Η «Ελβετία της Κορινθίας» είναι ένας πίνακας ζωγραφικής Η λίμνη Δόξα θα σας μαγέψει - Δείτε τις φωτογραφίες

Είναι από τις περιπτώσεις εκείνες, όπου το ανθρώπινο χέρι με σεβασμό απέναντι στη φύση, συνεργάζεται μαζί της και το αποτέλεσμα είναι απλά, μαγευτικό. Η λίμνη Δόξα και το τοπίο γύρω από αυτήν είναι από τις ομορφότερες περιοχές, όχι μόνο της Κορινθίας, αλλά ολόκληρης της Ελλάδας.
Και δεν είναι υπερβολή ο χαρακτηρισμός που της έχουν αποδώσει…  «Κορινθιακή Ελβετία»! Ανάμεσα στον Χελμό, τη Ντουρτνουβάνα και τη Ζήρεια και με πολλά χωριά να την περικυκλώνουν, σχεδόν κυκλικά, η τεχνητή λίμνη σε υψόμετρο 900 μέτρων αποτελεί πόλο έλξης πλήθους επισκεπτών.

Αυτή είναι η Μις Μόσχα 2018, Αλέσια Σεμερένκο Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Τον τίτλο της Μις Μόσχα 2018 κατέκτησε η Αλέσια Σεμερένκο αφού κρίθηκε ως η πιο όμορφη ανάμεσα στις 48 συμμετέχουσες στα καλλιστεία.
«Δεν το πιστεύω, τα χέρια μου ακόμα τρέμουν» ήταν το πρώτο μήνυμα της νικήτριας στo Instagram.

Τα καλλιστεία για τη Μις Μόσχα ( foto-video )

Χρώμα Χριστουγέννων είχαν τα φετινά καλλιστεία για την ανάδειξη της Μις Μόσχας καθώς πραγματοποιήθηκαν στις 24 Δεκεμβρίου.Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Vegas City Hall με τις Ρωσίδες καλλονές να παρελαύνουν φορώντας φορέματα αλλά και μπικίνι.

Λίμνη Κερκίνη: Το Λιβάδι που Δακρύζει

Θόδωρος Αγγελόπουλος (1935 – 2012): Δεν ξέρω αν διαλέγει κανείς τους τόπους ή οι τόποι μας διαλέγουν. Είναι σαν τον έρωτα: ή διαλέγεις ή σε διαλέγουν.

Αφεθείτε στην (ποιητική) πραγματικότητα του Θεόδωρου Αγγελόπουλου και αφήστε το έργο του, να σας ταξιδέψει στην πανέμορφη λίμνη Κερκίνη. Μια λίμνη, που πρωταγωνιστεί στην ταινία, «Το Λιβάδι που Δακρύζει» (2004), την πρώτη από την τριλογία, του Έλληνα σπουδαίου σκηνοθέτη. «Ήταν ένας δικός μας άνθρωπος», δηλώνουν οι κάτοικοι της περιοχής.

«Έκλεισε» για Ευρωβουλή η Καιλή

Οριστικά «όχι» στην υποψηφιότητα για το Δήμο Θεσσαλονίκης είπε η Εύα Καιλή, η οποία θα είναι εκ νέου υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Καιλή ενημέρωσε την Φώφη Γεννηματά ότι επιθυμεί να παραμείνει στο Ευρωκοινοβούλιο. Νωρίτερα, επιβεβαίωσε την υποψηφιότητά της, ατύπως, και η Χαριλάου Τρικούπη.
Πλέον, το ΚΙΝΑΛ αναζητεί υποψήφιο δήμαρχο για την Θεσσαλονίκη, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η «μονομαχία» εντός παράταξης για την Ευρωβουλή, με δεδομένο ότι συνωστίζονται αρκετά μεγάλα ονόματα στο

Λάρισα: Ζωντάνια στην καρδιά του κάμπου

    Μια πόλη με δυνατό παλμό και μακραίωνη ιστορία, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Πηνειού, δεσπόζει στο κέντρο του Θεσσαλικού Κάμπου. Γύρω της υψώνονται επιβλητικοί ορεινοί όγκοι, ο Όλυμπος, ο Κίσσαβος, το Μαυροβούνι και άλλα μικρότερα βουνά. Η Λάρισα, μια σύγχρονη μεγαλούπολη με σημαντικά μνημεία, εξαιρετικά στέκια, πεζοδρόμους και πλατείες που σφύζουν από ζωή, καλεί τους επισκέπτες σε ένα ταξίδι με ζωηρούς ρυθμούς, ποικίλες εμπειρίες αλλά και στιγμές χαλάρωσης στα πάρκα και τις φυσικές ομορφιές που την περιβάλλουν.

Η γέφυρα της Φρανκφούρτης που… μιλάει αρχαία ελληνικά!

    Μαγεύει τόσο τους Γερμανούς, όσο και τους τουρίστες η σιδερένια πεζογέφυρα (Eiserner Steg), στην Φρανκφούρτη, στην οποία όποιος την περπατήσει θα δει στα κάγκελα τα λουκέτα, που έχουν τοποθετηθεί από ερωτευμένους για συμβολικούς λόγους. Σημείο αναφοράς, όμως της συγκεκριμένης γέφυρας είναι η επιγραφή που υπάρχει εκεί στα αρχαία ελληνικά.

Χριστουγεννιάτικο λουκέτο στο νυχτερινό κέντρο που εμφανίζονται Δημητρίου - Μαζωνάκης

    Λουκέτο 48 ωρών έβαλε τα Χριστούγεννα στο νυχτερινό κέντρο στο οποίο εμφανίζονται η Άντζελα Δημητρίου και ο Γιώργος Μαζωνάκης η Α.Α.Δ.Ε..

Στην έφοδο της Οικονομικής Αστυνομίας και της Α.Α.Δ.Ε. διαπιστώθηκε πως σε 11 μπουκάλια στο κέντρο «Έναστρον» δεν είχαν κοπεί αποδείξεις.

Ο δεύτερος έλεγχος έγινε στο κατάστημα «Βοτανικός» όπου δεν διαπιστώθηκε παρανομία, ενώ το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει πως οι έλεγχοι θα συνεχιστούν όλη τη διάρκεια των εορτών.

Παράδοξα του κόσμου: H Ισλανδία εισάγει πάγο…

    Η Ισλανδία είναι μια χώρα που στο μυαλό μας είναι συνυφασμένη με τον πάγο και όχι άδικα αφού το ίδιο το όνομά της σημαίνει «γη του πάγου» (Iceland).

Δεν είναι ακριβώς έτσι όμως αφού μόλις το 10% της έκτασης της χώρα καλύπτεται από πάγο. Με έκπληξη μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι στην Ισλανδία κυριαρχεί η έντονη βλάστηση, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού κι αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα θερμά ρεύματα του βόρειου Ατλαντικού ωκεανού που διατηρεί το κλίμα του νησιού σχετικά ήπιο και τις ακτές του χωρίς πάγο καθ ‘όλη τη διάρκεια του χειμώνα, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται τόσο κοντά στον αρκτικό κύκλο.

Ευχές στα ελληνικά από τους Μιλγουόκι Μπακς

Ο Γιάννης Αντοτκούνμπο είναι το Α και το Ω στους Μιλγουόκι και αυτοί θέλοντας και μη δεν μπορούν να το ξεχάσουν. Με ανάρτησή τους στο διαδίκτυο ευχήθηκαν στα... ελληνικά στους φίλους της ομάδας καλά Χριστούγεννα.

Παναγιώτης Ψωμιάδης: Με φόρα από το παρελθόν

Με μία λέξη, κατάντια. Μόνο έτσι μπορεί να σχολιάσει κανείς τις πληροφορίες που θέλουν κορυφαία στελέχη της ΝΔ να πιέζουν τον Παναγιώτη Ψωμιάδη να αποσύρει την υποψηφιότητά του για τον δήμο της Θεσσαλονίκης. 


Δηλαδή το «νέο» που ευαγγελίζεται περιλαμβάνει τον «Πανίκα της καρδιάς μας» και τους άλλους Πανίκες ανά την επικράτεια.

Ο Αντώναρος κατά της οικογενειοκρατίας: Μαυρίστε τους!

Μια σαφή ανάρτηση με πολλούς αποδέκτες έκανε ο Ευάγγελος Αντώναρος, στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο ίδιος αναφερόμενος στο θέμα της οικογενειοκρατίας, σημειώνει πως το θέμα έχει και τις γελοίες πλευρές του, προσθέτει ωστόσο πως αν και όλοι σπεύδουν να την καταδικάσουν, ελάχιστοι – και κυρίως κανείς από τους ωφελούμενους – δεν την αποκηρύσσει.

Καλεί μάλιστα τους ψηφοφόρους να τους ρίξουν μαύρο.