Η «Ωκεανίς» σαρώνει τη χώρα: Χιονοπτώσεις, θυελλώδεις άνεμοι και πολικές θερμοκρασίες

Η κακοκαιρία «Ωκεανίς» «σφυροκοπά» τη χώραμε ριπές ανέμου άνω των 140 χιλιομέτρων την ώρα, όπως καταγράφουν οι μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου στο Αιγαίο. Σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές καταγράφηκαν ριπές άνω των 100χλμ/ώρα. Η κακοκαιρία θα συνεχίσει να σαρώνει τη χώρα και αύριο, Κυριακή, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για χιόνια και στα βόρεια προάστια της Αττικής.Σύμφωνα με το meteo του ΕΑΑ, το ρεκόρ έως το απόγευμα του Σαββάτου 100 χλμ/ώρα κατείχε η Παξιμάδα Καρύστου με ανέμους 142 χλμ/ώρα και ακολουθούσαν η Σαμοθράκη (121 χλμ/ώρα), ο Ρωμανός Πάτρας (119 χλμ/ώρα), η Πορταριά Μαγνησίας (119 χλμ/ώρα), η Μακρινίτσα Μαγνησίας (109 χλμ/ώρα), η Πεντέλη (105 χλμ/ώρα) και η Λευκάδα (103 χλμ.ώρα).

Η Αθήνα ζει δίπλα σε ενεργό ηφαίστειο - Βρίσκεται στο Σαρωνικό και απέχει 50 χιλιόμετρα από την πόλη

Για πρώτη φορά το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΓΙ/ΕΑΑ) θα παρακολουθήσει συστηματικά το ενεργό ηφαίστειο των Μεθάνων, που βρίσκεται στον Σαρωνικό κόλπο, σε απόσταση μόνο 50 χιλιομέτρων από την Αθήνα. Ήδη εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι τρεις μη μόνιμοι σεισμολογικοί σταθμοί που άρχισαν να λειτουργούν εδώ και μία εβδομάδα περίπου, ενώ θα εγκατασταθούν άλλοι τρεις μόνιμοι σταθμοί.
Η πιο πρόσφατη εκρηκτική δραστηριότητα του ηφαιστείου συνέβη τον 3ο αιώνα π.Χ. και αναφέρεται από τους αρχαίους ιστορικούς Στράβωνα, Παυσανία και Οβίδιο.

Α. Ξανθός: Έκθεση ιδεών το πρόγραμμα Μητσοτάκη για την υγεία

 Απάντηση του υπουργού Υγείας στις εξαγγελίες του προέδρου της Ν.Δ. για την υγεία.
«Ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε επιτέλους το πρόγραμμα της Ν.Δ. για την Υγεία. Μόνο που δεν είναι κυβερνητικό πρόγραμμα αλλά "έκθεση ιδεών" και γενικόλογων εξαγγελιών που αποδεικνύουν την τραγική ένδεια επεξεργασμένης υγειονομικής πολιτικής και κυρίως την προσπάθεια του αρχηγού της Ν.Δ. να αποκρύψει το νεοφιλελεύθερο πυρήνα αυτού του σχεδίου που είναι η αγορά υπηρεσιών από τον κρατικοδίαιτο επιχειρηματικό ιδιωτικό τομέα».

ΚΙΝ.ΑΛΛ. κατά Ν.Δ. για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στην Υγεία

 Με αναφορές στο παρελθόν, το Κίνημα Αλλαγής άσκησε κριτική στο «όραμα» του Κυριάκου Μητσοτάκη για την υγεία, όπως το παρουσίασε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας σε ειδική εκδήλωση το πρωί του Σαββάτου. 
Με αναφορές στο παρελθόν, το Κίνημα Αλλαγής άσκησε κριτική στο «όραμα» του Κυριάκου Μητσοτάκη για την υγεία, όπως το παρουσίασε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας σε ειδική εκδήλωση το πρωί του Σαββάτου.
Πιο συγκεκριμένα, το ΚΙΝ.ΑΛΛ. υποστήριξε ότι «για ακόμα μια φορά απεδείχθη ότι η Ν.Δ παραμένει δέσμια του παρελθόντος», θυμίζοντας ότι το 1989, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, «με σύνθημα τις Νέες Ιδέες ,άφησε 288 δισ δρχ. χρέος στα νοσοκομεία και

Αίσιο τέλος για δύο εγκλωβισμένες οικογένειες στην Πάρνηθα

 Δύο οικογένειες εγκλωβίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου μέσα στα ακινητοποιημένα -λόγω του χιονιού- αυτοκίνητά τους στην Πάρνηθα, κοντά στο καταφύγιο της περιοχής Φλαμπούρι.
Στο σημείο έφτασαν τρία οχήματα της πυροσβεστικής με έξι άνδρες και ένα

Δύο οικογένειες έχουν εγκλωβιστεί στην Πάρνηθα από το χιόνι

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό δύο οικογενειών στην Πάρνηθα, κοντά στο καταφύγιο της περιοχής Φλαμπούρι, όπου έχουν ακινητοποιηθεί τα αυτοκίνητά τους λόγω του χιονιού.
Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 8 άτομα ενώ στην περιοχή μεταβαίνουν 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα για να τους απομακρύνουν από το σημείο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εθνικό Αστεροσκοπείο: Ξεπέρασαν ακόμη και τα 140 χιλιόμετρα την ώρα οι ριπές του ανέμου στο Αιγαίο

    Ριπές ανέμου άνω των 140 χιλιομέτρων την ώρα έχουν καταγράψει οι μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr στο Αιγαίο μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ ακόμη και σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές καταγράφηκαν ριπές άνω των 100 χλμ/ώρα.

Σύμφωνα με το ΕΑΑ/meteo, το ρεκόρ έως το απόγευμα του Σαββάτου κατείχε η Παξιμάδα Καρύστου με ανέμους 142 χλμ/ώρα και ακολουθούσαν η Σαμοθράκη (121 χλμ/ώρα), ο Ρωμανός Πάτρας (119 χλμ/ώρα),

Στον τελικό του Open Μασσαλίας ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν ασταμάτητος απέναντι στον Γκοφέν (7-6, 6-2)  και προκρίθηκε στον τελικό του Open Μασσαλίας, όπου θα αντιμετωπίσει τον Κουκούσκιν.
Στον τελικό του Open 13 της Μασσαλίας προκρίθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (23.2) ο Στέφανος Τσιτσιπάς.
Ο Έλληνας τενίστας κέρδισε με 7-6, 6-2 στον ημιτελικό τον Νταβίντ Γκοφέν και την Κυριακή (24.2) θα αντιμετωπίσει τον Μιχαήλ Κουκούσιν με στόχο την κατάκτηση του τίτλου.


Τι είναι ο θεαματικός «πράσινος δράκος» πάνω από την Ισλανδία Ουράνιο υπερθέαμα κατέγραψε η NASA

Πραγματικό υπερθέαμα με δημιουργό τον πιο ευφάνταστο καλλιτέχνη, τη φύση, κατέγραψε η NASA φωτογραφίζοντας στον ουρανό της Ισλανδίας το σέλας σε μία εκπληκτική στιγμή.
«Έχετε δει ποτέ δράκο στον ουρανό; Παρότι δράκοι δεν υπάρχουν, το σέλας πήρε αυτή τη μορφή στον ουρανό πάνω από την Ισλανδία» έγραψε η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία.
Η εικόνα είναι πολύ εντυπωσιακή, με το σέλας να μοιάζει με έναν τεράστιο δράκο που υψώνεται πάνω από την Ισλανδία.

Παραμυθένιο σκηνικό κρυμμένο σε ένα μαγευτικό πλατανόδασος - Δείτε τις φωτογραφίες

Σκηνικό βγαλμένο από πίνακα ζωγραφικής. Η ομορφιά της φύσης σε όλο της το μεγαλείο. Ένας επίγειος παράδεισος που θέλεις ξανά και ξανά να τον εξερευνήσεις και να αφεθείς σε αυτόν και την ηρεμία που σου προσφέρει. Ο λόγος για το Πλανητέρο, το γραφικό χωριό που βρίσκεται σε υψόμετρο 700 μέτρων και σε κοντινή απόσταση από τα Καλάβρυτα και την Κλειτορία.
Ένα μέρος που περιβάλλεται από ένα τοπίο εξαιρετικής ομορφιάς, με πλατάνια και καρυδιές, ενώ το διαρκές κελάρυσμα των νερών από τις πηγές του Αροάνιου ποταμού είναι η πινελιά που το απογειώνει.

Η Ελλάδα ανάμεσα στις 20 πιο χρωματιστές χώρες στην Ευρώπη

Διαφορετικά τοπία, κουζίνες και άνθρωποι χαρακτηρίζουν στο σύνολό του έναν ταξιδιωτικό προορισμό. Αυτό που δεν παρατηρούν, ωστόσο, οι περισσότεροι ταξιδιώτες είναι ότι μια χώρα διαθέτει την δική της χρωματική παλέτα που την χαρακτηρίζει, διακρίνοντάς τη από τις υπόλοιπες.
Μία νέα μελέτη που κυκλοφορεί από το Sovereign Luxury Travel, και παρουσιάζεται στο Lonely Planet, ξεχωρίζει τα πιο εικονικά τοπία της κάθε χώρας, αποτυπώνοντας τις κυρίαρχες χρωματικές παλέτες οι οποίες είναι άμεσα συνυφασμένες με αυτά. Από τις συνολικά 20 χώρες που αναφέρονται στο

Οι Σκανδιναβοί ψηφίζουν Κρήτη Τρία βραβεία για την Περιφέρεια Κρήτης στα Greek Travel Awards

Στη διάρκεια της εκδήλωσης που έγινε στον ιδιαίτερο και ιστορικό χώρο του δημαρχείου της Στοκχόλμης, η Περιφέρεια Κρήτης κατάφερε να αποσπάσει σημαντικές τιμητικές διακρίσεις, αποδεικνύοντας πως ο στρατηγικός σχεδιασμός που έχει γίνει και ακολουθείται τα τελευταία χρόνια, φέρνει απτά και ουσιαστικά αποτελέσματα.
Ειδικότερα, έλαβε την τιμητική διάκριση της κορυφαίας Περιφέρειας Ελλάδας, της κορυφαίας Περιφέρειας στον τομέα της γαστρονομίας και της τρίτης καλύτερης Περιφέρειας για τις διακοπές περιπέτειας.

Ένα θαύμα της φύσης στη μακρινή Παταγονία Εντυπωσιακές εικόνες στα Μαρμάρινα Σπήλαια της Χιλής

Ένας θαλάσσιος παράδεισος λαξευμένος από τις δυνάμεις της φύσης κρύβεται στη μακρινή Παταγονία.
Τα Μαρμάρινα Σπήλαια βρίσκονται στη λίμνη Καρέρα στα σύνορα Χιλής και Αργεντινής.
Η λίμνη έχει επιφάνεια 1.850 τετραγωνικά χιλιόμετρα, εκ των οποίων 970 τετραγωνικά χιλιόμετρα ανήκουν στη Χιλή και τα υπόλοιπα στην Αργεντινή. Είναι η μεγαλύτερη στη Χιλή και η τέταρτη μεγαλύτερη στην Αργεντινή.
Τα τιρκουάζ διάφανα νερά εντείνουν τους ζωηρούς χρωματισμούς των σπηλαίων, δημιουργώντας ένα εξωπραγματικό σκηνικό.