Τουρκία: Παρουσιάστρια καναλιού επιτέθηκε στους εργολάβους και τον Ερντογάν και στη συνέχεια παραιτήθηκε

 Την ώρα που οι νεκροί από τον σεισμό σε Τουρκία και Συρία έχουν ξεπεράσει τους 22.000 και τα σωστικά συνεργεία καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να εντοπίσουν επιζώντες πληθαίνουν οι φωνές που μιλούν για εγκληματικές ευθύνες των εργολάβων αναφορικά με την κατασκευή των κτιρίων που κατέρρευσαν σαν «χάρτινοι πύργοι». Μάλιστα δεν είναι λίγοι οι πολίτες που προσέφυγαν ήδη στην δικαιοσύνη για την πτώση τουλάχιστον 65.000 κτιρίων. 

Συρία: Μόνο Ρώσοι και Αρμένιοι βγάζουν από τα ερείπια ανθρώπους – Όλοι οι άλλοι απόντες Ντροπή για τη Δύση - Στα λόγια και μόνο η... "συμπαράσταση" της ελληνικής κυβέρνησης

 Με τη Συρία να μετρά ήδη 2,030 νεκρούς από τον φονικό και καταστρεπτικό σεισμό των 7,8 ρίχτερ της 6ης Φεβρουαρίου και τα σωστικά συνεργεία της Συρίας και της Ρωσίας και της Αρμενίας που έχουν σπεύσει σε βοήθεια, η υποκρισία τη Δύσης βρίσκεται στο αποκορύφωμά της.

Αυτό γιατί αρνείται να στείλει βοήθεια στη χώρα για να μην «νομιμοποιήσει» την συριακή κυβέρνηση του Μπασάρ Αλ Άσσαντ.

H Ρωσία μειώνει την παραγωγή πετρελαίου κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα! – Αυξάνονται οι τιμές των καυσίμων!

 Η Ρωσία μειώνει από τον Μάρτιο, την πετρελαϊκή παραγωγή κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα, ή κατά περίπου το 5% της παραγωγής, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Αλεξάντρ Νόβακ, προκαλώντας έτσι αύξηση των τιμών του πετρελαίου και δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα σε ΕΕ και Δύση.

Αύξηση των τιμών των καυσίμων είναι πάντα «μαύρα μαντάτα» για τους πολίτες των δυτικών κοινωνιών.

Σ.Λαβρόφ: «Η Ρωσία πολεμά σήμερα όπως πολεμούσε εναντίον του Χίτλερ και του Ναπολέοντα»

 Η Ρωσία διεξάγει σήμερα μια μάχη παρόμοια με εκείνη ενάντια στον Ναπολέοντα τον 19ο αιώνα και τον Αδόλφο Χίτλερ τον 20ο αιώνα, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως οι προσπάθειες της Δύσης να απομονώσουν τη Ρωσία απέτυχαν παταγωδώς.

Σύρια έφηβη: «Είμαι αηδιασμένη με την Δύση – Δεν μας έδωσε καμία βοήθεια – Καταστραφήκαμε & εμείς από τον σεισμό» (βίντεο) «Όλα τα δίνουν στην Τουρκία - Σε εμάς δεν έστειλαν ούτε ένα γαμ…νο αεροπλάνο!»

 Γροθιά στο στομάχι είναι η έκκληση της έφηβης Patricia από τη Συρία η οποία κατηγορεί ευθέως την Δύση για υποκρισία αφού στέλνει βοήθεια στην Τουρκία που επίσης επλήγη από τον διπλό φονικό σεισμό αλλά δεν κάνει τίποτε για να στηρίξει με τον ίδιο τρόπο την Συρία που δέχτηκε παρόμοιο ισοπεδωτικό πλήγμα.

«Μπαράζ» των ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων – Μαζικά υποχρεωτικά blackout των Ουκρανών για να μην πέσει το σύστημα!

 Συνεχίστηκαν αδιαλείπτως από το πρωί οι ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις στο σύνολο της ουκρανικής επικράτειας πλήττοντας ενεργειακές υποδομές και διακόπτοντας την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος τουλάχιστον στην μισή Ουκρανία.

Οι Ρώσοι χτύπησαν το Κίεβο, το Χάρκοβο, την Οδησσό, το Kryvyi Rih,  την Zαπορίζια, το Dnepropetrovsk, το Khmelnitsky και αυτή την στιγμή έχουν γίνει «black out» έκτακτης ανάγκης στην περιοχή του Κιέβου,

Τριγμοί στο αμερικανικό Κογκρέσο: «Έχουμε δώσει 130 δισ. δολάρια στην Ουκρανία – Βάλτε τέλος – Τελειώνουν τα όπλα μας» Οι Ρεπουμπλικανοί κατεβάζουν ψήφισμα

 Ο Αμερικανός βουλευτής Matt Goetz (R-Fla.) από το στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων παρουσίασε ένα ψήφισμα στη Βουλή των Αντιπροσώπων του Κογκρέσου των ΗΠΑ, προτείνοντας τη διακοπή της στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία σύμφωνα με το κανάλι Fox News, ενώ αποκαλύπτεται ότι έχουν πλέον μειωθεί τα ίδια αμερικανικά στρατιωτικά αποθέματα.

Διάγγελμα Πούτιν προς τον ρωσικό λαό στις 21 Φεβρουαρίου

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα απευθύνει στις 21 Φεβρουαρίου διάγγελμα προς τον ρωσικό λαό, δηλαδή τρεις μέρες πριν την πρώτη επέτειο της εισβολής του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

«Την 21η Φεβρουαρίου ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα μιλήσει στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση» (η οποία συγκροτείται από την Κρατική Δούμα (κάτω βουλή) και το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (άνω βουλή)»),

Συρία: Εγκρίθηκε αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στις ζώνες που ελέγχονται από τους αντάρτες

 Η συριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι δέχεται να αποσταλεί διεθνής ανθρωπιστική βοήθεια στις ζώνες που ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί αντάρτες, στη βορειοδυτική Συρία, η οποία υπέστη μεγάλες καταστροφές από τους φονικούς σεισμούς.

Στην ανακοίνωση, που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο Sana,

Παγωνιά, πείνα και απόγνωση στην Τουρκία ..Ήταν κάποτε το Καχραμανμαράς

 Το κέντρο μιας μεγάλης πόλης της νότιας Τουρκίας με πληθυσμό λίγο πάνω από 500.000 κατοίκους σβήστηκε από τον χάρτη. 

Ο φονικός σεισμός των 7,8 Ρίχτερ ισοπέδωσε το κέντρο του Καχραμανμαράς και ξεκλήρισε δεκάδες χιλιάδες οικογένειες. Όσοι επέζησαν βρήκαν καταφύγιο σε γήπεδα της πόλης και αναζητούν με αγωνία συγγενείς και φίλους. 

Τα συνεργεία ερευνούν αγωνιωδώς τα συντρίμμια, αλλά συχνά βρίσκουν μόνο ακρωτηριασμένα μέλη. Μια διασώστρια περιέγραψε το πώς προσπάθησε να ταυτοποιήσει μια νεκρή από το κομμένο χέρι της, δείχνοντάς το σε πολίτες και ελπίζοντας ότι η αναγνώριση θα γίνει από τα βαμμένα νύχια.

Η Ελβετία απαγόρευσε στην Ισπανία να στείλει ελβετικής κατασκευής οπλικά συστήματα στην Ουκρανία

 Η Ελβετία απαγόρευσε σήμερα στην Ισπανία να στείλει στην Ουκρανία αντιαεροπορικά πυροβόλα ελβετικής κατασκευής, τηρώντας το καθεστώς της στρατιωτικής ουδετερότητάς της.

Η Κρατική Γραμματεία Οικονομικών Υποθέσεων (SECO) «απέρριψε το αίτημα που υπέβαλε η Ισπανία στις 16 Ιανουαρίου 2023 αναφορικά με την επανεξαγωγή στην Ουκρανία δύο

Eν μέσω οικονομικής αναταραχής και εντάσεων με τη Ρωσία παραιτήθηκε η Μολδαβική κυβέρνηση

 Η φιλοδυτική κυβέρνηση της Μολδαβίας παραιτήθηκε σήμερα έπειτα από 18 ταραχώδεις μήνες στην εξουσία που σημαδεύτηκαν από οικονομική αναταραχή και τις συνέπειες του πολέμου της Ρωσίας στη γειτονική Ουκρανία.

Η πρόεδρος Μάγια Σαντού αποδέχθηκε την παραίτηση της πρωθυπουργού Νατάλια Γκαβριλίτα και ανέθεσε στον 48χρονο προεδρικό σύμβουλο και πρώην υπουργό Εσωτερικών Ντόριν Ρετσεάν να την αντικαταστήσει.

Ο Ρετσεάν, ο οποίος αναμένεται να λάβει γρήγορα την έγκριση του Κοινοβουλίου, είπε ότι θα συνεχίσει να επιδιώκει την ένταξη της Μολδαβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι θα αναζωογονήσει την οικονομία.