Η Ελευθεροτυπία του Βαγγέλη Μαρινάκη απέκτησε υπόσταση και κεφάλαιο €10,5 εκατ.

 Το εγχείρημα της επιστροφής του ιστορικού τίτλου «Ελευθεροτυπία» στο χώρο των μέσων ενημέρωσης σε εμπορική λειτουργία φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά. Την περασμένη Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024 συστάθηκε η εταιρεία με την επωνυμία Ελευθεροτυπία Α.Ε. με μοναδικό μέτοχο την αλλοδαπή κυπριακή εταιρεία «ELEFTHEROTYPIA HOLDINGS LIMITED», την οποία εκπροσωπεί ο Ιωάννης Σιώπης.

Το αρχικό κεφάλαιο είναι 10,5 εκατ. ευρώ το οποίο δεν καταβλήθηκε ολοσχερώς  αλλά καλύπτεται με ανάληψη της υποχρέωσης καταβολής από τους ιδρυτές/μετόχους.

Δεν διευκρινίζεται εάν το κεφάλαιο θα είναι μετρητά ή εάν θα είναι σε είδος (σ.σ. δηλαδή θα μπορούσε να γίνει αποτίμηση των άϋλων στοιχείων, που αγοράστηκαν στον πλειστηριασμό). Εάν πάντως είναι μετρητά, τότε θα πρόκειται για μεγάλη επένδυση από τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, δεδομένου ότι αγόρασε μέσω της εταιρείας που ελέγχει (Alter Ego Media Α.Ε.) τον τίτλο στον πλειστηριασμό που εκτέλεσε ο εκκαθαριστής της Χ.Κ. Τεγόπουλος Α.Ε. (εταιρεία που είχε στην ιδιοκτησία της την Ελευθεροτυπία και πτώχευσε), προσφέροντας υψηλό τίμημα 8 εκατ. ευρώ.

Το τίμημα αυξήθηκε σημαντικά στον πλειστηριασμό, καθώς ο πλειοδότης κοντραρίστηκε με έναν άλλο επιχειρηματία, τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Το πρώτο διοικητικό συμβούλιο της Ελευθεροτυπία Α.Ε. που αποτελείται από τρία μέλη:
Τον Αντώνη Καρακούση συνταξιούχο δημοσιογράφο  του Βήματος και σύμβουλο του ομίλου Αlter Ego, ο οποίος κατέχει τη θέση του προέδρου.

Τον Φώτη Τάγαρη, ο οποίος ορίστηκε στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και ο οποίος κατέχει και τη θέση του οικονομικού διευθυντή στον όμιλο Αlter Ego Media.

Και την κυρία Αννα Τζούλια Φουρλάνου, που συμπληρώνει το ολιγομελές διοικητικό συμβούλιο.

Η Alter Ego Media που έχει αγοράσει το πρώην συγκρότημα Λαμπράκη και τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, είχε ανακοινώσει ότι απέκτησε μέσω δημόσιου πλειστηριασμού στις 4 Μαρτίου 2024 τα εμπορικά σήματα “ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ“, “ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ” και την ιστοσελίδα “WWW.ENET.GR” της πρώην εταιρείας “Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε”.

  • Καλός ο καιρός σήμερα – Τι περιμένουμε αύριο και το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου
  • Neptune Hospitality: Η εταιρεία όχημα για να μπει η κυρία του εφοπλισμού Μελίνα Τραυλού στον κλάδο του τουρισμού
  • Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...