ

 Τη συνέχιση της 48ωρης απεργίας, που προκηρύχθηκε στις 22 και 23 Οκτωβρίου, αποφάσισε Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) ανακοινώνοντας νέα 48ωρη απεργία μέχρι και τα μεσάνυχτα της 25 Οκτωβρίου, με προοπτική κλιμάκωσης, όπως αναφέρει, στα επιβατηγά ακτοπλοϊκά πλοία και στα μεσογειακά τουριστικά πλοία (Ε/Γ-Ο/Γ διεθνών πλόων και κρουαζιερόπλοια).

Η ΠΝΟ έκανε λόγο για μεγάλες συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες σε αρκετά πλοία,

Στ. Κασσελάκης στο ΕΡΤNews: «Μόνο το Συνέδριο εγκρίνει ή απορρίπτει υποψηφιότητες – Το 6,5% γίνεται εύκολα 20% με τις αλλαγές που πρέπει»

 Ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε στην εκπομπή «Στο Κέντρο» του ΕΡΤNews με τον Γιώργο Κουβαρά για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Για τα γραφεία του τα οποία εγκαινίασε σήμερα, παρουσία πλήθους υποστηρικτών τόνισε πως: «Πάρα πολύς κόσμος, αλλά το πιο βασικό είναι το πάθος που έχει αυτός ο κόσμος. Διότι ξέρει ότι αυτό το οποίο διακυβεύεται είναι η δημοκρατία στο κυβερνών κόμμα της Αριστεράς, στην κυβερνητική παράταξη της Αριστεράς.