Ξεκίνησε η εκπαίδευση 10.000 Ουκρανών πεζικάριων στην Βρετανία – Νέα στήριξη του Λονδίνου στο Κίεβο

 Θα εκπαιδευτούν σε 120 ημέρες

Το Κίεβο επιβεβαιώνει ότι η πρώτη παρτίδα Ουκρανών στρατιωτών, των οποίων την εκπαίδευση ανέλαβε η Βρετανία, έχει ήδη φτάσει σε κέντρα εκπαίδευσης της τελευταίας. Συνολικά, περισσότεροι από 10.000 από αυτούς θα εκπαιδευτούν σε 120 ημέρες.

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας καλωσόρισε προσωπικά τους στρατιώτες.

Ουκρανικά ανέκδοτα: «Εκκενώστε τη Χερσώνα και τη Ζαπορίζια – Θα κάνουμε αντεπίθεση»!

 Μιλούν για μεγάλη μάχη

Η Ουκρανία προειδοποίησε τους  κατοίκους στη νότια Χερσώνα και τη Ζαπορίζια να εκκενώσουν τις περιοχές καθώς ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια αντεπίθεση για να ανακαταλάβει την περιοχή.

Βέβαια αναλυτές αναφέρουν ότι και μόνο το ότι αναφέρουν το σημείο της υποτιθέμενης αντεπίθεσης είναι δείγμα οτι το Κίεβο διαχειρίζεται επικοινωνιακά τις ήττες της για να διατηρηθεί στην εξουσία.

Γιατί οι Ουιγούροι φθονούν τους Ουκρανούς

 Σήμερα, όλος ο κόσμος, συμμερίζεται τον ουκρανικό λαό, ο οποίος έχει να κάνει με έναν πόλεμο, που ξεκίνησε από έναν εχθρό πολύ πιο ισχυρό από αυτόν, και προσεύχεται στον Θεό ότι μια τέτοια μοίρα δεν πρέπει να τους πλήξει.

Αλλά υπάρχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι άνθρωποι στον κόσμο, που παρακολουθούν την κατάσταση στην Ουκρανία και οι οποίοι είναι, στην πραγματικότητα, λίγο ζηλόφθονες για το τι βιώνουν οι Ουκρανοί, πράγμα που ακούγεται περίεργο. Αυτοί οι άνθρωποι προσεύχονται ήσυχα, λέγοντας: “Θεέ μου, μπορείς να μας δώσεις μια ευκαιρία σαν τους Ουκρανούς;”.

Λαϊκή εξέγερση στη Σρι Λάνκα για να αλλάξει το σύστημα- Γκοταμπάγια Ραγιαπάκσε

 Αυτό το άρθρο έχει προηγουμένως δημοσιευτεί από τον Σριλανκανό νομικό, συγγραφέα, ποιητή και ακτιβιστή Basil Fernando στο Groundviews. Το παρόν κείμενο αποτελεί τροποποιημένη εκδοχή του, έπειτα από συμφωνία για τη δημοσίευση περιεχομένου με τo Global Voices.

Ο Απρίλιος και ο Μάιος του 2022 θα μείνουν στην ιστορία ως οι πιο σημαντικοί μήνες της μετααποικιακής Σρι Λάνκα.

«Πυρά» Ρ.Τ.Ερντογάν κατά του Τούρκου πρέσβη που δήλωσε πως «τα νησιά του Αιγαίου είναι ελληνικά»

 Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε «αγενή» τον πρέσβη επί τιμή Γιαλίμ Εράλντ

Στο στόχαστρο του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βρέθηκε ο πρέσβης επί τιμή Γιαλίμ Εράλντ, ο οποίος πρόσφατα υποστήριξε δημόσια πως «Η Ελλάδα έχει δίκιο» στο θέμα των νησιών του Αιγαίου Πελάγους, προκαλώντας αντιδράσεις των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ.

Η Τουρκία ανακάλυψε τεράστιο κοίτασμα σπάνιων γαιών: Τι πρόβλημα αυτό για την Ελλάδα

 Η γεωπολιτική της αξία αυξάνεται κατακόρυφα

Ένα τεράστιο κοίτασμα σπάνιων γαιών ανακάλυψαν οι Τούρκοι εντός του έδαφούς τους καθιστώντας την Τουρκία δεύτερη χώρα στον κόσμο μετά την Κίνα!

Η Τουρκία αποκτά μέγαλη γεω-οικονομική αξία πλέον ειδικά για τους Δυτικούς που εξαρτώνται κατά κύριο λόγο από τις σπάνιες γαίες της Κίνας και της Ρωσίας.

Ρωσικά Su-30 βομβάρδισαν & κατέστρεψαν μολδαβικό πλοίο που λειτουργούσε ως ραντάρ στην Οδησσό

 Ήταν στην είσοδο του λιμένα της Οδησσού επί μήνες χωρίς πλήρωμα και οι Ουκρανοί το χρησιμοποιούσαν ως σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης

Η Ρωσία βύθισε με δύο πυραύλους X-31 που εκτόξευσε ένα αεροσκάφος Su-30 και βομβάρδισε το μολδαβικό δεξαμενόπλοιο “Millennial Spirit”, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι Ουκρανοί ως πλωτό ραντάρ.Το πλοίο ήταν στην είσοδο του λιμένα της Οδησσού επί μήνες χωρίς πλήρωμα και οι Ουκρανοί το χρησιμοποιούσαν ως σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης.

Ουκρανία: Σφυροκοπούν το Κραματόρσκ οι Ρώσοι – Εκπαίδευση Ουκρανών από Βρετανούς στρατιωτικούς

 Διαρκής είναι η πίεση που ασκούν οι ρωσικές δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή του Ντονμπάς. Στο Ντονιέτσκ ουκρανικές πηγές αναφέρουν ανηλεείς βομβαρδισμούς, ενώ το ενδιαφέρον των Ρώσων φαίνεται πως στρέφεται προς την περιοχή του Κραματόρσκ, η οποία αν πέσει, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές ίσως σημάνει το τέλος του πολέμου στο Ντονμπάς.

Το Χάρκοβο δέχθηκε πυραυλική επίθεση με αρκετούς τραυματίες, ενώ ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι αυτό που επλήγη είναι μια βάση ξένων μισθοφόρων.

Πακιστάν: Δεκάδες νεκροί από πλημμύρες λόγω των μουσώνων

 Έντονες πλημμύρες σκότωσαν δεκάδες ανθρώπους και άφησαν εκατοντάδες άστεγους στο Πακιστάν, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι, καθώς ισχυρές βροχοπτώσεις στην περίοδο των μουσώνων πλήττουν τη χώρα.

Στη νότια επαρχία του Μπαλουχιστάν, 57 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν αφού παρασύρθηκαν από πλημμύρες, σύμφωνα με τον Ζιαουλάχ Λανγκόβε, σύμβουλο για αντιμετώπιση καταστροφών και εσωτερικών υποθέσεων του πρωθυπουργού της επαρχίας, προσθέτοντας ότι οκτώ φράγματα έσπασαν λόγω των δυνατών βροχοπτώσεων.

Βρετανία: Οι Τζέρεμι Χαντ και Σατζίντ Τζάβιντ μπαίνουν στην κούρσα διαδοχής του Τζόνσον

 Οι Βρετανοί συντηρητικοί νομοθέτες και πρώην υπουργοί Υγείας Τζέρεμι Χαντ και Σατζίντ Τζάβιντ μπήκαν στην κούρσα για να διαδεχθούν τον Μπόρις Τζόνσον στην πρωθυπουργία, ανέφερε η εφημερίδα Telegraph.

Νωρίτερα, η Επιτροπή του Συντηρητικού Κόμματος η οποία θα επιτηρήσει την διαδικασία ανάδειξης του διαδόχου του Τζόνσον, είχε δηλώσει ότι θα περιορίσει σε δύο τα ονόματα των υποψηφίων μέχρι τις 20 Ιουλίου.

Πολλοί βουλευτές ασκούν πιέσεις για την διενέργεια της εκλογής του διαδόχου του Τζόνσον με συνοπτικές διαδικασίες.

Ιαπωνία: Άνοιξαν οι κάλπες για τις εκλογές για την άνω βουλή στην σκιά της δολοφονίας του Άμπε

 Δύο εικοσιτετράωρα μετά τη δολοφονία του Σίνζο Άμπε οι Ιάπωνες ψηφοφόροι άρχισαν το πρωί της Κυριακής (10/7) να ψηφίζουν για την ανανέωση των μισών εδρών της άνω βουλής.

Ο νυν πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Φούμιο Κισίντα, το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (LDP) του οποίου εμφανίζεται φαβορί στις εκλογές, κατήγγειλε τη «βάρβαρη» ενέργεια εναντίον του πρώην μέντορά του, αλλά επέμεινε στη σημασία «να υπερασπιστούμε τις ελεύθερες και δίκαιες εκλογές που αποτελούν τη βάση της δημοκρατίας».

«Δεν θα υποκύψουμε ποτέ στη βία», τόνισε.

Καμερούν: Τουλάχιστον 13 νεκροί σε σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό

 Άλλο ένα πολύνεκρο τροχαίο σημειώθηκε στο Καμερούν. Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν φορτηγό συγκρούστηκε με λεωφορείο στο νοτιοδυτικό Καμερούν, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της αφρικανικής χώρας.

Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τις πόλεις Κούμπα και Μουγιούκα.

Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους με 225 επιβαίνοντες στο Αζερμπαϊτζάν

 Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια πληρώματος και επιβατών ενός αεροσκάφους που έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Αζερμπαϊτζάν. Ένα αεροσκάφος της Korean Air, που είχε αναχωρήσει από την Κωνσταντινούπολη με προορισμό την πόλη Ίντσεον της Νοτίου Κορέας, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στην πρωτεύουσα Mπακού εξαιτίας βλάβης σε έναν από τους κινητήρες του, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κορεατική αεροπορική εταιρεία.