Ο Eλευθέριος Βενιζέλος και οι στρατηγικές επιλογές του

Πέντε ιστορικοί συζητούν τις «Στρατηγικές επιλογές του Ελευθερίου Βενιζέλου κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο», έναν αιώνα μετά τα γεγονότα των Δαρδανελλίων.
Μία εβδομάδα μετά τη συζήτηση «Πόλεμος και Ειρήνη στα Βαλκάνια», στο πλαίσιο των

El Publico: Η Γερμανία χρωστά 163.800 δισ. € στην Ελλάδα * La deuda de la Alemania nazi con Grecia supera lo que Merkel y la UE reclaman hoy a Atenas

«Τα χρήματα που χρωστά η Γερμανία στην Αθήνα υπερβαίνουν το ελληνικό χρέος και πρέπει να καταβληθούν» διαπιστώνουν Ισπανοί πανεπιστημιακοί σε άρθρο της El Publico.

Μέγαρο Μαξίμου: Δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία σήμερα

Να εφαρμόσει η κυβέρνηση το μνημόνιο πιέζεται ο Γ. Βαρουφάκης. Χάσιμο χρόνου δεν υπογράφουμε αναφέρει non paper του Μαξίμου.
Να εφαρμόσει η κυβέρνηση το μνημόνιο πιέζεται ο Γ. Βαρουφάκης στο Eurogroup.«Χάσιμο χρόνου δεν υπογράφουμε» αναφέρει non paper του Μαξίμου.

To μαγευτικό βίντεο της ημέρας: Απολαύστε τις... 50 shades of the sun! (εντυπωσιακές εικόνες)

Ήταν 11 Φεβρουαρίου του 2010 όταν εκτοξευόταν το πρώτο διαστημικό παρατηρητήριο που θα είχε ως αποκλειστική αποστολή την παρακολούθηση και μελέτη του Ήλιου.

Ποιος άφησε 525 ευρώ στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου;

Έναν φάκελο με 525 ευρώ βρήκε ο Αλέξης Τσίπρας πάνω στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου το απόγευμα της Παρασκευής που επέστρεψε από τις Βρυξέλλες.

Απαρηγόρητος & συντετριμμένος ο Λάκης Λαζόπουλος στην κηδεία της μητέρας του (φωτό)

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην κηδεία της μητέρας του Λάκη Λαζόπουλου. Ο γνωστός ηθοποιός αποχαιρέτησε συντετριμμένος την μητέρα του το μεσημέρι της Δευτέρας στον Άγιο Νικόλαο στη Λάρισα
Η μητέρα του Ριρίκα έφυγε από τη ζωή στα 85 της χρόνια.

Κουίκ: Κανένας δεν θέλει ρήξη με τους εταίρους

Στο Πρωινό ΑΝΤ1 μίλησε ο Υφυπουργός Επικρατείας για τις κόκκινες γραμμές της συγκυβέρνησης, για τις διαπραγματεύσεις, αλλά και για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Την πρόθεση των εταίρων για συζήτηση με την Ελλάδα βλέπει ο Υφυπουργός Επικρατείας πίσω από τη δήλωση Σόιμπλε ότι «σήμερα δεν θα βρεθεί λύση», όπως δήλωσε στο Πρωινό ΑΝΤ1.

Ρωμανιάς: Μετέτρεψαν μετρητά σε ομόλογα για να τα κουρέψουν

Ο Γιώργος Ρωμανιάς μίλησε για το θέμα των συντάξεων στο Πρωινό ΑΝΤ1, καταγγέλλοντας ότι στο δεύτερο μνημόνιο προβλέπεται μείωση των συντάξεων ανάλογα με το χρέος.
Όσο το χρέος αυξάνεται, μειώνονται οι συντάξεις, αναφέρεται στο μνημόνιο, διαπιστώνει ο γγ Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Θεοδωράκης: Θα κάνουμε πρόταση για ΠτΔ αν δεν συμφωνούμε είπε στο Πρωινό ΑΝΤ-1

"Στηρίζουμε χωρίς αστερίσκους την Κυβέρνηση στην διαπραγμάτευση", είπε στο Πρωινό ΑΝΤ-1 ο επικεφαλής του του Ποταμιού.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης έδωσε την πρώτη του συνέντευξη μετά τις εκλογές στο Πρωινό ΑΝΤ1. Μίλησε για τις κόκκινες γραμμές του κινήματός του, τη σχέση του με την κυβέρνηση και τις θέσεις του Ποταμιού απέναντί της, αλλά και για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Πήραν Ανάσα Αξιοπρέπειας ακόμα και στους δρόμους της Γαύδου

Αν και οι κάτοικοι του νοτιότερου άκρου της Ευρώπης, του ακριτικού νησιού της Γαύδου, είναι λιγοστοί, βγήκαν κι αυτοί την Κυριακή στο δρόμο, να πάρουν μια «ανάσα αξιοπρέπειας».

Σαν σημερα 1936: Το Λαϊκό Μέτωπο της Ισπανίας κερδίζει τις εκλογές. * Έλληνες αντιφασίστες στον Ισπανικό εμφύλιο

Στις 16 Φεβρουαρίου του 1936 πραγματοποιείται η «μετωπική» εκλογική σύγκρουση ανάμεσα στο Λαϊκό Μέτωπο και το Εθνικό Μέτωπο, που βρίσκει νικήτριες τις δημοκρατικές, κομουνιστικές και σοσιαλιστικές δυνάμεις του πρώτου. Την πρωτοβουλία για τη δημιουργία του εκλογικού αυτού συνασπισμού, έχει πάρει τον Ιανουάριο του ’36 ο Manuel Azaña, ο οποίος και ανακυρήσσεται πρωθυπουργός της Ισπανίας.