Πιστή υποταγή στην Ευρώπη θέλει η Ελλάδα *Κυβερνούν τη χώρα με επικοινωνιακά τρικ!

Ταξίδι – αστραπή του Χαρδούβελη από την Ουάσιγκτον στο Λουξεμβούργο
Στο δεύτερο θέμα της ατζέντας του σημερινού Eurogroup, μετά την Κύπρο, βρίσκεται η Ελλάδα, με τον Γκίκα Χαρδούβελη να μεταβαίνει μέσα σε ελάχιστες ώρες από την Ουάσιγκτον στο Λουξεμβούργο.

Ο υπουργός Οικονομικών θα ενημερώσει τους ευρωπαίους ομολόγους του για το προσχέδιο του προϋπολογισμού και τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης, την πορεία των συνομιλιών με την τρόικα για την πέμπτη αξιολόγηση, αλλά και για τα όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια των χθεσινών συνομιλιών με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.
Το τελευταίο κυρίως είναι το μείζον θέμα για την Ελλάδα, αφού ο Χαρδούβελης μετέφερε σε τεχνικό επίπεδο την επιθυμία της κυβέρνησης να εξέλθει το ΔΝΤ από το πρόγραμμα, νωρίτερα από τα συμφωνηθέντα.
Η ελληνική πλευρά αναμένεται να ξεκαθαρίσει στο Eurogroup ότι δεν θα γίνει καμία μονομερής ενέργεια για την έξοδο του ΔΝΤ από τη χώρα. Στην ουσία θα υποσχεθεί «πιστή υποταγή» στην Ευρώπη, αφού για τα επόμενα τουλάχιστον 50 χρόνια, η Ελλάδα θα είναι σε καθεστώς αυστηρής επιτήρησης από τους ... εταίρους της.
Σήμερα δεν αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις, αφού ούτε η τρέχουσα αξιολόγηση έχει ολοκληρωθεί ούτε έχει καταρτιστεί το τελικό κείμενο του προϋπολογισμού για το 2015. Επίσης, δεν έχει κανείς στα χέρια του τα τελικά αποτελέσματα από τα τεστ αντοχής της ΕΚΤ, για να δει αν οι ελληνικές τράπεζες χρειαστούν και επιπλέον χρήματα.
Τι θα ζητήσει η Ελλάδα από το Eurogroup; Μια δήλωση στήριξης, ότι η χώρα θα μπορεί να τα καταφέρει και μόνη της, χωρίς τη βοήθεια και τα λεφτά του ΔΝΤ. Στα «ψιλά» γράμματα, που πάντοτε εκεί είναι η ουσία, χρήματα θα συνεχίσει να βάζει η Ευρώπη, έστω και αν παρουσιαστεί ως «προληπτική γραμμή στήριξης».
Διαβάστε επίσης:
Κυβερνούν τη χώρα με επικοινωνιακά τρικ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...