Greece National Team- Ρανιέρι: Καταστροφή αν δεν πάμε στη Γαλλία κι αρχιτέκτοντας θα είμαι εγώ, Συνέντευξη Τύπου Εθνικής Ανδρών Vds.

Ο Κλάουντιο Ρανιέρι ήταν απολύτως σαφής στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει του αυριανού αγώνα με τη Βόρεια Ιρλανδία, αναφέροντας ότι ενδεχόμενο αποτυχίας πρόκρισης στα τελικά του Euro 2016 θα συνιστά καταστροφή για το ελληνικό ποδόσφαιρο, με κύριο υπαίτιο τον ίδιο.

Το «Βατερλό» των αποκρατικοποιήσεων - Πώς ο στόχος για 50 δισ. ευρώ «κουρεύτηκε» σε μόλις 2,9 δισ. ευρώ

Του Θανάση Παπαδή

Οταν τον Φεβρουάριο του 2011, σε αίθουσα της Αίγλης του Ζαππείου, οι εκπρόσωποι της τρόικας ανακοίνωναν πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, παρακάμπτοντας τον τότε υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ύψους 50 δισ. έως το 2015, κάποιοι στην αίθουσα τότε είχαν αναρωτηθεί «από πού θα βρεθούν τόσα λεφτά, μήπως πουλήσουμε την Ακρόπολη;»

Στα όρια της φτώχειας 2,5 εκατ. πολίτες - Το 43% δεν μπορεί να πληρώσει ενοίκιο ή δάνειο - Βουλγαρία, Ελλάδα πρώτες σε οικονομικές ανισότητες

Στο 23,1% ανήλθε ο πληθυσμός που ζούσε το 2013 υπό τον κίνδυνο της φτώχειας με το εισοδηματικό «κατώφλι» της φτώχειας να ανέρχεται στα 5.023 ευρώ ανά άτομο και στα 10.547 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και δύο παιδιά κάτω των 14 ετών.

Χάθηκαν 44 δισ. ευρώ από το ελληνικό ΑΕΠ την τετραετία 2010 - 2013 (πίνακες)

Χάθηκαν 44 δισ. ευρώ από το ελληνικό ΑΕΠ την τετραετία 2010 - 2013 (πίνακες)  Καλύτερη των αρχικών εκτιμήσεων ήταν η επίδοση της Ελλάδας στην μάχη με το χρέος και τα ελλείμματα την περασμένη χρονιά, όπως δείχνουν τα προσωρινά στοιχεία από την δεύτερη κοινοποίηση μεγεθών, στο πλαίσιο της Διαδικασίας Υπερβολικού Ελλείμματος.

Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα δεν είναι ακόμη έτοιμη να βγει από το μνημόνιο

Η Ελλάδα δεν είναι ακόμη έτοιμη να βγει από το πρόγραμμα βοήθειας, δήλωσε τη Δευτέρα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στην συνεδρίαση του Eurogroup.

Απαντώντας στην ερώτηση αν η Ελλάδα μπορεί να εξέλθει από το πρόγραμμα στήριξης, ο επικεφαλής του Eurogroup δήλωσσε πως είναι ακόμη νωρίς για να τοποθετηθεί επί του ζητήματος.

Παπαδημούλης: Φιάσκο της κυβέρνησης στην Ουάσιγκτον (βίντεο)

«Ένα ακόμη φιάσκο της κυβερνητικής επιχειρηματολογίας περί τέλους της τρόικας και του ΔΝΤ» χαρακτήρισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, τη συνάντηση της επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ με τον υπουργό Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη. «Χθες στην Ουάσινγκτον, είχαμε ένα ακόμη φιάσκο για την κυβερνητική επιχειρηματολογία περί τέλους της Τρόικα και του ΔΝΤ.

ΠΑΝΔΩΡΙΚΩΣ*** Η Δέσποινα Παπαδοπούλου και ο Χαράλαμπος

Το 1969,ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος, αυτός ο υπέρτατος εκφραστής του «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια», χώρισε τη σύζυγό του για να παντρευτεί την ερωμένη του Δέσποινα Γάσπαρη. Το διαζύγιο εν αντιθέση με όσα προβλέπονταν τότε, δόθηκε με συνοπτικές διαδικασίες προκειμένου να μπορέσει ο καλός χριστιανός Παπαδόπουλος να ζήσει τον έρωτά του, ο οποίος ευλογήθηκε από την Εκκλησία, δια γάμου.

Πιστή υποταγή στην Ευρώπη θέλει η Ελλάδα *Κυβερνούν τη χώρα με επικοινωνιακά τρικ!

Ταξίδι – αστραπή του Χαρδούβελη από την Ουάσιγκτον στο Λουξεμβούργο
Στο δεύτερο θέμα της ατζέντας του σημερινού Eurogroup, μετά την Κύπρο, βρίσκεται η Ελλάδα, με τον Γκίκα Χαρδούβελη να μεταβαίνει μέσα σε ελάχιστες ώρες από την Ουάσιγκτον στο Λουξεμβούργο.

Κεφαλικό φόρο φέρνει η ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων

Κεφαλικό φόρο από 14,5 έως και 20 ευρώ ανά επιβάτη, κατά τα πρότυπα του «σπατόσημου», φέρνει η ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων από το ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών. Οι ιδιωτικοί όμιλοι που θα αναλάβουν τα περιφερειακά αεροδρόμια θα τα εκμεταλλεύονται για 30 έως 50 χρόνια.

Reuters: Ένα γερμανικό «Plan B» για την περίπτωση εκλογής Τσίπρα

«Plan B» για την περίπτωση πρόωρων εκλογών και νίκης του ΣΥΡΙΖΑ εξετάζει η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters. Το πρακτορείο υποστηρίζει ότι το Βερολίνο επιδιώκει διακριτικές επαφές με τον Αλέξη Τσίπρα για παν ενδεχόμενο και με στόχο «να μετριαστούν οι πολιτικές προθέσεις» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Πατρίκ Μοντιανό: «Είχα πάντα την εντύπωση ότι έγραφα το ίδιο βιβλίο»

Για μισό σχεδόν αιώνα, ο Πατρίκ Μοντιανό εξέδιδε ένα βιβλίο κάθε δύο χρόνια. Όπως λέει όμως ο συγγραφέας στον οποίο απονεμήθηκε το φετινό Νομπέλ Λογοτεχνίας, όλα αυτά τα βιβλία ήταν στην πραγματικότητα κομμάτια ενός μεγάλου μυθιστορήματος.

Ελπίδες για θεραπεία του Έμπολα από την Ρωσία

Οι ρωσικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν παρασκευάσει τρία εμβόλια που θα είναι στην διάθεση των πολιτών σε έξι μήνες - Ακόμη δύο εμβόλια προετοιμάζουν αμερικανικό Ινστιτούτο και η βρετανική φαρμακευτική GlaxosmithKline - Τον Ντέιβιντ Μπέκαμ ρίχνει στη μάχη κατά του Έμπολα η Unicef.

Eurogroup: Σε ηλεκτρισμένο κλίμα η συζήτηση για τον προϋπολογισμό της Γαλλίας

«Η Γαλλία είναι μια μεγάλη χώρα και η ίδια και μόνο αποφασίζει για τον προϋπολογισμό της», λέει ο πρωθυπουργός της Μανουέλ Βαλς
Η Γαλλία και η Ιταλία αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων της σημερινής συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο, καθώς το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2015 από την κυβέρνηση του Μανουέλ Βαλς

Χάκερ «χτύπησαν» το Snapchat - Διέρρευσαν 100.000 βίντεο και φωτογραφίες!

Η υπόθεση φαίνεται να συνδέεται με το σκάνδαλο της διαρροής των γυμνών φωτογραφιών των χολιγουντιανών celebrities
Ένα μεγάλο πλήγμα δέχτηκε τις τελευταίες ημέρες η δημοφιλής υπηρεσία messaging Snapchat, αφού έπειτα από «χτύπημα» χάκερ, διέρρευσαν στο Διαδίκτυο περισσότερες από 100.000 φωτογραφίες και βίντεο οι οποίες είχαν σταλεί μεταξύ των χρηστών του!

ΣΥΡΙΖΑ: «Μια κυβέρνηση 4μήνου δεν μπορεί να διαπραγματευτεί το χρέος»

Με αυτό το σκεπτικό ο Αλέξης Τσίπρας και σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να μην προχωρήσει η κυβέρνηση σε καμία ουσιαστική διαπραγμάτευση με τους δανειστές για το χρέος
«Σκληραίνει» την αντιπολιτευτική του γραμμή ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το αποτέλεσμα στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, που έληξε χωρίς να ενισχυθεί περαιτέρω η γνωστή κυβερνητική πλειοψηφία.

4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ Ισχυρός σεισμός νότια της Πελοποννήσου

Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 324χλμ. νοτιοδυτικά από την Αθήνα, και 589χλμ. νοτιοδυτικά από τη Θεσσαλονίκη
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 23:59, στον υποθαλάσσιο χώρο, νότια της Πελοποννήσου.

ΔΝΤ: Το 2020 η Ελλάδα θα επιστρέψει στο... 2008!

Θα χρειαστούν συνολικά 12 χρόνια για να κατακτηθεί το ΑΕΠ που είχε η Ελλάδα το 2008, πριν ξεκινήσει η κρίση δηλαδή - Τι αναφέρεται σε έκθεση του Ταμείου για την 5η αναθεώρηση του ελληνικού προγράμματος.