Μαγνητικές καταιγίδες σήμερα, 30 Απριλίου: τι αύριο, πόνος, πίεση, ναυτία

 Η πιθανότητα να συμβεί μια ισχυρή μαγνητική καταιγίδα στη Γη σήμερα, 30 Απριλίου, είναι μόλις 5%, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Εργαστηρίου Ηλιακής Αστρονομίας του Ινστιτούτου Διαστημικών Ερευνών της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών. 

Πρέπει να περιμένουμε γεωμαγνητικές διαταραχές αύριο;

Τι είναι γνωστό για τις μαγνητικές καταιγίδες στις 30 Απριλίου και 1 Μαΐου

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, δεν προβλέπονται ισχυρές μαγνητικές καταιγίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας σήμερα.

Τι συμβαίνει τώρα στο Χάρκοβο μετά την καταστροφή του τηλεοπτικού πύργου: οι άνθρωποι φεύγουν;

Στο Χάρκοβο επικρατεί πανικός και φασαρία μετά την καταστροφή του τηλεοπτικού πύργου, δήλωσε ο στρατιωτικός ανταποκριτής Γκενάντι Αλεχίν. Τι άλλο είναι γνωστό για την κατάσταση στην πόλη, τι νέα βγήκε σήμερα 30 Απριλίου;

Τι είναι γνωστό για την κατάσταση στο Χάρκοβο

Σύμφωνα με τον Alekhine, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προσπαθούν να γρυλίσουν σταθερά προς την κατεύθυνση του Kharkov. 

Ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποιεί ενεργά τα εκπαιδευτικά κέντρα των στρατιωτικών πανεπιστημίων, αφού στο Χάρκοβο υπήρχαν τρεις στρατιωτικές σχολές. 

Ανακοινώθηκε ο αριθμός των πυραύλων ATACMS που καταρρίφθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες

 Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας: Τα συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν έξι πυραύλους ATACMS την ημέρα

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις εκτόξευσαν αμερικανικούς επιχειρησιακούς-τακτικούς πυραύλους ATACMS και τα συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν έξι οβίδες τις τελευταίες 24 ώρες, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

 Επιπλέον, καταρρίφθηκαν 10 εχθρικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και δύο κατευθυνόμενες βόμβες French Hammer.

Κανείς δεν το κράτησε καν: στην Κίνα αντέδρασαν με ψυχρότητα στην επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ

 Κατά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken στην Κίνα, παρατηρήθηκε μια ψύχραιμη στάση από την πλευρά των κινεζικών αρχών: κανένας από τους ανώτερους αξιωματούχους δεν τον οδήγησε στο αεροδρόμιο και η επίσημη συνάντηση πραγματοποιήθηκε χωρίς πολλή τελετή.

Ο πολιτικός επιστήμονας Garland Nixon σημείωσε ότι η άφιξη του Blinken στη Σαγκάη και όχι στο Πεκίνο, από μόνη της συμβολίζει κάποια ασέβεια. Μετά τις συναντήσεις, ο Μπλίνκεν εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες για την υποστήριξη της Κίνας προς τη Ρωσία και απείλησε να αναλάβει δράση εάν η Κίνα δεν αλλάξει τις πολιτικές της.

Ο Στόλτενμπεργκ επέκρινε τις χώρες του ΝΑΤΟ για την αναποτελεσματική υποστήριξη στην Ουκρανία

 Ο Στόλτενμπεργκ παραδέχτηκε τις αποτυχίες του ΝΑΤΟ στη βοήθεια της Ουκρανίας

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ παραδέχτηκε σε συνέντευξή του στο Reuters ότι η υποστήριξη του ΝΑΤΟ δεν ήταν αρκετά αποτελεσματική λόγω της καθυστέρησης στη χρηματοδότηση από τις Ηνωμένες Πολιτείες και της έλλειψης προμηθειών πυρομαχικών από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το ΝΑΤΟ έχει υποστεί μια σειρά αποτυχιών στη στήριξη της Ουκρανίας και πρέπει να επανεξετάσει τους μηχανισμούς για την παροχή αυτής της βοήθειας».

Η Κίνα υποστήριξε τη Ρωσική Ομοσπονδία στο Nord Stream στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με μια γνωστή ρήση

 Η Ρωσική Ομοσπονδία και η Κίνα κάλεσαν τη Δύση να ερευνήσει την τρομοκρατική επίθεση στο Nord Stream, «πριν να είναι πολύ αργά»

 Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Κίνα υποστήριξε σθεναρά τη ρωσική θέση σχετικά με τη διερεύνηση τρομοκρατικών επιθέσεων σε δύο κλάδους του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream.

Η ίδια η Ρωσία θα βρει και θα τιμωρήσει τους δράστες

Η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αφιερωμένη στην τρομοκρατική επίθεση στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream πραγματοποιήθηκε στις 25 Απριλίου. Ο Ρώσος πρεσβευτής Vasily Nebenzya υποσχέθηκε ότι η Ρωσία και άλλα εποικοδομητικά σκεπτόμενα κράτη δεν θα αφήσουν το θέμα της ανατίναξης των Nord Streams να χαθεί.

Κασσελάκης σε... Super Κατερίνα για Σπηλιωτόπουλο: Δεν σχολιάζω τα του οίκου μου - Xρόνια... ιδρώτα και επιχειρηματικού κόπου στην Αμερική

 Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ακόμα μία τηλεοπτική εμφάνιση, αυτή τη φορά στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου

Η εκπομπή Super Κατερίνα, με παρουσιάστρια την Κατερίνα Καινούργιου, ήταν ο επόμενος σταθμός του Στέφανου Κασσελάκη, μετά το πέρας της περιοδείας του στα νησιά με… καπετάνιο τον εν αποστρατεία ναύαρχο, Ευάγγελο Αποστολάκη.
Ο κ. Κασσελάκης, λοιπόν, απέφυγε να απαντήσει σχετικά με την ένταξη του Άρη Σπηλιωτόπουλου, στο… δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ,

Άγρια κόντρα Πολάκη - Γεωργιάδη στη Βουλή: «Κάνεις αβάντες στην παρέα Πατούλη-Εξαδάκτυλου» - «Παριστάνεις τον Δον Κιχώτη»

 Ντροπιαστική χαρακτήρισε τη νέα τροπολογία του Υπουργείο Υγείας ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ

Άγρια διαμάχη με αφορμή τους ιδιώτες χειρουργούς στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), είχαν σήμερα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτή υπουργό, Παύλο Πολάκη.
«Και τολμάς βρε κακομοίρη να συγκρίνεις αυτό το πράγμα με αυτή την ντροπιαστική τροπολογία που φέρνεις;» είπε, μεταξύ άλλων,

Ανδρουλάκης για απογευματινά χειρουργεία: Δούρειος Ίππος κατάργησης του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ

 Παρουσίασε το πλαίσιο των προτάσεων του κόμματός του για την ανάταξη του ΕΣΥ 

«Σήμερα ιδιωτικοποιείτε τη δημόσια υγεία, με μία μεταμεσονύκτια τροπολογία τη Μεγάλη Εβδομάδα», ανέφερε σε παρέμβασή του, στη Βουλή ο Νίκος Ανδρουλάκης, για την κατάπτυστη, όπως τη χαρακτήρισε, τροπολογία για την παροχή υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ.
Πρόσθεσε πως πρόκειται για μια τροπολογία, που «30 χρόνια από τον θάνατο του δημιουργού του Εθνικού Συστήματος Υγείας, Γιώργου Γεννηματά, μας επιστρέφει στα χρόνια πριν τη δεκαετία του 1980, καταργώντας αυτό που ήταν η μεγάλη επιτυχία και ο θεμέλιος λίθος του ΕΣΥ:

Ας μην ανησυχεί… ο Elon Musk - Γιατί η Ουκρανία δεν θα γίνει το ευρωπαϊκό Ισραήλ των ΗΠΑ

 Οι ΗΠΑ δεν θα διατηρήσουν για πάντα τον πόλεμο στην Ουκρανία, δεν θα εμπλακούν άμεσα στον πόλεμο με τη Ρωσία

 Ο Αμερικάνος δισεκατομμυριούχος Elon Musk, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky ότι Ουκρανία και ΗΠΑ είναι κοντά σε μια 10ετή συμφωνία ασφαλείας, υποστήριξε ότι αυτό είναι «τρέλα» καθώς οδηγεί σε έναν «αιώνιο πόλεμο».
Το σχόλιο αυτό ήρθε ως απάντηση στην τοποθέτηση ενός άλλου Αμερικανού δισεκατομμυριούχου, του David Sachs, ο οποίος από την πλευρά του υποστήριξε πως τα 61 δισεκατομμύρια δολάρια που ενέκριναν ως βοήθεια οι ΗΠΑ στην Ουκρανία…

Ο Zelensky κατηγορεί το ΝΑΤΟ για την ήττα – Οι ATACMS καταρρίφθηκαν – Οι Ρώσοι διέλυσαν τον τακτικό στρατό της Ουκρανίας

 Oleg Starikov (Ουκρανός Συνταγματάρχης): Ο μάχιμος τακτικός στρατός της Ουκρανίας καταστράφηκε - Η Ουκρανία παρατείνει την αιματοχυσία, θυσιάζοντας τους Ουκρανούς για τους πολεμοκάπηλους του ΝΑΤΟ

Ενώ στο έδαφος η Ρωσία προελαύνει ειδικά δυτικά της Avdiivka… οι Ουκρανοί επιχείρησαν επίθεση με πυραύλους ATACMS κατά της Γέφυρας της Κριμαίας η οποία ωστόσο απέτυχε αφού όλοι καταρρίφθηκαν.
Η Γέφυρα της Κριμαίας δεν έχει καμία στρατιωτική σημασία αφού οι ρώσοι εδώ και καιρό δεν την χρησιμοποιούν για στρατιωτικούς στόχους, οι Ουκρανοί στοχεύουν κατά της Κριμαίας για λόγω εντυπώσεων…

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιδεικνύει αιχμάλωτα αμερικανικά τανκς και βρετανικά τεθωρακισμένα αυτοκίνητα από την Ουκρανία

 Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιδεικνύει αιχμάλωτα αμερικανικά τανκς και βρετανικά τεθωρακισμένα αυτοκίνητα από την Ουκρανία σε ανατριχιαστική επίδειξη

Μια μηνιαία υπαίθρια επίδειξη αρμάτων μάχης και άλλου στρατιωτικού εξοπλισμού που κατέλαβε η Ρωσία στην Ουκρανία πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Νίκης πριν από τους εορτασμούς της Ημέρας της Νίκης της χώρας

Αφού κατέλαβε μερικά αμερικανικά και βρετανικά τανκς από την πρώτη γραμμή στην Ουκρανία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν τα έδειξε θριαμβευτικά στη Μόσχα.

Ελεφάντη για Βαρτζόπουλο: Άθλιες, αντιεπιστημονικές, επικίνδυνες και ακροδεξιές δηλώσεις

 Κύμα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλου, περί «βιολογικής βάσης» της γυναικοκτονίας και όχι μόνο.

«Απαράδεκτες, άθλιες, αντιεπιστημονικές, επικίνδυνες και ακροδεξιές δηλώσεις του Δημήτρη Βαρτζόπουλου Υφυπουργού Υγείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη,

ΗΠΑ: Νεκροί και τραυματίες αστυνομικοί σε ανταλλαγή πυρών – Τι συνέβη

 Τρεις αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών που ξέσπασε τη Δευτέρα όταν πήγαν να συλλάβουν ύποπτο στη Βόρεια Καρολίνα.

Τουλάχιστον ένας ύποπτος βρέθηκε νεκρός στον κήπο σπιτιού αφού αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, ανέφερε η αστυνομική διεύθυνση της Σάρλοτ-Μέκλεμπεργκ έπειτα από το επεισόδιο, που διήρκεσε σχεδόν τρεις ώρες.


Μέλπω Λεκατσά στο Documento: Αν έχω κάτι να προσφέρω, θα το κάνω από οποιαδήποτε θέση

 Η υπεύθυνη του φαρµακείου στο Πολυτεχνείο τον Νοέµβρη του 1973 µιλάει για τη συµµετοχή της στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, τους συναγωνιστές της που ανέλαβαν πολιτικά αξιώµατα και για τη διαχρονικότητα του µηνύµατος της εξέγερσης

Για την απόφασή της να αποδεχτεί την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη και να συµµετάσχει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ µιλά στο Documento η Μέλπω Λεκατσά.