Δυστοπική η εικόνα της κυβέρνησης – Σοβαρές κόντρες υπουργών, αβλεψίες και ύποπτοι διαγωνισμοί στοιχειώνουν το Μαξίμου

 Δυστοπική είναι η εικόνα της κυβέρνησης αλλά και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

Σε επίπεδο κυβερνητικό παρατηρούνται σοβαρές αρρυθμίες και κόντρες υπουργών και υφυπουργών.
Η έξαρση του μεταναστευτικού έχει φέρει το αρμόδιο υπουργείο να βρίσκεται σε αναμμένα κάρβουνα.

Η σύμβαση στο υπουργείο Μετανάστευσης

Το παρασκήνιο λέει ότι ο υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος αναγκάστηκε να υπογράψει έναν διαγωνισμό 10 εκατ. ευρώ με μεγάλη συμβουλευτική εταιρεία η οποία έχει προνομιακές σχέσεις και σε άλλα υπουργεία ενώ ακούγεται έντονα ότι η εν λόγω εταιρεία προωθείται πολύ από τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο.
Τον διαγωνισμό αυτό δεν τον υπέγραψε ο Δημήτρης Καιρίδης που ήταν υπουργός Επικρατείας πριν τον Παναγιωτόπουλου και το Μαξίμου τον έστειλε σπίτι του.
Ο Παναγιωτόπουλος επίσης δεν ήθελε να υπογράψει τον διαγωνισμό αυτό αλλά αναγκάστηκε διότι βλέπει ότι οι μεταναστευτικές ροές έχουν αυξηθεί και ήδη φαίνονται τα αποτελέσματα της λαθρομετανάστευσης σε νησιά όπως η Ρόδο θυμίζοντας πολύ τις εποχές ΣΥΡΙΖΑ.

Η κόντρα Σταϊκούρα με το βαθύ κράτος των συνδικαλιστών

Το ίδιο σκηνικό έχει παρατηρηθεί και στο υπουργείο Μεταφορών με σύμβαση που υπεγράφη με έτερη συμβουλευτική εταιρεία.
Απλά εκεί βρέθηκε ότι στην εταιρεία αυτή εργάζεται άμεσο συγγενικό πρόσωπο του υπουργού. Όμως, αυτό που έχει ενοχλήσει το Μαξίμου είναι τα συχνά περιστατικά στον δίκτυο του ΟΣΕ και του Προαστιακού όπου οι αμαξοστοιχίες μπαίνουν σε πορεία πρόσκρουσης με άλλες που μέχρι τώρα γίνονται αντιληπτά αλλά θα μπορούσαν να στοιχήσουν τη ζωή.
Πάνω σε αυτή τη βάση των πολλών καταγγελιών, ο υπουργός Μεταφορών έκανε αναφορά στον Άρειο Πάγο.
Φαίνεται ότι τώρα η ηγεσία του υπουργείου πάει να τα βάλει με το βαθύ κράτος και τους συνδικαλιστές του ΟΣΕ και των λοιπών οργανισμών.

Δύσκολη η συμβίωση Άδωνι με την ομάδα Αγαπηδάκη

Στα θέματα υγείας, οι δημοσκοπήσεις είναι κόλαφος για την ηγεσία όπου βλέπουμε αρνητικό πρόσημο για την σημερινή εικόνα της δημόσιας υγείας.
Στο υπουργείο επικρατούν 2 ομάδες.
Η ομάδα Άδωνι Γεωργιάδη και η ομάδα Αγαπηδάκη-Θεμιστοκλέους που εντέλλεται από τον Άκη Σκέρτσο.
Οι κόντρες είναι συχνές ενώ στο Μαξίμου δεν είναι και πολύ ευχαριστημένοι με την εικόνα της σύγκρουσης που καλλιεργεί ο Άδωνις αφού είναι ένας χώρος με ευαίσθητους συνδικαλιστές που μπορούν να σου κάνουν ζημιά.

Το χάλι της Πολιτικής Προστασίας

Στο τομέα της Πολιτικής Προστασίας δεν χρειάζεται να πούμε πολλά.
Ο Πρωθυπουργός πανηγύριζε χθες στην Βουλή ότι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια κάηκαν λιγότερα στρέμματα γης.
Όμως, η μεγάλη εικόνα είναι ότι 5 χρόνια επί κυβέρνησης Μητσοτάκη έχουν καεί τεράστιες εκτάσεις, έχουν καταστραφεί εμβληματικά δάση (Δαδιά), έχει καεί η μισή Ρόδος, όλη η Εύβοια, βόρεια και Νότια, έχει καταστραφεί το 70% των δασών της Αττικής, έχει πλημμυρίσει ένας ολόκληρος νομός (Θεσσαλία), για να μην πούμε το τραγικό ότι την πρόσφατη φωτιά που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα και σταμάτησε στα σπίτια του Χαλανδρίου… Και φυσικά τη μεγαλύτερη ευθύνη για τα σημερινά χάλια έχει ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας.

Δεν νοιάζεται ο Σκυλακάκης με τους λογαριασμούς θέλει να πάει στην ΤτΕ

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η συγκατοίκηση Σκυλακάκη-Σδούκου είναι δύσκολη.
Ο πρώτος διατηρεί πολύ χαμηλά αντανακλαστικά στις αυξήσεις των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας ενώ η φορολογία που βάζει το υπουργείο στους παρόχους για να δικαιολογήσει την δική του ανυπαρξία έχει ενοχλήσει παραδοσιακούς παίκτες της Ενέργειας.
Ο κόσμος πλέον έχει κουραστεί αυτές τις εναλλαγές στην τιμή της ενέργειας, τους υψηλούς λογαριασμούς εν ολίγοις είναι ανάγκη να βγούμε από το Χρηματιστήριο Ενέργειας όπως έκαναν άλλες χώρες. Ο Σκυλακάκης προφανώς δεν νοιάζεται για όλα αυτά, το μόνο που τον ενδιαφέρει να κάνει μία ομαλή μετάβαση στην Τράπεζα της Ελλάδας, πρόθεση για την οποία πρώτοι στο ΒΝ γράψαμε 2 μήνες πριν…

Δεν πείθει ο Γεραπετρίτης, αλλαγές στο Μαξίμου

Τέλος, στο στόχαστρο βουλευτών είναι ο Γιώργος Γεραπετρίτης ο οποίος μπορεί να εξήγησε σε μερικούς ποια θα είναι η ατζέντα στην επίσκεψη του Hakan Fidan όμως υπάρχει μεγάλη καχυποψία.
Δεν είναι τυχαίο που οι κύκλοι Α.Σαμαρά αναφέρθηκαν σε χαριεντίσματα και υποκλίσεις στο Αιγαίο, πετώντας το καρφί στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την περιβόητη υπόκλιση που έκανε ο Γεραπετρίτης στον Erdogan παλαιότερα. Σαφώς, όταν μπαίνει στο ζύγι απέναντι στον πιο δημοφιλή υπουργό Νίκο Δένδια η πλάστιγγα δεν θα είναι υπέρ του.
Τέλος, έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι το Μαξίμου χρειάζεται αναμόρφωση, έχουν σχηματιστεί ομάδες που δρουν ανεξέλεγκτα. Έχει αποφασίσει ο Μητσοτάκης να στείλει τον Α.Σκέρτσο σε υπουργείο και να επαναφέρει τον Σταύρο Παπασταύρου.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr                                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...