Ο απομονωμένος παράδεισος της Ιθάκης Μια παραλία όνειρο στο νησί του Οδυσσέα

Ένας απομονωμένος ονειρικός παράδεισος με γαλαζοπράσινα νερά και πλούσια βλάστηση που αγγίζει σχεδόν τη θάλασσα βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού και ακούει στο όνομα Γιδάκι.
Στην παραλία που θεωρείται για πολλούς η καλύτερη της Ιθάκης, αλλά και μία από τις πιο μαγικές του Ιονίου, στα νερά της θα δει κανείς όλες τις αποχρώσεις του μπλε, ενώ το χοντρό βότσαλο στη δυτική πλευρά, καταλήγει σε λεπτό, μέχρι και αμμουδιά στο ανατολικό τμήμα της.

Influencer έκλεψε 350 εκατ. λίρες από followers: Έκανε χλιδάτες διακοπές στη Σαντορίνη

Στα χέρια της αστυνομία βρίσκεται ένας Νιγηριανός influencer, ο οποίος κατάφερε να εξαπατήσει τους followers του και να τους αποσπάσει 350 εκατ. λίρες. Όπως αναφέρει η NYPOST ο Ρέιμοντ Αμπάς, γνωστός ως Hushpuppi έχει 2,4 εκατομμύρια followers του και το FBI του πέρασε χειροπέδες. Σύμφωνα με τους Times ο Νιγηριανός αστέρας του instagram παρουσιάζει στα social media την χλιδάτη ζωή του με ακριβά αυτοκίνητα, ρούχα μεγάλων σχεδιαστών, ιδιωτικά τζετ και διακοπές στους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς του κόσμου, όπως στη Σαντορίνη.

CNN: Ο Ερντογάν τηλεφωνούσε στον Τραμπ έως και δύο φορές την εβδομάδα

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τηλεφωνούσε στον αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ, μέχρι και δύο φορές της εβδομάδα για κάποιο διάστημα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN. Ο Τραμπ ήταν τόσο απροετοίμαστος για τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους ηγέτες της Ρωσίας και της Τουρκίας που αρκετές φορές απείλησε την εθνική ασφάλεια της χώρας, ενώ καυχιόταν για τα επιτεύγματά του, σημειώνει ο Καρλ Μπερνστάιν, δημοσιογράφος του Μέσου, ο οποίος μαζί με τον Μπομπ Γουντγουόρντ αποκάλυψαν το

H Novartis θα πληρώσει 233 εκ. δολάρια στις ΗΠΑ επειδή λάδωνε γιατρούς στην Ελλάδα

Η εταιρεία Novartis Hellas S.A.C.I. (Novartis Greece) συμφώνησε να πληρώσει 233 εκατομμύρια δολάρια στο αμερικανικό υπουργείο δικαιοσύνης για τον «χρηματισμό υπαλλήλων κρατικών και κρατικά ελεγχόμενων νοσοκομείων και κλινικών στην Ελλάδα».
Πρόκειται για τμήμα ευρύτερης συμφωνίας της Novartis και θυγατρικών της με το αμερικανικό υπουργείο δικαιοσύνης και την επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) συνολικού ύψους 345 εκατομμυρίων δολαρίων για παράτυπες και παράνομες δραστηριότητες στην Ελλάδα και το Βιετνάμ.

Ο τέταρτος παγκόσμιος πόλεμος ξεκίνησε στα Ιμαλάια

Όπου σήμερα αναρωτιόμαστε εάν κάτι παλιόπαιδα με στολή που παίζουν πετροπόλεμο στα Ιμαλάια θα μπορούσαν να έχουν πυροδοτήσει τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, πριν από μία εβδομάδα.



Λιβύη: «Ο Ερντογάν πιέζει για μία μαζική επίθεση στη Σύρτη – Θέλει να αρπάξει όλο τον πλούτο της χώρας»

Ανεβαίνει επικίνδυνα το «θερμόμετρο» τις τελευταίες ώρες στη Λιβύη με φόντο τον έλεγχο της παραθαλάσσιας πόλης της Σύρτης, η οποία αποτελεί μεταξύ άλλων κλειδί για τον έλεγχο μεγάλων φυσικών κοιτασμάτων πετρελαίου.
Η Τουρκία ασκεί μεγάλη πίεση στην Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) που εδρεύει στην Τρίπολη «προκειμένου να ξεκινήσουν την επίθεση στην πόλη Σύρτη με σκοπό τον έλεγχο των πετρελαιοπηγών της περιοχής» είπε ο αναπληρωτής Πρόεδρος του κοινοβουλίου της Λιβύης, Αχίντα Χόμα.

Η Νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών: Το αιματηρό ξεκαθάρισμα λογαριασμών των Ναζί

Το αιματηρό ξεκαθάρισμα λογαριασμών στους κόλπους του Ναζιστικού Κόμματος έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο της 30ης Ιουνίου και της 1ης Ιουλίου 1934 σ’ ένα τουριστικό θέρετρο στα περίχωρα του Μονάχου. Πρωταγωνιστές, από τη μία πλευρά ο Αδόλφος Χίτλερ και οι άμεσοι συνεργάτες του Γκέρινγκ, Χίμλερ, Γκέμπελς και Χέιντριχ και από την άλλη τα ηγετικά στελέχη της παραστρατιωτικής οργάνωσης SA (Sturmabteilung), που είχε επικεφαλής τον φίλο και συναγωνιστή του Χίτλερ, Ερνστ Ρεμ.

Ξέσπασμα Μακρόν κατά Τουρκίας: Έχει ιστορική και εγκληματική ευθύνη για τη Λιβύη

Για «ιστορική και εγκληματική ευθύνη» της Τουρκίας, η οποία «διατείνεται ότι είναι μέλος του ΝΑΤΟ», έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, αναφερόμενος στον ρόλο της Άγκυρας στην εμφύλια διαμάχη της Λιβύης, τον οποίο καταδίκασε «με τον πλέον έντονο τρόπο».
Κατά την κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε από το Μέζεμπεργκ της Γερμανίας με την Καγκελάριο ‘Αγγελα Μέρκελ, στην πρώτη δια ζώσης συνάντησή τους από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού, ο Γάλλος Πρόεδρος χαρακτήρισε την Τουρκία ως

Οι Τούρκοι πατάνε τον κάλο της Αιγύπτου, φέρνοντας πιο κοντά τα ενδεχόμενο συμφωνίας Ελλάδας- Αιγύπτου

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη και ο ρόλος της Τουρκίας στο εσωτερικό της βορειοαφρικανικής χώρας διαφοροποιούν το τοπίο και φέρνουν πιο κοντά την προοπτική συμφωνίας για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, εκτιμά ο αναπληρωτής καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου και της Εξωτερικής Πολιτικής και βουλευτής της ΝΔ, Άγγελος Συρίγος, μιλώντας στο OnAlert και τον Κώστα Αλατζά.

Ο κ. Συρίγος θεωρεί ότι ο Αιγύπτιος πρόεδρος, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, «αισθάνεται υπαρξιακή απειλή από την παρέμβαση της Τουρκίας στο εσωτερικό της Λιβύης».

Στεφανής: Είμαστε σε θέση να εξασφαλίσουμε μόνοι μας τα κυριαρχικά δικαιώματά μας – Τι είπε για αύξηση της στρατιωτικής θητείας

Για τις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις και την «εξαιρετική μαχητική ισχύς της Ελλάδας» μίλησε στον ΑΝΤ1 ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής.
“Αξιολογούμε τα πάντα από όπου και αν προέρχονται. Το υπουργείο ακούει καθημερινά όλα αυτά που γίνονται και λέγονται” τόνισε ο κ. Στεφανής σε ερώτηση για τις προκλήσεις της γείτονος.
Με αφορμή δε τις εξοργιστικές δηλώσεις της Τουρκίας, μετά την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Σακελλαροπούλου στο Αγαθονήσι, σημείωσε: “Κάποιοι λένε ότι το Καστελόριζο δεν είναι Αιγαίο.

Μαδούρο: Τελεσίγραφο 72 ωρών στην πρέσβειρα της ΕΕ να εγκαταλείψει τη Βενεζουέλα

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο έδωσε χθες διορία 72 ωρών στην επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Καράκας να εγκαταλείψει τη Βενεζουέλα, σε αντίδραση στις κυρώσεις που επέβαλε χθες η ΕΕ εναντίον έντεκα Βενεζουελάνων αξιωματούχων.
Ο σοσιαλιστής πρόεδρος ανακοίνωσε την απέλαση της πρέσβειρας της ΕΕ, Ιζαμπέλ Μπριχάντε Πεντρόσα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο προεδρικό παλάτι Μιραφλόρες.

Σαν σήμερα: Το 1913 οι Βούλγαροι, υποχωρώντας, λεηλατούν και πυρπολούν το Δοξάτο Δράμας και σφαγιάζουν περισσότερους από 650 κατοίκους

454 π.Χ: Τελειώνει ο εξαετής πόλεμος Αθηναίων και Περσών στην Αίγυπτο. Σκοτώθηκαν 20.000 Αθηναίοι και περιήλθαν στους Πέρσες η Αίγυπτος και η Κύπρος.
1544: Άλωση των Αιολίδων Νήσων από το Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα.
1651: Τελειώνει μία από τις μεγαλύτερες μάχες του 17ου αιώνα, η Μάχη του Μπερεστέτσκο της Ουκρανίας, όπου συγκρούστηκαν οι πολωνικές και οι ουκρανικές δυνάμεις, με την τελική επικράτηση των Πολωνών.
1859: Ο Γάλλος ακροβάτης Σαρλ Μπλοντέν διασχίζει τους καταρράκτες του Νιαγάρα σχοινοβατώντας.

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ: Ο ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΡΟΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Του Δρ Κλεάνθη Κυριακίδη
Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “ΜΑΧΕΣ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ”, Τεύχος 14 – Μάρτιος – Απρίλιος 2013 
24 Οκτωβρίου 1912. Το πλήρωμα του περίφημου θωρηκτού «ΑΒΕΡΩΦ» στέκεται προσοχή και αποδίδει χαιρετισμό. Ο Ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης εξέρχεται στην άρτι απελευθερωθείσα Τένεδο. Προφανώς πρέπει να στείλει κάποιο επείγον τηλεγράφημα, τώρα που ο τηλέγραφος του πλοίου παρουσιάζει πρόβλημα. Θα επικοινωνήσει με τον Υπουργό; Τον Πρωθυπουργό; Τον Βασιλέα τον ίδιο;