Τζέιμς Σταυρίδης, πρώην διοικητής του ΝΑΤΟ: Τα Ίμια είναι ελληνικά..Δείτε το Β'ιντεο..

Αν η Τουρκία βρεθεί εκτός ΝΑΤΟ, θα υπάρξει κίνδυνος..Τα Ίμια είναι ελληνικά και θα παραμείνουν ελληνικά, δήλωσε στο Greek Reporter ο Τζέιμς Σταυρίδης, ελληνικής καταγωγής απόστρατος ναύαρχος τεσσάρων αστέρων του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, ο οποίος υπηρέτησε ως 16ος ανώτατος στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ- τονίζοντας ωστόσο ότι φοβάται πως η Τουρκία γίνεται πιο απολυταρχική και απομακρύνεται από τη Δύση και τη Βορειοατλαντική Συμμαχία- και ως εκ τούτου, θα έπρεπε να καταβληθούν προσπάθειες η γείτονας χώρα να παραμείνει στο ΝΑΤΟ.

Για «νομιμοποίηση παράνομων εσόδων» ψάχνει πλέον η Εισαγγελία Διαφθοράς στην υπόθεση Novartis

Εντατικούς ρυθμούς λαμβάνει πλέον η έρευνα για την υπόθεση της Novartis με αιχμή του δόρατος το διερευνώμενο αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα , κατηγορία που προς το παρόν οι Εισαγγελείς Διαφθοράς εξετάζουν το ενδεχόμενο διάπραξης της για το σύνολο των εμπλεκομένων προσώπων , πολιτικών και μη.

Δικαστικές πηγές τονίζουν, ότι η Εισαγγελία Διαφθοράς έχει δικαιοδοσία να ερευνήσει κάθε πιθανή ένδειξη εμπλοκής πολιτικού προσώπου σε ενδεχόμενη διάπραξη του κακουργήματος της νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων στην εξεταζόμενη υπόθεση.

Μ. Φουχς: Δεν αλλάζει οικονομική πολιτική η Γερμανία

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, μπορεί να έδωσε το υπουργείο Οικονομικών στους Σοσιαλδημοκράτες, αλλά δεν πρόκειται να επιτρέψει να τεθούν τα δημοσιονομικά της χώρας σε κίνδυνο.

Αυτό επισημαίνει σε συνέντευξή του στο CNBC ο πρώην βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών, Μίχαελ Φουχς, εκτιμώντας πως όσοι αναμένουν μεγάλη αλλαγή πλεύσης στη δημοσιονομική πολιτική της μεγαλύτερης οικονομίας του ευρώ θα διαψευστούν. Οι δηλώσεις αυτές έρχονται την ώρα που ο Σοσιαλδημοκράτης Όλαφ Σολτς, ο οποίος πιθανότατα θα αναλάβει το υπουργείο, επισημαίνει την ανάγκη για απομάκρυνση από τη λιτότητα.

Γερμανία: Αλλαγή σκυτάλης στους Σοσιαλδημοκράτες

Αναμένεται ότι το προεδρείο του κόμματος θα αναδείξει το απόγευμα την πρόεδρο της Κ.Ο. Αντρέα Νάλες νέα αρχηγό του SPD. Κομματικές οργανώσεις διαφωνούν με τη διαδικασία που ακολουθείται.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, κατά τη συνεδρίαση του προεδρείου του κόμματος την Τρίτη το απόγευμα, ο νυν πρόεδρος του SPD Μάρτιν Σουλτς θα παραιτηθεί. Διάδοχος θα είναι η πρόεδρος της Κ.Ο. Αντρέα Νάλες, η οποία θα αναλάβει προσωρινά την ηγεσία του κόμματος. Μέσα στους επόμενους τρεις μήνες θα συνέλθει συνέδριο, το οποίο θα την εκλέξει και τυπικά σε αυτό το αξίωμα.

Οι Ιταλοί στέλνουν πολεμική φρεγάτα στην Κύπρο

Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού φέρεται να στέλνει η Ιταλία στην περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ, όπου τουρκικά πλοία παρεμποδίζουν εδώ και τέσσερις ημέρες το γεωτρύπανο SAIPEM 12000, όπως μεταδίδει το κρατικό Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο την εφημερίδα La Repubblica.

Η ιταλική φρεγάτα συμμετέχει στην αποστολή του NATO «Sea Guardian» στην Ανατολική Μεσόγειο και ο διοικητής της έχει ήδη λάβει εντολή να μεταβεί στην κυπριακή ΑΟΖ, αποφεύγοντας, όμως, τις εντάσεις με τα τουρκικά πλοία.

Ελέγχεται η οικονομική ελίτ της χώρας.....

Στο στόχαστρο των φορολογικών Αρχών έχουν μπει το τελευταίο χρονικό διάστημα περισσότερα από 580 νομικά και φυσικά πρόσωπα για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις ότι διαθέτουν αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας.

Η λίστα αυτή των ονομάτων εστάλη από το υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδος στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) προς περαιτέρω έλεγχο και αφορά σε πρόσωπα και εταιρείες που την περίοδο της οικονομικής κρίσης έβγαλαν μεγάλα ποσά στο εξωτερικό. Ποσά που, σε κάποιες περιπτώσεις, δεν δικαιολογούνταν από τα δηλωμένα φορολογικά στοιχεία.

Προστατευόμενη μάρτυρας: «Ο τέως διοικητής του ΙΚΑ έλαβε 600.000 ευρώ από τη Novartis»

Σε κατάθεσή της στις 4/2/2018 η προστατευόμενη μάρτυρας για την υπόθεση της Novartis «Αικατερίνη Κελέση» αναφέρει ότι ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος, τέως Διοικητής του ΙΚΑ, εμπλέκεται στην υπόθεση καθώς «χρηματιζόταν προκειμένου να προωθήσει τις τιμές και την αποζημίωση των φαρμάκων», λαμβάνοντας συνολικά 600.000 ευρώ.

H προστατευόμενος μάρτυρας αναφέρει μεταξύ άλλων για τον τέως Διοικητή του ΙΚΑ: «Γνωρίζω με βεβαιότητα ότι έχει χρηματιστεί κατ' επανάληψη με δεσμίδες χρήμάτων εντός κίτρινων φακέλων

Το FBI αρνήθηκε προστασία στον Μάριο Σαλμά...Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΝ ΘΕΩΡΕΙ ...

Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΝ ΘΕΩΡΕΙ ΑΜΕΣΑ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS..

Διαστάσεις αστυνομικού θρίλερ προσλαμβάνει η υπόθεση Novartis μετά την αποκάλυψη του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου πως πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας προσέφυγε στο FBI προκειμένου να καταθέσει στοιχεία για το σκάνδαλο Novartis αλλά και να τεθεί σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα.

Φωτογραφία με τις υλικές ζημιές στο ελληνικό περιπολικό του λιμενικού

Σοβαρές υλικές ζημιές υπέστη το Περιπολικό Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ 090) του Λιμενικού Σώματος που φέρει το όνομα «Γαύδος» από την τουρκική ακταιωρό της Ακτοφυλακής, που εμβόλισε λίγο πριν τα μεσάνυχτα το ελληνικό σκάφος στην περιοχή των Ιμίων, όπως φαίνεται στη φωτογραφία που δημοσιεύει το militaire.gr.

Η πρόσκρουση σημειώθηκε στην πρύμνη του ελληνικού σκάφους, προκαλώντας υλικές ζημιές χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τη στιγμή της πρόσκρουσης το ελληνικό σκάφος ήταν ακινητοποιημένο.