Σεμπάστιαν Κόε: "Η Ελλάδα μας δίδαξε την πραγματική Ολυμπιακή ατμόσφαιρα"

Για τον Σεμπάστιαν Κόε, όπως λέει ο ίδιος στη συνέντευξή του στο "Εθνος της Κυριακής", υπήρχε και ένας άλλος δύσκολος στόχος, ίσως ο σημαντικότερος: να κάνει τους Βρετανούς να κατανοήσουν κάτι που οι Ελληνες το καταλαβαίνουν ξεκάθαρα, είναι μέσα στο DNA τους. Τις αξίες των αρχαίων και των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, τη σημασία της παράδοσης, τη σημασία της Φλόγας, τη σημασία του Ολυμπιακού κινήματος.
Αναλυτικά η συνέντευξή του στην εφημερίδα:..

Oσα θέλετε να γνωρίζετε για τους πιο σηµαντικούς ιστιοπλοϊκούς αγώνες που διασχίζουν το Αιγαίο

Η ιστιοπλοΐα διδάσκει όλες τις ποιότητες στις οποίες ένας άντρας  πρέπει να στοχεύει στη ζωή του. Η Εβίτα Κυριαζή κουβέντιασε µε ηµιεπαγγελµατίες και χοµπίστες ιστιοπλόους και τις κωδικοποίησε. Μιλούν οι ∆ηµήτρης ∆εληγιάννης («Booker Amita Motion»), Κώστας Μάνθος («Cosmote Ερυτος»), Τάκης Στρούζας («Wind Zantino»), Νίκος Κουµνάκης («Μούσµουλο»),  Βαγγέλης Ασήµογλου («Σείριος»), Γιώργος Κυριαζής («Αέρας»)...

Ελληνες ιστιοπλόοι στο Λονδίνο Οι νεαροί ιστιοπλόοι Mιχάλης Πατενιώτης και Διονύσης Δήμου

Eνδεχοµένως να επρόκειτο για την πιο αναπάντεχη ελληνική πρόκριση στους Ολυµπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Η Ελλάδα δεν είχε κατακτήσει ποτέ προηγουµένως πρόκριση σε Ολυµπιακούς Αγώνες στην κατηγορία των 49er της ιστιοπλοΐας – στους Aγώνες του 2004 συµµετείχαµε χωρίς προκριµατικούς..

Ο Μπολτ των… τσιτάχ Η Σάρα έτρεξε τα 100 μέτρα σε 5,95 δευτερόλεπτα!

Λονδίνο 
Eίναι γνωστό ότι το τσιτάχ (γατόπαρδος) είναι το πιο γρήγορο ζώο που κινούνται επάνω στην επιφάνεια του πλανήτη. Το πιο γρήγορο τσιτάχ στον κόσμο όμως είναι η Σάρα, ένα θηλυκό τσιτάχ που ζει στον ζωολογικό κήπο του Σινσινάτι.
Η Σάρα κατείχε το ρεκόρ ταχύτητας στα 100 μέτρα από το 2009 όταν έτρεξε την απόσταση σε 6,13 δευτερόλεπτα. .

Σπρέι επουλώνει τα έλκη του δέρματος Ψεκάζει δερματικά κύτταρα και καταργεί την ανάγκη μεταμόσχευσης

Λονδίνο 
Ένα σπρέι που εφαρμόζεται στο δέρμα και καλύπτει τα τραύματα με ένα στρώμα δερματικών κυττάρων μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο στην επούλωση πληγών, σύμφωνα με αμερικανούς και καναδούς ερευνητές.
Επιτυχημένη δοκιμή
Το νέο σπρέι δοκιμάστηκε σε 228 άτομα με έλκη στα κάτω άκρα τα οποία είναι επώδυνα και διαρκούν επί μήνες. Σύμφωνα με τα ευρήματα της δοκιμής που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση «The Lancet», έλκη στα οποία εφαρμόστηκε το σπρέι είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες καλύτερης και ταχύτερης επούλωσης σε σύγκριση με τα υπόλοιπα..

Ενοχος στην Αλτσχάιμερ, σωτήρας στη σκλήρυνση κατά πλάκας

Ουάσινγκτον 
Ενας διάσημος «εχθρός» της υγείας μόλις μας έδειξε και την… ηρωική πλευρά του. Το β-αμυλοειδές, η πρωτεΐνη που συσσωρεύεται στον εγκέφαλο ασθενών με Αλτσχάιμερ και θεωρείται κύριος «ένοχος» για την εμφάνιση της νευροεκφυλιστικής νόσου φαίνεται ότι μπορεί να αναστρέψει τα συμπτώματα μιας άλλης νευροεκφυλιστικής ασθένειας, της σκλήρυνσης κατά πλάκας – τουλάχιστον στα ποντίκια..

Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άνδρες Το μυστικό κρύβεται σε μεταλλάξεις στα μιτοχόνδρια, σύμφωνα με νέα μελέτη

Ουάσινγκτον 
Διεθνής ερευνητική ομάδα πιστεύει ότι ανακάλυψε ένα στοιχείο που αιτιολογεί γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερα χρόνια από τους άνδρες, σύμφωνα με δημοσίευσή της στο επιστημονικό έντυπο Current Biology.

Ομάδα ειδικών από το Πανεπιστήμιο Monash της Αυστραλίας και το Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ στη Μ.Βρετανία μελέτησε δροσόφιλες (μύγες) επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον της στο μιτοχονδριακό DNA, την ενεργειακή πηγή των κυττάρων. .

Ρωσική απόβαση την Κυριακή στη Συρία - Ένα Τάγμα Πεζοναυτών στην Tartus

Μέσα στις επόμενες ημέρες καταφτάνουν τα τρία ρωσικά αποβατικά πλοία με την συνοδεία τους, τα δύο πολεμικά πλοία στις ακτές της Συρίας σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία που επικαλούνται πηγή στο γενικό επιτελείο. Όπως αναφέρουν οι ρωσικές πηγές σε κάθε αποβατικό επιβαίνουν 120 πεζοναύτες έτοιμοι για  κάθε είδους επιχείρηση..

Πολεμική Αεροπορία: Με ρωγμές στις έλικες πετούσαν τα εκπαιδευτικά T-41D Mescalero!

Με ρωγμές στις έλικες πετάνε τα εκπαιδευτικά αεροσκάφη T-41D Mescalero, όπου εκπαιδεύονται οι νέοι Ίκαροι. Αυτό αποκάλυψε σήμερα κατά την ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής παράδοσης της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης (ΔΑΕ) Αντιπτέραρχος (Ι) Αθανάσιος Παπανικολάου ο οποίος και παρέδωσε στο νέο  διοικητή Υποπτέραρχο (I) Κωνσταντίνο Σπυρούλια..

Εκκίνηση προγράμματος στρατηγικού βομβαρδιστικού UAS από την Ρωσία !

Μετά την έναρξη του προγράμματος ανάπτυξης του νέου ρωσικού στρατηγικού βομβαρδιστικού ένα πρόγραμμα και τα πρώτα σχέδια του οποίου παρουσιάζονται σε άρθρο που δημοσιεύεται στο επόμενο τεύχος της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ, η ρωσική αεροδιαστημική βιομηχανία πρόκειται σύντομα να ξεκινήσει την ανάπτυξη ενός νέου στρατηγικού βομβαρδιστικού UAS..

To κάψιμο του ZUBR & η υπονόμευση των ΕΔ - Ταχεία μεταφορά δυνάμεων, τέλος!


Τέσσερις ημέρες μετά το έγκλημα στο ναύσταθμο Αμφιάλης που κατέστρεψε το πρυμναίο τμήμα του ΠΤΜ επιφυλακής "Κέρκυρα" κλάσης ZUBR και κανένα επίσημο στοιχείο γα τους λόγους της πυρκαγιάς δεν υπάρχει ακόμα..

Ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία η Σερβία

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας Μλάντγιαν Ντίκιτς, η κυβέρνηση ενδεχομένως να χρησιμοποιήσει ένα ρωσικό δάνειο 800 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο προοριζόταν για τους σερβικούς σιδηροδρόμους και ίσως προσφύγει στο ΔΝΤ για παροχή δανείου, το οποίο θα διοχετευθεί στο δημόσιο προϋπολογισμό προκειμένου η χώρα να μπορέσει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις και μετά τον Σεπτέμβριο...

Ιρλανδία: «Ηρωας» ο πρώην δισεκατομμυριούχος Σον Κουίν Κήρυξε χρεοκοπία, βρίσκεται υπόδικος, όμως η δημοτικότητά του παραμένει στα ύψη

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα «Independent», παρά τις οικονομικές και νομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ιρλανδός πρώην δισεκατομμυριούχος Σον Κουίν, η δημοτικότητά του παραμένει στα ύψη μεταξύ των συμπολιτών του..

Ρωσία: Στέλνει στολίσκο με πεζοναύτες στην Ταρσό της Συρίας Τα πλοία θα φτάσουν στο λιμάνι στο τέλος της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης

Ρώσοι πεζοναύτες κατά την διάρκεια πρόσφατης ασκησης στην Βαλτική. Τα θερμά νερά της Μεσογείου - και της Ταρσού - τους περιμένουν (REUTERS/Alexander Demianchuk)
 Η Μόσχα στέλνει τρία μεγάλα αποβατικά σκάφη, φορτωμένα με πεζοναύτες στη ρωσική βάση στο λιμάνι της συριακής πόλης της Ταρσού, σύμφωνα με ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία που επικαλούνται ανώτατες στρατιωτικές πηγές..

«ΧΑΙΛ ΑΝΓΚΕΛΑ» Il Giornale: Η Μέρκελ και το «Τέταρτο Ράιχ»

Il Giornale: Η Μέρκελ και το «Τέταρτο Ράιχ» Σφοδρή επίθεση εναντίον της Γερμανίας και της επιρροής της στην ευρωζώνη, εξαπολύει ιταλική εφημερίδα που ανήκει στην οικογένεια Μπερλουσκόνι, κάνοντας λόγο για "Τέταρτο Ράιχ" και για υποχώρηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στις πιέσεις του Βερολίνου..

Υποβάθμιση 15 ιταλικών τραπεζών από την S&P

Στην υποβάθμιση 15 ιταλικών τραπεζών προέβη η Standard & Poor΄s επικαλούμενη τους αυξημένους πιστωτικούς κινδύνους για την ιταλική οικονομία..

Ρωσία: «Επιβλαβές» το ψήφισμα του ΟΗΕ για τη Συρία

Η Ρωσία καταδίκασε ως "επιβλαβή" την απόφαση για τη Συρία που η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε σήμερα με συντριπτική πλειοψηφία καταγγέλλοντας ότι αυτή ισοδυναμεί με επίδειξη υποστήριξης προς τους εξεγερμένους που αγωνίζονται για να εκδιώξουν από την εξουσία τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ..

Ομπάμα: Ακόμη υπάρχουν πολλοί άνεργοι

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα χαιρέτισε τα σημερινά στοιχεία που δείχνουν ότι οι εργοδότες συνεχίζουν να προσλαμβάνουν τον Ιούλιο, σημείωσε όμως ότι υπάρχουν ακόμη πάρα πολλοί Αμερικανοί χωρίς δουλειές, και προειδοποίησε ότι τα φορολογικά σχέδια των Ρεπουμπλικάνων θα πλήξουν τη μεσαία τάξη σε μια ακόμα ευαίσθητη στιγμή..