Φέτερμαν όπως...Μενέντεζ: Ο νέος φιλέλληνας της αμερικανικής Γερουσίας

 Εκλογές στις ΗΠΑ: Ο Δημοκρατικός Τζον Φέτερμαν εξελέγη γερουσιαστής στην κρίσιμη αναμέτρηση της Πενσιλβάνια, βγάζοντας εκτός κούρσας τον Ρεπουμπλικανό τηλεοπτικό γιατρό και εκλεκτό του Ταγίπ Ερντογάν, δρ Μεμέτ Οζ.

Ο Τζον Φέτερμαν θα διαδεχθεί τον γερουσιαστή Πατ Τούμι που συνταξιοδοτήθηκε, μεταφέροντας μια έδρα της Γερουσίας που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους στα χέρια των Δημοκρατικών. «Στοιχηματίσαμε στον λαό της Πενσυλβάνια και δεν μας απογοητεύσατε», έγραψε στο Twitter, ένας απο τους πιο αντισυμβατικούς υποψηφίους των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ.

Επιχείρηση IRINI: Μπλόκο σε πλοίο που μετέφερε τεθωρακισμένα στη Λιβύη

 Οι ευρωπαϊκές αρχές εντόπισαν πλοίο που μετέφερε τεθωρακισμένα τα οποία προορίζονταν για τη Λιβύη.

Tεθωρακισμένα οχήματα που προορίζονταν για τη Λιβύη κατέσχεσαν οι αρχές στο πλαίσιο της «επιχείρησης IRINI» μετά από έλεγχο στο εμπορικό σκάφος MV MEERDIJK, στις 11 Οκτωβρίου

Το πλοίο διαπιστώθηκε ότι μετέφερε οχήματα για στρατιωτική χρήση στη Λιβύη για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι παραβιάζουν το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες η IRINI κατάσχει φορτίο σε εφαρμογή της απόφασης 2292 (2016 ) του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Κοντά στον έλεγχο της Βουλής οι Ρεπουμπλικανοί -Θρίλερ για τη Γερουσία

 Εκλογές στις ΗΠΑ: Όλα δείχνουν οτι οι Ρεπουμπλικάνοι θα κερδίσουν πιθανότατα τη Βουλή των Αντιπροσώπων, με τον έλεγχο της Γερουσίας να εκτυλίσσεται σε θρίλερ για γερά νεύρα..

Το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών θα καθορίσει την ισορροπία δυνάμεων για τα επόμενα δύο χρόνια της προεδρίας Μπάιντεν, διαμορφώντοντας τις πολιτικές ισορροπίες εν όψει της κρίσιμης μάχης του 2024 για τον Λευκό Οίκο. Κοντολογίς, όποιο κόμμα κερδίσει δύο από τους τρεις αμφίρροπες μάχες στην Αριζόνα, τη Τζόρτζια και τη Νεβάδα θα ελέγχει τη Γερουσία. Στη Τζόρτζια η κούρσα δεν θα αποφασιστεί πριν από τον δεύτερο γύρο των εκλογών στις 6 Δεκεμβρίου.