Αλβανία: Ο Λουλζίμ Μπάσα νέος πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος

Ο Δήμαρχος Τιράνων, Λουλζίμ Μπάσα, εξελέγη πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, διαδεχόμενος στη θέση αυτή τον απερχόμενο πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα, ο οποίος παραιτήθηκε από την ηγεσία του κόμματος μετά την ήττα στις βουλευτικές εκλογές της 23ης Ιουνίου. Ο 39χρόνος Μπάσα συγκέντρωσε το 80,4% των ψήφων έναντι 19,6% που εξασφάλισε ο αντίπαλός του, υπουργός Μεταφορών και Δημοσίων Έργων, Σοκόλ Ολντάσι.

Η Φωνή της Ρωσίας Bαλκανικά Νέα:Το βαλκανικό ημερολόγιο ενός Ρώσου δημοσιογράφου. Η συμμορία του Αλία Ιζετκμπέγκοβιτς

Η ηγεσία του Σαράγιεβο – ο Αλία Ιζετκμπέκοβιτς (Alija Izetbegovich), ο Χασάν Τσέντιτς (Hasan Chengich) και ο πρώην πρωθυπουργός Χάρις Σιλαϊντζίτς (Haris Silajdzich) κατάφεραν προσωπικά να «ενθυλακώσουν» 900 εκατομμύρια από το 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία οι ΗΠΑ και ο αραβικός κόσμος χορήγησαν στα μέσα της δεκαετίας του 1990 για να ανόρθωση της καταστραμένης χώρας.

Nada Al-Ahdal : 11χρονη από την Υεμένη: Αν με παντρέψετε, θα αυτοκτονήσω

Είναι μόλις 11 ετών αλλά η ιστορία της έχει προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον: η Nada Al-Ahdal από την Υεμένη καταγγέλλει μέσω YouTube ότι οι γονείς της απειλούν να την σκοτώσουν αν δεν παντρευτεί τον άνθρωπο που έχουν επιλέξει.Το βίντεο με τη σπαρακτική μαρτυρία της μικρής Νάντα κυκλοφόρησε στις 21 Ιουλίου και ήδη έχει ξεπεράσει τα 5.486.002 εκατ. views.

Δύο Ελληνικά μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ -«Χρυσός» Γιαννιώτης στη Βαρκελώνη

Τρία ασημένια μετάλλια μετράει μέχρι τώρα η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου ΑμεΑ που φιλοξενείται για 4η ημέρα στη Λυών της Γαλλίας.

Αυτή την φορά πρωταγωνιστής της νέας ελληνικής επιτυχίας ο Μαρίνος Φυλαχτός, ο οποίος με βολή 41 μέτρα 7 εκατοστά (φετινό προσωπικό ρεκόρ) κατέλαβε την δεύτερη θέση στη δισκοβολία κατηγορίας F44.

Κίνα: Ρίχτερ θανάτου – Δεκάδες χιλιάδες άστεγοι

Ο αριθμός των θυμάτων από το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου στην Κίνα αυξάνεται. 89 νεκροί και και περισσότεροι από 500 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός.

1.200 κτίρια κατέρρευσαν και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στην επαρχία Γκάνσου έμειναν άστεγοι.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, ο αρχικός σεισμός είχε μέγεθος 5,9 Ρίχτερ με εστιακό βάθος μόλις 1 χλμ. Ακολούθησαν περισσότεροι από 400 μετασεισμοί με τον ισχυρότερο να είναι μεγέθους 5,6 βαθμών.

«Πρίγκιπα καλώς ήλθατε» λέει ο βρετανικός τύπος (Φωτό+Βίντεο) Το Λονδίνο “βάφτηκε” γαλάζιο

Ο βρετανικός τύπος επιφύλαξε βασιλική υποδοχή, στον γιο του Δούκα και της Δούκισσας του Κέμπριτζ. Υπήρξαν όμως και εφημερίδες που δεν ασχολήθηκαν ιδιαίτερα με την γέννηση του μικρού πρίγκιπα.
Ο ανταποκριτής μας στο Λονδίνο, Τζέιμς Φράνευ, μεταδίδει:
«Οι Times χαιρετίζουν τον μελλοντικό βασιλιά με τον τίτλο «ένας πρίγκιπας γεννιέται». Η έκδοση συνοδεύεται από ένα βιβλίο για την ιστορία του θεσμού της βασιλείας στην Μεγάλη Βρετανία.

Οι σύγχρονες φαβέλες της Ελλάδας - Η κρίση τους έστειλε στα τροχόσπιτα

Κοινωνικά φαινόμενα που τα γνωρίσαμε από τις παραγκούπολεις της Βραζιλίας και τις υποβαθμισμένες κεντρικές πολιτείες των ΗΠΑ ήρθαν και στην Ελλάδα
Στην Ελλάδα της ανέχειας και της εξαθλίωσης, γεννιούνται οι πρώτες φαβέλες από οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και δυσκολεύονται να καλύψουν ακόμα και τις βασικές τους ανάγκες.

Eίδήσεις-Νews-Eλλάδα-World Ολυμπιακή: Τέλος στις πτήσεις από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Ρόδο

Όσοι έχουν βγάλει εισιτήρια από 13 Οκτωβρίου και μετά μπορούν να αλλάξουν ημερομηνία ή να τους επιστραφεί η αξία τους
Από 13 Οκτωβρίου η Ολυμπιακή θα βάλει τέλος στις πτήσεις της από Αθήνα με προορισμό την Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο, ενώ από τις 30 Σεπτεμβρίου θα διακοπούν και οι πτήσεις προς τη Ρόδο.

WSJDigitalNetwork-Video-News:Death Toll Increases From Strong Earthquake in China

A strong earthquake in a hilly farming area in western China knocks down power lines and devastates homes Monday. At least 75 people are dead and over 600 injured, according to the government's earthquake monitoring service.

RussiaToday-Video-News-World:Terrorist-friendly? US denies Russian requests to extradite criminals amid Snowden row

The US has expressed its concern over the fugitive whistleblower Edward Snowden's bid for temporary asylum in Russia. Moscow's expected to grant that request - and says the lack of an extradition treaty with Washington makes handing him over impossible. However, US routinely denies Russian requests to hand over suspected criminals living in America.

whitehouse- Νews-Video:President Obama Speaks on Trayvon Martin

The Vice President delivers remarks on U.S. policy toward the Asia-Pacific region at an event hosted by the Center for American Progress.