Εκλογές 2014 Δούρου: Αν πάρουμε την Αττική, θα πάρουμε όλη την πατρίδα

Για έναν μεγάλο και σπουδαίο αγώνα που δόθηκε κόντρα σε συμφέροντα και προβλέψεις αλλά και μία σπουδαία μάχη που δόθηκε με πρόγραμμα και προτάσεις έκανε λόγο η υποψήφια για την Περιφέρεια Αττικής Ρένα Δούρου. «Ευχαριστώ όλους τους συμπολίτες μας που ήρθαν δίπλα μας και μας δώσαν δύναμη για να πάρουμε τις ζωές στα χέρια μας και αν τις παρουμε στην Αττική θα τις πάρουμε σε όλη την πατρίδα» 

Περιστέρι, Παλαιό Φάληρο, Μαραθώνας και άλλοι 40 δήμοι βγάζουν δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή

Ανδρέας Παχατουρίδης, Διονύσης Χατζηδάκη και Ηλίας Ψινάκης εκλέγονται από τον πρώτο γύρο - Στους υπόλοιπους 40 δήμους είτε υπήρχε μόνο ένας είτε δύο υποψήφιοι.Είτε γιατί υπήρχε μόνο ένας είτε μόνο δύο υποψήφιοι
Σε 40 από τους 325 δήμους της χώρας θα γνωρίζουμε σίγουρα από σήμερα ποια θα είναι η νέα δημοτική Αρχή που θα αναλάβει καθήκοντα από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Δείτε τα δίδυμα του β' γύρου και στις 13 περιφέρειες

Εισιτήριο για μόλις δύο από τις συνολικά 13 περιφέρειες φαίνεται να «κλειδώνει» ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις όπως αυτές καταγράφονται στα exit polls αλλά και από τα πρώτα στοιχεία της ροής των εκλογικών αποτελεσμάτων. Στις υπόλοιπες έντεκα οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ είτε βρίσκονται ξεκάθαρα στην τρίτη θέση είτε παλεύουν την δεύτερη έχοντας όμως μείνει αρκετά πίσω από τους προπορευόμενους υποψηφίους που υποστηρίζονται από την ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ.

Θεσσαλονίκη: Συντριπτικό το «όχι 98%» για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ

Με 98% οι κάτοικοι του πολεοδομικού συγκροτήματος δήλωσαν την αντίθεσή τους στη σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης
Ξεκάθαρα αρνητική φαίνεται να είναι η στάση των κατοίκων της Θεσσαλονίκης για την ιδωτικοποίηση της ΕΥΑΘ σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος που στήθηκε έξω από εκλογικά κέντρα στο περιθώριο του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Θεσσαλονίκη - Εκλογές 2014 Μπουτάρης: Το αποτέλεσμα μας ικανοποιεί αλλά δεν μας αφήνει να κοιμόμαστε

Σφίγγα για ενδεχόμενες συνεργασίες στο δεύτερο γύρο παραπέμποντας στα τελικά αποτελέσματα για να ανακοινώσει τις προθέσεις του
Το ευχαριστώ του σε όλους τους πολίτες που ψήφισαν αυτοδιοικητικά εξέφρασε ο Γιάννης Μπουτάρης κατά την επίσκεψή του στο κεντρικό εκλογικό κέντρο του συνδυασμού του.

«Σαρώνει» ο Γκλέτσος στη Στυλίδα -Συγκεντρώνει πάνω από 60% στις δημοτικές εκλογές

«Σαρώνει» ο Απόστολος Γκλέτσος στη Στυλίδα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την καταμέτρηση που είναι σε εξέλιξη στα εκλογικά τμήματα της Ανατολικής Φθιώτιδας.

EURONEWS Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2014: Τα πρώτα exit poll

Προβάδισμα της Ρένας Δούρου και του Γαβριήλ Σακελλαρίδη για την περιφέρεια Αττικής και τον δήμο Αθηναίων αντίστοιχα, δείχνει η δημοσκόπηση εξόδου που μετέδωσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί στις 19:00, την ώρα που έκλεισαν οι κάλπες.

Exit poll: Δούρου-Σγουρός και Σακελλαρίδης-Καμίνης στο β΄γύρο

Προβάδισμα της Ρένας Δούρου και του Γαβριήλ Σακελλαρίδη για την περιφέρεια Αττικής και τον δήμο Αθηναίων αντίστοιχα, δείχνει η δημοσκόπηση εξόδου που μετέδωσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί στις 19:00, την ώρα που έκλεισαν οι κάλπες.

Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ (Πλατεία Ομονοίας). για τις ευρωεκλογές την Πέμπτη 22/5









 Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Μαΐου 2014 και ώρα 19:30 στην Αθήνα (Πλατεία Ομονοίας).
Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Μαΐου 2014 και ώρα 19:30 στην Αθήνα (Πλατεία Ομονοίας). - See more at: http://left.gr/news/kentriki-proeklogiki-sygkentrosi-toy-syriza-gia-tis-eyroekloges-tin-pempti-225#sthash.iMR5FiID.dpuf
Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Μαΐου 2014 και ώρα 19:30 στην Αθήνα (Πλατεία Ομονοίας). - See more at: http://left.gr/news/kentriki-proeklogiki-sygkentrosi-toy-syriza-gia-tis-eyroekloges-tin-pempti-225#sthash.iMR5FiID.dpuf
Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Μαΐου 2014 και ώρα 19:30 στην Αθήνα (Πλατεία Ομονοίας). - See more at: http://left.gr/news/kentriki-proeklogiki-sygkentrosi-toy-syriza-gia-tis-eyroekloges-tin-pempti-225#sthash.iMR5FiID.dpuf







Ελλάδα Δείτε τα αποτελέσματα των πρώτων exit poll των OPINION, MARC, ALCO, GPO, MRB και Metron Analysis για τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε δήμο Αθηναίων και περιφέρεια Αττικής.    Την πρώτη θέση στο δήμο Αθηναίων και την περιφέρεια Αττικής καταλαμβάνουν ο Γ. Σακελλαρίδης και Ρένα Δούρου, αντίστοιχα, σύμφωνα με τα πρώτα exit poll των εταιριών MARC, OPINION, ALCO, GPO, MRB και Metron Analysis.

Exit poll: Δούρου, Σακελλαρίδης και Μώραλης οι πρωτιές

Δείτε τα αποτελέσματα των exit poll σε περιφέρεια Αττικής, δήμο Αθηναίων και δήμο Πειραιά

Πώς από τις Δημοτικές μπορούμε να φτάσουμε στις Εθνικές εκλογές

Ποιος είναι ο πήχης που βάζει το Μέγαρο Μαξίμου - Εισηγήσεις στον Πρωθυπουργό να βάλει ευθέως το δίλημμα για άμεσες εκλογές αν δεν είναι ικανοποιητικό το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών - ευρωεκλογών
Πόσο απέχουν οι σημερινές αυτοδιοικητικές εκλογές από τις εθνικές εκλογές; Κόμματα και πολιτικοί παρατηρητές συμφωνούν από δύο χρόνια μέχρι μερικές εβδομάδες ανάλογα με τα ποσοστά που θα πάρουν οι τρεις βασικοί πρωταγωνιστές ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Σγουρός: Κορυφαία στιγμή για την αυτοδιοίκηση και την δημοκρατία

Σγουρός: Κορυφαία στιγμή για την αυτοδιοίκηση και την δημοκρατία Ψήφισε στις 9.30 το πρωί στο 5ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης Νέα Σμύρνη, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Τ. Μηταφίδης: Σήμερα παίρνουμε την απόφαση να αλλάξουμε και την πόλη και τη χώρα

Τ. Μηταφίδης: Σήμερα παίρνουμε την απόφαση να αλλάξουμε και την πόλη και τη χώρα Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, στο 66ο Δημοτικό Σχολείο Ξηροκρήνης.
Αμέσως μετά κάλεσε τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να μην επιλέξουν την αποχή. Τόνισε πως πρέπει να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, «καθώς είναι ένα όπλο που έχουν στα χέρια τους για να ξεκινήσουν να αλλάζουν την πόλη»

H Τήλος εξέλεξε ήδη δήμαρχο Πρόκειται για την Καμμά - Αλειφέρη Μαρία

H Τήλος εξέλεξε ήδη δήμαρχο Μπορεί ακόμη να μην έχουν κλείσει οι κάλπες, ωστόσο η Τήλος έχει ήδη εκλέξει το δήμαρχό της. Πρόκειται για την Καμμά - Αλειφέρη Μαρία, τη μοναδική υποψήφια για τον δημαρχιακό θώκο σε αυτό το απομακρυσμένο νησί.

Καπερνάρος: Προσδοκούμε αλλαγή δια της ανατροπής

Καπερνάρος: Προσδοκούμε αλλαγή δια της ανατροπής  Την εκτίμησή του ότι οι πολίτες του δήμου της Αθήνας θα ανταποκριθούν στο κάλεσμά του και θα στηρίξουν την προσπάθειά του για τον δήμο της Αθήνας, εξέφρασε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος.

Β. Μαρινάκης: Αλλάζει σελίδα ο Πειραιάς

Β. Μαρινάκης: Αλλάζει σελίδα ο Πειραιάς Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε στο 20ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής», ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Σπηλιωτόπουλος: Μπορούμε να σηκώσουμε την Αθήνα ψηλά

Σπηλιωτόπουλος: Μπορούμε να σηκώσουμε την Αθήνα ψηλά «Η Αθήνα μπορεί περισσότερα και καλύτερα» δήλωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Άρης Σπηλιωτόπουλος μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, στην οδό Μαρασλή.

Σακελλαρίδης: Με την συμμετοχή τους οι Αθηναίοι αλλάζουν την πόλη

Σακελλαρίδης: Με την συμμετοχή τους οι Αθηναίοι αλλάζουν την πόλη Για αλλαγή σελίδας στον δήμο Αθηναίων, έκανε λόγο ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 27ο και 30ο δημοτικό σχολείο Κυψέλης.

Καμίνης: Οι πολίτες ψηφίζουν για την αξιοπρέπεια της Αθήνας

Άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα γύρω στις 10.30 ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης. «Το μέλλον ανήκει στις μεγάλες πόλεις. Με την καθολική τους συμμετοχή, οι πολίτες ψηφίζουν για την αξιοπρέπεια Αθήνας, το σχέδιο και την προοπτική της», δήλωσε ο Γ. Καμίνης.πηγη

Στην τελική ευθεία βάζει δίλημμα... στους νέους Το Ποτάμι

Ενας πίνακας με «αποτυπώματα» κιμωλίας που αλλάζουν κάθε μέρα, ακολουθώντας τον χρόνο μέχρι τις ευρωεκλογές, υποδέχεται τους εθελοντές και τους επισκέπτες του Ποταμιού. «Εννιά και σήμερα», έγραψαν στον πίνακα οι συνεργάτες του Σταύρου Θεοδωράκη την περασμένη Πέμπτη - έκαναν δηλαδή ό,τι συνηθίζουν εδώ και έναν μήνα. Σβήνουν το... χθες και αισιοδοξούν για την επόμενη μέρα κοιτώντας προς τις ευρωκάλπες.

Τσίπρας: Σήμερα το πρώτο βήμα για να αλλάξουμε σελίδα

Για σπουδαία μέρα και για αλλαγή σελίδας, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αφότου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στην Κυψέλη, λίγο μετά τις 11.00.

Παφίλης: Την επόμενη ημέρα να είναι πιο ισχυρός ο λαός

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι ο αγώνας μας για τα λαϊκά προβλήματα και η συνέπειά μας θα αποτυπωθεί και στην κάλπη» δήλωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.

Μπουτάρης: Είτε χάσουμε, είτε κερδίσουμε, η ζωή συνεχίζεται

«Είτε χάσουμε, είτε κερδίσουμε, η ζωή συνεχίζεται», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, αμέσως μετά την έξοδο του από το 104ό εκλογικό τμήμα στο οποίο ψήφισε στις 12.10.

Βενιζέλος: Οι πολίτες ψηφίζουν για ανάπτυξη και απασχόληση

Την ελπίδα ότι οι πολίτες θα κάνουν μια επιλογή που θα βοηθήσει την ανάπτυξη και την απασχόληση, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος που ψήφισε στο 8ο δημοτικό σχολείο Αμπελοκήπων, λίγο μετά τις 10.00 το πρωί.

Κουβέλης: Οι πολίτες θέλουν μια αλληλέγγυα τοπική αυτοδιοίκηση

Προοδευτική και αλληλέγγυα τοπική αυτοδιοίκηση, ζήτησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, ασκώντας το εκλογικό του δικαίωμα στο 41ο-42ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στου Γκύζη.

Καμμένος: Να αποδοκιμάσει ο λαός τα μνημόνια Σαμαρά και Βενιζέλου

Άσκησε σήμερα το πρωί το εκλογικό του δικαίωμα στο στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος και σε δήλωσή του κάλεσε τους ψηφοφόρους να αποδοκιμάσουν τις επιλογές των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου, απορρίπτοντας με τον τρόπο αυτό «τα μνημόνια».

Θεσσαλονίκη : Χωρίς προβλήματα εκλογές και δημοψήφισμα -

Με απόλυτα ομαλό τρόπο διεξάγεται η εκλογική διαδικασία για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, σύμφωνα με το Πρωτοδικείο της Θεσσαλονίκης. Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί ενώ τα όποια ελάχιστα προβλήματα παρατηρήθηκαν σε ό,τι αφορά την παρουσία των δικαστικών αντιπροσώπων διευθετήθηκαν ήδη από χθες, οπότε ορίστηκαν οι αντικαταστάτες όσων δήλωσαν ότι δεν θα μπορούσαν να παρευρεθούν στα εκλογικά κέντρα.

Ελβετία: Σήμερα ψηφίζουν για κατώτατο μισθό 3.275 ευρώ

Οι υποστηρικτές της πρότασης δηλώνουν ότι ο υψηλός μισθός είναι απαραίτητος, προκειμένου να μπορέσουν οι Ελβετοί να ανταποκριθούν στο υψηλό κόστος διαβίωσης σε πόλεις όπως η Ζυρίχη και η Γενεύη
Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα Κυριακή οι Ελβετοί, προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα καθιερωθεί κατώτατος μισθός στη χώρα. 

Άρης - Σακελλαρίδης και Σγουρός - Δούρου κρίνουν τον πρώτο γύρο

Οι τελικές εκτιμήσεις για τις 13 Περιφέρειες - Ποιος είναι ο πήχης που βάζουν τα κομματικά επιτελεία - Πού ο ΣΥΡΙΖΑ περνά στο β' γύρο και πού όχι 
Με «κομμένη την ανάσα» ολόκληρο το πολιτικό σύστημα περιμένει τα κρίσιμα προμηνύματα από τις κάλπες για τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό και τα ουσιαστικά μηνύματα της επόμενης Κυριακής και θα καθορίσει τις μελλοντικές εξελίξεις στη χώρα.

Ψήφισαν από νωρίς οι "μονομάχοι" σε Αθήνα - Πειραιά και Θεσσαλονίκη

Δείτε πού ψήφισαν και τι δήλωσαν Σγουρός, Δούρου, Ιωαννίδης, Μώραλης, Καμίνης, Σπηλιωτόπουλος, Σακκελαρίδης, Κακλαμάνης
Έδωσαν την μάχη τους μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. Σήμερα επέλεξαν να ασκήσουν από νωρίς το πρωί το εκλογικό τους δικαίωμα ώστε να έχουν χρόνο να περιοδεύσουν στα εκλογικά κέντρα της περιφέρειάς τους και παράλληλα να παρακολουθήσουν την εκλογική διαδικασία από τα κεντρικά τους γραφεία.