«Όποιος παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδα-Κύπρου και το διεθνές δίκαιο, θα έχει συνέπειες»

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου με θέμα την αξιολόγηση της κατάστασης και το συντονισμό των ενεργειών, σε συνέχεια των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο.«Όποιος παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδα-Κύπρου και το διεθνές δίκαιο, θα έχει συνέπειες» τόνισε ο πρωθυπουργός μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Αναστασιάδη

Ο Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Νίκο Αναστασιάδη για τις τουρκικές ενέργειες εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε το απόγευμα της Κυριακής τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νίκο Αναστασιάδη. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο -όπου η Τουρκία συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες- προκειμένου Ελλάδα και Κύπρος να συντονίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Πέθανε ο Ιταλός σκηνοθέτης Φράνκο Τζεφιρέλι

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 96 ετών, ο Ιταλός σκηνοθέτης, Φράνκο Τζεφιρέλι, βυθίζοντας στο πένθος τον «χώρο» του κινηματογράφου και του θεάτρου.
Ο Τζεφιρέλι «έσβησε ήσυχα  έπειτα από μακρά ασθένεια που είχε επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες», όπως μεταδίδουν πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές της οικογένειάς του.
Την είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε στο διαδίκτυο το Ίδρυμα Φράνκο Τζεφιρέλι.

Τelegraph: Η Ελλάδα ιδανικός προορισμός για οικογένειες

Ως τον ιδανικό προορισμό για οικογένειες παρουσιάζει την Ελλάδα η βρετανική «The Telegraph», στην ταξιδιωτική σελίδα της Travel, εστιάζοντας στο ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που μπορούν να απολαύσουν οι οικογένειες σε συνδυασμό με το μοναδικό κλίμα της χώρας και το γεωγραφικό ανάγλυφο της. Την ίδια στιγμή μνεία γίνεται στην ελληνική φιλοξενία, την εύγευστη κουζίνα καθώς και τον ιστορικό πλούτο της Ελλάδας.

Η  «Telegraph», απευθυνόμενη στους γονείς με παιδιά προσχολικής ηλικίας τους συμβουλεύει να επιλέξουν να επισκεφθούν την Ελλάδα τον Ιούνιο ή τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να

«Μαζικό» μπλακ-άουτ σε Αργεντινή και Ουρουγουάη

Γενικευμένο μπλακ άουτ σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Αργεντινή και την Ουρουγουάη, όπως ανακοίνωσαν μέσω του Twitter οι εταιρείες διανομής ηλεκτρικής ενέργειας των δύο χωρών.
«Μια τεράστια βλάβη στο σύστημα ηλεκτρικής διασύνδεσης στερεί την ενέργεια σε όλη την Αργεντινή και την Ουρουγουάη», ανέφερε η εταιρεία Edesur Argentina.
Η UTE της Ουρουγουάης διευκρίνισε ότι στις 7.06 τοπική ώρα (13.06 ώρα Ελλάδας) από δυσλειτουργία στο δίκτυο της Αργεντινής επλήγη το σύστημα διασύνδεσης, με αποτέλεσμα «να

Σε εξέλιξη το έκτακτο ΚΥΣΕΑ που συγκάλεσε ο Τσίπρας

Συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συγκάλεσε για σήμερα το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας. Στόχος είναι η συζήτηση για την εκτίμηση της κατάστασης και την επικαιροποίηση της τακτικής της ελληνικής πλευράς, σε σχέση με τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.
Σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποιείται  μια εκτενής συζήτηση για την εκτίμηση της κατάστασης σε σχέση με την επιθετική πολιτική που ακολουθεί η Τουρκία τον τελευταίο καιρό.
Πληροφορίες για τουρκική γεώτρηση αλλά δεν επιβεβαιώνονται

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η κεντροανατολική Γαλλία - Νεκρή τουρίστρια από τις σφοδρές χαλαζοπτώσεις

Η γαλλική κυβέρνηση κήρυξε σήμερα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω φυσικής καταστροφής την κεντροανατολική Γαλλία, μετά τις σφοδρές καταιγίδες που έπληξαν την περιοχή και προκάλεσαν τον θάνατο ενός ανθρώπου και σοβαρές ζημιές.
Μια Γερμανίδα τουρίστρια, ηλικίας 51 ετών, σκοτώθηκε χθες σε ένα κάμπινγκ στο Τανίνζ, στις γαλλικές Άλπεις, καθώς καταπλακώθηκε από ένα δέντρο που έπεσε πάνω στο τροχόσπιτό της λόγω των θυελλωδών ανέμων.
Στο Ρομάν σιρ Ιζέρ, λίγο νοτιότερα, η χαλαζόπτωση διήρκησε μόλις ένα τέταρτο, ωστόσο το φαινόμενο ήταν "πρωτοφανούς σφοδρότητας", σύμφωνα με τη δημοτική αρχή.

«Όπισθεν και συγγνώμη» από την κυβερνήτη του Χονγκ Κονγκ

Η επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ ζήτησε σήμερα συγγνώμη για τον τρόπο με τον οποίο οι αρχές επιχείρησαν να υιοθετήσουν το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για την έκδοση υπόπτων στην Κίνα, γεγονός που προκάλεσε "διενέξεις και φιλονικίες".

"Η επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας παραδέχεται ότι ελλείψεις στο έργο της κυβέρνησης προκάλεσαν πολλές διενέξεις και φιλονικίες στην κοινωνία του Χονγκ Κονγκ και απογοήτευσαν και ταλαιπώρησαν πολλούς πολίτες" ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο της.

Η NASA βρήκε το σύμβολο του στόλου του «Σταρ Τρεκ» στην «Ελλάδα» του Άρη (Photo)

Οι απανταχού φίλοι του «Σταρ Τρεκ» θα ενθουσιασθούν μαθαίνοντας ότι το σύμβολο του αστροστόλου της διαπλανητικής Ομοσπονδίας βρίσκεται «σκαλισμένο» πάνω στην επιφάνεια του 'Αρη και μάλιστα στη μεγάλη πεδιάδα με την ονομασία «Ελλάς» (Hellas Planitia).

Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) έδωσε στη δημοσιότητα μέσω Twitter μια δορυφορική φωτογραφία που τράβηξε το σκάφος της Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) και η οποία δείχνει στο νότιο ημισφαίριο του 'Αρη έναν αρειανό αμμόλοφο με ασυνήθιστο σχήμα, που έχει…διαβολική ομοιότητα με το σχήμα V του διάσημου λογότυπου του «Σταρ Τρεκ».

Ο πλανήτης εκπέμπει SOS: Πάνω από το 40% των πάγων της Γροιλανδίας έλιωσε σε μόλις μία εβδομάδα

Περισσότερο από το 40% των πάγων στη Γροιλανδία έλιωσε την προηγούμενη Πέμπτη, με τη συνολική απώλεια πάγου να αγγίζει τους δύο γιγατόνους μέσα σε μία μόνο ημέρα, προκαλώντας έντονη ανησυχία για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη.

Ενώ η Γροιλανδία είναι ένα μεγάλο νησί γεμάτο με πάγο, είναι ασυνήθιστο να χάνεται τέτοια ποσότητα στην αρχή του καλοκαιριού. Η μέση «περίοδος τήξης» διαρκεί από τον Ιούνιο ως τον Αύγουστο, ωστόσο το μεγαλύτερος μέρος της σημειώνεται τον Ιούλιο.