Ένας εμίρης στην Προεδρία της Βοσνίας

Ποιος θα το περίμενε πως ένας πρώην φανατικός υποστηρικτής της Ομοσπονδιακής Γιουγκοσλαβίας, μουσουλμάνος στην καταγωγή, θα αναλάμβανε καθήκοντα συμβούλου του εθνικιστή σερβοβόσνιου ηγέτη Μίλοραντ Ντόντικ, μέλους της τριμελούς προεδρίας της Βοσνίας.
Γεννημένος στο Σεράγεβο και γαλουχημένος στο κλίμα της πρώην Γιουγκοσλαβίας, ο Εμίρ Κουστουρίτσα τη στιγμή της έκρηξης του εμφύλιου πολέμου στη Βοσνία είχε γράψει στην εφημερίδα Liberation το περίφημο άρθρο «Η ακακία της αυλής μου»,

Στη «ζώνη» του Γιώργου Παπαδάκη επέστρεψε η Μπάγια Αντωνοπούλου

Βρέθηκε για πολλά χρόνια δίπλα στον Γιώργο Παπαδάκη, τον άνθρωπο που στην ουσία «έχτισε» την πρωινή ζώνη, σημειώνοντας μέχρι και σήμερα μεγάλη επιτυχία. Ο λόγος, φυσικά, για την Μπάγια Αντωνοπούλου η οποία μετά το τηλεοπτικό τους «διαζύγιο» στράφηκε στον ψυχαγωγικό τομέα, παρουσιάζοντας την εκπομπή Survivor Panorama για να επιστρέψει ξανά στην ενημέρωση μετά το κόψιμό της λόγω χαμηλής τηλεθέασης.

Ο Καμπουράκης διαδέχεται τον Αυτιά στο πρωινό του ΣΚΑΙ

Με δεδομένο οτι οι πληροφορίες θέλουν τον Γιώργο Αυτιά, να συμμετέχει στο ευρωψηφιδελτιο της ΝΔ, εκ των πραγμάτων τίθεται θέμα αντικατάστασής του, στο πρωινό του Σαββατοκύριακου απο την διοίκηση του ΣΚΑΙ.

Αντίδραση της Σερβίας στις αναφορές του μακελάρη: «Δεν ζητάμε από κανέναν να εκδικείται για εμάς»

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Ζηλανδία, που στοίχισε τη ζωή σε 49 άτομα και εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια, στην γενική κυβερνήτη της Νέας Ζηλανδίας, Πάτσι Ρίντι.

«Αυτή η τραγωδία στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στον κόσμο ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι τις προκλήσεις και τη σκληρότητα της τρομοκρατίας. Στην πρόθεσή τους να επιβάλουν τον φόβο, οι τρομοκράτες δεν έχουν όρια και δεν σέβονται ανθρώπινες αξίες» επισημαίνει στο τηλεγράφημά του ο Αλ. Βούτσιτς.

Μυστήριο: Βρέθηκαν οι χαμένες επιστολές του Τέσλα

Στη Σερβία βρέθηκαν δύο επιστολές που είχε γράψει ο γνωστός σερβοαμερικανός επιστήμονας και εφευρέτης Νίκολα Τέσλα, και οι οποίες θεωρούνταν μέχρι πρότινος χαμένες. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε η εταιρεία πολιτισμού και ιστορίας «Αντλιγκάτ».

Οι επιστολές γράφτηκαν τον Δεκέμβριο του 1934 και έχουν ως αποστολέα τον γενικό πρόξενο του Βασιλείου της Γιουγκοσλαβίας στη Νέα Υόρκη Ράντοε Γιανκόβιτς. Στις επιστολές του ο Τέσλα μιλάει για τον σερβικής καταγωγής φυσικό Μιχαήλ Πούπινα.

Παπανδρέου: Χαρισματική προσωπικότητα ο Τσίπρας -Μετά τις εκλογές τα ξαναλέμε

Την ανάγκη για προοδευτική απάντηση στα προβλήματα της χώρας, υπογραμμίζει στην εφ` όλης της ύλης συνέντευξή του ο Γιώργος Παπανδρέου, στην εκπομπή FOCUS από την ΕΡΤ. Ταυτόχρονα ασκεί κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη Ν.Δ. Στηρίζουμε τη Φώφη Γεννηματά είπε ο κ. Παπανδρέου που τόνισε ότι στο στόχος είναι να ξαναηγεμονεύσει ο χώρος μας.

Ο πρώην Πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι χρειάζεται προοδευτική απάντηση στα προβλήματα της χώρας και ασκεί κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για τον τρόπο που λειτούργησαν στην αντιμετώπιση της κρίσης τονίζοντας ότι όλες οι δυνάμεις έπρεπε να βάλουν πλάτη.

Σκληρή επίθεση Ραγκούση στη Φώφη - Κάνει λόγο για «δεσμεύσεις προς ολιγάρχες που προωθούν Μητσοτάκη»

Σκληρή επίθεση εναντίον της Φώφης Γεννηματά εξαπέλυσε ο Γιάννης Ραγκούσης. Με ανάρτηση στο Twitter την κατηγορεί ότι η στάση της αποδεικνύει δεσμεύσεις που έχει αναλάβει προς τους ολιγάρχες που προωθούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Πρόεδρο Δημοκρατίας από την προοδευτική παράταξη θέλει η Φώφη Γεννηματά

Ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να προέρχεται από την προοδευτική παράταξη για να σηματοδοτηθεί η ευρύτερη συναίνεση για τη πολιτική σταθερότητα στη χώρα είπε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Κόντρα.

Η ΝΔ διέγραψε δύο στελέχη της στο Νότιο Αιγαίο

Τη διαγραφή δύο στελεχών τα οποία θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνδυασμό που δεν υποστηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία, ανακοίνωσε η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή (ΝΟΔΕ) Δωδεκανήσου. Πρόκειται για τον Νίκο Γερονικόλα, υπεύθυνο του τομέα τουρισμού της ΝΟΔΕ,

Έβο Μοράλες στην Αθήνα - Τσίπρας: Μας συνδέουν κοινές αξίες, κοινοί αγώνες και κοινά ιδανικά

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Βολιβίας Έβο Μοράλες.

«Η Βολιβία είναι μια μακρινή χώρα, αλλά μας συνδέουν κοινές αξίες, κοινοί αγώνες και κοινά ιδανικά» είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον Μοράλες.


Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στους αγώνες για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη στη Βολιβία και σημείωσε πως γι' αυτό άξιζε τον κόπο η επίσκεψη του Έβο Μοράλες νωρίτερα στην Ακρόπολη, ένα μοναδικό οικουμενικό μνημείο για όλη την ανθρωπότητα, στην Αθήνα, το λίκνο της Δημοκρατίας.

Αλλαγές στα ταξιδιωτικά έγγραφα - Με αυτές τις ταυτότητες θα μετακινούμαστε εντός Ε.Ε.

Αλλαγές δρομολογούνται σε περίπου δύο χρόνια στα ταξιδιωτικά έγγραφα των Ευρωπαίων πολιτών καθώς πρόκειται να λάβουν νέες ταυτότητες με χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως τσιπ, οι οποίες θα είναι στο μέγεθος πιστωτικής κάρτας και αφορούν μετακινήσεις εντός της ζώνης Σένγκεν.Σκοπός της αλλαγής αυτής είναι να ενισχυθεί η κυκλοφορία εντός Σένγκεν, να προστατευτούν τα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης, να καταπολεμηθεί η διασυνοριακή απάτη και η παράνομη μετανάστευση.

Τι ισχύει με Παναγιώτη Γιαννάκη και το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Δύο ηχηρά ονόματα ακούγονται για ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι από πλευράς Κουμουνδούρου τηρείται, για την ώρα, σιγή ιχθύος.Πληροφορίες θέλουν τον κορυφαίο Έλληνα μπασκεμπολίστα, Παναγιώτη Γιαννάκη, να βρίσκεται σε συζητήσεις με το επιτελείο της Κουμουνδούρου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο πρώην τεχνικός της Εθνικής Ελλάδος έχει ήδη δεχτεί κρούση από τον Πρωθυπουργό και εμφανίζεται θετικός, χωρίς

Ωμή τρομοκρατική βία στη Ν. Ζηλανδία

Σε δράση ακροδεξιών στοιχείων φέρεται να αποδίδεται το μακελειό που σημειώθηκε σε δύο τζαμιά τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) στην περιοχή Κράιστσερτς, στη Νέα Ζηλανδία, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ.

Ένας εκ των δραστών αναγνωρίστηκε. Πρόκειται για 28χρονο Αυστραλό που ονομάζεται Μπρέντον Τάραντ. Ο εν λόγω δράστης εμφανίζεται σε βίντεο να ακούει μουσική εντός αυτοκινήτου και να μεταβαίνει σε ένα τζαμί, όπου πιστοί μόλις είχαν τελειώσει την προσευχή τους, λίγο πριν σκορπίσει τον θάνατο εντός αυτού, πυροβολώντας κατά ριπάς.

Πετράκος: “Δεν νομιμοποιούμε την κυβερνητική απόφαση των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων υπέρ ιδιωτών”

Η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει πολιτικά την  απαράδεκτη και πρωτοφανή απόφαση του υπουργικού Συμβουλίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να προχωρήσουν οι αναγκαστικές απαλλοτριώσεις υπέρ της ΤΕΡΝΑ ΑΕ ώστε να υλοποιηθεί το αντιπεριβαλλοντικό και αντιοικονομικό έργο με ΣΔΙΤ της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η απόφαση αυτή του υπουργικού Συμβουλίου   αποτελεί συμπαιγνία  Τσίπρα – Τατούλη-ΤΕΡΝΑ .