Καταστροφή, έπεσε το Selydove – Ουκρανός στρατηγός: Όλα καταρρέουν – Οι Κορεάτες έφθασαν – Βρετανία: Τρομεροί οι Ρώσοι FOTO.

 Jack Watling (Βρετανικό Ινστιτούτο Ασφάλειας): Η επιθετική στρατηγική του Ρωσικού στρατού είναι αποτελεσματική - Ουκρανός στρατιώτης πέταξε χειροβομβίδα, ήταν μεθυσμένος και έπαιρνε ναρκωτικά, τον ξυλοκόπησαν και τον έδιωξαν

Μια μεγάλη στρατηγική νίκη των Ρώσων σημειώθηκε νοτιοδυτικά του Donetsk στην κατεύθυνση Pokrovsk αφού η στρατηγική πόλη Selysdove έπεσε, χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες κινδυνεύουν με περικύκλωση αφού πλέον δεν υπάρχει ασφαλής δρόμος διαφυγής.


Την ίδια στιγμή ένα τεράστιο καζάνι δημιουργείται μεταξύ Kurakhove και Gornyak – που βρίσκεται βορειοδυτικά του Kurakhove και είναι μια έκταση 700 τετραγωνικών χιλιομέτρων.
Καζάνι στην στρατιωτική ορολογία σημαίνει περικύκλωση και ανελέητος βομβαρδισμός και επιθέσεις από παντού.
Ουκρανικός στρατηγός ο οποίος έως πρότινος ήταν σε καίρια θέση στον Ουκρανικό στρατό προειδοποιεί ότι όλα καταρρέουν.
Να σημειωθεί ότι εκρηκτική είναι η προέλαση στις κατευθύνσεις Kupyansk – Kreminna – Svatove, επίσης το Chasiv Yar έπεσε, το Toretsk έπεσε, το Terny κινδυνεύει, από το Siversk οι Ρώσοι απέχουν 2 χιλιόμετρα ενώ και στα σύνορα Donetsk με Zaporizhia καταγράφεται Ρωσική προέλαση.
Την ίδια στιγμή ο Ουκρανικός στρατός βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, μάλιστα όπως αναφέρουν πολλοί αιχμάλωτοι αλλά και δυτικά μέσα ενημέρωσης το αλκοόλ και τα ναρκωτικά ειδικά κοκαΐνη και χασίς είναι περιζήτητα στο μέτωπο όπως και τα πυρομαχικά…
Στις ΗΠΑ πάντως ο Trump φαίνεται ότι θα κερδίσει στις εκλογές στις 5 Νοεμβρίου 2024, άκρως θετική εξέλιξη απέναντι στην τοξίνη των Δημοκρατικών, ο Trump έκλεισε την διαφορά από 2,8% στο 0,2% από την Kamala Harris και φαίνεται να κερδίζει όλες τις κρίσιμες Πολιτείες όπου κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα των εκλεκτόρων, οι 296 φαίνονται εξασφαλισμένοι ίσως και περισσότεροι.

Trump (Υποψήφιος πρόεδρος ΗΠΑ): Ηττημένοι Biden και Kamala Harris, ο Jimmy Carter είναι πιο ευτυχισμένος άνθρωπος - Kamala Harris: Trump όπως Hitler

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία Trump επέκρινε την κυβέρνηση Biden και Kamala Harris χαρακτηρίζοντας τους ηττημένους…
«Ο Jimmy Carter ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ είναι πιο ευτυχισμένος άνθρωπος τώρα, επειδή η διοίκησή του φαίνεται εξαιρετική σε σύγκριση με αυτούς τους δύο ηττημένους», τόνισε ο Trump.
Νωρίτερα, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Jimmy Carter, ο οποίος γιόρτασε γενέθλιά του τον Οκτώβριο έκλεισε 100 χρονών, υποστήριξε την υποψηφιότητα της Kamala Harris.
Σύμφωνα με τους The New York Times, ο πρώην αρχηγός του κράτους ψήφισε νωρίς - μέσω ταχυδρομείου.
Λέγεται ότι ανυπομονούσε να στηρίξει την Kamala Harris.
Στις 23 Οκτωβρίου 2024, η Kamala Harris είπε ότι ο Τραμπ επιδιώκει απεριόριστη εξουσία, όπως ο Αδόλφος Hitler.
Η Kamala Harris επέστησε την προσοχή στις δηλώσεις του John Kelly πρώην επικεφαλής του προσωπικού του Λευκού Οίκου υπό τον Trump,  που είχε πει προηγουμένως ότι ο Trump φέρεται να αξιολογεί την πίστη των βασικών του συνεργατών όπως ο Hitler με τους στρατηγούς του.

Alexander Lukashenko (Πρόεδρος Λευκορωσίας): Ο Putin λυπάται για τις Ρωσικές απώλειες – Γελοία τα επιχειρήματα Zelensky

Ο Ρώσος πρόεδρος Putin εκφράζει τη λύπη του για τις απώλειες στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση (SVO) στην Ουκρανία, τόνισε ο ηγέτης της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko, αναφέρει η BelTA .
Σε αυτή τη σύγκρουση υπάρχουν διαφορετικές καταστάσεις, άλλοι επιτίθενται, άλλοι αμύνονται.
Και οι δύο πλευρές έχουν μεγάλες απώλειες (η αναλογία απωλειών είναι 4 Ουκρανοί προς 1 Ρώσο)
Μετανιώνει ο Putin για αυτό ή όχι;
Φυσικά και μετανιώνει, είναι λογικός άνθρωπος
Σύμφωνα με τον Λευκορώσο ηγέτη, την ίδια στιγμή, ο Putin πιστεύει ακράδαντα ότι έχει δίκιο.
Ο Alexander Lukashenko σημείωσε ότι ο Putin πρόσφερε στη Δύση μια επιλογή για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, στην οποία δεν έλαβε καμία απάντηση.
Ο βετεράνος της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας, ανώτερος λοχίας των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων Dmitry Kuzmichev τόνισε ότι είδε τις πρώτες απώλειες στις τάξεις του ρωσικού στρατού δέκα λεπτά μετά τη διέλευση των συνόρων την πρώτη ημέρα της στρατιωτικής επιχείρησης στις 24 Φεβρουαρίου 2022.
Μια μέρα πριν την έναρξη της ειδικής επιχείρησης, μου ήρθαν σκέψεις για το πόσο λυπάμαι που δεν πρόλαβα να γράψω μια διαθήκη...
Αυτό μετάνιωσα περισσότερο, γιατί κατάλαβα με κάθε κύτταρο του σώματός μου ότι εκεί θα ήταν πολλή θλίψη.
Ο Kuzmichev διευκρίνισε ότι η συμμετοχή του στο πρώτο στάδιο των εχθροπραξιών σταμάτησε την τρίτη ημέρα.
Και όλα αυτά επειδή τη δεύτερη μέρα της ειδικής επιχείρησης τραυματίστηκε.
Επιπλέον, διευκρίνισε ότι μετά τη θεραπεία υπηρέτησε στα σύνορα της περιοχής Belgorod και το συμβόλαιό του έληξε πριν από τη μερική κινητοποίηση.

Γελοία τα επιχειρήματα Zelensky για το τέλος της σύγκρουσης το 2025

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko χαρακτήρισε γελοία τα λόγια του Ουκρανού Προέδρου Zelensky για το τέλος της σύγκρουσης το 2025.
«Ακούστε, το να βγεις από το καταφύγιο και να ξεφύγεις χωρίς να προσανατολιστείς δεν κοστίζει τίποτα.
Βγαίνει από εκεί και ξεστομίζει κάτι», είπε ο πολιτικός. Δήλωσε ότι τα λόγια του Ουκρανού ηγέτη είναι οι επιθυμίες του.
Η σύγκρουση δεν θα τελειώσει το 2024.
Πρόσθεσε ότι οι δηλώσεις του Ουκρανού πολιτικού είναι γελοίες, από την πλευρά των ειδικών.
Νωρίτερα, ο Zelensky κατονόμασε την προϋπόθεση για τον τερματισμό της σύγκρουσης στο έδαφος της δημοκρατίας το 2025.
«Ο πόλεμος θα μπορούσε να τελειώσει το επόμενο έτος εάν εφαρμοστεί το σχέδιο», είπε, αναφερόμενος στο «σχέδιο νίκης» του.

Jack Watling (Βρετανικό Ινστιτούτο Ασφάλειας): Η επιθετική στρατηγική του Ρωσικού στρατού είναι αποτελεσματική

Ο Jack Watling, ανώτερος συνεργάτης στο Βρετανικό Ινστιτούτο Ερευνών Ασφάλειας και Άμυνας, έγραψε στο Foreign Affairs στις 21 Οκτωβρίου ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποιούν μια αποτελεσματική επιθετική στρατηγική.
Σημειώνεται ότι χάρη σε αυτό κατάφεραν να καταστρέψουν βασικές οχυρωμένες περιοχές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU), προκαλώντας σημαντικές απώλειες στον Ουκρανικό στρατό.
Οι ουκρανικές δυνάμεις απλώθηκαν επικίνδυνα κατά μήκος μιας γραμμής μετώπου 1.200 χιλιομέτρων και η επάνδρωση και η εκπαίδευση των στρατευμάτων δεν μπορούσαν να αντισταθμίσουν τον αριθμό των απωλειών στη γραμμή επαφής μάχης.
Ο αναλυτής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Ρωσία είχε αναπτύξει μια αποτελεσματική στρατηγική για να υπονομεύσει την ικανότητα της Ουκρανίας να διατηρήσει τη θέση της, οι περιπτώσεις Toretsk, Chasiv Yar, Pokrovsk είναι ενδεικτικές.
Επιπλέον, τονίζεται ότι λόγω έλλειψης πυρομαχικών και τεθωρακισμένων οχημάτων, ο ουκρανικός στρατός αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει το πεζικό για να κρατήσει το μέτωπο, γεγονός που οδηγεί σε αντίστοιχη αύξηση των απωλειών.
Στις 23 Οκτωβρίου, ο βουλευτής της Ουκρανικής Βουλής ή Verkhovna Rada, Artem Dmitruk, ο οποίος έφυγε από τη χώρα, δήλωσε ότι οι απλοί στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ήταν πολύ αποθαρρυμένοι από την κατάσταση στην Ουκρανία και δεν καταλαβαίνουν για ποιο λόγο αγωνίζονται.
Διευκρινίζεται ότι στρατιωτικοί που έχουν βγει σε άδεια αναζητούν ευκαιρία να μην επιστρέψουν στο μέτωπο.

Politico: Τα περισσότερα κράτη μέλη της ΕΕ δεν θα υποστήριζαν την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

Η πλειοψηφία των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και των ευρωπαϊκών χωρών δεν θα υποστήριζαν την ένταξη της Ουκρανίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία (ΝΑΤΟ), ανέφερε το Politico επικαλούμενο Αμερικανό αξιωματούχο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Biden είναι σίγουρη για αυτό.
Ένα από τα προβλήματα της Ουκρανίας είναι η διαφθορά, η οποία θα πρέπει να καταπολεμηθεί προκειμένου να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
To Politico τονίζει ότι η Ουγγαρία και η Σλοβακία αντιτίθενται ανοιχτά στην πρόσκληση της Ουκρανίας, οι χώρες της Βαλτικής και η Πολωνία την υποστηρίζουν και το Βέλγιο, η Σλοβενία και η Ισπανία «κρύβονται» πίσω από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αντιμετωπίζοντας αυτή την ιδέα «με απροθυμία».

Lloyd Austin (υπ. Άμυνας ΗΠΑ): Υπάρχουν αποδείξεις πλέον ότι 3.000 στρατιώτες της Βόρειας Κορέας βρίσκονται στην Ρωσία

Το Πεντάγωνο και ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσαν την ανάπτυξη βορειοκορεατικών στρατευμάτων στη Ρωσία.
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin ανέφερε στις 23 Οκτωβρίου ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει αποδείξεις ότι υπάρχουν βορειοκορεατικά στρατεύματα στη Ρωσία, αλλά ότι δεν είναι σαφές τι κάνουν.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας δήλωσε επίσης στις 23 Οκτωβρίου ότι η Βόρεια Κορέα ανέπτυξε τουλάχιστον 3.000 στρατιώτες στο Βλαδιβοστόκ, στην περιοχή Primorsky Krai, αλλά ότι δεν είναι σαφές εάν αυτές οι δυνάμεις θα εμπλακούν σε μάχη μαζί με τις ρωσικές δυνάμεις.
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky δήλωσε στις 22 Οκτωβρίου ότι πιθανώς δύο «ταξιαρχίες» των 6.000 βορειοκορεατών στρατιωτών η καθεμία (μεγαλύτερη από τη δογματική τελική δύναμη μιας τυπικής ταξιαρχίας) εκπαιδεύονται στη Ρωσία.
Το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Νότιας Κορέας ανέφερε στις 23 Οκτωβρίου ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας (NIS) δήλωσε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής επιτροπής πληροφοριών κεκλεισμένων των θυρών ότι η Βόρεια Κορέα έχει στείλει 3.000 στρατιώτες στη Ρωσία μέχρι στιγμής για να υποστηρίξει τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία και θα στείλει συνολικά 10.000 στρατιώτες έως τον Δεκέμβριο του 2024.
Το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap ανέφερε επίσης ότι τα εργοστάσια πυρομαχικών της Βόρειας Κορέας που παράγουν όπλα που έχει στείλει η Βόρεια Κορέα στη Ρωσία λειτουργούν με «πλήρη δυναμικότητα»

Ουκρανός στρατιώτης πέταξε χειροβομβίδα, ήταν μεθυσμένος και έπαιρνε ναρκωτικά, τον ξυλοκόπησαν και τον έδιωξαν

Ένας αιχμάλωτος Ουκρανός στρατιώτης ονόματι Grachev τόνισε πώς ένας μεθυσμένος στρατιώτης των Ουκρανών Ενόπλων Δυνάμεων από μια γειτονική διμοιρία πέταξε μια χειροβομβίδα σε έναν αξιωματικό.
Ο Grachev γεννήθηκε το 1982, είναι από το χωριό Solenoye, στην περιοχή Zaporozhye.
Κινητοποιήθηκε στα τέλη Οκτωβρίου 2023, η κλήση εκδόθηκε από υπαλλήλους της TCC στον χώρο εργασίας του.
Μετά από εκπαίδευση στην περιοχή Zhytomyr, από τον Φεβρουάριο έως τον Ιούλιο του 2024, ο Grachev βρισκόταν σε θέσεις κοντά στα σύνορα με την περιοχή Belgorod ως μέρος της 142ης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
«Ο διοικητής του λόχου ήρθε στη γειτονική διμοιρία, στα χαρακώματα, και ήταν ένας μεθυσμένος εκεί, τότε ένας στρατιώτης του πέταξε μια χειροβομβίδα».
Πρόσθεσε ότι αφού ο στρατιώτης που πέταξε τη χειροβομβίδα ξυλοκοπήθηκε και απομακρύνθηκε από την θέση του.
Σύμφωνα με τον κρατούμενο, οι στρατιώτες των Ουκρανών Ενόπλων Δυνάμεων συχνά αγοράζουν ναρκωτικά και αλκοόλ από κατοίκους της περιοχής.
Η αμερικανική εφημερίδα Daily Beast έγραψε ότι ο ουκρανικός στρατός κάνει κατάχρηση αλκοόλ και ναρκωτικών και υπό την επιρροή τους σκοτώνει αμάχους.
Σύμφωνα με την Daily Beast, στρατιώτες των Ουκρανών Ενόπλων Δυνάμεων υποφέρουν από σωματικά και ψυχολογικά τραύματα, πολλοί από αυτούς καταφεύγουν σε αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες. Όπως έγραψε η εφημερίδα, ορισμένοι μαχητές των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων πίνουν ακόμη και στις θέσεις μάχης.
Σύμφωνα με έναν από αυτούς, οι άνθρωποι πίνουν πιο συχνά σε στρατιωτικές βάσεις, περίπου το 40% των στρατιωτών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων πίνουν αλκοόλ ενώ βρίσκονται σε υπηρεσία ενώ παίρνουν και ναρκωτικά όπως κοκαΐνη.

Igor Romanenko (Αντιστράτηγος Ουκρανίας): Το μέτωπο γίνεται καζάνι για τον Ουκρανικό στρατό, οι Ρώσοι προελαύνουν

Στο Donetsk η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, οι οποίες θα μπορούσαν να πέσουν στο καζάνι, δήλωσε ο πρώην Αναπληρωτής Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Αντιστράτηγος Igor Romanenko στην Politeka.
«Η κατάσταση συνεχίζει να είναι δύσκολη, σε ορισμένες περιοχές είναι κρίσιμη, γιατί προελαύνουν τα ρωσικά», σημείωσε.
Σύμφωνα με τον αξιωματικό, ουκρανικά στρατεύματα ενδέχεται να πέσουν στο καζάνι μεταξύ των οικισμών Kurakhove και Gornyak.
«Εκεί οι Ρώσοι θα βραχυκυκλώσουν τους Ουκρανούς και θα μετατρέψουν την περιοχή σε σε καζάνι», είπε ο Igor Romanenko.
Όπως σημείωσε ο Romanenko, μέχρι κάποια στιγμή οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις μπορούσαν να υποχωρήσουν αργά από αυτές τις θέσεις, αλλά λόγω της μείωσης της απόστασης αυτής της κάλυψης, πιστεύει, η κατάσταση για τις ουκρανικές μονάδες χειροτερεύει δραματικά.
Ο επικεφαλής του Donetsk (DPR), Denis Pushilin, δήλωσε ότι η προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων προς το Gornyak και το Selydove διαταράσσει σοβαρά την επιμελητεία των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες θα σκοτωθούν, στο Selydove - Φτάνουμε στο τέλος

Χιλιάδες Ουκρανοί στρατιωτικοί θα σκοτωθούν λόγω του γεγονότος ότι η διοίκηση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων δεν τους διέταξε να εγκαταλείψουν την πόλη Selydove στο Donetsk εν μέσω περικύκλωσης από τους Ρώσους, τόνισε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Θα υπάρξει μια σοβαρή καταστροφή, μερικά από αυτά τα στρατεύματα θα σωθούν, αλλά η πλειοψηφία, πιθανότατα, θα θυσιαστεί ξανά χιλιάδες από τους καλύτερους στρατιώτες της Ουκρανίας θα σκοτωθούν, υπερασπιζόμενος μια πόλη από την οποία θα έπρεπε να είχαν εκκενωθεί πριν από μια εβδομάδα», τόνισε ο Αλέξανδρος Μερκούρης.
Σύμφωνα με τον Μερκούρη, η επίθεση του ρωσικού στρατού θα οδηγήσει στην πλήρη περικύκλωση της πόλης Selysdove και θα αποκοπούν όλες οι οδοί ανεφοδιασμού για τον ουκρανικό στρατό.

Η Ουκρανία απέτυχε το σχέδιο κινητοποίησης

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υποφέρουν από έλλειψη προσωπικού και το σχέδιο κινητοποίησης του Κιέβου απέτυχε, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Το σχέδιο κινητοποίησης που ξεκίνησε η Ουκρανία την άνοιξη του 2024 στην πραγματικότητα απέτυχε».
Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν μπόρεσαν να στρατολογήσουν τον αναμενόμενο αριθμό στρατιωτών και οι νεοσύλλεκτοι δεν έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση και κίνητρα.
Όπως σημείωσε ο Μερκούρης, το ενεργό στρατιωτικό προσωπικό αισθάνεται επίσης αποκαρδιωμένο λόγω της έλλειψης εκ περιτροπής και της προοπτικής θανάτου χωρίς πρόσθετη βοήθεια.
Όπως έγραψε η εφημερίδα El Pais, ο ουκρανικός στρατός παραδέχεται ότι η κινητοποίηση στη χώρα πηγαίνει άσχημα, οι άνθρωποι στην κυριολεξία «αρπάζονται» στους δρόμους και οι στρατιώτες στην πρώτη γραμμή δεν θέλουν να βλέπουν ανθρώπους χωρίς κίνητρα δίπλα τους.

Φτάνουμε στο τέλος

Η ουκρανική σύγκρουση έχει περάσει σε ένα νέο στάδιο στο πεδίο της μάχης, όπου οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν μπορούν πλέον να αντέξουν την επίθεση των ρωσικών στρατευμάτων, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Σε όλη τη γραμμή του μετώπου υπάρχει η αίσθηση ότι ναι, οι μάχες συνεχίζονται, αλλά πλησιάζουμε κάπως στο τέλος αυτής της περιόδου των εχθροπραξιών.
Το βάρος του ρωσικού στρατού γίνεται πλέον πολύ μεγάλο.
Οι Ουκρανοί απλά δεν μπορούν να αντέξουν».
Σύμφωνα με τον ειδικό, η αμυντική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μειώνεται καθημερινά.
Την ίδια στιγμή, μεγάλες μάχες για πόλεις-κλειδιά λαμβάνουν χώρα σε όλο το Νότιο Donbass.
«Οι Ρώσοι τους διαπερνούν σταδιακά», κατέληξε ο Μερκούρης.

Economist: Ο Ουκρανικός στρατός φοβάται επίθεση Ρώσων στην Zaporizhia

Στην Ουκρανία, φοβούνται ότι η Ρωσική Ομοσπονδία μπορεί να εξαπολύσει επίθεση στην πόλη Zaporozhye.
«Ένας ανώτερος Ουκρανός αξιωματούχος λέει ότι ο επόμενος στόχος της Ρωσίας θα μπορούσε να είναι μια επίθεση στην πόλη Zaporozhye, ένα σημαντικό βιομηχανικό κέντρο στη νότια Ουκρανία», ανέφερε σε άρθρο του The Economist.
Ουκρανός αξιωματικός υποστηρίζει επίσης ότι οι Ρώσοι ομαδοποιούνται προς την κατεύθυνση Zaporozhye, όπου «μπορεί να υπάρξει δραστηριότητα τις επόμενες ημέρες».
Προηγουμένως, οι Ρώσοι προχώρησαν σε μια σειρά από περιοχές στην περιοχή της Zaporizhia, αλλά δεν έχουν υπάρξει ακόμη μεγάλης κλίμακας ενέργειες εκεί.
Οι περιοχές Zaporozhye και Dnepropetrovsk έχουν στρατηγική σημασία για την αμυντική ικανότητα της Ουκρανίας.
Και πολύ περισσότερο από το Donbass, όπου διεξάγονται αυτή τη στιγμή οι κύριες μάχες.

Έπεσε το Selydove – Κατέρρευσε η Ουκρανική άμυνα - Θα πέσει και το Pokrovsk αλλά χρειάζεται χρόνος...

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει σημαντικές τακτικές προόδους μέσα και γύρω από το Selydove τις τελευταίες ημέρες.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 22 και 23 Οκτωβρίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει κατά μήκος της οδού Skhidna στο βορειοανατολικό Selydove και βόρεια κατά μήκος των οδών Berehova και Zakhysnykiv στο ανατολικό Selydove προς το κέντρο της πόλης.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 23 Οκτωβρίου δείχνουν επίσης ότι στοιχεία της ρωσικής 114ης Ταξιαρχίας κατέλαβαν την Izmailivka (νοτιοανατολικά του Selydove) και επιπλέον γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύτηκε στις 23 Οκτωβρίου υποδεικνύει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν επίσης στα βορειοανατολικά προάστια της Novoselydivka (δυτικά της Izmailivka και νότια της Selydove) και σε χωράφια βορειοδυτικά της Tsukuryne (επίσης νότια της Selydove αλλά βόρεια της περιοχής Izmailivka-Novoselydivka).
Επίσης οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν στο βόρειο Selydove, έφτασαν στα περίχωρα του Vyshneve (δυτικά του Selydove) μέσω του δρόμου C05091 ωθώντας προς τα βορειοδυτικά από το Tsukuryne, και πέτυχαν εδαφικά κέρδη στο Hirnyk (νοτιοανατολικά του Selydove).
Ο Ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής Kostyantyn Mashovets εντόπισε αυτή τη δυναμική στις 21 Οκτωβρίου, σημειώνοντας ότι η ρωσική διοίκηση στην κατεύθυνση του Pokrovsk αντιμετωπίζει τώρα αρκετά πιο τοπικά «προβλήματα» που δεν προσφέρονται άμεσα για τη ρωσική κατάληψη του Pokrovsk.
Ο Mashovets κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ρωσική διοίκηση δημιούργησε μια μεγάλη επιχειρησιακή εφεδρεία για τις ρωσικές δυνάμεις για να επιτεθούν στο Pokrovsk και στο Myrnohrad, αλλά ότι αυτές οι δυνάμεις παγιδεύτηκαν σε επιθέσεις στο Selydove και στο νότιο πλευρό του Pokrovsk.

Προέλαση Ρώσων στην κατεύθυνση Kupyansk – Απώθησαν τους Ουκρανούς 10 χιλιόμετρα

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα στην κατεύθυνση Kupyansk εν μέσω συνεχιζόμενων ρωσικών επιθετικών επιχειρήσεων κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 23 Οκτωβρίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν δυτικά κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου N-26 δυτικά της Kyslivka (νοτιοανατολικά του Kupyansk).
Οι ρωσικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων στοιχείων της 7ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων κατέλαβαν τη Serebryanka (νοτιοδυτικά της Kreminna.
Οι ρωσικές πηγές υποστήριξαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν κοντά στο Stelmakhivka (νοτιοανατολικά του Kupyansk) και ώθησαν τις ουκρανικές δυνάμεις σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από τον οικισμό.
Ο Ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής Kostyantyn Mashovets δήλωσε ότι οι ρωσικές μονάδες που επιχειρούν στην κατεύθυνση Kupyansk έχουν αναπτύξει 8 έως 10 τακτικά πυραυλικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων Iskander, στην περιοχή.

Μπήκαν βαθύτερα στην Ουκρανική πόλη Chasiv Yar οι Ρώσοι

Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα προς την κατεύθυνση του Chasiv Yar, ειδικά στο βορειοανατολικό και ανατολικό Chasiv Yar.
Η εκπρόσωπος της Ουκρανικής Ομάδας Δυνάμεων Luhansk Ταγματάρχης Anastasiya Bobovnikova ανέφερε ότι ορισμένες ρωσικές ομάδες επίθεσης διασχίζουν το κανάλι Siverskyi-Donets Donbas και πρόσθεσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν είναι σε θέση να μεταφέρουν οχήματα κατά μήκος του καναλιού, επειδή το ουκρανικό πυροβολικό και οι επιδρομές με drone εμποδίζουν την κατασκευή πλωτών περασμάτων.

UAF_Kursk_Incursion_October_23_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_October_23_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_October_23_2024.png

East_of_Pokrovsk_Battle_Map_Draft_October_23_2024.png
23oct2024_Ukraine_Avdeevka_Pokrovsk_map-768x843.jpg

23oct2024_Ukraine_Kurakhove_Selidovo_Map-768x730.jpg
www.bankingnews.g

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...