Πυρετός: 6 φυσικοί τρόποι για να τον «ρίξετε» γρήγορα (εικόνες)

Όταν η θερμοκρασία του σώματος είναι πάνω από 37°C θεωρείται ότι το άτομο έχει πυρετό.Γενικά η θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος κυμαίνεται μεταξύ 36,4°C και 37,5°C, ανάλογα με την ηλικία, την κατάσταση του ανοσοποιητικού, το περιβάλλον, τα ρούχα.
Όταν κάποιος έχει θερμοκρασία 38,3°C για παράδειγμα, δεν είναι κατάσταση που εμπνέει ανησυχία και μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς να χρειαστεί να επισκεφτεί γιατρό. Ο πυρετός είναι συνήθως σύμπτωμα υποκείμενης λοίμωξης και συνοδεύεται από θερμότητα του σώματος, εφίδρωση και έντονη δίψα.

Τα φαγητά που δεν πρέπει να τρώμε το βράδυ

Οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής μας αναγκάζουν πολλές φορές όχι να τρεφόμαστε όταν πεινάμε, αλλά… όταν βρίσκουμε χρόνο. Μέγα λάθος καθώς το σώμα δεν λειτουργεί με τους ρυθμούς μας αλλά με τους δικούς του.

Όπως προκύπτει από έρευνες, κανονικά, το βραδινό κυρίως γεύμα δεν πρέπει να γίνεται μετά τις 20:30 το βράδυ, άσχετα που οι (κακές) συνήθειες των Ελλήνων έχουν ως αποτέλεσμα να τρώμε βραδινό ακόμα και μετά τις 22:00-23:00 το βράδυ.

Μπορεί το… διπλό πρωινό να οδηγήσει σε απώλεια βάρους;

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, σωστά; Γιατί λοιπόν να μην το απολαύσετε εις διπλούν; Yπάρχει μια τάση που κερδίζει όλο και περισσότερους υποστηρικτές σύμφωνα με την οποία ένα διπλό πρωινό συμβάλει στην απώλεια βάρους.
Εφόσον τρώτε περισσότερο το πρωί θα έχετε λιγότερη όρεξη για να καταναλώσετε κάποιο σνακ τις βραδινές ώρες όπου είναι και δυσκολότερο να χάσετε θερμίδες.

Τι λέει η μελέτη…

Τα λάθη που κάνετε στο πρωινό και σας παχαίνουν!

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας λένε οι ειδικοί, ωστόσο, αν δεν προσέξετε τι τρώτε είναι δεδομένο ότι καταστρέφετε τη χρησιμότητά του.
Yπάρχουν ένα σωρό τρόποι για να σαμποτάρετε την προσπάθεια που καταβάλετε για την απώλεια των περιττών κιλών και οι περισσότεροι από αυτούς συνδέονται με το πρωινό.
Δείτε παρακάτω κάποιες από τις πρωινές συνήθειες που είναι απαγορευτικές για όσους θέλουν να κρατηθούν σε φόρμα.

Αθήνα, Χριστούγεννα 1960: Η φωτογραφία που κάνει το γύρο του Διαδικτύου

Χριστούγεννα στην Αθήνα, Δεκέμβριος 1960.
Η έγχρωμη φωτογραφία του Κώστα Μπαλάφα βρίσκεται στα Φωτογραφικά Αρχεία του Μουσείου Μπενάκη. Από τη στιγμή που οι υπεύθυνοι του Μουσείου "ανέβασαν" το ντοκουμέντο στα social media, Facebook και twitter,.η εν λόγω φωτογραφία έκανε τον γύρο του διαδικτύου συγκινώντας τους Έλληνες χρήστες.
Ήδη από τις πρώτες 24 ώρες της δημοσίευσης της, συγκέντρωσε πάνω από 900 κοινοποιήσεις και δεκάδες θετικά σχόλια.