Ο χάρτης της νέας ΕΡΤ * Η «περίπτωση» ΕΡΤ και η διάλυση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στην Ευρώπη

Χωρίς αύξηση το ανταποδοτικό τέλος - Θα επαναπροσληφθούν όσοι είχαν σύμβαση την 11η Ιουνίου 2013 - Δεν προσλαμβάνονται οι ειδικοί σύμβουλοι και όσοι πήραν σύνταξη - Παραμένουν όσοι υπέγραψαν σύμβαση αορίστου χρόνου με τη ΝΕΡΙΤ - Στα επίπεδα των 3 ευρώ ανά παροχή ηλεκτρικού ρεύματος το τέλος - Από την καταβολή του εξαιρούνται όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

Γνωρίστε τη 17χρονη Ελληνίδα που θα δώσει «μάχη» για να εκπροσωπήσει τη Νορβηγία στη Eurovision

«Με τα ελληνικά και την ελληνική μουσική εκφράζω βαθύτερα συναισθήματα, που δεν μπορώ να τα εκφράσω, όταν τραγουδάω στα νορβηγικά»
H 17χρονη, ελληνικής καταγωγής, Ήρα Κωνσταντινίδου, θα δώσει τον καλύτερο της εαυτό, στις 14 Μαρτίου, για να εκπροσωπήσει στη Eurovision, τη χώρα που μεγάλωσε, τη Νορβηγία.

Τι απαντά η Ελλάδα στις κατηγορίες: Η ομιλία Τσακαλώτου στη βρετανική Βουλή * (Greek Solidarity Campaign).

Στην Βουλή των Κοινοτήτων φιλοξενήθηκε χτες ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος και μίλησε σε ειδική εκδήλωση και ανέπτυξε τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τις εξελίξεις στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή ένωση.
Τι απαντά η Ελλάδα στις κατηγορίες: Η ομιλία Τσακαλώτου στη βρετανική Βουλή

Αντιμέτωποι με ποινές έως και ισόβια οι '64' της Siemens ..Οι αποκαλύψεις του ελβετού τραπεζίτη Ζαν-Κλοντ Οσβαλντ για το «ξέπλυμα των μιζών»

Με βαριές κατηγορίες, που επισύρουν μέχρι ισόβια κάθειρξη, παραπέμπονται να δικαστούν σε δίκη, για το σκάνδαλο της Siemens, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, εξήντα τέσσερις κατηγορούμενοι, εκ των οποίων δεκαεπτά είναι Γερμανοί.

Σκουρλέτης: Άμεσα η αποκατάσταση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Τον οδικό χάρτη για την άμεση αποκατάσταση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, τη σταδιακή αύξηση στον κατώτατο μισθό και το κατώτατο ημερομίσθιο και την επανεξέταση εκ του μηδενός του νομοθετικού πλαισίου για τις ευέλικτες μορφές εργασίας,

The Nation: «Η Ελλάδα ορθώνει το ανάστημά της»

«Η Ελλάδα ορθώνει το ανάστημά της» αναφέρει στο εξώφυλλό του, το αμερικανικό περιοδικό The Nation, που κυκλοφορεί με την ελληνική σημαία.
Σε εκτενές δημοσίευμα γίνεται ανασκόπηση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της νέας ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών της χώρας, μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015. Επίσης, παρουσιάζονται οι πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις που οδήγησαν στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Βαρουφάκης: Σήμερα έγινε σημαντικό βήμα για την εκτέλεση της συμφωνίας

Σημαντικό βήμα για την επιτυχή εκτέλεση της συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου χαρακτήρισε το σημερινό Eurogroup ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε από τις Βρυξέλλες.

Βρήκαν το πρώτο «τρένο του θανάτου» - ΦΩΤΟ

Στη Θεσσαλονίκη θα εκτεθούν η ατμομηχανή και 4 βαγόνια με τα οποία ξεκίνησε η μεταφορά εβραίων στα Κρεματόρια των Ναζιστών.
Την ιστορική ατμομηχανή με τα στοιχεία Λβ964 και τέσσερα από τα βαγόνια, που αποτελούσαν το πρώτο τρένο που αναχώρησε «φορτωμένο» εβραίους από τη Θεσσαλονίκη για τα κρεματόρια του Άουσβιτς, εντόπισαν στη Δράμα και στην Ορεστιάδα, μέλη της Ισραηλίτικης Κοινότητας Θεσσαλονίκης.

Χαρδούβελης: Φοβήθηκα όπως όλη η Ελλάδα και έβγαλα τα χρήματα - ΒΙΝΤΕΟ

«Τα χρήματα είναι και δικαιολογημένα και φορολογημένα και δηλωμένα», δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει τίποτε παράνομο και παράτυπο στις δραστηριότητές του, με αφορμή την αποκάλυψη της Realnews,

Οι «Λαλάκηδες» της διπλανής πόρτας…

Θυμίζουν την έκπληξη όσων μαθαίνουν ότι «το παιδί της διπλανής πόρτας» ήταν xxx : Ο  Λαλάκης το έκανε αυτό; Δεν το πιστεύω… Αφού ήταν το καλύτερο παιδί. Τον είχε φιλοξενήσει και ο τάδε στην εκπομπή του…

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ- Υιοθετήθηκαν οι κλιματικοί στόχοι της Ε.Ε.

Οι στόχοι περιλαμβάνουν τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 40 τοις εκατό έως το 2030, όπως ανακοίνωσε ο Επίτροπος Κλίματος Μιγκέλ Άριας Κανιέτε.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υιοθέτησε και επίσημα την περασμένη Παρασκευή τους στόχους κλιματικής αλλαγής ενόψει της μεγάλης συνόδου κορυφής των Ηνωμένων Εθνών που θα λάβει χώρα στο Παρίσι το Δεκέμβριο.

Παραπέμπονται 64 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Siemens


Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν 64 κατηγορούμενοι προκειμένου να λογοδοτήσουν για τη σύμβαση 8002 που αφορούσε στην ψηφιακοποίηση του ΟΤΕ.

Είκοσι τρελά πράγματα που δεν γνώριζες για το twitter

Στοιχεία και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για ένα από τα διασημότερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο. Δείτε σχετικές φωτογραφίες
Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή social media στον κόσμο με δισεκατομμύρια χρήστες και τεράστια επιρροή.

Αυτοί κάλυψαν με γκράφιτι το Πολυτεχνείο

Βανδαλισμός ιστορικού κτιρίου ή πρωτοποριακή καλλιτεχνική παρέμβαση σε μια άχρωμη πόλη; Τι λένε οι δημιουργοί του γκράφιτι που κάλυψε το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου Αθηνών στην οδό Στουρνάρη

Χάρτης: Η δεύτερη πληθυσμιακή κοινότητα σε κάθε χώρα της Ευρώπης

Ένας χάρτης για μαθήματα ανθρωπογεωγραφίας. Πού έχουν γεννηθεί οι άνθρωποι που ζουν στις χώρες της Ευρώπης; Ποια είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πληθυσμιακή κοινότητα στην Ελλάδα;

Αποκαλυπτική συνέντευξη Πούτιν για τη νύχτα που αποφάσισε την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία

Για πρώτη φορά ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αποκαλύπτει σε συνέντευξη του, ότι ο ίδιος έδωσε διαταγή για την προσάρτηση της Κριμαίας στην Ρωσία, αμέσως μετά την αποπομπή του Βίκτορ Γιανουκόβιτς από την εξουσία.

Αλβανία: Το δαχτυλίδι και η εξαφάνιση μυστήριο του βρετανικού βομβαρδιστικού ( picture+video )

Η εντιμότητα ενός Αλβανού χωρικού, ήταν το «κλειδί» που έλυσε το μυστήριο της εξαφάνισης ενός Βρετανικού βομβαρδιστικού Χάλιφαξ το 1944.
Τη λύση στο μυστήριο έδωσε ένα χρυσό δαχτυλίδι. Ο Γιάχο Κάλα είχε βρει το δαχτυλίδι τη δεκαετία του ’60, όταν το σταλινικό καθεστώς του Εμβέρ Χότζα είχε καταστήσει την Αλβανία ένα περίκλειστο φρούριο.

Αργεντινή: Γάλλοι Ολυμπιονίκες νεκροί σε σύγκρουση ελικοπτέρων ( picture+video )

Δέκα νεκροί, ανάμεσά τους σημαντικές προσωπικότητες του γαλλικού αθλητισμού, είναι ο τραγικός απολογισμός σύγκρουσης δυο ελικοπτέρων στην Αργεντινή.

Συμμετείχαν στα γυρίσματα του τηλεοπτικού ριάλιτι «Dropped», που προβάλλεται από τη γαλλική τηλεόραση. Νεκροί είναι και οι δυο Αργεντινοί πιλότοι.

ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ: «ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ»

Στα Σκόπια συνεδρίασε το βράδυ της Δευτέρας το ακροδεξιό κίνημα «πολιτικό κίνημα για την υπεράσπιση της Μακεδονίας», που εκπροσωπείται από το «ελίτ», στο αθλητικό κέντρο Rasadnik στα Σκόπια.

ΑΝΟΙΞΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ (Βίντεο)

Έπειτα από έντονο παρασκήνιο, επίσημες διαβουλεύσεις και επικοινωνίες μεταξύ κορυφαίων της Ευρωζώνης με την ελληνική πλευρά, η χθεσινή «μάχη» του Γιάννη Βαρουφάκη και του οικονομικού επιτελείου στο Eurogroup άνοιξε το δρόμο για την αξιολόγηση και την έναρξη των συζητήσεων από την Τετάρτη (11/03/2015) στις Βρυξέλλες, για την εξειδίκευση και κοστολόγηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που έχει εξαγγείλει η Αθήνα.