Πώς «μαγειρεύει» τα στοιχεία η ΕΛ.ΣΤΑΤ.

 Οι στατιστικές αλχημείες εμφανίζουν τον πληθωρισμό στο 4,8%, όταν μόνο η αύξηση στο φυσικό αέριο είναι 200%!

Πλασματικός φαίνεται πως είναι ο πληθωρισμός της τάξης του 4,8% που εμφανίζει η ΕΛ.ΣΤΑΤ. για τον Νοέμβριο, μέσα από στατιστικές αλχημείες, όταν την ίδια στιγμή η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών νιώθει ότι ο πραγματικός πληθωρισμός καλπάζει με υπερτριπλάσια νούμερα, μετά τις εξωφρενικές αυξήσεις σε μια σειρά από βασικά είδη κατανάλωσης, και όλα αυτά ενώ σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί ο πληθωρισμός του Δεκεμβρίου.

Ο Αδωνις δεν μπορεί να χωνέψει τον διασυρμό!

 Αμετανόητος, αντί να απολογηθεί για την κερδοσκοπία με τα PCR τεστ, επιτέθηκε (πάλι) με εμπάθεια στη «δημοκρατία»

Κορόνες αντιπερισπασμού, προκειμένου να εξωραΐσει το διπλωματικό στραπάτσο που υπέστη με την Κύπρο, αλλά και το ενδοκυβερνητικό μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί εσχάτως και με δική του υπαιτιότητα, εκτόξευσε ο αμετροεπής Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος, αντί να απολογηθεί για την κερδοσκοπία με τους μοριακούς ελέγχους, προχώρησε σε ακόμη μια εμπαθή επίθεση στη «δημοκρατία», επειδή απλώς του ασκεί κριτική, ως οφείλει.

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδας Δημοκρατία..

 

...

«Παραγωγικό» το 2021 για την αγορά αυτοκινήτου – Οι πωλήσεις οχημάτων αυξήθηκαν 22%

 Στην αγορά αυτοκινήτου φαίνεται ότι κατευθύνθηκε ένα μέρος από τις αυξημένες αποταμιεύσεις των Ελλήνων την περίοδο της πανδημίας, καθώς το 2021, οι πωλήσεις (καινούργιων και μεταχειρισμένων οχημάτων) συνέχισαν την ανοδική τους πορεία.

Τον περασμένο Δεκέμβριο στη χώρα μας οι πωλήσεις των αυτοκινήτων σημείωσαν αύξηση 26,9%. Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 12.007 αυτοκίνητα (καινούργια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού) έναντι 9.465 που κυκλοφόρησαν τον αντίστοιχο μήνα του 2020 (μείωση 15% είχε παρουσιαστεί τον Δεκέμβριο 2020 σε σχέση με τον

Facebook: Αντιμέτωπο με αγωγή – μαμούθ 2.3 δισ. λιρών στο Ηνωμένο Βασίλειο

 Με μια μαζική αγωγή ύψους 2.3 δισ. λιρών στη Μεγάλη Βρετανία βρίσκεται αντιμέτωπη η Meta, θυγατρική εταιρεία του Facebook, έπειτα από κατηγορίες για κατάχρηση της δημοφιλίας της, τη συγκέντρωση προσωπικών δεδομένων, καθώς και τη διαρροή τους σε τρίτους.

Η αρμόδια βρετανική Αρχή ασχολείται με μια υπόθεση που εμπλέκει 44 εκατομμύρια χρηστών που είχαν λογαριασμό στο Facebook στη χώρα, την τετραετία από το 2015 έως και το 2019.

Στο κατηγορητήρια αναφέρεται πως το Facebook κατάφερε να έχει κέρδη δισεκατομμύρια δολάρια επιβάλλοντας καταχρηστικούς όρους στους χρήστες, ζητώντας στις περισσότερες των περιπτώσεων να δώσουν όλα τα προσωπικά τους δεδομένα.

Νορβηγία: Ο ροζ ρωσικός σολομός υπερτροφή

 Νορβηγοί επιστήμονες και ειδικοί στη γαστρονομία παραδέχτηκαν ότι έκαναν λάθος στις εκτιμήσεις τους για τον «εκρηκτικό» ρωσικό ροζ σολομό και τον χαρακτήρισαν υπερτροφή η οποία θα μπορούσε να αποφέρει μεγάλα κέρδη στη χώρα. Αυτό ανέφερε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού καναλιού NRK.

Οι επιστήμονες μελέτησαν την ποιότητα του ροζ σολομού στα νερά της Νορβηγίας και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως μπορεί να αποτελέσει πηγή εισοδήματος για τον τοπικό πληθυσμό.

“Ο ροζ σολομός είναι ένα εξαιρετικό ψάρι,

Τρωτή στα Τ λεμφοκύτταρα η παραλλαγή Όμικρον – Τι αναφέρουν οι μελέτες

 H έλευση της παραλλαγής Omicron τον περασμένο Νοέμβριο, ανησύχησε τους ειδικούς καθώς το γονιδίωμα της εμφανίζει πολλές μεταλλάξεις – περισσότερες από 30 – στην περιοχή που κωδικοποιεί την πρωτεΐνη-ακίδα του ιού. Αυτή η περιοχή του ιού χρησιμοποιείται στα εμβόλια έναντι της COVID-19, που σημαίνει ότι η αποτελεσματικότητα των αντισωμάτων που έχουν αναπτυχθεί μετά από εμβολιασμό ή και μετά από μόλυνση με προηγούμενες παραλλαγές του ιού μπορεί να είναι ελαττωμένη.

Ερευνητές στο πεδίο της ανοσολογίας είχαν μελετήσει προηγούμενες παραλλαγές του ιού και

Χρ. Σπίρτζης: Οι χυδαίες, ακροδεξιές αντιλήψεις έχουν επικρατήσει στα σώματα καταστολής της ΕΛΑΣ

 Με δήλωσή του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Χρήστος Σπίρτζης, αναφέρεται σε περιστατικό κατά δημοσιογράφου στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει ο κ. Σπίρτζης: «Νέο περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας είδε το φως της δημοσιότητας με δημοσιογράφο να καταγγέλλει επώνυμα χυδαία συμπεριφορά αστυνομικών και άσκηση βίας εναντίον του, κατά τη διάρκεια της άσκησης των δημοσιογραφικών του καθηκόντων.

Σύμφωνα με την καταγγελία του δημοσιογράφου Χρήστου Αβραμίδη στα μέσα κοινωνικής

Ν. Ηλιόπουλος: Ο βασικός μισθός πρέπει να αυξηθεί τώρα, όχι τον Μάιο

 «Ο βασικός μισθός πρέπει να αυξηθεί τώρα και όχι τον Μάιο. Η πρόταση για τα 800 ευρώ είναι μια απολύτως ρεαλιστική πρόταση», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος.

Ο κ. Ηλιόπουλος, σε ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε ότι «η κυβέρνηση μιλάει για “γενναία και ουσιαστική αύξηση” του βασικού μισθού, “πολύ μεγαλύτερη από την πρώτη”» και σχολιάζει πως έτσι παραδέχονται αφενός ότι «μέχρι τώρα είχαν παγωμένο τον μισθό και έδωσαν μια αύξηση ανέκδοτο ή με τα δικά τους λόγια μη “ουσιαστική”». Αφετέρου ότι «η αύξηση του βασικού μισθού είναι κρίσιμο εργαλείο για την

Αυστραλία: Η πρώτη αντίδραση Τζόκοβιτς για την ακύρωση της βίζας του – Εκτός Open οριστικά

 Αυστραλία/Ανταπόκριση: Αλέκος Μάρκελλος – Έμμα Παπαεμμανουήλ

Το θρίλερ με την παραμονή του Νόβακ Τζόκοβιτς κορυφώθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αυστραλίας,το οποίο επικύρωσε την νομιμότητα της απόφασης του Υπουργού Μετανάστευσης Άλεξ Χώκ να ακυρωθεί η βίζα του Σέρβου τενίστα.

Meteo Αστεροσκοπείου: Νέος “Δείκτης Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης”

 Το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ξεκινά την κατηγοριοποίηση των κακοκαιριών στη χώρα μας, οι οποίες αναμένεται να προκαλέσουν μεγάλα ύψη βροχής. Από τον Ιανουάριο του 2022 στις ανακοινώσεις του meteo για επερχόμενες κακοκαιρίες θα δίνεται και η εκτιμώμενη κατηγορία της επικινδυνότητας της αναμενόμενης βροχής.

Η μεθοδολογία που αναπτύχθηκε και θα εφαρμοστεί, βασίζεται στον υπολογισμό ενός νέου δείκτη, ο οποίος ονομάζεται “Δείκτης Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης

Το πρώτο ξενοδοχείο 5 αστέρων για καμήλες στη Σαουδική Αραβία και αλληλεπίδραση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

 Οπτικό υλικό από το πρώτο ξενοδοχείο με καμήλες στη Σαουδική Αραβία κυκλοφόρησε στα social media, εξηγώντας τις λεπτομέρειες, τα χαρακτηριστικά και τις υπηρεσίες αυτού του πρώτου ξενοδοχείου στο είδος του στον κόσμο.

Ακτιβιστές σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησαν υλικό που δημοσίευσε το Saudi Camel Club, σχολιάζοντας το: «Tatman» – το πρώτο ξενοδοχείο του είδους του στον κόσμο, με 120 δωμάτια ξενοδοχείων για καμήλες.