Κίνα: «Δεν ξεχνάμε το χρέος του αίματος που μας οφείλει το ΝΑΤΟ – Οι κινήσεις του στην Ασία οδηγούν σε Ψυχρό Πόλεμο»

 Συνεχίζεται η αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΝΑΤΟ και Κίνα, μετά τη σύνοδο της Συμμαχίας στο Βίλνιους, εκεί όπου και προσκλήθηκαν και συμμετείχαν οι ηγέτες της Ιαπωνίας, της Νότιας Κορέας, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας. 

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Hua Chunying, προχώρησε σε μια οργισμένη ανάρτηση, λέγοντας ότι ο «κινεζικός λαός δεν έχει ξεχάσει τον βομβαρδισμό της πρεσβείας της χώρας στο Βελιγράδι το 1999, από τον οποίο σκοτώθηκαν τρεις Κινέζοι πολίτες». 

Επιπλέον, οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών ανέφεραν ότι υπήρχαν σχέδια για τη δολοφονία και της δημοσιογράφου Ξένια Σόμπτσακ επίσης. FSB ουκρανια ρωσια

 Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα προειδοποίησε σήμερα 15 Ιουλίου, ότι οι επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Ουκρανίας σε ρωσικές πυρηνικές εγκαταστάσεις «μπορεί να οδηγήσουν σε καταστροφή στην Ευρώπη».

Σε δήλωση στην ιστοσελίδα του ρωσικού ΥΠΕΞ, η Ζαχάροβα μίλησε για επίθεση της Ουκρανίας στο ρωσικό πυρηνικό εργοστάσιο στο Κουρσκ, λέγοντας ότι το Κίεβο «ξεκίνησε τον δρόμο της πυρηνικής τρομοκρατίας».

FSB: Στη δημοσιότητα βίντεο από την ανάκριση υπόπτου που σχεδίαζε την δολοφονία της Μαργκαρίτα Σιμονιάν

 Δόθηκαν στη δημοσιότητα πλάνα από την ανάκριση ενός υπόπτου που εμπλέκεται στην φερόμενη συνωμοσία δολοφονίας της Μαργκαρίτα Σιμονιάν της αρχισυντάκτριας των “Rossiya Segodnya” και του RT, κατόπιν εντολής των ουκρανικών μυστικών  υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τον συλληφθέντα, έκανε αναγνώριση του τόπου διαμονής της  δημοσιογράφου και έλαβε αμοιβή για τις δραστηριότητές του.

Κίεβο: «Μόλις έφτασαν οι βόμβες διασποράς – Θα διώξουμε τους Ρώσους» – Μόσχα: «Θα απαντήσουμε με παρόμοια μέσα»

 Έφτασαν στο Κίεβο οι βόμβες διασποράς που έστειλαν οι ΗΠΑ, μια μόλις εβδομάδα μετά τις σχετικές ανακοινώσεις που είχε κάνει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. 

«Μόλις τα πήραμε, δεν τα έχουμε χρησιμοποιήσει ακόμα, αλλά μπορούν να αλλάξουν ριζικά το πεδίο της μάχης», είπε ο Ταξίαρχος Όλεξαντρ Ταρνάβσκι, διοικητής της Επιχείρησης Κοινών Δυνάμεων της Ταβρίας, σε συνέντευξη την Πέμπτη στο CNN.

«Ο εχθρός καταλαβαίνει επίσης ότι με την απόκτηση αυτών των πυρομαχικών, θα έχουμε ένα πλεονέκτημα. Ο εχθρός θα εγκαταλείψει περιοχές όπου είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν», πρόσθεσε.

Τα 55 μίλια που θα κρίνουν τον πόλεμο στην Ουκρανία – Τα διδάγματα για την Ελλάδα από την τελευταία φάση του πολέμου (βίντεο)

 Στην κρισιμότερη φάση εισέρχεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, τουλάχιστον σε αυτή την δεύτερη φάση του που ξεκίνησε με την ουκρανική αντεπίθεση στις 4 Ιουνίου:

 Μερικές δεκάδες μίλια χωρίζουν τους Ουκρανούς από το να κόψουν «στα δύο» την ρωσική «επικράτεια»: Τόσο απέχει το μέτωπο στην Ζαπορίζια από τον Αζοφική Θάλασσα. 

Βέβαια, μέσα σε αυτά τα 55 μίλια από την Velyka Novosilka, όπου έχουν προωθηθεί οι Ουκρανοί (60 ήταν στην αρχή της ουκρανικής επίθεσης αλλά έχουν προχωρήσει 5 μίλια οι Ουκρανοί από τις 4 Ιουνίου) υπάρχει και η Μελιτόπολη, μια πόλη με 80% ρωσικό πληθυσμό.

Ουκρανία: Κέντρο διοίκησης και ελέγχου UAV εξαϋλώνεται από ρωσικό πύραυλο Kh-38

 Ένα κέντρο από όπου οι ουκρανικές δυνάμεις ελέγχουν τα πολυάριθμα UAV κατέστρεψε η ρωσική Αεροπορία χρησιμοποιώντας τον πύραυλο Kh-38.

Ο συγκεκριμένος  πύραυλος φέρει πολεμική κεφαλή βάρους 250 χλγρ. είτε με καθοδήγηση λέιζερ, είτε με ενεργό ερευνητή ραντάρ, είτε με υπέρυθρη κεφαλή είτε τέλος με δορυφορική ναυτιλία ανάλογα της έκδοσης.

Βίντεο: Ουκρανοί στρατιώτες εκτελούν εν ψυχρώ αμάχους στο Βουλεντάρ της ανατ. Ουκρανίας!

 Ένα ανατριχιαστικό βίντεο που δείχνει την εκτέλεση αμάχων που ταξίδευαν με το αυτοκίνητό τους από Ουκρανούς στρατιώτες έδωσε στη δημοσιότητα  το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Οι Ουκρανοί στρατιώτες πυροβόλησαν  χωρίς δισταγμό ένα αυτοκίνητο με άμαχους  που κινείτο προς την κατεύθυνση του Βουλεντάρ.

Λίγο πριν από αυτή την εκτέλεση, οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις είχαν εντοπίσει αυτή την ομάδα νοτιοανατολικά του Βουλεντάρ  που ήθελε να καταλάβει μια δασώδη περιοχή στη «γκρίζα ζώνη».

Τα αμερικανικά ΜΜΕ λένε ότι ο Β.Πούτιν πρότεινε για νέο επικεφαλής της Wagner τον Αντρέι Τρόσεφ

 Τον Αντρέι Τρόσεφ πρότεινε ο Βλαντίμιρ Πούτιν ως νέο επικεφαλής  της εταιρείας Wagner  μετά την πρόσφατη ανταρσία υπό τον Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Το CNN, σε ρεπορτάζ του όπου επικαλείται δηλώσεις του Ρώσου προέδρου στην εφημερίδα Kommersant, σημειώνει ότι ο Ρώσος πρόεδρος επιχείρησε να δημιουργήσει ένα χάσμα ανάμεσα στους μαχητές της Wagner και τον Πριγκόζιν.

Η Kommersant αναφέρεται στο δικό της ρεπορτάζ στη συνάντηση που είχαν Πούτιν και Πριγκόζιν πέντε μόλις ημέρες μετά την ανταρσία της εταιρείας.

O Αρχηγός της RAF προκαλεί την Ρωσία: «Είμαστε έτοιμοι και θα χάσετε»! Θεωρεί ότι η βρετανική Αεροπορία θα κάνει τη διαφορά

 Ο Σερ Ρίτσαρντ Νάιτον, ο οποίος βρέθηκε πρόσφατα στη θέση του Αρχηγού της  RAF, επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της βρετανικής Αεροπορίας  να αντιμετωπίσει τη Ρωσία εν μέσω ανησυχιών για στρατιωτικές περικοπές στην Βρετανία, αναφέρουν τα ΜΜΕ της χώρας.

Ο Σερ Ρίτσαρντ  τόνισε την ετοιμότητα του Ηνωμένου Βασιλείου να αντιμετωπίσει τους αντιπάλους του στην εναρκτήρια ομιλία του στην Παγκόσμια Διάσκεψη Αρχηγών Αεροπορίας & Διαστήματος ιδίως ως απάντηση δηλώσεων του Β.Πούτιν ότι τα δυτικά μαχητικά θα ε΄χουν την ίδια τύχη με αυτή των αρμάτων μάχης των Ουκρανών.

Ρωσικά μη επανδρωμένα Lancet θα αποκτήσει η Βραζιλία Ξεκινά διεθνείς πωλήσεις μετά τα αποτελέσματα στην Ουκρανία

 Εκτός από τους οικονομικούς δεσμούς, φαίνεται ότι η Βραζιλία ετοιμάζεται να σύσφιξη και την στρατιωτική συνεργασία με την Ρωσία.

Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, οι Βραζιλιάνικες ένοπλες δυνάμεις έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να αποκτήσουν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη “αυτοκτονίας”, Lancet, τα οποία χρησιμοποιούνται ευρέως στο μέτωπο της Ουκρανίας.

Ο Τζο Μπάιντεν πάλι πήγε να ακουμπήσει ανήλικο κοριτσάκι: Επιχείρησε να το δαγκώσει στην πλάτη! Τιμ Γιανγκ: «Κορυφαία, αηδιαστική συμπεριφορά παιδόφιλου»

 Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατάφερε για μια ακόμα φορά να γίνει αντικείμενο σφοδρής κριτικής λόγω της έφεσης που παρουσιάζει να πλησιάζει ανήλικά παιδιά.

Σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδίκτυο ο «πλανητάρχης» γνωστός και ως ο «ανατριχιαστικός θείος Τζό»  (Creepy uncle Joe) φαίνεται να παριστάνει πως δαγκώνει τον ώμο ενός τρομαγμένου μικρού κοριτσιού κατά την αναχώρησή του από το Ελσίνκι της Φινλανδίας, την Πέμπτη, με σκοπό υποτίθεται «να παίξει μαζί του».

Κύπρος: 49 χρόνια από το στρατιωτικό πραξικόπημα κατά του Μακαρίου – Ήχησαν οι σειρήνες σε όλη την Κύπρο

 ανταπόκριση από τη Λευκωσία: Μανιάνα Καλογεράκη

49 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 στην Κύπρο, με στόχο την ανατροπή του τότε Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ από την ηγεσία της Χούντας των Συνταγματαρχών.

Πέντε ημέρες αργότερα, η τουρκική εισβολή στην Κύπρο ήταν γεγονός.

Οπως κάθε χρόνο, έτσι και σήμερα στις 08.20 το πρωί, στιγμή της έναρξης της επιχείρησης προς το Προεδρικό Μέγαρο, ήχησαν οι σειρήνες σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου, με το σύνθημα έναρξης συναγερμού. 

Μαρόκο: Έξι νεκροί και 12 τραυματίες σε τροχαίο δυστύχημα

 Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 12 τραυματίστηκαν σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στο κεντρικό Μαρόκο.

Το δυστύχημα σημειώθηκε σε αυτοκινητόδρομο που συνδέει τις πόλεις Μαρακές και Σάφι, όταν ΙΧ αυτοκίνητο συγκρούστηκε με ταξί. Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν επί τόπου και 12 τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, ορισμένοι από τους οποίους σε σοβαρή κατάσταση, ανέφεραν οι μαροκινές αρχές.

Το 2022 περισσότεροι από 3.200 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαία δυστυχήματα στο Μαρόκο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Νότια Κορέα: Επτά νεκροί, τρεις αγνοούμενοι, πάνω από 1.500 εκτοπισθέντες από πλημμύρες

 Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, τρεις αγνοούνται, επτά τραυματίστηκαν και πάνω από 1.500 απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους στη Νότια Κορέα, σύμφωνα με αξιωματούχους, καθώς οι καταρρακτώδεις βροχές για τρίτη ημέρα προκάλεσαν κατολισθήσεις και την υπερχείλιση φράγματος.

Έως περίπου τις 11:00 τοπική ώρα (περίπου 05:00 ώρα Ελλάδος), 1.567 άνθρωποι είχαν απομακρυνθεί από τις εστίες τους σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών και Ασφαλείας και ο αριθμός τους μπορεί να αυξηθεί καθώς φράγμα στην επαρχία Τσουνγκτσεόνγκ υπερχείλισε.