Συγκίνηση στη Βρετανία για την απώλεια Θάτσερ

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 87 ετών, η Μάργκαρετ Θάτσερ, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο. Την θλίψη τους εξέφρασαν σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος στην Βρετανία, αλλά και προσωπικότητες από όλο τον κόσμο, μνημονεύοντας μεταξύ άλλων τον δυναμικό χαρακτήρα και την αποφασιστικότητα της πρώτης γυναίκας που ανέβηκε στον πρωθυπουργικό θώκο της Βρετανίας, μιας «σιδηράς κυρίας» που έδωσε τροφή για εγκωμιαστικά σχόλια αλλά και σφοδρές επικρίσεις.

Πούτιν: Ελπίζω το μοντέλο διάσωσης της Κύπρου να μην εφαρμοστεί ξανά

Την ελπίδα ότι το μοντέλο διάσωσης που χρησιμοποιήθηκε στην Κύπρο δεν θα χρησιμοποιηθεί και μελλοντικά, εξέφρασε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν που συναντήθηκε με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στα εγκαίνια έκθεσης στο Ανόβερο, προσθέτοντας ότι η Ρωσία έχει λάβει την απόφαση για αναδιάρθρωση του δανείου προς την Κύπρο.

Τι σημαίνει για μετόχους και καταθέτες το «ναυάγιο» του deal Εθνικής - Eurobank

Απολύτως εξασφαλισμένοι είναι οι καταθέτες της Εθνικής και της Eurobank, καθώς πρόκειται για δύο τράπεζες συστημικές και ανακεφαλαιοποιημένες, ανεξάρτητα από το αν οι Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου που θα πραγματοποιήσουν θα καλυφθούν από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Δεύτερη ευκαιρία στη Μεσογειακή Ένωση δίνει η Ευρώπη από τη Μασσαλία

Πρωτεύουσα της Μεσογείου γίνεται για δύο ημέρες η Μασσαλία. Οι πρόεδροι των Κοινοβουλίων των χωρών της μεσογείου συναντιούνται αυτό το Σάββατο και την Κυριακή με στόχο τη δημιουργία πολιτικών και οικονομικών δεσμών ανάμεσα στις δύο πλευρές της Μεσογείου.
Ο Διευθυντής πολιτικών ερευνών στο Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών σπουδών στις Βρυξέλλες Φρανσουά Φορέ επισημαίνει τα “αγκάθια” του εγχειρήματος.

Οι «Ανώνυμοι» χτυπούν το Ισραήλ


Η γνωστή ομάδα των «Ανώνυμων» χτύπησε ξανά. Αυτή τη φόρα οι μασκοφόροι χάκερ επιτέθηκαν σε κυβερνητικές ιστοσελίδες του Ισραήλ αλλά δεν προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους.

Μεξικό: Ανοιχτή “πληγή” το οργανωμένο έγκλημα

Μνημείο αφιερωμένο στα θύματα της βίας που συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα εγκαινιάστηκε στο Μεξικό. Οι αρχές εκτιμούν ότι την περίοδο 2006-2012, κατά τη διάρκεια της προεδρίας Καλντερόν έχασαν τη ζωή τους περίπου 70.000 και εξαφανίστηκαν άλλα 26.000.

Νέα βίαια επεισόδια στην Αίγυπτο

Επεισόδια αμαύρωσαν την πέμπτη επέτειο από τη σύσταση του κινήματος της 6ης Απριλίου στο Κάιρο. Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών, εξαγριώνοντας το πλήθος των περίπου 500 ατόμων που πραγματοποιούσαν πορεία, τιμώντας τον πέμπτο χρόνο από τον πρώτο ξεσηκωμό εναντίον του Χόσνι Μουμπάρακ.

Ουκρανία: Αποφυλακίστηκαν δύο υπουργοί της κυβέρνησης Τιμοσένκο

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, Γιούρι Λουτσένκο, περνά το κατώφλι της φυλακής μετά από 28 μήνες.
Είναι ένας από τους έξι κρατούμενους που έλαβαν χάρη από τον Πρόεδρο της χώρας Βίκτορ Γιανούκοβιτς, που όμως δεν δείχνει πρόθυμος να κάνει το ίδιο με τη στενή σύμμαχο του Λουτσένκο, πρώην πρωθυπουργό, Γιούλια Τιμοσένκο.