Τάρπον Σπρινγκς: Ξενάγηση στο θρυλικό ελληνικό 'νησί' των ΗΠΑ

Ο Καλύμνιος δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς μας ξεναγεί στην "Κάλυμνο των ΗΠΑ", ένα πανέμορφο μέρος στην άλλη άκρη του Ατλαντικού που αναδείχθηκε σε παγκόσμια πρωτεύουσα των σφουγγαριών τη χρυσή εποχή της σπογγαλιείας και σήμερα ανθεί ως δημοφιλής τουριστικός προορισμός
Adtech Ad
Αν σκοπεύετε το καλοκαίρι που μας έρχεται να επισκεφτείτε ένα νησί των Δωδεκανήσων,

Αφίχθη το Άγιο Φως. Αγώνας δρόμου για να φτάσει σε κάθε γωνιά της χώρας

Σε 17 προορισμούς, σε τρεις διαφορετικούς γεωγραφικούς τομείς, θα μεταφερθεί αεροπορικώς το Άγιο Φως, του οποίου η υποδοχή στην Αθήνα έγινε με τιμές αρχηγού κράτους (vid)

Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν πτήσεις από την Aegean και την Οlympic Air, αποκλειστικά και μόνο για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός, προς Κεφαλονιά, Ζάκυνθο,
Μύκονο, Σάμο, Κω, Χίο, Μυτιλήνη, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Λήμνο.

Εορταστικό Πρόγραμμα: Δήμητρα Γαλάνη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιώτα Νέγκα

Το Μεγάλο Σάββατο 30 Απριλίου 2016, στις 23:10, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1 έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν σε μαγνητοσκόπηση τη μουσική παράσταση που παρουσίασαν η Δήμητρα Γαλάνη, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και η Γιώτα Νέγκα στο «Passport – Κεραμεικός».
Οι τρεις δημοφιλείς ερμηνεύτριες ένωσαν τις φωνές τους για πρώτη φορά,

12 πανέμορφα παραδοσιακά καφενεία στην Ελλάδα!

Το παραδοσιακό ελληνικό καφενείο είναι ένας θεσμός που μετράει χρόνια στην ελληνική κοινωνία. Ξεκίνησε αφιερωμένος σχεδόν αποκλειστικά στους άνδρες και παραμένει έτσι στα περισσότερα μέρη της επαρχίας αν και πλέον οι γυναίκες δίνουν εκεί δυναμικό “παρών”. Τόπος συνάντησης για ξερή, δηλωτή, ποδοσφαιρική και πολιτική συζήτηση, τάβλι αλλά και απόλαυση ελληνικού καφέ, χειροποίητων γλυκών και νόστιμων μεζέδων συνοδεία τσίπουρου.

Δέκα εντυπωσιακές φυσικές πισίνες από όλο τον κόσμο Κολύμπι σε κρυστάλλινα νερά...

Μπορεί το κολύμπι στη θάλασσα να είναι μια αγαπημένη συνήθεια, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, όμως κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια βουτιά σε αυτές τις κρυστάλλινες πισίνες που η φύση έχει χαρίσει απλόχερα σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Δέκα μικρά χωριά απαράμιλλης ομορφιάς σε όλο τον κόσμο Ταξίδι σε μέρη διαφορετικά

Πολλές φορές αξίζει να κάνεις μια μεγάλη απόσταση για να πας σε ένα μέρος μικρό αλλά ξεχωριστό γεμάτο ομορφιά. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και τα παρακάτω μικρά χωριά απ’ όλο τον κόσμο που μαγνητίζουν τα βλέμματα και κερδίζουν τους επισκέπτες που τα εμπιστεύονται για το ταξίδι τους.

Η πανέμορφη Χαλκιδική μέσα από βίντεο και φωτογραφίες

Κατάφυτες δασικές εκτάσεις που φτάνουν μέχρι τον αιγιαλό, ένας χρυσαφένιος ήλιος που στραφταλίζει στα τιρκουάζ νερά, ατελείωτες δαντελωτές ακτές, μοναδικοί αρχαιολογικοί χώροι, αλώβητα μνημεία της Χριστιανοσύνης και πολλοί ανεξερεύνητοι θησαυροί. Με μια λέξη: Χαλκιδική.

Στην κορυφή του κόσμου η Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

Ο Έλληνας αρχιτέκτονας και ο Γάλλος συνεργάτης του που "ταξίδεψαν" τη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης σε όλο τον κόσμο. Οι διεθνείς διακρίσεις, τα δημοσιεύματα ακόμη και σε περιοδικά του Βιετνάμ, αλλά και η πορεία μέχρι την κορυφή. Ποια τα "μυστικά" του αρχιτεκτονικού έργου που γράφτηκε στην Ιστορία; Ο Πρόδρομος Νικηφορίδης ξεδιπλώνει τα χαρτιά του στο WE του NEWS 247

Πάσχα στην Κέρκυρα με ξεχωριστά έθιμα και επτανησιακό χρώμα (vid)

Ιδιαίτερο χρώμα και ξεχωριστά έθιμα έχει το Πάσχα στα Εφτάνησα, και ιδιαίτερα στην Κέρκυρα, που είναι ίσως το πιο φημισμένο! Οι Κερκυραίοι, πιστοί στις παραδόσεις, αναβιώνουν ευλαβικά κάθε χρόνο τα πασχαλινά έθιμά τους, που αποτελούν πρόσμειξη ενετικών και ορθόδοξων παραδόσεων. Οι Μπότηδες, η λιτανεία υπό τους ήχους των Φιλαρμονικών στους δρόμους του νησιού,

Ψηφίζουν Ρόδο οι ρώσοι τουρίστες Το νησί των ιπποτών κερδίζει τις εντυπώσεις

Την πεποίθηση ότι οι Ρώσοι επιλέγουν την Ελλάδα ως πρώτο πλέον προορισμό εκφράζουν στην εφημερίδα «Δημοκρατική» παράγοντες του τουρισμού στην Μόσχα.
Του ανταποκριτή μας από το dimokratiki.gr στη Ρόδο
Σύμφωνα με πληροφορίες μετά και τα πρόσφατα γεγονότα με την «έκρηξη» που σημειώθηκε στις θεωρήσεις βίζα στην ρωσική πρωτεύουσα το κλίμα έχει αλλάξει ενώ η ρωσική κυβέρνηση δίνει σιωπηλά «οδηγία» στους Ρώσους τουρ οπερέιτορς να επιλέξουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους.