Μήνυμα Πούτιν με προειδοποίηση παρουσίασε στα ελληνικά η Ρωσική Πρεσβεία

 Ενα μήνυμα του Βλαντιμίρ Πούτιν προς τους Ευρωπαίους αναμετέδωσε -μεταφρασμένο στα ελληνικά- η Πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα, μέσω του λογαριασμού της στο Χ. Μάλιστα το μήνυμα του Ρώσου προέδρου περιέχει ευθεία απειλή σε όποιους στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία.

«Η Δύση χωρίς καμία ντροπή δηλώνει ότι η Ρωσία δήθεν σκοπεύει να επιτεθεί στην Ευρώπη.

Μήνυση Πολάκη κατά Άδωνη και ΕΟΔΥ – Θα διαβιβαστεί και στην Ευρωπαία Εισαγγελέα

 Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών κατέθεσε την Τρίτη ο Παύλος Πολάκης, όπως είχε προαναγγείλει, κατά του Άδωνη Γεωργιάδη, του προέδρου του ΕΟΔΥ, Χριστάκη Χατζηχριστοδούλου, της προϊσταμένης της Νομικής Υπηρεσίας του ΕΟΔΥ, και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΔΥ, που ανακάλεσαν παράνομα την απόφαση του Οργανισμού,

Βόμβα Τερεζάκη για τα Τέμπη: «Διοικητικά στελέχη του ΟΣΕ πήραν τα ηχητικά την επομένη του δυστυχήματος» (Ηχητικό)

 Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει… τα αδικαιολόγητα για τη μονταζιέρα των ηχητικών της μοιραίας νύχτας της τραγωδίας των Τεμπών, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης, αποκάλυψε πως  την επόμενη ακριβώς ημέρα του δυστυχήματος, το ηχητικό υλικό πήγε και σε διευθυντικά στελέχη μέσω emails από τον κεντρικό σέρβερ του Οργανισμού.

«Ο στόχος είναι στη διαδικασία». Θα μεταφέρουν οι ΗΠΑ νέους πυραύλους στο Κίεβο;

 Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδιαφέρονται για την ατελείωτη συνέχιση της ουκρανικής σύγκρουσης, δήλωσε ο πολιτικός επιστήμονας Henry Sardaryan στο ραδιόφωνο του Sputnik.

Το αμερικανικό λόμπι όπλων έχει τεράστιο ενδιαφέρον για τις Ηνωμένες Πολιτείες να συνεχίσουν να μεταφέρουν όπλα στην Ουκρανία, σημείωσε ο Henry Sardaryan, Διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών, Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης και Πολιτικής στο MGIMO.

«Ποσειδώνας» κοντά στην Κριμαία, εμπρησμός του μουσείου της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας: πώς οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις επιτίθενται στη Ρωσία στις 9 Απριλίου

 Τις τελευταίες 24 ώρες, ρωσικά εδάφη δέχθηκαν ξανά επίθεση από τον ουκρανικό στρατό. Στρατιώτες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων επιχείρησαν να χτυπήσουν στόχους στην περιοχή της Κριμαίας με αντιπλοϊκό πύραυλο Neptune.

Ο Ρώσος στρατός κατέστρεψε το σημείο ανάπτυξης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Πολτάβα

 ΝΤΟΝΕΤΣΚ, 9 Απριλίου - RIA Novosti. Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέστρεψαν τη νύχτα την τοποθεσία των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο κέντρο της Πολτάβα, δήλωσε στο RIA Novosti ο συντονιστής του μετρό Νικολάεφ, Σεργκέι Λεμπέντεφ, αναφερόμενος στους συναδέλφους του. 

"Τη νύχτα, πέταξαν στην ίδια την Πολτάβα τρεις φορές. Κατέστρεψαν την "θέση" των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε έναν ξενώνα κοντά στο κέντρο της πόλης. 

Ήταν πολύ δυνατός στο κέντρο, οι καναπέδες των ανθρώπων έτρεμαν", είπε ο συνομιλητής του πρακτορείου. .

Δημαρχείο: στο Όρενμπουργκ, η στάθμη του ποταμού Ουράλ ανέβηκε κατά 25 εκατοστά την ημέρα

 UFA, 9 Απριλίου – RIA Novosti. 

Η στάθμη του ποταμού Ουράλ στο Όρενμπουργκ αυξήθηκε κατά 25 εκατοστά σε μια μέρα, ανέφερε το γραφείο του δημάρχου της πόλης στο κανάλι του Telegram. 

«Σύμφωνα με το υδρομετεωρολογικό κέντρο του Όρενμπουργκ, στις 8:00 (6:00 ώρα Μόσχας) στις 9 Απριλίου, τα Ουράλια αυξήθηκαν στα 897 εκατοστά με επικίνδυνο επίπεδο 930 εκατοστών», διευκρίνισε η διοίκηση.

Ρωσία: Δεκάδες χιλιάδες κινδυνεύουν από τις πλημμύρες που πλήττουν τη νότια χώρα

 Περισσότεροι απο 19.000 άνθρωποι βρίσκονται σε κίνδυνο εξ αιτίας των πλημμυρών στην περιφέρεια Κουργκάν στη νότια Ρωσία. Την είδηση μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, μερικές ημέρες αφού άνευ προηγουμένου πλημμύρες προκάλεσαν τον εκτοπισμό χιλιάδων ανθρώπων και πλημμύρισαν μια πόλη στην περιφέρεια των Ουραλίων.

Σύμφωνα με το Tass που επικαλείται τον τοπικό κλάδο του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών τουλάχιστον 4.000 κατοικίες μπορεί επίσης να πληγούν, ενώ μέτρα έκτακτης ανάγκης έχουν ληφθεί στην περιφέρεια.

Παρουσίαση των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΚΚΕ την Κυριακή 14 Απρίλη

 Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Απρίλη και ώρα 11.30 πμ, στο ξενοδοχείο Caravel (αιθ. Ιλισσός).

Ν. Παππάς: «Το δημόσιο χάνει 40 δις από την αποχώρηση του ΤΧΣ από τις τράπεζες»

 «Σύμφωνα με μελέτη του ΚΕΠΕ, το δημόσιο απώλεσε 40 δισ. ευρώ από την αποχώρηση του δημοσίου από τις τράπεζες.

 Αιτηθήκαμε τη συγκεκριμένη συνεδρίαση τον περασμένο Νοέμβριο και αυτή πραγματοποιείται τρεις ιδιωτικοποιήσεις τραπεζών μετά. Δεν έχει ξανασυμβεί να γίνονται τέτοιες μείζονες επιλογές και να έρχεστε εκ των υστέρων να μας πείτε πως και γιατί βάλαμε, για παράδειγμα, 18 δισ. ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς και φύγαμε με 1,3 δισ. ευρώ», τόνισε ο Νίκος Παππάς, στη συζήτηση του αιτήματος που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την αποεπένδυση του ΤΧΣ από το μετοχικό κεφάλαιο των τραπεζών.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Αντίστροφη μέτρηση για την ανάδειξη των υποψηφίων ευρωβουλευτών»

 “Η αντίστροφη μέτρηση για την ανάδειξη των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ξεκίνησε” αναφέρει σε ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του κόμματος και εξηγεί: “Οι υποψήφιοι των προκριματικών που συμπεριλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο της Αττικής θα παρουσιαστούν από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη, σε τρεις διαφορετικές εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν την Τρίτη 9/4, την Τετάρτη 10/4 και την Πέμπτη 11/4.

Η 1η εκδήλωση θα διεξαχθεί στη Νέα Ιωνία και συγκεκριμένα στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου της Νέας Ιωνίας, αύριο Τρίτη (9/4), στις 19:30.

Aπομνημονεύματα Β. Σόιμπλε: Τι αναφέρει για Α. Τσίπρα και Γ. Βαρουφάκη

 «Αναμνήσεις. Η ζωή μου στην πολιτική» είναι ο τίτλος του βιβλίου των απομνημονευμάτων του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, το οποίο κυκλοφόρησε σήμερα στη Γερμανία, λίγο περισσότερο από τρεις μήνες μετά τον θάνατό του. 

Το 656σέλιδο βιβλίο απομνημονευμάτων περιλαμβάνει πολλούς σταθμούς της 51χρονης πολιτικής καριέρας του ενώ περί τις 100 σελίδες αφιερώνονται στην ευρωκρίση από το 2010 έως το 2015. Από αυτό δεν λείπουν οι αναφορές στον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιάνη Βαρουφάκη. 

Σε αποκλειστική προδημοσίευση της εφημερίδας «Η Καθημερινή» παρουσιάστηκαν αποσπάσματα της έκδοσης. Ανάμεσά του κι εκείνα τα οποία αφορούν τους δύο Έλληνες πολιτικούς.

Αδριανός Γολέμης: Τι είπε ο διαστημικός γιατρός για την ολική έκλειψη και τις επιπτώσεις στον οργανισμό

 Με το βλέμμα στραμμένο στον ουρανό, εκατομμύρια άνθρωποι απόλαυσαν το πλανητικό υπερθέαμα της ολικής έκλειψης ηλίου. Ανάμεσα σε αυτούς και ο διαστημικός γιατρός, Αδριανός Γολέμης, ο οποίος παρακολούθησε το φαινόμενο από το Τέξας.

Μιλώντας στο ΕΡΤNews και την εκπομπή “Συνδέσεις” τόνισε ότι παρά τις δυσκολίες του καιρού κατάφερε στη διάρκεια της πολικότητας να παρατηρήσει αυτό το εντυπωσιακό φαινόμενο. “Με ένα πείραμα φασματογράφων προσπαθούμε να μετρήσουμε το φάσμα του φωτός από το ηλιακό στέμμα που φαίνεται μόνο στη διάρκεια της πολικότητας της έκλειψης” τόνισε.

Μπουρκίνα Φάσο: Με δώδεκα drones από την Τουρκία το στρατιωτικό καθεστώς ενισχύεται κατά των τζιχαντιστών

 Μια ντουζίνα  μη επανδρωμένα αεροσκάφη  από την Τουρκία παρέλαβε χτες  ο στρατός της Μπουρκίνα Φάσο. Τα drones είναι εξοπλισμένα  με συστήματα μάχης (UCAVs και προορίζονται να χρησιμοποιηθούν  εναντίον τζιχαντιστικών οργανώσεων, ανακοίνωσε η προεδρία της αφρικανικής χώρας.

Τα drones, τύπων Bayraktar TB2 και Bayraktar Akıncı, υποδέχθηκε προσωπικά ο επικεφαλής του στρατιωτικού καθεστώτος, ο λοχαγός Ιμπραήμ Τραορέ, κατά τη διάρκεια τελετής που μαγνητοσκοπήθηκε από την προεδρία με το βίντεο να διανέμεται σε ΜΜΕ.

Θεσσαλονίκη: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για Τέμπη και σχολική βία

 Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένες για σήμερα Τρίτη 9 Απριλίου, στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, στις 10.30 το πρωί, μέλη της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το 3ο γυμνάσιο Πολίχνης, όπου θα βρίσκεται και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για την παρουσίαση της εθνικής καμπάνιας κατά της σχολικής βίας.

Στις 19:00, άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου βγουν στους δρόμους, αφού συγκεντρωθούν στην Καμάρα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το δυστύχημα στα Τέμπη με σύνθημα «Το κρατικό έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί».

Εξέλιξη Βόμβα: Θα παραιτηθούν οι βουλευτές των Σπαρτιατών προκαλώντας εκλογές στις μεγαλύτερες περιφέρειες της Ελλάδος;

 Στο πολύ κοντινό μέλλον θα φανεί αν έστω και την τελευταία ώρα θα τιμήσουν τον τίτλο των Σπαρτιατών γράφοντας ιστορία ή μοιρολατρικά θα περιμένουν εξωκοινοβουλευτικοί παράγοντας να σφραγίσουν το φινάλε της εξευτελιστικής κοινοβουλευτικής τους πορείας

Με την άσκηση της ποινικής δίωξης να έχει πλέον ολοκληρωθεί και την απόφαση του Εκλογοδικείου να αναμένεται εντός των επομένων εβδομάδων, οδηγώντας στην αποπομπή του κόμματος των Σπαρτιατών από το κοινοβούλιο, φουντώνουν οι φήμες που θέλουν σύσσωμη την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος ή μεγάλο τμήμα αυτής, να παραιτείται του βουλευτικού αξιώματος οδηγώντας σε εκλογές τις μεγαλύτερες περιφέρειες της χώρας.

Tο Great Reset προετοιμάζει τη δυστοπία της Μεγάλης Υφαρπαγής: Με συνταγή Κύπρου, έρχεται η μεγαλύτερη κρίση στην Ιστορία

 Μια ματιά στη συστηματική αναθεώρηση νόμων και κανονισμών από εκείνους που αποτελούν την αόρατη κυβέρνηση, δηλαδή το βαθύ κράτος, αρκεί για να συμπεράνουμε πως η κυρίαρχη ελίτ, οι θιασώτες του Great Reset, ετοιμάζεται για την κατάρρευση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, παίρνοντας μαζί της όλο τον πλούτο που έχει συσσωρευτεί.

Όλα τα πράγματα για τα οποία κοπιάζετε χρόνια τώρα θα μπορούσαν να κλαπούν εν ριπή οφθαλμού, νόμιμα - δυστυχώς, οι μάζες τελούν εν υπνώσει.