Ξεπέρασαν τους 10.000 οι νεκροί της πανδημίας!

 

Επιβεβαιώθηκαν οι χειρότεροι φόβοι των επιστημόνων – 1.400 τα νέα κρούσματα, στους 816 οι διασωληνωμένοι


Το «φράγμα» των 10.000 θανάτων από κορονοϊό «έσπασε» χθες η χώρα μας, επιβεβαιώνοντας τους χειρότερους φόβους των επιστημόνων, τους οποίους η κυβέρνηση αρνείται να ακούσει.


Θεοδωρίδου: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα με το Johnson & Johnson

 

Το πράσινο φως για να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Johnson and Johnson στην Ελλάδα από την ερχόμενη Τετάρτη 5 Μαίου, έδωσε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, σύμφωνα με τα όσα είπε απόψε κατά την ενημέρωση στο υπ. Υγείας, η πρόεδρός της, Μαρία Θεοδωρίδου.

Η επιτροπή γνωμοδότησε θετικά για την άρση της απαγόρευσης που ίσχυε για το εμβόλιο της Johnson & Johnson για τη χώρα μας, λαμβάνοντας υπόψη τα νεότερα διεθνή στοιχεία και τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Ελλάδα, τόνισε η κα Θεοδωρίδου.

Σερβία: Πτωτική τάση κρουσμάτων κορονοϊού εξαιτίας των εμβολιασμών

 

Το πρόγραμμα εμβολιασμού χωρίς ραντεβού, που ξεκίνησε στην Σερβία πριν από μία εβδομάδα με τα εμβόλια Pfizer-Biontech και Sputnik-V, διευρύνεται με την προσθήκη και τρίτου εμβολίου, της κινεζικής εταιρίας Sinopharm. Τα τρία αυτά εμβόλια χορηγούνται σε όλους τους πολίτες οι οποίοι μπορούν να προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα και να επιλέγουν αυτό που επιθυμούν να τους χορηγηθεί.


Στην Σερβία μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκαν 3.255.000 εμβολιασμοί και 1.945.000 πολίτες έλαβαν

Πορτογαλία: Μηδενικοί θάνατοι από κορονοϊό, το τελευταίο 24ωρο

 

Η Πορτογαλία ανακοίνωσε σήμερα μηδενικούς θανάτους σχετιζόμενους με τον νέο κορονοϊό, για το τελευταίο 24ωρο, για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν 9 μήνες, καθώς η χώρα αναδύεται από ένα λοκντάουν δύο μηνών, όπως έγινε γνωστό από την αρχή Υγείας της χώρας.


Η χώρας μετρά συνολικά 16.965 θανάτους από την αρχή της πανδημίας και 834.638 κρούσματα, επιπλέον 196 σε σύγκριση με μία ημέρα πριν.

Ερντογάν σε απόγνωση… Ψάχνει στις μικρές αγγελίες για TF-X, Altay

 «Ζητείται Τούρκος μηχανικός. Πληροφορίες στο τηλέφωνο…». Σε απόγνωση πρέπει να βρίσκεται η κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν, καθώς στον τουρκικό Τύπο, σε τουλάχιστον δυο μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες, εμφανίστηκε την Κυριακή ολοσέλιδη διαφήμιση – αγγελία, με την οποία ζητούνται Τούρκοι μηχανικοί για να συνδράμουν στην κατασκευή του τουρκικού μαχητικού(!) 


Η Τουρκία είχε έτσι κι αλλιώς (υπερ)φιλόδοξα σχέδια για να κατασκευάσει το δικό της μαχητικό αναφέρει ο Μανώλης Κωστίδης, αλλά με τις αγγελίες φαίνεται ότι οι Τούρκοι το έχουν πάρει απόφαση ότι F-35 δεν πρόκειται να… δουν, οπότε… «φτιάξτο μόνος σου».

Αναστασιάδης: Οφείλουμε στον Βάσο Λυσσαρίδη να παλέψουμε για μια πατρίδα ελεύθερη

 

«Η Κύπρος έχασε τον Βάσο Λυσσαρίδη, έναν από τους ιστορικούς ηγέτες που καθόρισαν την ταυτότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter o Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, με αφορμή τον θάνατο του Βάσου Λυσσαρίδη.


Ο Ν. Αναστασιάδης πρόσθεσε: «Για δεκαετίες σημάδεψε με την δράση του την πολιτική μας ζωή. Του οφείλουμε πολλά. Πάνω από όλα όμως του οφείλουμε να παλέψουμε για μια πατρίδα ελεύθερη»

Κύπρος: Τρεις θάνατοι και 611 νέα κρούσματα

 

Τρείς θανάτους και 611 νέα κρούσματα κορονοϊού από 50.601 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της Κύπρου.

300 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 78 σε σοβαρή κατάσταση. Η μέση ηλικία των νοσηλευόμενων είναι τα 58,6 έτη.


Το ποσοστό θετικότητας είναι 1,21%, ενώ ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων ανέρχεται σε 62.960. Οι θάνατοι από κορονοϊό στην Κύπρο ανέρχονται συνολικά σε 301.

Βέμπερ: Δεν θα δεχτούμε στενότερους δεσμούς εάν ο Eρντογάν δεν αλλάξει πορεία

 

Η ΕΕ δεν θα δεχτεί στενότερους δεσμούς με την Τουρκία εάν ο Ταγίπ Ερντογάν δεν αλλάξει πορεία υπογραμμίζει ο επικεφαλής της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, με ανάρτηση στο twitter.

«Δεν μπορούμε να ανοίξουμε νέο κεφάλαιο με την Τουρκία και δεν θα δεχτούμε στενότερους δεσμούς, εάν ο πρόεδρος Eρντογάν δεν αλλάξει πορεία» ανέφερε ο Μάνφρεντ Βέμπερ.

Τα ινδικά Rafale κόντρα στο Πακιστάν και την Κίνα… Έτοιμη η πρώτη μοίρα

 Η πρώτη μοίρα μαχητικών Rafale της ινδικής αεροπορίας είναι πλήρης μετά την παραλαβή των τελευταίων τεσσάρων αεροσκαφών στην αεροπορική βάση της Jamnagar. Τα αεροσκάφη έφτασαν στην Ινδία πετώντας απευθείας από τις εγκαταστάσεις της Dassault στο Μπορνό, ανεφοδιαζόμενα από ιπτάμενα τάνκερ της γαλλικής αεροπορίας και αυτής των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.


Η Ινδία είχε παραγγείλει 36 μαχητικά Rafale αξίας 7,9 δισ. ευρώ το 2016. Η πρώτη μοίρα των Rafale – 17η “Χρυσά Βέλη”- θα αναπτυχθεί στα βόρεια στα σύνορα με το Πακιστάν διαθέτουσα 18 μαχητικά.

Νέα κομπίνα του Ερντογάν; Πλαστά τουρκικά διαβατήρια στην Γερμανία

 

Μια υπόθεση παράνομης διακίνησης Τούρκων με πλαστά γκρίζα διαβατήρια απασχολεί τις διωκτικές αρχές της Γερμανίας. Τα γκρίζα διαβατήρια εκδίδονται κανονικά για υπαλλήλους που ταξιδεύουν για υπηρεσιακούς λόγους χωρίς να χρειάζεται να πάρουν βίζα. Ωστόσο, οργανωμένα κυκλώματα, στα οποία φαίνεται να είναι αναμεμειγμένοι και εργαζόμενοι στο τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών, φαίνεται να χορηγούν έναντι αδράς αμοιβής τέτοια διαβατήρια. Τον περασμένο Νοέμβριο, τουλάχιστον 43 Τούρκοι από επαρχίες της χώρας ταξίδεψαν στη Γερμανία, από όπου δεν επέστρεψαν ποτέ.