Ο Ε.Μακρόν στέλνει πλωτό νοσοκομείο του γαλλικού ναυτικού στη Λωρίδα της Γάζας

 Την αποστολή ενός πλοίου του γαλλικού ναυτικού στη Λωρίδα της Γάζας, με στόχο να συνδράμει το έργο των νοσοκομείων της περιοχής, ανακοίνωσε σήμερα από την Αίγυπτο, ο Εμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο αυτό το πλωτό νοσοκομείο θα αποπλεύσει από το λιμάνι της Τουλόν μέσα στις επόμενες 48 ώρες.

Κουμουνδούρου: «Στελέχη έχουν ήδη δρομολογήσει την δημιουργία νέου κόμματος με νέο καταστατικό και αρχηγό»

 Η Κουμουνδούρου εξαπολύει νέα επίθεση κατά όσων πολεμούν τον πρόεδρο του κόμματος Σ.Κασσελάκη και καταγγέλλει  ότι κάποια στελέχη του «ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη δρομολογήσει το σχεδιασμό νέου κόμματος, με νέο καταστατικό και νέο αρχηγό».

Γλυφάδα: Βρέθηκε βόμβα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο – Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ποσειδώνος

 Βόμβα από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο βρέθηκε στην Λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος της Γλυφάδας.

Για τον λόγο αυτό θα κλείσει την Πέμπτη 26 του μηνός, από τις 9:30 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, η παραλιακή λεωφόρος, και στα δύο ρεύματα, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ειδική επιχείρηση, από το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς, για την καταστροφή βόμβας.

Η ολική διακοπή κυκλοφορίας θα ισχύσει και στα δύο ρεύματα της Ποσειδώνος, από τη συμβολή της με την πλατεία Βεργωτή έως τη συμβολή της με τη λεωφόρο Αλίμου, καθώς και στην οδό Ευρυάλης, στη Γλυφάδα.

Γιατί έκλεισε ο σιδηροδρομικός σταθμός του Κιέβου στη Μόσχα στις 25 Οκτωβρίου και τι σχέση έχει η Ουκρανία; Έγινε γνωστό γιατί έκλεισε ο σιδηροδρομικός σταθμός του Κιέβου στη Μόσχα

 Φωτογραφία: Sofya Sandurskaya/AGN “Moscow” Η είσοδος στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κιέβου στη Μόσχα περιορίζεται προσωρινά κατόπιν αιτήματος της αστυνομίας, σύμφωνα με το κανάλι Telegram του Σιδηροδρόμου της Μόσχας. Τι είναι γνωστό μέχρι στιγμής;

Στις 16:39 ώρα Μόσχας, δημοσιεύτηκε στο κανάλι Telegram του Σιδηροδρόμου της Μόσχας πληροφορίες ότι λόγω επιχειρησιακών δραστηριοτήτων από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, οι επιβάτες απομακρύνθηκαν από το κτίριο και ο σταθμός έκλεισε προσωρινά. 

Ο Πατριάρχης Κύριλλος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου: πώς θέλουν να αντιμετωπίσουν τους μετανάστες στη Ρωσία

 Патриарх Московский и всея Руси Кирилл заявил, что наплыв мигрантов в Россию, распространение иной веры и культуры могут привести к потере русской идентичности. Как на это отреагировали в Госдуме?

Что в РПЦ сказали про мигрантов

По мнению патриарха Кирилла, привлечение в Россию большого количества рабочей силы из-за рубежа может привести как к благополучию, так и обернуться очень большими трудностями.

Η Ρωσία εξοπλίστηκε με νέα συστήματα αεράμυνας: μέχρι το βράδυ της 25ης Οκτωβρίου

Ο ρωσικός στρατός παρέλαβε νέα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα (SAM), με τη βοήθεια των οποίων έχουν ήδη καταρρίψει 24 αεροσκάφη της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου. 

Ωστόσο, το όνομα του νέου συγκροτήματος δεν διευκρινίζεται. 

Σύμφωνα με τον Υποστράτηγο Αεροπορίας Sergei Lipovoy, αυτό το συγκρότημα μπορεί να αντιπροσωπεύει μια εκσυγχρονισμένη έκδοση των συστημάτων αεράμυνας που χρησιμοποιούνται ήδη στη Ρωσία.

Ο Shoigu άκουσε αναφορές για την ετοιμότητα της ομάδας Vostok για δράση το χειμώνα

 МОСКВА, 25 окт - РИА Новости. Глава Минобороны РФ Сергей Шойгу заслушал в зоне спецоперации доклады начальников служб о готовности группировки "Восток" к действиям зимой, обеспечении печами и средствами обогрева, сообщили в министерстве.

Шойгу в ходе рабочей поездки в зону спецоперации проверил передовой пункт управления группировки войск "Восток" на южнодонецком направлении.

Υπουργείο Άμυνας: Ο Ρωσικός στρατός κατέρριψε για πρώτη φορά δύο ουκρανικούς πυραύλους ATACMS

 Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέρριψαν ένα ουκρανικό MiG-29 που επιτέθηκε στην περιοχή Zaporozhye

ΣΙΜΦΕΡΟΠΟΛ, 25 Οκτωβρίου – RIA Novosti. 

Ο ρωσικός στρατός κατέρριψε ένα ουκρανικό μαχητικό που επιτέθηκε στην περιοχή του Ζαπορόζιε, δήλωσε στο RIA Novosti την Τετάρτη ο Βλαντιμίρ Ρόγκοφ, επικεφαλής του δημόσιου κινήματος του Ζαπορόζιε «Είμαστε μαζί με τη Ρωσία». 

«Ο στρατός μας κατέρριψε ένα εχθρικό MiG-29, το οποίο επιτέθηκε στην περιοχή Zaporozhye με πυραύλους αέρος-εδάφους», είπε ο Rogov, σημειώνοντας ότι το μαχητικό καταρρίφθηκε πάνω από την περιοχή Kirovograd της Ουκρανίας. 

Το RIA Novosti δεν έχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση αυτής της πληροφορίας.

Ο Σόιγκου ανακοίνωσε νέα συστήματα αεράμυνας που κατέρριψαν 24 αεροσκάφη των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων μέσα σε πέντε ημέρες

 ΜΟΣΧΑ, 25 Οκτωβρίου – RIA Novosti. 

Ο ρωσικός στρατός απέκτησε αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα που κατέρριψαν περισσότερα από είκοσι ουκρανικά αεροσκάφη σε λιγότερο από μια εβδομάδα, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου σε συνάντηση με στρατιωτικό προσωπικό της ομάδας Βοστόκ στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. 

ΜΜΕ: Ο Νετανιάχου θέλει να αναβάλει χερσαία επιχείρηση στη Γάζα

 ΜΟΣΧΑ, 25 Οκτωβρίου – RIA Novosti. 

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου θέλει να αναβάλει την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας επειδή είναι δύσπιστος για τα σχέδια του στρατού, μετέδωσε το αμερικανικό portal Axios, επικαλούμενο πηγές. 

«Είναι κάπως δύσπιστος για τα στρατιωτικά σχέδια του Ισραήλ - και θέλει περισσότερο χρόνο», αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τους συνομιλητές της δημοσίευσης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θέλει να κερδίσει χρόνο για τον Νετανιάχου, ο οποίος «έχει τους δικούς του λόγους» για την αναβολή της επιχείρησης στον θύλακα.