Ανακοινώθηκε η συμφωνία Ελλάδας – Ισραήλ για την κορβέτα «Θεμιστοκλής»

Η ελληνική κορβέτα είναι γεγονός, καθώς υπεγράφη η συμφωνία για τη συμπαραγωγή του «Θεμιστοκλή» μεταξύ της ONEX Neorion Shipyards και της Israel Shipyards Ltd. Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που διαχειρίζεται τα ναυπηγεία του Νεωρίου στη Σύρο, η κορβέτα «Θεμιστοκλής» (https://themistoclescorvette. com/) είναι ένα υπερσύγχρονο σκάφος που στοχεύει στην κάλυψη των αναγκών επιτήρησης των συνόρων της Ανατολικής Μεσογείου. Επιπλέον, οι δύο εταιρείες συνεργάζονται στενά για τη διεθνή ανάπτυξη και προώθηση του Θεμιστοκλή, έχοντας ως κύριους κόμβους παραγωγής την Ελλάδα και το Ισραήλ.

Αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού άραξε μπροστά σε ξαπλώστρες και ομπρέλες στην Πιερία

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι εργαζόμενοι σε beach bar στον Νέο Παντελεήμονα Πιερίας το πρωί της Τρίτης όταν και πήγαν για δουλειά.
Ένα αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού το «Α/Γ ΛΕΣΒΟΣ L176», είχε δέσει μπροστά στις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες στην παραλία.

Όπως είπαν στον Ελεύθερο Τύπο οι εργαζόμενοι στο beach bar στην ευρύτερη περοχή του Λιτοχώρου βρίσκεται σε εξέλιξη στρατιωτική άσκηση. Προσερχόμενοι στο beach bar, είδαν μεγάλη κινητικότητα του Λιμενικού Σώματος, στελέχη του οποίου επιτηρούσαν την παραλία, ενώ το αρματαγωγό ήταν στη θάλασσα σε κοντινή απόσταση.

Εμφάνιση Ομπάμα στο πλευρό του Μπάιντεν: «Ό,τι έχετε κάνει μέχρι σήμερα δεν είναι αρκετό»

Την πρώτη του εμφάνιση της προεκλογικής περιόδου στο πλευρό του Τζο Μπάιντεν μετά τον Απρίλιο που ανακοίνωσε ότι θα τον στηρίξει για πρόεδρο, έκανε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, και συνέβαλε στη συγκέντρωση πoλλών εκατομμυρίων δολαρίων για τον άλλοτε αντιπρόεδρό του, ενώ κάλεσε τους υποστηρικτές του να ανταποκριθούν στην «επείγουσα» περίσταση.
«Εκτιμώ το ότι είστε όλοι διαθέσιμοι. Αλλά, φίλε, τα πράγματα είναι σοβαρά. Ό,τι έχετε κάνει μέχρι σήμερα δεν είναι αρκετό» είπε ο πρώην πρόεδρος.

Στην Ελλάδα τα πρώτα μετά-COVID 19 κινηματογραφικά γυρίσματα διεθνούς παραγωγής στην Ευρώπη

Τα πρώτα μετά-COVID 19 κινηματογραφικά γυρίσματα διεθνούς παραγωγής στην Ελλάδα ξεκίνησαν στο νησί της Αμοργού. Το ελληνικό σκέλος έχει αναλάβει η Heretic των Γιώργου Καρναβά και Κωνσταντίνου Κοντοβράκη. Σημειώνεται, ότι είναι η πρώτη διεθνής παραγωγή που ξεκινά γυρίσματα εκτός της χώρας παραγωγής της σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Η ταινία «Θυγατέρες» βασίζεται στο μπεστ σέλερ «Θυγατέρες» της Γερμανίδας συγγραφέως Lucy Fricke. Ο γερμανικός Τύπος το έχει χαρακτηρίσει «συναρπαστικό road movie σε μορφή βιβλίου,

Η ημέρα που η Ελλάδα έζησε χωρίς λιγνίτη - «Θέριεψαν» οι εισαγωγές, ελάχιστη η συμμετοχή των ΑΠΕ

Απολιγνιτοποίηση στην πράξη καταγράφηκε την προηγούμενη εβδομάδα καθώς το ηλεκτρικό φορτίο της 8ης Ιουνίου καλύφθηκε χωρίς τη λειτουργία οποιασδήποτε λιγνιτικής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής.
Κάτι που -όπως επισημαίνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης- συμβαίνει για πρώτη φορά τα τελευταία 70 χρόνια και αποτελεί πρόγευση του «πράσινου» ενεργειακού μείγματος στο οποίο αποσκοπεί η πολιτική τής κυβέρνησης, συνδυάζοντας την απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων με τα κίνητρα για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Κορωνοϊός: Γενετική προδιάθεση στον COVID-19 – Τι συμβαίνει με όσους έχουν ομάδα αίματος Α


Όσο περνά ο καιρός, το επιστημονικό μικροσκόπιο διεισδύει ολοένα και βαθύτερα στη γνώση των μηχανισμών δράσης του ιού SARS-CoV-2 και πως αυτός καταφέρνει να εισβάλλει στον ανθρώπινο οργανισμό, προκαλώντας σοβαρή νόσο ή ακόμη και τον θάνατο.
 
Πρόσφατη μελέτη αποκαλύπτει νέες πληροφορίες για τους τρόπους με τους οποίους ο ιός SARS-CoV-2 προκαλεί σοβαρή νόσο ή ακόμα και θανατηφόρα κατάληξη στους ασθενείς που πάσχουν από COVID-19.

Τηγανητές πατάτες: Πότε είναι πιο ανθυγιεινές

Μια ουσία σε πολλούς άγνωστη το ακρυλαμίδιο, είναι μια καρκινογόνος ουσία η οποία παράγεται όταν αμυλούχες τροφές όπως ψωμί ή πατάτες κ.α ψήνονται ή τηγανίζονται για πολλή ώρα σε υψηλές θερμοκρασίες. Η διαδικασία αυτή αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου, όμως η Ευρωπαϊκή Ένωση με έναν νέο κανονισμό, που ισχύει από σήμερα, υποχρεώνει πλέον τους κατασκευαστές να πάρουν άμεσα μέτρα, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Zeit.

Φάρμακο για το στομάχι μπορεί να συμβάλει στην καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού

Ένα φάρμακο για το στομάχι φαίνεται ότι θα μπορούσε ίσως να συμβάλει στην καταπολέμηση μίας επιθετικής μορφής καρκίνου μαστού, του τριπλά αρνητικού καρκίνου μαστού, σύμφωνα με μικρή μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (Αmerican Society of Clinical Oncology) ASCO. Το ASCO φέτος για πρώτη φορά στα χρονικά έγινε λόγω COVID διαδικτυακά (29-31 Μαΐου) και όχι στο Σικάγο, όπως είθισται. Η παθολόγος-ογκολόγος Ελένη Γαλάνη, που συμμετείχε σε αυτό το σημαντικό συνέδριο, μίλησε μεταξύ άλλων, για αυτή τη

Κι όμως, το κάνεις λάθος - Πώς ο καφές μπορεί να γίνει ακόμα πιο υγιεινός

Για πολλούς ανθρώπους, ο καφές είναι η μεγαλύτερη ενιαία πηγή αντιοξειδωτικών στην καθημερινή τους διατροφή, ξεπερνώντας τα φρούτα και τα λαχανικά μαζί.
 
Ο καφές κάνει καλό στην υγεία σας. Αυτό είναι επιστημονικά επιβεβαιωμένο. Αλλά αν το παρακάνετε σε μερικά πράγματα, τότε όχι μόνο δεν σας κάνει καλό, αλλά μπορεί να προκαλείτε τα αντίθετα αποτελέσματα στον ίδιο σας τον εαυτό.
 
Παρακάτω μπορείτε να δείτε πώς μπορείτε να κάνετε το αγαπημένο σας ρόφημα ακόμα πιο υγιεινό:

Αυτισμός: Πώς μια αγκαλιά μπορεί να αποκαλύψει το πρόβλημα

Ιάπωνες επιστήμονες υπολόγισαν ποια πρέπει να είναι η διάρκεια και η ένταση μια αγκαλιάς για να επιτυχγάνει να μας ηρεμεί. Υποστηρίζουν ακόμη ότι το πείραμα της αγκαλιάς θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και στη διάγνωση του αυτισμού
Εν μέσω πανδημίας και ενώ όλοι αναρωτιόμαστε πότε επιτέλους θα μπορέσουμε να αγκαλιαστούμε ξανά δίχως φόβο και αμφιβολία, ερευνητές αποφάσισαν να βρουν τα χαρακτηριστικά της ιδανική αγκαλιάς.

Δες τι συμβαίνει στο σώμα σου κάθε φορά που πίνεις μπύρα

Η μπίρα είναι μια δροσερή ανάπαυλα από τον καλοκαιρινό καύσωνα, ωστόσο είναι και το ποτό της παρέας σε μαζώξεις παντός καιρού. Έχετε όμως σκεφτεί τι συμβαίνει στο σώμα μας κάθε φορά που την καταναλώνουμε;
Η ομάδα του alcoholgifts.co.uk ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο θέμα καταγράφοντας την επίδραση που έχει στο σώμα μας η κατανάλωση μπίρας. Σύμφωνα με το infographic που δημιούργησαν, πέντε λεπτά αφού πιούμε μια γουλιά μπίρας το αλκοόλ απορροφάται αμέσως από το αίμα μας και αρχίζει να «ταξιδεύει» στο σώμα μας, επηρεάζοντας το μυαλό και τους μυς μας.

Φερριτίνη: Πώς να την αυξήσετε μέσω της διατροφής

Η φερριτίνη είναι μια πρωτεΐνη που βοηθά στην αποθήκευση σιδήρου στο σώμα. Μια ειδική εξέταση αίματος χρησιμοποιείται για να μετρήσει την ποσότητα της φερριτίνης στο σώμα, η οποία ελέγχει έμμεσα την ποσότητα του σιδήρου στο σώμα σας.
Αν η φερριτίνη σας είναι χαμηλότερα από το φυσιολογικό μπορεί να σημαίνει ότι δεν έχετε αρκετά αποθέματα σιδήρου στον οργανισμό σας και άρα να κινδυνεύετε από αναιμία. Για να αυξήσετε το επίπεδο φερριτίνης στο σώμα σας, πρέπει να επιλέξετε τροφές πλούσιες σε σίδηρο.

Αυτή είναι η χειρότερη ώρα για να φας μεσημεριανό, αν θέλεις να χάσεις κιλά

Και σαν να μην έφταναν όλα τα υπόλοιπα που επηρεάζουν την προσπάθειά να χάσεις βάρος και δεν είναι φαγητό (νερό, ύπνος, κληρονομικότητα, σωματική άσκηση, κτλ), μια μελέτη της αμερικανική Επιθεώρησης της Κλινικής Διατροφής ρίχνει στο τραπέζι έναν ακόμα παράγοντα που λειτουργεί ανασταλτικά στην προσπάθειά σου να χάσεις βάρος και αυτός είναι η ώρα που τρως μεσημεριανό.
Γιατί μετά τις 15:00 είναι η χειρότερη ώρα να φας, αν θες να αδυνατίσεις
Οι ερευνητές υπέβαλαν 1.200 Ισπανούς με βάρος πάνω από το κανονικό σε διατροφικό πρόγραμμα απώλειας βάρους και

Νοσοκομειακοί γιατροί: Αρνούνται τη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»

Η απόφαση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» να προσφέρει το ποσό ύψους 6,9 εκατ. ευρώ στους εργαζόμενους των ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό (γιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό καθαριότητας) δεν ήχησε καλά στα αυτιά των νοσοκομειακών γιατρών, προκαλώντας την σφοδρή αντίδραση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).
Οι εκπρόσωποι του Ιδρύματος μιλούν για συμβολική αναγνώριση του έργου τους κατά το κρίσιμο διάστημα της πανδημίας.

Νοσοκομεία: Μετά τα... χειροκροτήματα ακολουθούν οι απολύσεις εκατοντάδων καθαριστών

Εκατοντάδες εργαζόμενοι/ες στον κρίσιμο τομέα της καθαριότητας των νοσοκομείων, που έδωσαν απ' αυτό το δύσκολο πόστο τη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό, βρίσκονται ένα βήμα πριν από την απόλυση, καθώς λήγουν οι συμβάσεις που είχαν υπογράψει με τις διοικήσεις των νοσοκομείων.
Υπενθυμίζεται ότι η υπογραφή ατομικών συμβάσεων διάρκειας το πολύ δύο χρόνων με τις διοικήσεις, είχε παρουσιαστεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως το «αντίδοτο» στους εργολάβους. Ωστόσο όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι παραμένουν σε καθεστώς ομηρίας και ανασφάλειας, με «εργολάβο» τη διοίκηση του νοσοκομείου, ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι διοικήσεις νοσοκομείων προτιμούν να

Μενδώνη σε αρχαιολόγο: Όχι μαγκιές σε μένα - Τι έγραψε μάρτυρας για το περιστατικό

Νέο επεισόδιο με πρωταγωνίστρια την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη που εκτυλίχθηκε στη διάρκεια επίσκεψής της  στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, στην Καβάλα, έφερε στο φως ο προϊστάμενος του τμήματος Βυζαντινών Αρχαιοτήτων της τοπικής Εφορείας, Μιχάλης Λυχούνας.
Η υπουργός βρέθηκε στο μνημείο της Βασιλικής Β', προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με τις εργασίες αναστήλωσης ενώ έκανε λόγο για την ανάγκη να επισπευσθούν.
Σύμφωνα με το kavalanews.gr στο σημείο βρισκόταν ο προϊστάμενος του τμήματος Βυζαντινών Αρχαιοτήτων της τοπικής Εφορείας, Μιχάλης Λυχούνας, που τη συνόδευε και επιχείρησε να

Γέφυρα Ribbon: Οι Έλληνες στρατιώτες τη στήνουν σε 20', οι Τούρκοι δεν την έχουν καν (Photos)

Η Ελλάδα είναι μία από τις μόλις τρεις χώρες στην Ευρώπη (Ολλανδία και Γερμανία) που ο στρατός της διαθέτει την περίφημη γέφυρα Ribbon και η μόνη που συστηματικά εκπαιδεύεται στην εγκατάστασή της προκειμένου να γεφυρώσει μεγάλους ποταμούς όπως ο Έβρος.
Με το υλικό Ribbon κατασκευάζονται πλωτές γέφυρες για τη διέλευση ποταμών και θεωρητικά μπορούν να φτάσουν άπειρα μέτρα σε μήκος. Ωστόσο, στον Έβρο, το Μηχανικό του Δ’ Σώματος Στρατού μπορεί να στήσει μία γέφυρα σε περίπου 20 λεπτά και να περάσουν στην αντίπερα όχθη οι ελληνικές δυνάμεις.