Aγωγή ύψους 324 εκατ. κατά του Ερυθρού Σταυρού...........

 

 Το Ελληνικό Δημόσιο ζητεί τώρα να αποζημιωθεί για τη βλάβη από τη μη χρήση 4.400 τ.μ. σε κτίριο που του ανήκει, δίπλα στο Κοργιαλένειο Νοσοκομείο. ● Το κτίριο παρέμενε αναξιοποίητο επί 16 χρόνια γιατί επιχειρήθηκε να δοθεί ως «προίκα» στο Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν».

Βόμβα στα θεμέλια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) εξαιτίας σοβαρών διοικητικών παραλείψεων με πολιτικές προεκτάσεις. Αγωγή αποζημίωσης ύψους πάνω από 324 εκατ. ευρώ κατατέθηκε εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου εναντίον του σωματείου του Ερυθρού Σταυρού για τη βλάβη που υπέστη εξαιτίας της μη χρήσης για πάνω από 16 χρόνια του αποκαλούμενου συνδετικού κτιρίου στους Αμπελόκηπους, το οποίο πέρασε οριστικά στο Δημόσιο και συγκεκριμένα στο Κοργιαλένειο-Μπενάκειο Νοσοκομείο.

«Μένουν εξυπηρετημένοι» οι καναλάρχες: Μειώνουν τα δωρεάν μηνύματα για να δικαιολογήσουν τα επιπλέον 9 εκατ.

 

Η μία κυβερνητική εξυπηρέτηση διαδέχεται την άλλη προς τους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, καθώς ο Στέλιος Πέτσας μειώνει την προβολή των δωρεάν ενημερωτικών μηνυμάτων προκειμένου να δικαιολογηθούν τα επιπλέον 9 εκατ. που αποδεσμεύτηκαν για τη νέα καμπάνια, «Μένουμε Ασφαλείς».


Μετά τα 20 εκατ. ευρώ για τις ενημερωτικές εκστρατείες επιλεκτικής προβολής και την απαλλαγή των καναλαρχών από την υποχρέωση καταβολής της δόσης για τις τηλεοπτικές άδειες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε ρόλο μπάτλερ, «σερβίρει» μέσω νέας υπουργικής απόφασης τη μείωση των δωρεάν ενημερωτικών μηνυμάτων με νέα υπουργική απόφαση.

Αντώναρος: Ο Μητσοτάκης θεωρεί τη χώρα προσωπική του ιδιοκτησία

 

Με νέα του ανάρτηση ο Ευάγγελος Αντώναρος σχολιάζει τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας (αποκαλύψεις του documentonews.gr) το τελευταίο 24ωρο με τον πρωθυπουργό να παραβιάζει τα μέτρα που ο ίδιος απαιτεί από τους πολίτες. 


Όπως αναφέρει ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, για δεύτερη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης αδιαφόρησε πλήρως «και γράφει στα παλιά του τα παπούτσια οικογενειακώς όσα ισχύουν για όλους τους Έλληνες πολίτες».

Λογοκρισία στην ΕΡΤ Ορεστιάδας: «Κόβεται» το ρεπορτάζ για την εξέλιξη της πανδημίας

 


Ένα ακόμα περιστατικό λογοκρισίας έρχεται στην επιφάνεια όπως έγινε γνωστό από την δημοσιογραφική ομάδα της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 

Το μοναδικό μέσο που μετέδιδε καθημερινά έγκυρα στοιχεία για τον ακριβή αριθμό εισαγωγών, εξιτηρίων, θανάτων και νοσηλευόμενων στο ΠΓΝΑ αναφέρει πως πλέον δεν θα έχει πληροφόρηση


Προσθήκη λεζάντας

Γερμανία: Συναγερμός με αυτοκίνητο που έπεσε πάνω σε πεζούς - Δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες (Video)

 

Τουλάχιστον δύο νεκροί και δέκα τραυματίες είναι ο πρώτος απολογισμός της τρελής πορείας που ακολούθησε αυτοκίνητο, σε πεζόδρομο, στην πόλη Τριερ της Γερμανίας.


Οι τοπικές αρχές καλούν τους πολίτες να αποφύγουν το σημείο ενώ μέχρι τώρα παραμένει αδιευκρίνιστο εάν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση ή για κάποιο τροχαίο δυστύχημα.

«Καταιγίδα» επίκαιρων ερωτήσεων από ΣΥΡΙΖΑ, Ελ. Λύση, ΚΙΝ.ΑΛ., ΜέΡΑ25

 

Η αποκάλυψη της «κυριακάτικης δημοκρατίας» για την παράλληλη λειτουργία δύο συστημάτων καταγραφής των κρουσμάτων του κορονοϊού, που προκάλεσε «σεισμό» στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, έφτασε και στο Κοινοβούλιο, με πρωτοβουλία των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος από την πρώτη κιόλας στιγμή ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα, έθεσε εκ νέου το υπουργείο Υγείας προ των ευθυνών του μέσω επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε ο Ανδρέας Ξανθός στον Βασίλη Κικίλια.

Νόμο της σιωπής επιβάλλει το Μαξίμου! «Προσοχή, κινδυνεύουμε με φυλάκιση»

 

Ο σώζων εαυτόν σωθήτω έπειτα από τις αποκαλύψεις της κυριακάτικης δημοκρατίας

Είναι δυστύχημα για την Ελλάδα, στις πιο κρίσιμες στιγμές μετά τη Μεταπολίτευση, η ηγεσία της χώρας, η κυβέρνηση, να βρίσκεται σε τρικυμία και τα στελέχη της να ψάχνουν τρόπο να σώσει καθένα τον εαυτό του. Θρυαλλίδα οι αποκαλύψεις της «κυριακάτικης δημοκρατίας» για το μπάχαλο στο ζήτημα της καταγραφής κρουσμάτων σε δύο συστήματα που φαίνεται να οδήγησε σε λανθασμένες επιλογές ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας. Τα έχουν κάνει θάλασσα και έχουν αρχίσει «να δίνουν» ο ένας τον άλλον. Τα στρατόπεδα της κυβέρνησης έχουν βγάλει τα όπλα τους στο παρασκήνιο και οχυρώνονται για αυτά που μοιραία θα έρθουν.

Ακρίτα: Ο Μητσοτάκης τους έχει χρυσώσει με τα δικά μας λεφτά για να την βγάζει λάδι

 

Μια «απλή» και «λογική» απάντηση δίνει η Έλενα Ακρίτα στις πράξεις και παραλείψεις της πρωθυπουργικής οικογένειας, ή αν προτιμάται στην αναλγησία της όπως φαίνεται για μία ακόμη φορά μετά τις αποκαλύψεις του documentonews.gr.


Η Έλενα Ακρίτα απαντά στο απλό ερώτημα, γιατί ο Μητσοτάκης φωτογραφίζεται έτσι, χωρίς μάσκα και αποστάσεις, παραβιάζοντας όλες τις απαγορεύσεις που ο ίδιος ανακοίνωσε…

Και βίντεο από την Πάρνηθα - Μαρέβα και Μητσοτάκης κάνουν motocross την ώρα του θανατικού

 

Ζουν στον ίδιο κόσμο με μας αλλά μάλλον δεν ανήκουν σε αυτόν. Η εξουσία γίνεται εφαλτήριο για τις οικογένειές τους, όπως ήταν εδώ και δεκαετίες.

Για μία ακόμη φορά η οικογένεια Μητσοτάκη ξεπερνά κάθε όριο του παρελθόντος. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έχει ξεπεράσει προ πολλού. 

Δεν έφτανε η συνάντηση με μοτοσυκλετιστές στην Πάρνηθα και η φωτογράφισή του μαζί τους αλλά και το «τουρ κορονοϊού» στην Αττική, όπου φωτογραφιζόταν χαμογελαστός με όποιον συναντούσε στον δρόμο του και κυριολεκτικά αδιαφορούσε για τα μέτρα προστασίας.

Τεράστιο μπάχαλο στο Νοσοκομείο Κιλκίς! Ξέμειναν από οξυγόνο και ιατρικά αναλώσιμα

 

Σακούλες απορριμμάτων αντί για ποδονάρια αναγκάζονται να φορέσουν οι νοσηλευτές του Νοσοκομείου Κιλκίς, σύμφωνα με καταγγελία τους, γιατί απλούστατα… δεν έχουν ποδονάρια!

Τραγική είναι η κατάσταση που βιώνουν γιατροί και νοσηλευτές στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, όπως ανέφερε ο γραμματέας του συλλόγου εργαζομένων Αχιλλέας Καλεμκερίδης: «Το νοσοκομείο ξέμεινε ακόμα και από οξυγόνο, ενώ χθες το πρωί νοσηλεύονταν σε κοινούς θαλάμους δύο διασωληνωμένοι, καθώς δεν διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ούτε λοιμωξιολόγο και εντατικολόγο. Την ίδια ώρα, τουλάχιστον 60 εργαζόμενοι έχουν νοσήσει και είναι σε καραντίνα».

Νίκος Καραχάλιος: Είναι «Άριστοι» ή «άχρηστοι»;

 

Άρθρο-καταπέλτης του πρώην γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού της Ν.Δ. για τα κυβερνητικά πεπραγμένα

Ο Νίκος Καραχάλιος, γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας επί προεδρίας Κώστα Καραμανλή, δεν περιλαμβάνεται στα στελέχη που ελαφρά τη καρδία θα έσπευδε να κατατάξει κανείς στους… υπονομευτές της παράταξης. Ως εκ τούτου, ο λόγος του έχει ένα ειδικότερο βάρος, ιδίως όταν, χωρίς να μπλέκεται στην καμαρίλα των ημερών, υποστηρίζει ευθαρσώς με ενυπόγραφο άρθρο του ότι το καλοκαίρι που μας πέρασε η κυβέρνηση, αντί να μεριμνά για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, σχεδίαζε εκλογές.

Πρώτοι σε θανάτους παγκοσμίως, δεύτεροι σε αυστηρότητα!

 

«Πρωτοσέλιδο» στα διεθνή ΜΜΕ τα αρνητικά ρεκόρ της Ελλάδας

Tην ώρα που ακόμα ηχούν στα αυτιά των Ελλήνων οι πανηγυρισμοί του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη για τις εξαιρετικές επιδόσεις της χώρας μας έναντι του Βελγίου, πανηγυρισμοί που ήταν το λιγότερο ανήθικοι -έστω ότι δεν ήταν και λανθασμένοι-, ουκ ολίγα έγκριτα μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού έκαναν το Σαββατοκύριακο αναφορά στη θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας σε νέους θανάτους!


Σε πανικό η κυβέρνηση: Έκτακτο υπουργικό, «κρύβεται» ο Πέτσας!

Σε πανικό βρίσκεται η κυβέρνηση έπειτα από τις αποκαλύψεις της «κυριακάτικης δημοκρατίας» για το μπάχαλο στο ζήτημα της καταγραφής κρουσμάτων που οδήγησε σε λανθασμένες επιλογές ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αντί, μάλιστα, να δώσει εξηγήσεις, επιχειρεί να κρυφτεί, αναβάλλοντας ακόμη και τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, επικαλούμενη το… υπουργικό συμβούλιο που θα γίνει με τηλεδιάσκεψη!

Είναι σαφές ότι ο κ. Πέτσας προσπαθεί να αποφύγει τις απαντήσεις στο μείζον θέμα. Η κυβέρνηση είναι σαφές ότι βρίσκεται ενώπιον της μεγαλύτερης ίσως κρίσης από τον σχηματισμό της, καθώς τίθενται εν αμφιβόλω πολλοί από τους μέχρι σήμερα ισχυρισμούς της σχετικά με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αντιπολίτευση: Να παρέμβει εδώ και τώρα εισαγγελέας έπειτα από τις αποκαλύψεις της κυριακάτικης δημοκρατίας

 

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό άναψε το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «κυριακάτικης δημοκρατίας» για το παράλληλο σύστημα καταγραφής που έστησε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα.

«Πλέον τον λόγο πρέπει να έχει η Δικαιοσύνη. Θεωρούμε ότι η εισαγγελική παρέμβαση για απόκρυψη, συσκότιση και διαστρέβλωση στοιχείων είναι αυτονόητη και επιβεβλημένη για λόγους δημόσιου συμφέροντος» σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση με ανακοίνωσή της, στην οποία επικαλείται τα δημοσιεύματα της εφημερίδας μας και του «Βήματος»,

«Σεισμός» για το έγκλημα διαρκείας! Η αποκάλυψη-σοκ της κυριακάτικης δημοκρατίας προκαλεί πολιτική θύελλα

 

Σεισμό προκάλεσε η αποκάλυψη της «κυριακάτικης δημοκρατίας» για τα εγκληματικά λάθη που οδήγησαν στην εκτόξευση της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα η χώρα μας να είναι πλέον στις πρώτες χώρες παγκοσμίως σε θανάτους, αναλογικά με τον πληθυσμό της.

Η «κυριακάτικη δημοκρατία» ξεδίπλωσε το κουβάρι των ευθυνών για τη λανθασμένη και καθυστερημένη καταγραφή των επιδημιολογικών δεδομένων, μέσω δύο ξεχωριστών ηλεκτρονικών συστημάτων που δεν συμβαδίζουν, με αποτέλεσμα η επιτροπή των επιδημιολόγων να αποφασίζει μέτρα στον αέρα, χωρίς να γνωρίζει την πραγματική κατάσταση στη χώρα.

Πάλι έγιναν λάθη σε συντάξεις και αναδρομικά!

ο υπ. Εργασίας δεν απέδωσε σωστά ούτε τα ποσά που επιδίκασε το ΣτΕ ούτε τις αυξήσεις που προέκυψαν από τη δική του πρωτοβουλία για τις προσωρινές συντάξεις


Aπίστευτη ανοργανωσιά, επικοινωνιακά τρικ και σωρεία λαθών από το υπουργείο Εργασίας για άλλη μία φορά, που κατόρθωσε, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να μην εκπληρώσει σωστά καμία από τις δύο δεσμεύσεις που είχε αναλάβει δημόσια προς τους συνταξιούχους.