«Εμφύλιος» στο Ισραήλ – Αυξάνονται οι φωνές κατά του Μ.Νετανιάχου: «Να ανακαλέσει για Σιν Μπετ και Συμβούλιο Ασφαλείας»

 Στα όρια του “εμφυλίου” βρίσκεται η πολιτική ηγεσία του Ισραήλ καθώς εν μέσω συγκρούσεων και με τους πολίτες επιστρατευμένους ο Μ.Νετανιάχου ανεβάζει τους τόνους ακόμα και κατά της στρατιωτικής ηγεσίας, με σκοπό όπως πολλοί αναφέρουν την προσωπική του διάσωση.

Ξέσπασε κατά του αριθμού των λευκών που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης ο πρωθυπουργός της Σκωτίας Χάμζα Γιούσαφ

 Ξέσπασε κατά του αριθμού των λευκών που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης στους διάφορους κρατικούς οργανισμούς ο Χάμζα Γιούσαφ, νέος ηγέτης του SNP και πρωθυπουργός της Σκωτίας, σε ομιλία του στην Βουλή.

Σε λόγο του στην Βουλή επέκρινε την ανισορροπία όπως την βλέπει ο πακιστανικής καταγωγής διορισμένος πρωθυπουργός της Σκωτίας, που υπάρχει μεταξύ λευκών και άλλων φυλών στην Βρετανία.

Ο πρώην προσωπάρχης του Ν.Τραμπ φέρεται να ήταν πληροφοριοδότης του FBI Κατέγραφε τις συνομιλίες του πρώην προέδρου των ΗΠΑ

 Τις συνομιλίες του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να κατέγραφε ο Μαρκ Μίντοους, ο τελευταίος προσωπάρχης του, ο οποίος συνεργαζόταν με το FBI. 

Ο τελευταίος επιτελάρχης του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, Μαρκ Μίντοους, μίλησε με την ομάδα του ειδικού εισαγγελέα Τζακ Σμιθ τουλάχιστον τρεις φορές,

Η φράση που είπε ο Ι.Μεταξάς για να απορρίψει το ιταλικό τελεσίγραφο – Δεν είπε την λέξη «ΟΧΙ» αλλά «Λοιπόν έχουμε πόλεμο»!

 Η ημέρα του «ΟΧΙ» γιορτάζεται κάθε χρόνο την 28η Οκτωβρίου. Σε αντίθεση με άλλες χώρες, η Ελλάδα γιορτάζει την έναρξη του πολέμου και όχι το τέλος του.

Το «ΟΧΙ» δηλαδή που είπε ο δικτάτορας Μεταξάς στον Ιταλό πρέσβη που πήγε στο σπίτι του 10 λεπτά πριν τις 3 τα ξημερώματα για να του πει πως ο Μουσολίνι θέλει να εισβάλλει στην Ελλάδα χωρίς αντίσταση.

Ωστόσο, αν και η απάντηση του Ιωάννη Μεταξά ήταν αδιαμφισβήτητα αρνητική, η λέξη «ΟΧΙ» δεν ήταν η απάντηση στο τελεσίγραφο των Ιταλών. Ο Μεταξάς χρησιμοποίησε μια άλλη φράση και μάλιστα στα γαλλικά.

θνης Πολιτικη ΗΠΑ: Απέσυρε την υποψηφιότητά του για την προεδρία ο Μ.Πενς – Συνετρίβη από τον άνθρωπο που πρόδωσε: Προελαύνει ο Ν.Τραμπ

 «Δεν είναι τώρα η ώρα μου» είπε ο άνθρωπος που ο Ν.Τραμπ τον έκανε αντιπρόεδρο και αυτός τον «πούλησε»

Την απόσυρση του από τη διεκδίκηση του χρίσματος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2024 ανακοίνωσε το Σάββατο ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς.

«Ήρθα απόψε εδώ για να πω στον αμερικανικό λαό αυτό που μου κατέστη σαφές: δεν είναι τώρα η ώρα μου», είπε ο Πενς, απευθυνόμενος στο συνέδριο της Ρεπουμπλικανικής Εβραϊκής Συμμαχίας (RJC) στο Λας Βέγκας.