Ο πλανήτης υποδέχεται το 2024 – Υπερθέαμα με προτεχνήματα και εντυπωσιακές εικόνες από Χονγκ Κονγκ και Ταϊπέι

 Με ελπίδα, αισιοδοξία και προσδοκίες για ειρήνη σε όλο τον κόσμο, ο πλανήτης άρχισε ήδη να υποδέχεται το 2024. Την έλευση του νέου έτους γιορτάζουν, αυτή την ώρα οι ασιατικές μητροπόλεις.

Στο Χονγκ Κονγκ, οι Αρχές έχουν ετοιμάσει ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με πυροτεχνήματα. Όπως τόνισαν, πρόκειται για το μεγαλύτερο θέαμα πυροτεχνημάτων στην ιστορία, το οποίο θα διαρκέσει περίπου 12 λεπτά!

Η Αυστραλία υποδέχτηκε το 2024 – Εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων στο λιμάνι του Σίνδεϊ

 Σε απευθείας σύνδεση με το Σίδνεϊ η ΕΡΤ, τηρώντας την παράδοση ετών μετέδωσε την αλλαγή του χρόνου στην Αυστραλία. Τα βεγγαλικά κατέκλυσαν τον ουρανό της πόλης. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι παρακολούθησαν το εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων στο λιμάνι του Σίδνεϊ. Τις ευχές του έστειλε από την Αυστραλία στους τηλεθεατές της ΕΡΤ ο ανταποκριτής της Αλέκος Μάρκελλος.

Αυξήσεις στα διόδια με την αλλαγή του χρόνου – Πόσα θα πληρώνουμε και σε ποια σημεία

 Από τα μεσάνυχτα της Κυριακής 31 Δεκεμβρίου 2023 προς την Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024 θα ισχύουν οι νέες, αυξημένες τιμές των διοδίων στους αυτοκινητόδρομους, Πατρών – Αθηνών, Αντιρρίου – Ιωαννίνων και Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας και κλάδου Λεύκτρου – Σπάρτης, καθώς και στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.

Αυτοκινητόδρομος Πατρών-Αθηνών

Συγκεκριμένα, στον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Αθηνών, με βάση τις νέες τιμές, όπως ανακοινώθηκαν από την «Ολυμπία Οδό», το ταξίδι Πάτρα – Αθήνα για ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο διαμορφώνεται στα 12,60 ευρώ (από τα 11,80 ευρώ).

Αθήνα και Θεσσαλονίκη έτοιμες να υποδεχτούν το νέο έτος – Η ΕΡΤ υποδέχεται το 2024 στο Σύνταγμα με Ν. Πορτοκάλογλου και Μ. Σάττι

 Όλη η χώρα «φορά» τα γιορτινά της για να υποδεχθεί το νέο έτος. Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουν την τιμητική τους και ετοιμάζονται να φιλοξενήσουν εορταστικές συναυλίες που θα συντροφεύσουν μουσικά το πέρασμα στο 2024.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς στην Αθήνα

Η ΕΡΤ υποδέχεται το 2024 στην Πλατεία Συντάγματος σε μια εκρηκτική μουσική βραδιά του Δήμου Αθηναίων. Πρωταγωνιστές ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Μαρίνα Σάττι και οικοδεσπότες η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος.

Ο πλανήτης υποδέχεται το 2024 – Υπερθέαμα με προτεχνήματα και εντυπωσιακές εικόνες από Χονγκ Κονγκ και Ταϊπέι

 Με ελπίδα, αισιοδοξία και προσδοκίες για ειρήνη σε όλο τον κόσμο, ο πλανήτης άρχισε ήδη να υποδέχεται το 2024. Την έλευση του νέου έτους γιορτάζουν, αυτή την ώρα οι ασιατικές μητροπόλεις.

Στο Χονγκ Κονγκ, οι Αρχές έχουν ετοιμάσει ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με πυροτεχνήματα. Όπως τόνισαν, πρόκειται για το μεγαλύτερο θέαμα πυροτεχνημάτων στην ιστορία, το οποίο θα διαρκέσει περίπου 12 λεπτά!

Συνθήκη μεταξύ ΕΣΣΔ και ΗΠΑ για την κατάργηση της Συνθήκης INF..Σύμφωνα με τη συμφωνία, τα μέρη δεσμεύτηκαν να μην παράγουν, δοκιμάσουν ή αναπτύξουν επίγειους βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ

 Η συμφωνία μεταξύ ΕΣΣΔ και ΗΠΑ για την εξάλειψη των πυραύλων μεσαίου και μικρού βεληνεκούς τους (INF) υπογράφηκε στις 8 Δεκεμβρίου 1987 στην Ουάσιγκτον (ΗΠΑ) από τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΣΕ Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Ρόναλντ Ρίγκαν.

Η συνθήκη τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιουνίου 1988 και μέχρι τη λήξη της στις 2 Αυγούστου 2019 ως αποτέλεσμα της μονομερούς αποχώρησης των Ηνωμένων Πολιτειών από αυτήν, είχε αόριστο χαρακτήρα. 

Сергей Лавров: по большому счету, нам все равно, кто станет президентом США....Σεργκέι Λαβρόφ: Σε γενικές γραμμές, δεν μας νοιάζει ποιος θα γίνει πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών

 Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σε συνέντευξή του στο RIA Novosti μετά τα αποτελέσματα του 2023, αξιολόγησε την τρέχουσα κατάσταση στη Σερβία, όπου συνεχίζονται οι διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης, μίλησε για τις προοπτικές επίτευξης της διαπαλαιστινιακής ενότητας και τι περιμένει η Μόσχα από τις προγραμματισμένες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. για το 2024. — Ρώσοι αξιωματούχοι πραγματοποίησαν πρόσφατα μια σειρά συναντήσεων με Σέρβους εταίρους εν μέσω διαμαρτυριών στο Βελιγράδι και ο πρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης Μπρνάμπιτς ευχαρίστησε τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών για πληροφορίες σχετικά με την επικείμενη αναταραχή.

ВС России нанесли удары возмездия в ответ на обстрел Белгорода

 ΜΟΣΧΑ, 31 Δεκεμβρίου – RIA Novosti. 

Τα ρωσικά στρατεύματα απάντησαν στην ουκρανική τρομοκρατική επίθεση στο Μπέλγκοροντ με πλήγμα σε κέντρα λήψης αποφάσεων και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Χάρκοβο, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας. 

«Σε απάντηση σε αυτήν την τρομοκρατική ενέργεια, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας έπληξαν κέντρα λήψης αποφάσεων και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην πόλη Χάρκοβο, που χρησιμοποιήθηκαν από το εγκληματικό καθεστώς του Κιέβου», αναφέρει το μήνυμα.

Ο Πούτιν απηύθυνε μια πρωτοχρονιάτικη ομιλία στους Ρώσους

 PETROPAVLOVSK-KAMCHATSKY, 31 Δεκεμβρίου – RIA Novosti. 

Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απηύθυνε μια πρωτοχρονιάτικη ομιλία στους Ρώσους. Υπενθύμισε ότι στο παρελθόν το 2023, η Ρωσία υπερασπίστηκε σθεναρά τα εθνικά της συμφέροντα, την ελευθερία και την ασφάλειά της. 

Το κύριο πράγμα που ένωσε και ενώνει τους Ρώσους, σύμφωνα με τον πρόεδρο, είναι η μοίρα της Πατρίδας και η βαθιά κατανόηση της υψηλότερης σημασίας του ιστορικού σταδίου από το οποίο διέρχεται η Ρωσία. "