Η Ρωσία ενσωματώνει με δημοψήφισμα και το Χάρκοβο: Επείγεται να επανεκκινήσει την οικονομία των νέων εδαφών της

 Η Μόσχα θα ενσωματώσει την περιφέρεια του Χάρκοβου στην Ρωσική Ομοσπονδία, μια απόφαση που έχει την σφραγίδα του Β.Πούτιν.

Μια κίνηση που είχε προγραμματίσει να κάνει και τον Σεπτέμβριο του 2022, αλλά η ανακατάληψη της περιοχής από την επιτυχημένη ουκρανική αντεπίθεση την είχε ματαιώσει, αφού δεν είχε απομείνει περισσότερο από το 10% της περιφέρειας υπό ρωσικό έλεγχο.

Βρέθηκαν 210 κιλά κοκαΐνης μέσα σε κοντέινερ με γαρίδες στο λιμάνι του Πειραιά και αναζητούνται άλλα 100 (upd)

 Ανανέωση από αρχική δημοσίευση: 10: 11): Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών βρήκαν 210 κιλά κοκαΐνης μέσα σε κοντέινερ με γαρίδες στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό άλλων 100 κιλών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα ναρκωτικά βρέθηκαν σε κοντέινερ που είχαν ξεκινήσει από χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες τα κοντέινερ στα οποία είχαν κρύψει τα ναρκωτικά, είχαν μέσα κατεψυγμένες γαρίδες.

Ιστορια Το τρένο-μεγαθήριο του Χίτλερ που ήθελε να καλύπτει όλες τις πόλεις που θα κατακτούσε

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Αδόλφος Χίτλερ οραματίστηκε δύο μεγαλεπήβολα σχέδια που ενσάρκωναν τη μεγαλομανία και την επιθυμία του για κυριαρχία.

Το πρώτο, γνωστό ως BRBban ή τρένο-μεγαθήριο του Χίτλερ, ήταν ένα τεράστιο πολυτελές όχημα εξοπλισμένο με κρυφές αντιαεροπορικές εγκαταστάσεις και πολυάριθμα όπλα.

Παρά τη σπανιότητα του χάλυβα κατά τη διάρκεια του πολέμου, ο Χίτλερ επέμεινε στην ολοκλήρωση του έργου, οραματιζόμενος ένα ανώτερο κατάστρωμα πρώτης θέσης, έναν κινηματογράφο και χώρους ύπνου.

Την στήριξή της στον Ν.Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου ανακοίνωσε η Νίκι Χέιλι

 «Ο Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είναι καταστροφή - Θα ψηφίσω επομένως Τραμπ»

Η πρώην υποψήφια για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, Νίκι Χέιλι, ανακοίνωσε πως θα ψηφίσει τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου και πλέον εξασφαλίζει την υποστήριξη του συνόλου των συντηρητικών ψηφοφόρων.

Η Νίκι Χέιλι, εκπροσωπούσε τους μετριοπαθέστερους συντηρητικούς ψηφοφόρους των Ρεπουμπλικάνων και υπήρχε ένα ζήτημα σχετικά με το εάν θα πρόσφερε την υποστήριξη της στον Ντόναλντ Τραμπ.

Νέα πρόκληση από τους Τούρκους της Φενερμπαχτσέ: Σήκωσαν 2 πανό που έγραφαν «Διαλύστε τους Έλληνες» & «Ιστανμπούλ από το 1453»

 Είχε προηγηθεί η τουρκική «επίθεση» κατά της ομάδας του Παναθηναϊκού και του προπονητή της Εργκίν Αταμάν

Μία άκρως προκλητική συμπεριφορά επιδεικνύουν οι Τούρκοι φίλαθλοι της Φενερμπαχτσέ οι οποίοι «ανέβασαν» φωτογραφία στα social media έξω από την Uber Arena, στο Βερολίνο όπου θα διεξαχθεί το «Final Four» της Euroleague, στην οποία απεικονίζονται να έχουν σηκώσει ένα πανό που αναγράφει έχοντας σβησμένη τη λέξη «Κωνσταντινούπολη», «Ιστανμπούλ από το 1453».

Πώς έγινε η αιματοχυσία στην Κρήτη: Σε κατάσταση αμόκ Σουηδός μαχαίρωνε με μανία έναν ομοεθνή του και έναν Φινλανδό

 Απίστευτα πράγματα συνέβησαν τις μεταμεσονύχτιες ώρες της Τρίτης σε ξενοδοχείο του Πλατανιά, όπου διαμένουν εργαζόμενοι γνωστής σκανδιναβικής εταιρίας, και ένας 35χρονος Σουηδός, επιτέθηκε με μαχαίρι σε έναν ομοεθνή του και σε έναν Φινλανδό, προκαλώντας τους σοβαρά τραύματα.

Ο δράστης συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Θύματα είναι ένας 48χρονος από τη Σουηδία κι ένας 42χρονος από τη Φινλανδία, που έζησαν εφιαλτικές στιγμές όταν δέχτηκαν επίθεση με μαχαίρι από τον 35χρονο.

Πολεμική βόμβα Blinken: Εναπόκειται στην Ουκρανία, εάν θα χτυπήσει τη Ρωσία με όπλα των ΗΠΑ

 Προκλητικός ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken τόνισε ότι εναπόκειται στην Ουκρανία να αποφασίσει εάν θα πραγματοποιήσει επιδρομές βαθιά στο ρωσικό έδαφος.

Ωστόσο απέφυγε να διευκρινίσει, εάν η Ουάσιγκτον είναι έτοιμη να αποσύρει τους περιορισμούς στη χρήση όπλων κατασκευής ΗΠΑ για το Κίεβο.
Μιλώντας στην ακρόαση στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, ισχυρίστηκε ότι το υπουργείο Εξωτερικών δεν εργάστηκε για την παροχή και υποστήριξη επιθέσεων πέρα από την Ουκρανία.

Προ των πυλών ο «θηλυκός Κασσελάκης» στο ΣΕΒ - Υποψηφιότητα από την Ιουλία Τσέτη

 Μοντέλο… ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται στο γνωστό ΣΕΒ στις επερχόμενες εκλογές της 19η Ιουνίου 2024 για την εκλογή προέδρου.

«Είδε φως και μπήκε», «θηλυκός Κασσελάκης» και άλλα σχόλια διατυπώνονται για την υποψηφιότητα της κας Ιουλίας Τσέτη, η οποία ξεκίνησε νωρίς την εκστρατεία αφού προήγγειλε την υποψηφιότητα για την θέση της προέδρου του ΣΕΒ.
Να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όπως και τα άλλα πολιτικά κόμματα απαιτούν οι υποψήφιοι πρόεδροι να φέρουν τουλάχιστον 50 υπογραφές για να είναι έγκυρες οι υποψηφιότητες τους στο ΣΕΒ δεν υπάρχει σχετική υποχρέωση όποιος θέλει θέτει υποψηφιότητα.

Παρωδία με την Βαρβαρέσος - Ο ορκωτός που «ξύπνησε» αργά και αφού η εταιρία είχε ήδη κατεβάσει ρολά

 Στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2023 η Νηματουργία Βαρβαρέσος η μετοχή της οποίας ήταν ήδη σε αναστολή διαπραγμάτευσης ανακοίνωνε τα αποτελέσματα εξαμήνου χρήσης 2023 αλλά και ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με στρατηγικό επενδυτή για την εξυγίανσή της.

Τον Δεκέμβριο του 2023 ο μέχρι τότε Διευθύνων Σύμβουλος ανακοίνωσε την παραίτησή του και γινόταν το μαγικό ο Αντιπρόεδρος «εκ της θέσης του» να εμφανίζεται ως εκπρόσωπος της εταιρίας η οποία δεν είχε Διευθύνοντα Σύμβουλο.
Στις 26 Απριλίου χωρίς να υπάρχει καμία ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο αλλά μόνο στο ΓΕΜΗ το ΔΣ της εταιρίας αποφάσισε και όρισε Γενικό Διευθυντή και Νόμιμο Εκπρόσωπο της εταιρείας,

Δεκάδες εκρήξεις ακούστηκαν στο κέντρο του Μπέλγκοροντ

 Μια σειρά από πολλές δεκάδες εκρήξεις ξέσπασαν στο κέντρο του Μπέλγκοροντ το πρωί της 23ης Μαΐου, αναφέρει το RIA Novosti. Σε όλη την πόλη ηχούν οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής. Όπως έγραψε ο επικεφαλής της περιοχής Belgorod Vyacheslav Gladkov στο κανάλι Telegram, το σύστημα αεράμυνας λειτούργησε πάνω από το Belgorod και την περιοχή Belgorod.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, αρκετές εκρήξεις σημειώθηκαν στην περιοχή της κεντρικής πλατείας του Μπέλγκοροντ. Μετά από αυτό, μέσα σε 15 λεπτά ακούστηκε άλλη μια σειρά από δύο δωδεκάδες εκρήξεις σε όλη την πόλη. 

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έκανε λόγο για αντίμετρα σε περίπτωση στρατιωτικοποίησης της Ιαπωνίας

Η Μόσχα θα λάβει αντίμετρα εάν οι ιαπωνικές αρχές καταργήσουν το ένατο άρθρο του συντάγματος, το οποίο διακηρύσσει την παραίτηση από τον πόλεμο και τη χρήση του στρατού για την επίλυση διεθνών συγκρούσεων, δήλωσε η Lyudmila Vorobyova, διευθύντρια του τρίτου ασιατικού τμήματος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών. συνέντευξη στο RIA Novosti.

Ο Λαβρόφ αφήνει εγγραφή στο βιβλίο συλλυπητηρίων στην ιρανική πρεσβεία στη Μόσχα

 MOSCOW, May 22. /TASS/. Russian Foreign Minister Sergey Lavrov has left an entry in the book of condolences at the Iranian Embassy in Moscow over the death of President Ebrahim Raisi and that country's Foreign Minister Hossein Amir-Abdollahian in a helicopter crash.

"I am deeply saddened by the news of the tragic death of President Ebrahim Raisi, Foreign Minister Hossein Amir-Abdollahian and other Iranian statesmen in a helicopter crash," Lavrov wrote, the Russian Foreign Ministry’s said on Telegram.

Οι ΗΠΑ εκπαιδεύουν την Ουκρανία για πιθανή πυρηνική έκτακτη ανάγκη — επίσημος

 ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, 23 Μαΐου. /TASS/. Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέχουν στην κυβέρνηση του Κιέβου εξοπλισμό και εκπαίδευση για να ανταποκριθεί σε μια πιθανή πυρηνική έκτακτη ανάγκη, δήλωσε η Εθνική Διοίκηση Πυρηνικής Ασφάλειας Τζιλ Χρούμπι στην Επιτροπή Ενόπλων Υπηρεσιών της Γερουσίας των ΗΠΑ.

Η Ουκρανία θέλει να προκαλέσει το ΝΑΤΟ σε σύγκρουση με τη Ρωσία — Δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στις ΗΠΑ

 ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, 23 Μαΐου. /TASS/.

Η κυβέρνηση του Κιέβου προβαίνει σε προκλητικές ενέργειες με στόχο να εμπλέξει τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλα μέλη του ΝΑΤΟ σε μετωπική σύγκρουση με τη Ρωσία, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στις ΗΠΑ Ανατόλι Αντόνοφ.