Όταν η ανεξαρτησία της Ελλάδας υπογράφτηκε χωρίς την Ελλάδα

«H Ελλάς θέλει σχηματίσει έν Κράτος ανεξάρτητον, και θέλει χαίρει όλα τα δίκαια, πολιτικά, διοικητικά και εμπορικά, τα προσπεφυκότα εις εντελή ανεξαρτησίαν».
 Άρθρο 1 του Πρωτοκόλλου της 3ης Φεβρουαρίου 1830

H ιστορία της εξάρτησης της χώρας είναι παλιά όσο και η ίδια η χώρα. Αρκεί κανείς να διαβάσει το Πρωτόκολλο της Ανεξαρτησίας του κράτους για να καταλάβει, δίχως περιστροφές, πώς και πότε ετέθησαν τα στέρεα θεμέλια της ξενοκρατίας.

Η «ναυμαχία» στα νερά της Ανατολικής Μεσογείου - Αυτές είναι οι πολεμικές ισορροπίες

Μια περιοχή με αμφισβητούμενα θαλάσσια σύνορα και πλούσια ενεργειακά κοιτάσματα φυσικού αερίου, που «βρέχει» μια σειρά από ανοιχτά, «καυτά» πολεμικά μέτωπα

Το ότι η Ανατολική Μεσόγειος έχει επιστρέψει στο προσκήνιο ως πεδίο αναζωπυρωμένων διεθνών ανταγωνισμών είναι πλέον γεγονός. Πρόκειται για μια περιοχή με αμφισβητούμενα θαλάσσια σύνορα αλλά και με πλούσια ενεργειακά κοιτάσματα φυσικού αερίου (Ζορ, Λεβιάθαν, Γλαύκος κ.ά.).

Τι προτείνει η Προοδευτική Συμμαχία για το νέο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ

Σύσκεψη με τους εκπροσώπους της Προοδευτικής Συμμαχίας που συμμετέχουν στο Πολιτικό Συμβούλιο είχε ο Αλέξης Τσίπρας με αντικείμενο τον «οδικό χάρτη» προς το Συνέδριο

Να υπάρχει ο προσδιορισμός «Προοδευτική» στην νέα ονομασία του ΣΥΡΙΖΑ προτείνουν στον Αλέξη Τσίπρα οι εκπρόσωποι της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Σε σύσκεψη των 17 μελών του Πολιτικού Συμβουλίου που προέρχονται από την Προοδευτική Συμμαχία υπό τον Αλέξη Τσίπρα,

Επιστολή Βαρουφάκη προς Τσίπρα, Γεννηματά και Κουτσούμπα για τα κόκκινα δάνεια

Πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων ανακοίνωσε ο Βαρουφάκης
Επιστολή με την οποία τους καλεί «σε ειλικρινή και ανοιχτό διάλογο» για το πρόβλημα των κόκκινων δανείων, έστειλε ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ κ. Φώφη Γεννηματά, και στον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα.

Την πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων ανακοίνωσε ο κ. Βαρουφάκης σε συνέντευξη Τύπου στις 5 Φεβρουαρίου. Στην σημερινή σχετική ανακοίνωση το ΜέΡΑ 25 επισημαίνει ότι:

Πάνος Καμμένος: Πέρασα μια περιπέτεια με την υγεία μου και τα άλλαξα όλα

Ο πρώην υπουργός μίλησε για το χειρουργείο που έκανε στο στομάχι και το οποίο τον βοήθησε να αλλάξει τον τρόπο ζωής του

Για την μεγάλη αλλαγή στην εμφάνισή του, την μικρή περιπέτεια στην υγεία του αλλά και για την περίοδο πίεσης που πέρασε κατά την διάρκεια της συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ και την θητεία του στο υπουργείο Άμυνας, μίλησε ο Πάνος Καμμένος.

«Δεν ήμουν ποτέ τόσο αδύνατος, πέρασα μία μικρή περιπέτεια με την υγεία μου και αποφάσισα να τα αλλάξω όλα», είπε ο πρώην υπουργός σχολιάζοντας χαρακτηριστικά πώς πλέον τον μπερδεύουν στον δρόμο με τον «δίδυμο αδερφό μου».