Forbes.ua: Η Ουκρανία θα ζητήσει 400 δισεκατομμύρια δολάρια για να γίνει ο ενεργειακός κόμβος της Ευρώπης έως το 2050

 ΜΟΣΧΑ, 17 Ιουνίου - RIA Novosti. 

Η Ουκρανία θα παρουσιάσει στο Λονδίνο ένα φιλόδοξο σχέδιο για τη μετατροπή της Ευρώπης σε ενεργειακό κόμβο έως το 2050 και οι αρχές του Κιέβου θα ζητήσουν 400 δισεκατομμύρια δολάρια για την εφαρμογή του προγράμματος ανάκαμψης, γράφει το Forbes.ua. "

"Μέχρι το 2050, η Ουκρανία θα γίνει ενεργειακός κόμβος της Ευρώπης, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας θα αυξηθεί επτά φορές, η παραγωγή φυσικού αερίου - τέσσερις φορές, το πετρέλαιο - περισσότερο από έξι φορές.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες νομίζουν οτι εξασκούν ένα αφοπλιστικό χτύπημα στη Ρωσία..(Air Defender - 2023), προκλητικά χρονισμένη να συμπέσει με την επέτειο της επίθεσης του Χίτλερ στην ΕΣΣΔ.

 Αυτή τη στιγμή, η αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μοιάζει με σκέτη αυτοκτονία. 

Καταστροφικές απώλειες ζωών, πρόοδος στο στυλ «ένα βήμα μπροστά - δύο βήματα πίσω». 

Η πλήρης αδυναμία της προωθούμενης δυτικής τεχνολογίας με την κυριαρχία της ρωσικής αεροπορίας στον αέρα.

Οι γερμανικές λεοπαρδάλεις καίγονται, τα γαλλικά τεθωρακισμένα οχήματα καίγονται. 

Ωστόσο, δεν έχουμε τίποτα να χαρούμε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεσμεύεται να μην διευκολύνει την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

 ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, 17 Ιουνίου - RIA Novosti.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα διευκολύνουν την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, επικαλείται δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν η δεξαμενή Τύπου του Λευκού Οίκου.

«Η Ουκρανία πρέπει να πληροί τα ίδια πρότυπα για να είναι μέρος του ΝΑΤΟ, όπως και άλλα μέλη», είπε ο αρχηγός του κράτους, σημειώνοντας ότι δεν θα απλοποιήσει τη διαδικασία ένταξης στο μπλοκ ειδικά για το Κίεβο.


Μη επανδρωμένα αεροσκάφη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας προσπάθησαν να επιτεθούν στον πετρελαιαγωγό Druzhba στην περιοχή Bryansk

 ΜΟΣΧΑ, 17 Ιουνίου - RIA Novosti.

Χθες το βράδυ, ουκρανικά στρατεύματα προσπάθησαν να επιτεθούν στο διυλιστήριο πετρελαίου Druzhba στην περιοχή Bryansk με drones, δήλωσε ο κυβερνήτης Oleksandr Bogomaz στο κανάλι του στο Telegram. "

"Απόψε, μονάδες αεράμυνας των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην αστική περιοχή Novozybkovsky απέκρουσαν επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο διυλιστήριο πετρελαίου Druzhba. 

Τα αεροσκάφη F-16 θα καούν στην Ουκρανία με τον ίδιο τρόπο όπως το Leopard, είπε ο Πούτιν

 Αγία Πετρούπολη, 16 Ιουνίου - RIA Novosti.

Τα μαχητικά αεροσκάφη F-16, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν από το ΝΑΤΟ στο Κίεβο, θα καούν με τον ίδιο τρόπο που καίγονται τα άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία, δήλωσε την Παρασκευή ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. 

" "Τάνκς (ξένα. — Περίπου εκδ.) καίγονται. Αρκετά τανκς έχουν καταστραφεί. Και αυτό περιλαμβάνει τα Leopards. Και χθες ήταν το ίδιο. 

Και χθες υπήρχαν Leopards. Φλέγονται. F-16", Πούτιν είπε στην ολομέλεια του SPIEF. Στην Ουκρανία, όπως ανέφερε η εφημερίδα Politico,

Ο ρωσικός στρατός επιτέθηκε σε ένα από τα κέντρα λήψης αποφάσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Υπουργείο Άμυνας:

 ΜΟΣΧΑ, 17 Ιουνίου - RIA Novosti. 

Την προηγούμενη μέρα, ρωσικά στρατεύματα έπληξαν επιτυχώς ένα από τα κέντρα λήψης αποφάσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας. 

«Στις 16 Ιουνίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξαπέλυσαν ομαδικό χτύπημα με όπλα ακριβείας μεγάλης εμβέλειας με βάση τη θάλασσα και τον αέρα σε ένα από τα κέντρα λήψης αποφάσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. 

«Σύστημα "Patriot». αποκάλυψε η Ρωσία κοντά στο Κίεβο «έκαψε» Πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ: Η Ρωσία κατέστρεψε πολύ ευάλωτους στόχους κοντά στο Κίεβο

 ΜΟΣΧΑ, 17 Μαΐου - RIA Novosti.

Ισχυρές εκρήξεις κοντά στο Κίεβο κατά τη διάρκεια επιδρομών πυραύλων δείχνουν ότι η Ρωσία έχει καταστρέψει πολύ σημαντικούς στόχους των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, δήλωσε ο συνταγματάρχης Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ, πρώην σύμβουλος του αρχηγού του Πενταγώνου, σε συνέντευξή του στο κανάλι Redacted YouTube. " 

"Κοντά στο Κίεβο, οι Ρώσοι χτύπησαν πολύ σημαντικά τρωτά σημεία, σπάζοντάς τα σε σπαθιά.

Ο Πούτιν συζήτησε την κατάσταση στην Ουκρανία με την αφρικανική αντιπροσωπεία

 ΜΟΣΧΑ, 17 Ιουνίου - RIA Novosti. 

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν συζήτησε με την αφρικανική αντιπροσωπεία την κατάσταση στην Ουκρανία, το ενδεχόμενο ειρηνευτικών συνομιλιών και μια συμφωνία σιτηρών. Λεπτομέρειες της συνάντησης - στο υλικό RIA Novosti. 

Σχετικά με τις ειρηνευτικές συνομιλίες Ο Πρόεδρος Πούτιν, σε συνάντηση με την αφρικανική αντιπροσωπεία, υποστήριξε την ισορροπημένη προσέγγισή της για την κατάσταση στην Ουκρανία και δήλωσε ότι είναι έτοιμος να εξετάσει οποιαδήποτε από τις προτάσεις της για την Ουκρανία.

Εκοψαν την ενσωματωση του βιντεο για να μην δουμε το Ολανδικό τανκ να καίγεται

 Το YPR-765 που προμήθευσε η Ολλανδία (παραλλαγή M113) καταστράφηκε. Μπορείτε να ακούσετε τα πυρομαχικά των 12,7 mm να μαγειρεύονται

.

Ενημέρωση του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας 17/06/23

Ενημέρωση του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας 17/06/23 :

✔️Στην περιοχή της προεξοχής Vremevsky, τρεις επιθέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αποκρούστηκαν την ημέρα. 

Ο Τ.Μπάιντεν τέλειωσε ομιλία του για την οπλοκατοχή με τη φράση «Ο Θεός να σώζει τη βασίλισσα» και τους άφησε όλους… «παγωτό»

 Ολοκληρώνοντας την ομιλία του για τον περιορισμό της οπλοκατοχής στο Κονέκτικατ με την φράση «Ο Θεός να σώζει τη βασίλισσα» (God save the Queen) ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προκάλεσε για άλλη μία φορά εύλογες απορίες για το τι συμβαίνει με την πνευματική και διανοητική του κατάσταση.

Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ σε Πούτιν: «Έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας άσχετα με το τι μπορεί να θέλει η Δύση» Ξεκάθαρη γεωστρατηγική αλλαγή πλεύσης των ΗΑΕ

 Στην Ρωσία και πιο συγκεκριμένα στην Αγία Πετρούπολη βρέθηκε ο σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ Αλ Ναχαγιάν (πιο γνωστός ως ΜΒΖ)  τρίτος πρόεδρος των ΗΑΕ και ηγεμόνας του Άμπου Ντάμπι.

Ό επίσημος από τα ΗΑΕ βρέθηκε στην Ρωσία για τις εργασίες του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ που διεξάγεται στην Αγία Πετρούπολη.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται ο σεΐχης είπε στον Πούτιν:«Κύριε πρόεδρε, πολλές απειλές έρχονται προς το μέρος μας, ειδικότερα υπό το πρίσμα της κατάστασης που βρίσκεται η Ρωσία σήμερα.

Στην Σιγκαπούρη βγήκαν στους δρόμους οι πρώτοι «Robocops» για την αντιμετώπιση της… τρομοκρατίας (βίντεο) Ρομπότ και τεχνητή νοημοσύνη υπόσχονται ένα δυστοπικό μέλλον για την Ανθρωπότητα

 Ζούμε σε μία δυστοπική εποχή όπου η τεχνητή νοημοσύνη και τα ρομπότ φαίνεται πως θα αντικαταστήσουν τους ανθρώπους σε πολλές εργασίες και θα ελέγχουν και την ζωή τους.

Ήδη η τεχνητή νοημοσύνη ετοιμάζεται να γράφει… αγίες γραφές και να δημιουργεί θρησκείες και τα πρώτα ρομπότ – αστυνομικοί έχουν ξεχυθεί σε διάφορες πόλεις του πλανήτη για να περιπολούν για το καλό των ανθρωπίνων κοινωνιών.

Εφιαλτική «πρόβλεψη» από Β.Ζελένσκι για… «ανατίναξη του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια»!

 Σε μία εφιαλτική δήλωση προχώρησε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι για τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια τον οποίο είπε ότι… οι Ρώσοι «θέλουν να ανατινάξουν»!

Β.Πούτιν: «Θα βομβαρδίσουμε τα ΝΑΤΟϊκά αεροδρόμια όπου θα βρίσκονται τα ουκρανικά F-16» Για πρώτη φορά ο Ρώσος πρόεδρος προειδοποιεί το ΝΑΤΟ για πολεμική εμπλοκή

Για πρώτη φορά ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με δήλωσή του αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να πληγούν από τις ρωσικές δυνάμεις ΝΑΤΟϊκά αεροδρόμια, όπου θα έχουν αναπτυχθεί τα F-16 που θα σταλθούν στην Ουκρανία και θα επιχειρούν από εκεί κατά ρωσικών στόχων. 

Ο Όρμπαν συγκρίνει τη μεταρρύθμιση της ΕΕ για το άσυλο με «βαγόνια μεταναστών» στο Ολοκαύτωμα

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, επικρίνοντας σήμερα το ευρωπαϊκό σχέδιο για τη μεταρρύθμιση του συστήματος χορήγησης ασύλου, διερωτήθηκε αν θα χρειαστεί να «αναγκαστούν με τη βία» οι αιτούντες άσυλο που βρίσκονται στη Γερμανία να «μπουν σε βαγόνια» για την Ουγγαρία. 
 Η αντιπολίτευση κατήγγειλε αμέσως έναν «επαίσχυντο παραλληλισμό με το Ολοκαύτωμα».

ΟΗΕ: Το δουλεμπόριο των Αφρικανών μεταναστών «μεγάλη μπίζνα» στη Λιβύη χάρη στη χρηματοδότηση της ΕΕ

 Μια έρευνα από τα Ηνωμένα Έθνη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα χρήματα που παρέχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε κρατικές οντότητες στη Λιβύη έχουν διευκολύνει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που κυμαίνονται από καταναγκαστική εργασία και σεξουαλική δουλεία έως βασανιστήρια.

Μέσω της οικονομικής υποστήριξης της Λιβυκής Ακτοφυλακής και της Λιβυκής Διεύθυνσης για την Καταπολέμηση της Παράνομης Μετανάστευσης (DCIM), η Ευρωπαϊκή Ένωση βοήθησε και υποκίνησε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του ΟΗΕ.

Κούβα και Ιράν ενισχύουν τους δεσμούς τους μπροστά στην «επιθετική» πολιτική των ΗΠΑ

 Οι κυβερνήσεις της Κούβας και του Ιράν εξέφρασαν χθες Πέμπτη τη βούλησή τους να ενισχύσουν τις σχέσεις τους για να αντιμετωπίσουν την «επιθετική πολιτική» των ΗΠΑ, με την ευκαιρία της επίσημης επίσκεψης στην Αβάνα του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί, ο οποίος ολοκλήρωσε στη νήσο υπό κομμουνιστική κυβέρνηση την περιοδεία του στη Λατινική Αμερική.

Ο Κουβανός πρόεδρος Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ, που υποδέχθηκε τον Ιρανό ομόλογό του στο Παλάτι της Επανάστασης, τόνισε πως επιθυμία του είναι η συμμαχία με την Τεχεράνη να επιτρέψει να «αντιμετωπίσουμε μαζί την επιθετική πολιτική της αυτοκρατορίας», αναφερόμενος στην Ουάσινγκτον.

Σερβία - Βοσνία: Πολίτες απομακρύνονται από τα σπίτια τους εξαιτίας σφοδρών βροχοπτώσεων και πλημμυρών

 Καταρρακτώδεις βροχές, που σημειώνονται εδώ και ημέρες, έχουν προκαλέσει πλημμύρες στη Σερβία και τη Βοσνία, με αποτέλεσμα οι αρχές να κηρύξουν σήμερα πολλές περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ οι βροχές αναμένεται να συνεχιστούν για άλλη μια ημέρα.

Στη Σερβία, 1.300 διασώστες και 22 σκάφη έχουν αναπτυχθεί για να απομακρύνουν δεκάδες κατοίκους από διάφορες τοποθεσίες, ανέφερε σε δήλωσή του το υπουργείο Εσωτερικών.

Βουλγαρία: Ο πρόεδρος της χώρας απέλυσε τον αμφιλεγόμενο γενικό εισαγγελέα Γκέσεφ

 Ο Βούλγαρος πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ απέπεμψε τον γενικό εισαγγελέα της χώρας, τον Ιβάν Γκέσεφ, ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ το προεδρικό γραφείο.

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο της Βουλγαρίας είχε γνωμοδοτήσει τη Δευτέρα υπέρ της απομάκρυνσης του Γκέσεφ, με το σκεπτικό ότι ο τελευταίος είχε υπονομεύσει το κύρος του δικαστικού συστήματος της χώρας μέσω υποτιμητικών του σχολίων για πολιτικά πρόσωπα.

Το Τουρκμενιστάν κινείται προς τον έλεγχο των τεράστιων διαρροών μεθανίου

 Σύνταξη - επιμέλεια: Στέλιος Βασιλούδης

Η χώρα της Κεντρικής Ασίας έχει το χειρότερο ποσοστό γεγονότων «υπερεκπομπών» για την κλιματική θέρμανση, στον κόσμο.

 Ο πρόεδρος του Τουρκμενιστάν ξεκίνησε δύο πρωτοβουλίες με στόχο τον περιορισμό των κολοσσιαίων διαρροών μεθανίου από τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας.

 Η ενδεχόμενη επιτυχία θα αντιπροσώπευε ένα σημαντικό επίτευγμα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Ο Πούτιν χαρακτήρισε τον Ζελένσκι «ντροπή για τον εβραϊκό λαό»

 Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφερόμενος στην εβραϊκή καταγωγή του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είπε ότι «δεν είναι Εβραίος» και τον αποκάλεσε «ντροπή για τον εβραϊκό λαό», κατηγορώντας για άλλη μια φορά την Ουκρανία ότι βρίσκεται στα χέρια των νεοναζί για να δικαιολογήσει την ένοπλη επιχείρησή του εκεί.

Η Άγκυρα ζητά από τη διεθνή κοινότητα «δίκαιη κατανομή των βαρών» με αφορμή το τραγικό ναυάγιο στην Πύλο

 Η Άγκυρα ζήτησε σήμερα μια δίκαιη «κατανομή ευθυνών και βαρών» μετά το τραγικό ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, με τουλάχιστον 78 μετανάστες νεκρούς.

«Εκφράζουμε τη λύπη μας για τις πάρα πολλές απώλειες ζωών, συμπεριλαμβανομένων παιδιών και γυναικών, κατά τη διάρκεια του περιστατικού του ναυαγίου ενός αλιευτικού σκάφους στα ανοιχτά της Ελλάδας στις 14 Ιουνίου. 

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους συγγενείς όσων έχασαν τη ζωή τους και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Πούτιν: Η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα αλλά «δεν έχει την ανάγκη να το κάνει»

 Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία θα μπορούσε «θεωρητικά» να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εάν απειλούνταν η εδαφική της ακεραιότητα ή ύπαρξη της, αλλά δεν χρειάζεται να το κάνει.

«Τα πυρηνικά όπλα κατασκευάσθηκαν για να διασφαλίσουν την ασφάλεια μας με την ευρύτερη έννοια του όρου και την ύπαρξη του ρωσικού κράτους, αλλά εμείς... δεν έχουμε τέτοια ανάγκη (να τα χρησιμοποιήσουμε)», δήλωσε ο Πούτιν, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

Ζελένσκι: Ειρηνευτικές συνομιλίες μόνο μετά την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από τα ουκρανικά εδάφη

 Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα, μετά τη συνάντηση που είχε με ηγέτες αφρικανικών χωρών στο Κίεβο, ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες θα ήταν δυνατόν να γίνουν μόνο αφού η Ρωσία αποσύρει τα στρατεύματά της από τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.

«Χρειαζόμαστε πραγματική ειρήνη, πραγματική απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από τη γη μας», είπε ο Ζελένσκι, ο οποίος κάλεσε τους αφρικανούς ηγέτες να συμμετάσχουν σε μια παγκόσμια ειρηνευτική σύνοδο.

Πούτιν: Τα μαχητικά F-16 που θα σταλούν στην Ουκρανία θα καούν, όπως τα δυτικά άρματα

 Τα μαχητικά F-16 που θα σταλούν στην Ουκρανία από τους συμμάχους της «θα καούν», προειδοποίησε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, αφού οι ΗΠΑ ενέκριναν την παράδοση των αεροσκαφών αυτών στο Κίεβο.

Τον περασμένο μήνα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έδωσε το πράσινο φως για την αποστολή μαχητικών F-16 στην Ουκρανία, όπως ζητούσε διαρκώς η ουκρανική κυβέρνηση. 

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί το ακριβές χρονοδιάγραμμα της παράδοσης των αεροσκαφών, ούτε ο αριθμός τους. Σύμφωνα με την ΕΕ, η Πολωνία έχει ήδη ξεκινήσει την εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων.

Η ΝΔ διέγραψε τον Σπήλιο Κρικέτο για δηλώσεις μίσους και ρατσισμού

 Στη διαγραφή του υποψήφιου βουλευτή Σπήλιου Κρικέτου μετά τις δηλώσεις του σχετικά με το ναυάγιο στην Πύλο προχώρησε η ΝΔ.

Στη σχετική ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει τα εξής:

«Με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλου Μαρινάκη ο υποψήφιος βουλευτής, Σπήλιος Κρικέτος διαγράφεται από τη Νέα Δημοκρατία.

Δεύτερη νίκη για την Εθνική, 2-1 την Ιρλανδία

 Ο Γκουστάβο Πογέτ είχε ξεκαθαρίσει ότι οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης στον αγώνα με την Ιρλανδία θα συνιστούσε όχι απλώς αποτυχία αλλά θα δυσκόλευε αφάνταστα το στόχο της πρόκρισης στα τελικά του EURO 2024, καθώς θα έθετε άμεσα την Εθνική ομάδα σε κατάσταση ειδικής συνθήκης, στον Β΄ προκριματικό όμιλο.

Όπως -εκ του αποτελέσματος- φάνηκε, οι διεθνείς το εμπέδωσαν άριστα, έκαναν πολύ καλή εμφάνιση στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα κι έκαναν το «2Χ2» στο γκρουπ, επικρατώντας των Ιρλανδών με 2-1 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής.

Ο λόγος τώρα στη Δικαιοσύνη

 Η δημοσιογραφική έρευνα της «Ζούγκλας» απεκάλυψε την άγνωστη και δυσεξήγητη εμπλοκή σημαντικών μελών επιχειρηματικής ελίτ στην υπόθεση του Βασίλη Ρουμπέτη. 

Θυμίζουμε πως ο Ρουμπέτης, καθώς και ο γαμπρός του, Διονύσης Μουζακίτης, εκτελέστηκαν από αγνώστους στον Κορυδαλλό, την Τετάρτη 7 Ιουνίου του 2023.

 Ο Βασίλης Ρουμπέτης είχε καταδικαστεί και εξέτισε ποινή φυλάκισης για συμμετοχή στη δολοφονία του οπαδού του Παναθηναϊκού Φιλόπουλου, το 2007.

Κορυφώνεται η αγωνία στην Κω για την 27χρονη Αναστάζια

 Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας στην Κω για την αναζήτηση της 27χρονης Αναστάζια Ρουμπίνσκα από την Πολωνία, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν από το βράδυ της 12ης Ιουνίου στο νησί όπου εργαζόταν. Η αστυνομία έχει συλλάβει ένα άνδρα 32 ετών από το Μπανγκλαντές, ο οποίος φέρεται να είναι ο τελευταίος που είδε τη νεαρή γυναίκα πριν την εξαφάνισή της, ενώ ετοιμαζόταν να εγκαταλείψει το νησί για την Ιταλία.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΡΙΞΕ ΣΧΟΙΝΙ ΣΤΟ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΒΥΘΙΣΗ ΤΟΥ - ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ

 Με μια αιφνίδια αλλαγή στις επίσημες θέσεις που μέχρι σήμερα υποστήριζε η ελληνική πλευρά για το ναυάγιο της Πύλου, αλλάζει η εικόνα και ενδεχομένως να προκαλούνται ακόμα περισσότερα ερωτήματα για το τι συνέβη ακριβώς εκείνες τις ώρες 47 μίλια δυτικά της Πύλου.

Το Λιμενικό Σώμα, επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής, άλλαξε μια σημαντική λεπτομέρεια από το γενικό αφήγημα, εξηγώντας πως