Οργισμένη επίπληξη για τη μαζική μείωση της παραγωγής του ΟΠΕΚ

 Οι ενεργειακοί αναλυτές πιστεύουν ότι οι βαθιές μειώσεις της παραγωγής θα μπορούσαν ακόμη να αποβούν μπούμερανγκ για τον βασικό άξονα του ΟΠΕΚ και τις Η.Π.Α. σύμμαχος Σαουδική Αραβία.

Mandel Ngan | afp | Getty Images

Ο Λευκός Οίκος απώθησε με θυμό τον ΟΠΕΚ+ αφού ο όμιλος παραγωγών πετρελαίου ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη μείωση της προσφοράς του από το 2020, επικρίνοντας αυτό που η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν περιέγραψε ως «κοντόφθαλμη» απόφαση που ήρθε παρά τις ΗΠΑ. πίεση για άντληση περισσότερων για να βοηθηθεί η παγκόσμια οικονομία.

Ιδού γιατί δεν μιλάνε οι βουλευτές της ΝΔ: Είναι «μπουκωμένοι» – 11 εκατ. ευρώ σε επιδοτήσεις & δάνεια ο Κ.Μαραβέγιας!

 Τελικά όλα έχουν μια λογική εξήγηση. Για τα όσο συμβαίνουν γύρω μας οι περισσότεροι πολίτες απορούν γιατί δεν μιλάει κανένας βουλευτής της ΝΔ, γιατί δεν καταθέτει ερωτήσεις και επερωτήσεις, αλλά όταν έρχονται στο φως της δημοσιότητας οι διάφορες “δουλειές” μεταξύ αυτών και της κυβέρνησης τότε όλοι καταλαβαίνουν, ότι απλά είναι… “μπουκωμένοι”.

Έτσι έγινε και με τον βουλευτή Μαγνησίας, Κώστα Μαραβέγια που σαν να μην τρέχει τίποτα έχει εγκριθεί να λάβει από τον Αναπτυξιακό Νόμο και από τραπεζικά δάνεια 11 εκατομμύρια ευρώ! Άραγε πόσοι πολίτες θα μπορούσαν να λάβουν αυτές τις διευκολύνσεις; 

Oι Ρώσοι σταμάτησαν τριπλή ουκρανική επίθεση στην Χερσώνα – Το Κίεβο συνεχίζει την πίεση Βίντεο: Ουκρανοί πέφτουν σε ενέδρα στο Χάρκοβο

 Οι Ρώσοι κατάφεραν να σταματήσουν την τριπλή ουκρανική επίθεση που πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια της νύχτας στην Χερσώνα.

Οι Ουκρανοί επιτέθηκαν από τρεις κατευθύνσεις: Από Νίκολαεφ, Αντρέεβσκοε και Ντατσάνι.

Κάθε ουκρανική δύναμη αποτελούνταν από 50 τεθωρακισμένα οχήματα. Οι Ουκρανοί δέχτηκαν σφοδρά πυρά από το ρωσικό Πυροβολικό και εν τέλει αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν με βαριές απώλειες για να ανασυγκροτηθούν και πάλι στα σημεία διασποράς τους.

«Φωτιά» στον Κ.Μητσοτάκη από τον βουλευτή Κ.Τζαβάρα για το σκάνδαλο των υποκλοπών: «Εξόχως αντιδημοκρατική η κυβέρνηση» «Είναι μία σοβαρή περίπτωση παραβίασης του Συντάγματος και του δημοκρατικού πολιτεύματος»

 Με δηλώσεις-«φωτιά» ο βουλευτής της ΝΔ Κ.Τζαβάρας καταγγέλλει την κυβέρνηση Μητσοτάκη για αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές ενέργειες!

Την ίδια στιγμή το Μαξίμου ισχυρίζεται ότι ο Κ.Τζαβάρας μιλά νομικά και όχι πολιτικά για να αποφύγει την διαγραφή του αλλά ο βουλευτής πήρε καθαρή πολιτική θέση τονίζοντας ότι «είναι μία εξόχως σοβαρή περίπτωση παραβίασης του Συντάγματος και του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Μάλιστα θέτει και το ζήτημα της παρακολούθησης του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

Τα «κόλπα» της κυβέρνησης για να κρύψει την αλήθεια για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος

 Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δήλωσε σήμερα ότι η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα μεταξύ των κρατών της ΕΕ με τις χαμηλότερες τιμές ηλεκτρισμού τον Σεπτέμβριο.

Δημοσίευσε μάλιστα και σχετικό γράφημα. Μόνο που του γράφημα δεν απεικονίζει τις τιμές και στις 27 χώρες ΕΕ, ούτε αυτές που είναι συνδεδεμένες με κάποιον τρόπο όπως π.χ. η Νορβηγία και η Βρετανία.

Μ.Ζαχάροβα προς ΕΕ: «Οι ΗΠΑ ανατίναξαν τους αγωγούς – Σας πρόδωσαν»

 «Είναι πολύ δύσκολο για τους Ευρωπαίους να συνειδητοποιήσουν την αλήθεια»

Η ΕΕ θα πρέπει να παραδεχτεί ότι προδόθηκε από τους συμμάχους της τους Αμερικανούς σε ότι αφορά τις ανατινάξεις των αγωγών Nord Stream 1 & 2, ανέφερε στο κανάλι της στο Telegram η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Οι χώρες της ΕΕ θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την αλήθεια και να παραδεχτούν ότι προδόθηκαν από τους συμμάχους τους στα περιστατικά των Nord Stream».

Γερμανία καλεί Ισπανία να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή αντιπυραυλική ασπίδα της

 Η Γερμανία καλεί την Ισπανία να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή αντιπυραυλική ασπίδα της έναντι μιας ρωσικής επίθεσης.

Η Μονκλόα αρνείται ότι έλαβε την πρόταση, ενώ η γερμανίδα πρέσβειρα στη Μαδρίτη δηλώνει ότι το θέμα θα εξεταστεί στη σύνοδο κορυφής το απόγευμα της Τετάρτης.

Η γερμανίδα πρέσβειρα στην Ισπανία, María Margarete Gosse, διαβεβαίωσε σε συνέντευξή της στην Cadena SER ότι η Ισπανία θα συζητήσει με τη Γερμανία τη δημιουργία ευρωπαϊκής αντιπυραυλικής ασπίδας στη διμερή συνάντηση αυτή την Τετάρτη μεταξύ των ηγετών και των δύο χωρών στην ισπανογερμανική σύνοδο κορυφής που πραγματοποιείται το απόγευμα στην πόλη Κορούνια της Γαλικίας.

Ο Πούτιν λέει ότι η Ρωσία έχει «μεγάλο σεβασμό» για τον ουκρανικό λαό, παρά την «τρέχουσα κατάσταση»

 Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα με δασκάλους η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση, ότι η Ρωσία έχει «μεγάλο σεβασμό» για τον ουκρανικό λαό, παρά την κατάσταση που ο ίδιος χαρακτήρισε «τρέχουσα».

Αναφερόμενος στις τέσσερις ελεγχόμενες από την Ρωσία περιοχές της Ουκρανίας τις οποίες ανακήρυξε την Παρασκευή ως έδαφος της Ρωσίας, ο Πούτιν είπε ότι αναμένει η κατάσταση εκεί «να σταθεροποιηθεί».

Eπίσης, δήλωσε ότι υπέγραψε διάταγμα που

Στην πρώτη γραμμή του πολέμου στην Ουκρανία ο Τσετσένος ηγέτης – Απειλές Πούτιν προς τις ΗΠΑ

 Σε αλλαγές στην ηγεσία του στρατού προχώρησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μετά τα βαριά πλήγματα που υπέστη στα μέτωπα του πολέμου, προχωρώντας σε ισχυροποίηση του σκληροπυρηνικού Τσετσένου ηγέτη, Ραμζάν Καντίροφ.

«Σήμερα έγινα στρατηγός. Ο αριθμός του διατάγματος είναι 709. Ο πρόεδρος με ενημέρωσε και μου έδωσε προσωπικά συγχαρητήρια και σας δίνω το λόγο μου πως θα δικαιώσω την εμπιστοσύνη που μου δείχνει» δήλωσε ο Καντίροφ.

Ουγγαρία: Μεγάλη διαδήλωση στη Βουδαπέστη υπέρ των εκπαιδευτικών

 Περισσότεροι από 10.000 διαδηλωτές – εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές – απέκλεισαν μια γέφυρα στη Βουδαπέστη προτού συγκεντρωθούν σήμερα έξω από το ουγγρικό κοινοβούλιο για να εκφράσουν την υποστήριξή τους προς τους εκπαιδευτικούς της χώρας που έχουν ξεκινήσει δυναμικές κινητοποιήσεις.

Ούγγροι εκπαιδευτικοί έχουν ξεκινήσει εκστρατεία, ζητώντας αυξήσεις μισθών, προσλήψεις και να μην απολυθούν συνάδελφοί τους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα επειδή συμμετείχαν σε διαδήλωση.

Κόντρα Μελόνι – Ντράγκι λόγω του ιταλικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

 Η πρώτη λεκτική σύγκρουση, μετά τις εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου καταγράφηκε στην Ιταλία ανάμεσα στον πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι και στη νικήτρια της εκλογικής αναμέτρησης, Τζόρτζια Μελόνι, με αντικείμενο την εφαρμογή του ιταλικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

«Η κυβέρνηση υιοθέτησε όλα τα αναγκαία μέτρα με στόχο την αποτελεσματική εφαρμογή του Σχεδίου. Τώρα, ασφαλώς, είναι αρμοδιότητα της νέας κυβέρνησης η συνέχιση του έργου αυτού, και είμαι βέβαιος ότι αυτό θα γίνει με την ίδια αποτελεσματικότητα και αποφασιστικότητα», σημείωσε ο Ντράγκι.