Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα δεν είναι ακόμη έτοιμη να βγει από το μνημόνιο

Η Ελλάδα δεν είναι ακόμη έτοιμη να βγει από το πρόγραμμα βοήθειας, δήλωσε τη Δευτέρα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στην συνεδρίαση του Eurogroup.

Απαντώντας στην ερώτηση αν η Ελλάδα μπορεί να εξέλθει από το πρόγραμμα στήριξης, ο επικεφαλής του Eurogroup δήλωσσε πως είναι ακόμη νωρίς για να τοποθετηθεί επί του ζητήματος.


Οπως τόνισε, είμαστε ακόμη στη μέση της αξιολόγησης και υπάρχουν ακόμη δόσεις που πρέπει να εκταμιευτούν.

Το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους θα εξεταστεί πριν το τέλος του έτους, όπως ανέφερε: «Πριν από το τέλος του έτους θα κάνουμε νέους υπολογισμούς για τη βιωσιμότητα του χρέους».

Δήλωσε επίσης ότι η υιοθέτηση προληπτικής γραμμής πίστωσης είναι μια εναλλακτική λύση.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα συνιστούσε στην Ελλάδα να προχωρήσει σε μια προληπτική γραμμή, τώρα που η συμμετοχή της Ευρωζώνης στο ελληνικό πρόγραμμα φτάνει στο τέλος, ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι είναι πρόωρο να πούμε κάτι τέτοιο, καθώς είμαστε εν μέσω του προγράμματος, που θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του έτους και εξακολουθούν να υπάρχουν δόσεις, αν οι Έλληνες δεσμευθούν, με περαιτέρω βήματα που πρέπει να κάνουν.

Σημειώνεται ότι επιφυλακτικοί και συγκρατημένοι ως προς το ελληνικό αίτημα για πρόωρη έξοδο από το μνημόνιο εμφανίστηκαν και άλλοι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...