Ο Πούτιν συζήτησε τη στρατηγική σταθερότητα, την Avdievka και τα όπλα στο διάστημα με τον Σόιγκου

 ΜΟΣΧΑ, 20 Φεβρουαρίου - RIA Novosti.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δέχθηκε τον Σεργκέι Σόιγκου στο Κρεμλίνο, ο Πρόεδρος και ο Υπουργός Άμυνας συζήτησαν την κατάσταση στη ζώνη ειδικής επιχείρησης μετά την απελευθέρωση της Avdievka, τις κατηγορίες της Δύσης ότι φέρεται ότι σκοπεύει να τοποθετήσει πυρηνικά όπλα στο διάστημα και τη στρατηγική σταθερότητα.

Βασικές δηλώσεις βρίσκονται στο υλικό του RIA Novosti. Σχετικά με τη στρατηγική σταθερότητα 

Ο Πούτιν είπε στη συνάντηση ότι η Ρωσία δεν αρνείται καμία διαπραγμάτευση, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας.

Στο Νέο Δελχί ο Πρωθυπουργός – Συνάντηση αύριο με τον Ναρέντρα Μόντι

 Στο Νέο Δελχί έφτασε νωρίτερα απόψε ο πρωθυπουργός. Αύριο θα έχει συνάντησή του με τον ομόλογό του και στόχος του είναι η ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε οικονομικό, πολιτικό αλλά και εμπορικό επίπεδο.

Στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκαν η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας, ο πρέσβης της Ινδίας στη χώρα μας, αλλά και ο επικεφαλής του ινδικού πρωτοκόλλου.

 Δείγμα της πολύ καλής φιλοξενίας το γεγονός ότι στο αεροδρόμιο τον υποδέχτηκαν και χορευτές που χόρευαν παραδοσιακούς χορούς της Ινδίας.

Νότια Αφρική: Στις 29 Μαΐου θα διεξαχθούν οι εκλογές

 Στις 29 Μαΐου θα διεξαχθούν οι εκλογές στη Νότια Αφρική για την ανάδειξη του νέου κοινοβουλίου, το οποίο ακολούθως θα εκλέξει τον επόμενο πρόεδρο της χώρας.

«Καλώ όλους τους Νοτιοαφρικανούς να ασκήσουν το δημοκρατικό, εκλογικό τους δικαίωμα και όσους κάνουν (προεκλογική) εκστρατεία να το πράξουν ειρηνικά, τηρώντας απαρέγκλιτα τους νόμους», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος Σίριλ Ραμαφόζα.

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, το Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο (ANC) που βρίσκεται στην εξουσία μετά το τέλος του απαρτχάιντ το 1994 κινδυνεύει για πρώτη φορά να χάσει την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο και να υποχρεωθεί κατά συνέπεια να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού.

Τζούλιαν Ασάνζ: Η πορεία του

 Ξεκινά σήμερα στο Λονδίνο ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου η διήμερη ακροαματική διαδικασία για τον ιδρυτή του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, η οποία διαγράφεται ως η τελευταία του ευκαιρία σε βρετανική δικαστική αίθουσα να σταματήσει την έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου θα αντιμετωπίσει μια σειρά από ποινικές διώξεις για την αποκάλυψη χιλιάδων απόρρητων διπλωματικών και στρατιωτικών εγγράφων, που επισύρουν ποινές μέχρι 175 χρόνια κάθειρξης.

Αυστραλία: Περισσότερα από 6,6 δισεκατομμύρια ευρώ για να εκσυγχρονίσει τα πολεμικά πλοία της

 Η αυστραλιανή κυβέρνηση ανακοίνωσε αυτή την Τρίτη ότι θα διαθέσει επιπλέον 11 δισεκατομμύρια αυστραλιανά δολάρια (6.667 εκατομμύρια ευρώ) την επόμενη δεκαετία για να αυξήσει και να εκσυγχρονίσει τον στόλο των πολεμικών πλοίων της.

Το σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό στρατιωτικών πλοίων -κάποια κατασκευασμένα από την ισπανική εταιρεία Navantia- εγκρίθηκε εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων στον Ειρηνικό, ειδικά στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, λόγω της αύξησης της στρατιωτικής επιρροής του Πεκίνου.

Πούτιν: Η Τουρκία και όχι η Γερμανία είναι πλέον ο πιο αξιόπιστος ενεργειακός μας εταίρος

 Σε συνέντευξή του στο ρωσικό κρατικό κανάλι Rossiya-1, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε την Τουρκία ως τον πιο αξιόπιστο ενεργειακό εταίρο πλέον, από τη στιγμή που η Γερμανία γύρισε την πλάτη στους ρωσικούς υδρογονάνθρακες.

Δανία: Προσφέρει όλο το πυροβολικό της στην Ουκρανία ανακοίνωσε η πρωθυπουργός

H επικεφαλής της δανικής κυβέρνησης, Mette Frederiksen, ανακοίνωσε σε παρέμβαση στη Διάσκεψη Ασφαλείας στο Μόναχο, ότι όλο το πυροβολικό του δανικού στρατού θα μεταφερθεί στην Ουκρανία για να τη βοηθήσει στον πόλεμο με τη Ρωσία. Η απόφαση χαιρετίστηκε χτες Δευτέρα από την ουκρανική προεδρία, αναφέρει το πρακτορείο EFE.

Αν ρωτήσετε τους Ουκρανούς, μας ζητούν πυρομαχικά τώρα, πυροβολικό τώρα. Από την πλευρά της Δανίας, αποφασίσαμε να τους δωρίσουμε όλο το πυροβολικό μας”, είπε η Mette Frederiksen.

Νεκρός στο Αλικάντε ο Ρώσος πιλότος που αυτομόλησε στην Ουκρανία – Επιβεβαιώνουν οι ουκρανικές αρχές

 Οι φίλοι του λένε ότι «φοβόταν να πεθάνει στον πόλεμο και ήθελε να φύγει από τον στρατό πριν από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά δεν τον άφησαν». Φοβόταν τον θάνατο αλλά τελικά δεν τον απέφυγε στο Αλικάντε της Ισπανίας, όπου είχε βρει καταφύγιο.

Ανταπόκριση-ΕΡΤ: Δώρα Μακρή

Βλ. Πούτιν: Ακόμη και στις λεγόμενες εχθρικές χώρες η Ρωσία έχει πολλούς συμμάχους

 “Ακόμη και στις λεγόμενες εχθρικές χώρες η Ρωσία έχει πολλούς συμμάχους” δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της ολομέλειας του φόρουμ του Οργανισμού Στρατηγικών Πρωτοβουλιών.

Όπως μεταδίδει η Corriere della Sera, επικαλούμενη το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti,

Πολωνία: Οι αγρότες άδειασαν ουκρανικά δημητριακά στις ράγες του τρένου

Πολωνοί αγρότες άνοιξαν δύο βαγόνια με ουκρανικά προϊόντα στα σύνορα των δύο χωρών και άδειασαν τα δημητριακά που περιείχαν στις ράγες του τρένου, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, προκαλώντας την οργή του Κιέβου.

Οι αγρότες εμποδίζουν τα ουκρανικά φορτηγά να μπουν στην Πολωνία, διαμαρτυρόμενοι για τον «αθέμιτο ανταγωνισμό», όπως τον χαρακτηρίζουν.

Σήμερα οι αγρότες ενέτειναν τις κινητοποιήσεις τους, μπλοκάροντας σχεδόν 100 δρόμους και μεθοριακές διαβάσεις, καταγγέλλοντας τις «ανεξέλεγκτες» εισαγωγές ουκρανικών αγροτικών προϊόντων και τροφίμων και ζητώντας να επανεξεταστούν οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί.

Επίσκεψη του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα στην Άγκυρα: Δηλώσεις Ερντογάν και Ράμα – Υπογραφή συμφωνιών

 Έξι συμφωνίες, μεταξύ των οποίων και συμφωνία πλαίσιο στρατιωτικής συνεργασίας, υπέγραψαν Τουρκία και Αλβανία κατά την επίσημη επίσκεψη, σήμερα Τρίτη, στην Άγκυρα του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα.

Ανταπόκριση – Τουρκία: Γιάννης Μανδαλίδης

Στην τουρκική πρωτεύουσα ο Αλβανός πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και οι δύο ηγέτες προήδρευσαν στην πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου Τουρκίας-Αλβανίας. Ο Εντι Ράμα έγινε δεκτός στο προεδρικό μέγαρο με επίσημη τελετή, έφιππο άγημα και 21 κανονιοβολισμούς.

Με αναμμένα φώτα τα τρακτέρ και κολλημένο το χέρι στην κόρνα οι αγρότες – Φωτογραφίες από το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

 Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, με δεκάδες τρακτέρ να έχουν κατακλύσει τον δρόμο έξω από τη Βουλή.

Δείτε φωτογραφίες:

Ολοκληρώθηκε το αγροτικό συλλαλητήριο – Πότε φεύγουν τα τρακτέρ από το Σύνταγμα

 ε σημαίες, κόρνες, πανό και τον κόσμο να χειροκροτά στο πέρασμά τους, οι αγρότες έφτασαν το μεσημέρι της Τρίτης με τα τρακτέρ τους, στο κέντρο της Αθήνας. Συνάδελφοί τους, που ήρθαν στην πρωτεύουσα με δεκάδες λεωφορεία, αγροτικά αυτοκίνητα και πλοία ξεκίνησαν να διαδηλώσουν στο μεγάλο συλλαλητήριο. Στο πλευρό των αγροτών στάθηκαν μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί καθώς, την ίδια ώρα με το αγροτικό συλλαλητήριο είχε προγραμματιστεί και πανεκπαιδευτικό. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το παρών έδωσαν πάνω από 8.000 άτομα.