Συνοδεύουν τον Β.Ζελένσκι μέχρι Πολωνία για να επιστρέψει σώος Επιστρατεύτηκε η αμερικανική Αεροπορία από Ολλανδία

 Υπό πανικό βρίσκεται ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μετά την αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς η Μόσχα έχει τονίσει ότι θα υπάρχουν αντίποινα. 

Ήδη η ρωσική Αεροπορία, λίγες ώρες μετά την επίθεση στο Κρεμλίνο, έστειλε ρωσικά μαχητικά Su-35S στην ανατολική Ουκρανία, τα οποία… έψαχναν τον Ουκρανό πρόεδρο, ο οποίος επέστρεφε από τη Φινλανδία. 

Πρώην αξιωματούχος της CIA για την επίθεση με drones στο Κρεμλίνο: «Έγινε με εντολή της κυβέρνησης Μπάιντεν»

 Ο πρώην επικεφαλής στο Τμήμα Πληροφοριών της CIA, Larry Johnson, αποκάλυψε ότι η απόφαση για την επίθεση με drones στο Κρεμλίνο ελήφθη από τις ΗΠΑ.

Η επίθεση της Τετάρτης (3/5), η οποία είναι πιθανό να είχε στόχο τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin ανακόπηκε από συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου που απενεργοποίησαν τα drones προτού προλάβουν να φτάσουν στο στόχο τους.

Βίντεο: Ουκρανοί κατεδαφίζουν κτίρια στο Μπακχμούτ

 Παρά τις ελλείψεις σε πυρομαχικά οι Ρώσοι προωθούνται σταθερά στο Μπακχμούτ, με τις τελευταίες ουκρανικές δυνάμεις να κάνουν ότι μπορούν για να τους ανακόψουν. 

Σε βίντεο που δημοσιεύθηκε στο Twitter βλέπουμε κτίρια να κατεδαφίζονται από τους Ουκρανούς.

Βίντεο: «Κόλαση» στο Μπακχμουτ – Οι Ρώσοι κατέκαψαν το τελευταίο ουκρανικό προπύργιο με ΤΟS-1A

 Βίντεο που δημοσιεύτηκε από ρωσικά κανάλια στο Telegram δείχνει το ρωσικό Πυροβολικό κατά την διάρκεια της σημερινής νύχτας να «εξαερώνει» τα δύο οικοδομικά τετράγωνα του Μπάκχμουτ που ακόμα ελέγχουν οι Ουκρανοί (γύρω στο 4% της πόλης) με θερμοβαρικές ρουκέτες ΤΟS-1A, δημιουργώντας μία πραγματική «κόλαση».