Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεσμεύεται να μην διευκολύνει την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

 ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, 17 Ιουνίου - RIA Novosti.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα διευκολύνουν την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, επικαλείται δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν η δεξαμενή Τύπου του Λευκού Οίκου.

«Η Ουκρανία πρέπει να πληροί τα ίδια πρότυπα για να είναι μέρος του ΝΑΤΟ, όπως και άλλα μέλη», είπε ο αρχηγός του κράτους, σημειώνοντας ότι δεν θα απλοποιήσει τη διαδικασία ένταξης στο μπλοκ ειδικά για το Κίεβο.


При этом накануне генсек НАТО Йенс Столтенберг подчеркнул, что лидеры альянса на грядущем саммите не намерены приглашать бывшую советскую республику в военный блок, а лишь обсудят с ней дальнейшее сближение.

Пресс-секретарь президента России Дмитрий Песков отмечал, что в Кремле слышали как просьбу Зеленского, так и разную реакцию на нее. По его словам, Москва внимательно наблюдает за ситуацией и помнит, что именно ориентация Киева на вступление в альянс стала одной из причин начала спецоперации.
Την ίδια ώρα, την προηγούμενη μέρα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι οι ηγέτες της συμμαχίας στην επικείμενη σύνοδο κορυφής δεν σκόπευαν να προσκαλέσουν την πρώην Σοβιετική Δημοκρατία στο στρατιωτικό μπλοκ, αλλά θα συζητούσαν μόνο για περαιτέρω προσέγγιση μαζί της. Ο Γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Πεσκόφ σημείωσε ότι το Κρεμλίνο άκουσε τόσο το αίτημα του Ζελένσκι όσο και τις διαφορετικές αντιδράσεις σε αυτό. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Μόσχα παρακολουθεί στενά την κατάσταση και θυμάται ότι ήταν ο προσανατολισμός του Κιέβου προς την ένταξη στη συμμαχία που έγινε ένας από τους λόγους για την έναρξη της ειδικής επιχείρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...